The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Η πρίζα που βάζω το πλυντήριο έκανε έναν θόρυβο όταν έβαζα το καλώδιο τον τελευταίο καιρό, οπότε και σταμάτησα να την χρησιμοποιώ. Ο θόρυβος έφτανε μέχρι τον πίνακα που είναι δίπλα. Επικοινώνησα με ηλεκτρολόγο αλλά επειδή θα αργούσε να έρθει αλλαξα την πρίζα επειδή ήταν παλιά και σταμάτησε ο θόρυβος. Με το δοκιμαστικό κατσαβίδι έδινε ρεύμα. Μετά από λίγο βάζω μια ηλεκτρική σκούπα στην πρίζα και έκανε τσαφ με σπινθήρα ο διακόπτης μέσα στον πίνακα που αντιστοιχεί στην πρίζα του πλυντηρίου. Τώρα δεν δίνει καν ρεύμα η πρίζα είναι off. Τι μπορεί να φταίει; Εχω καλέσει ηλεκτρολόγο αλλά επειδή θα αργήσει λίγες μέρες θέλω να έχω μια ιδέα. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από The_Judas
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Η πρίζα που βάζω το πλυντήριο έκανε έναν θόρυβο όταν έβαζα το καλώδιο τον τελευταίο καιρό, οπότε και σταμάτησα να την χρησιμοποιώ. Ο θόρυβος έφτανε μέχρι τον πίνακα που είναι δίπλα. Επικοινώνησα με ηλεκτρολόγο αλλά επειδή θα αργούσε να έρθει αλλαξα την πρίζα επειδή ήταν παλιά και σταμάτησε ο θόρυβος. Με το δοκιμαστικό κατσαβίδι έδινε ρεύμα. Μετά από λίγο βάζω μια ηλεκτρική σκούπα στην πρίζα και έκανε τσαφ με σπινθήρα ο διακόπτης μέσα στον πίνακα που αντιστοιχεί στην πρίζα του πλυντηρίου. Τι μπορεί να φταίει; Εχω καλέσει ηλεκτρολόγο αλλά επειδή θα αργήσει λίγες μέρες θέλω να έχω μια ιδέα. Πολύ πιθανό φθαρμενο καλώδιο ή χαλαρή επαφή συνδέσεων. Ελατωματικη ασφάλεια πίνακα επίσης. Δεν έχει σημασία. Ο ηλεκτρολόγος θα ελέγξει και θα επισκευάσει ότι είναι απαραίτητο. Αφού ο πίνακας είναι δίπλα μπορεί να αλλάξει και όλη την γραμμή εύκολα και γρήγορα. Δεν χρησιμοποιείς την πρίζα σου μέχρι νεωτέρας. Μιας και θα τον φέρεις ζήτησε του να σου ελέγξει και την καλή εγκατασταση και λειτουργία όλου του πίνακα. Ποτέ δεν ξέρεις τι πιθανά παρέλειψε να βάλει ο προηγούμενος ή δεν το τοποθέτησε σωστα. Με την ευκαιρία θα εβαζα και ένα αντικεραυνικο τύπου 2. Και εαν δεν υπάρχει (παλιος πίνακας) οπωσδήποτε ρελε διαρροής 2
gizaha Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) ok Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από gizaha
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 11 minutes ago, gizaha said: Μια απορία στα forums. Εφ οσον αυτό που είπε ο senninha είναι 100% σωστό και δεν μπορεί κανεις να το αντικρούσει γιατί είναι facts, ποιο το νόημα να συνεχίζει το thread ώστε να λέει ο καθένας τη γνώμη του (βγαλμένη ξέρετε απο που); Τι θα πει "λεω τη γνώμη μου"; Απαγόρευση γνώμης και κλείδωμα του thread. Στο ιντερνετ είσαι, δεν θέλει πολύ να ρωτήσει κάποιος αν ο φίλος έχει τριφασικό ρεύμα ή πόσα ampere ασφάλεια έχει κι άλλα άσχετα. στελνει ο ts και αναφερει να κλειδωθει το θεμα αφου πχ ορισει ως σωστη απαντηση αυτην που θελει 1
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, poulinos είπε στελνει ο ts και αναφερει να κλειδωθει το θεμα αφου πχ ορισει ως σωστη απαντηση αυτην που θελει Ο TS εχει δικαιωμα να ζητησει να κλειδωθει το θεμα εαν το επιθυμει. Απο την αλλη ενα forum ειναι και μαλιστα σε θεματικη εννοτητα εκτός του αντικειμενου του συγκεκριμενου forum. Η ολη εννοια των forums ειναι ακριβως αυτη. Ο καθενας λεει την γνώμη του. Καλη, κακή, στραβη, εμπεριστατωμενη ή fake news. Ειναι υποχρεώση του καθενος απο εμας να ακουμε μεν αλλα να επεξεργαζόμαστε και αυτα που ακουμε και να τα διασταυρώνουμε ωστε να αποκτήσουμε την δική μας γνωμη και αποψη. Γιατι να ακούσεις τον οποιονδηποτε Senninha και όχι τον οποιονδηποτε Μπαρμπα Μητσο? Υπαρχουν τα facts αλλα υπαρχουν και οι αποψεις. Κανεις δεν τα γνωρίζει ολα και ως ανθρωποι κανουμε και λαθη ή δεν ειμαστε και απολυτα ενημερωμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο καθε TS ας χειριστει το δικο του θεμα οπως θελει. 1
poulinos Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, SeNNinhA said: Ο TS εχει δικαιωμα να ζητησει να κλειδωθει το θεμα εαν το επιθυμει. Απο την αλλη ενα forum ειναι και μαλιστα σε θεματικη εννοτητα εκτός του αντικειμενου του συγκεκριμενου forum. Η ολη εννοια των forums ειναι ακριβως αυτη. Ο καθενας λεει την γνώμη του. Καλη, κακή, στραβη, εμπεριστατωμενη ή fake news. Ειναι υποχρεώση του καθενος απο εμας να ακουμε μεν αλλα να επεξεργαζόμαστε και αυτα που ακουμε και να τα διασταυρώνουμε ωστε να αποκτήσουμε την δική μας γνωμη και αποψη. Γιατι να ακούσεις τον οποιονδηποτε Senninha και όχι τον οποιονδηποτε Μπαρμπα Μητσο? Υπαρχουν τα facts αλλα υπαρχουν και οι αποψεις. Κανεις δεν τα γνωρίζει ολα και ως ανθρωποι κανουμε και λαθη ή δεν ειμαστε και απολυτα ενημερωμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο καθε TS ας χειριστει το δικο του θεμα οπως θελει. δεν διαφωνω σε κατι για αυτο ειπα οτι θα πρεπει να το ζητησει ο ts./ κανεις mod,smod δεν θα κατσει να διαβασει ολα τα θεματα για να δει τι απαντηθηκε και πρεπει να κλεισει.επισης δεν μπορει να εχει αποψη αν το θεμα εχει απαντηθει σωστα ή οχι. οποτε α. θα πρεπει να το ζητησει ο ts για να γινει. το να το ζητησω εγω δεν θα γινει γιατι πολυ απλα δεν ειμαι ο ts και ο ts μπορει να θελει και αλλες αποψεις. β.εννοειται οτι ευθυνη του ts ειναι για το ποιον θα ακουσει κτλ.οπως και μονο αυτος φερνει ευθυνη αν κανει κατι που καποιος του ειπε και βγει λαθος. οπως ειπες πολλα ατομα λενε γνωμη χωρις να εχουν εμπειρια. γ.υπαρχει επιλογη ο ts να τσεκαρει την απαντηση του χ ατομου ως την σωστη.δεν κλεινει το θεμα αλλα φαινεται ποια ειναι η σωστη απαντηση (εφοσον λειτουργησε) δ.αν ο αλλος του πει να βαλει τα χερια στην πριζα και το κανει μαλλον το θεμα το εχει ο ts που δεχτηκε μια αποψη,γνωμη απο εναν τυχαιο σε ενα τυχαιο forum χωρις να το ψαξει παραπανω ή να το διασταυρωσει και με αλλες γνωμες. Quote Η ολη εννοια των forums ειναι ακριβως αυτη. Ο καθενας λεει την γνώμη του. Καλη, κακή, στραβη, εμπεριστατωμενη ή fake news. συμφωνω απολυτα Quote Απο την αλλη ενα forum ειναι και μαλιστα σε θεματικη εννοτητα εκτός του αντικειμενου του συγκεκριμενου forum. και σε θεματικη ενοτητα που ταιριαζει στο ινσομνια να ηταν η ερωτηση, παλι δεν σημαινει οτι δεν θα πεταχτει καποιος να πει βλακεια. και σε ηλεκτρολογικο forum να μου το ελεγαν παλι θα προσεχα διοτι και εκει μπορει ο καθενας να γραψει οτι θελει.και αν παθει κατι ο ts επειδη εκανε αυτα που του ειπαν ουτε ακρη θα βγαλει ουτε τιποτα. αν ζει βεβαια για να πει τι εγινε διοτι αν στα θεματα pc πρεπει να προσεχουμε μια φορα τι μας λενε στα ηλεκτρολογικα θεματα πρεπει να προσεχουμε 100 αφου εινα ευκολο να γινουμε μπεικον. και δεν υπαρχει turning back και rollback. και αν καποιος παθει κατι δεν θα ζητησει και ευθυνες. εννοειται βεβαια οτι υπαρχουν και ατομα του χωρου τα οποια εκφερουν αποψη αιτιολογημενα και με επιχειρηματα κτλ κτλ αλλα πρεπει παλι να δειξουμε προσοχη διοτι εσυ μπορει να μου τα πεις ολα σωστα αλλα εγω να κανω βλακεια. και βεβαια σε ενα ερωτημα μπορει να μου απαντησει καποιος με facts αλλα να ειναι τοσο εξω απο τα νερα μου που να μην μπορω να πω οτι ναι αυτο ειναι ενα fact και οχι μια αποψη, γνωμη. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από poulinos 1
StamTheMan Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Παρασκευη και οι αλλοι εχουν κανει την πιο πολιτισμενη και σωστη συζητηση που εχει γινει ποτε σε φορουμ. 1 1
mechpanos Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, StamTheMan είπε Παρασκευη και οι αλλοι εχουν κανει την πιο πολιτισμενη και σωστη συζητηση που εχει γινει ποτε σε φορουμ. Πολύ Μπάκιγχαμ γίναμε!!! 1 1 2
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Πολύ Μπάκιγχαμ γίναμε!!! In deed Sir Μπορώ να έχω μια σταγόνα γάλα στο τσάι μου please? Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 1 1
The_Judas Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις πολιτισμένες απαντήσεις Οπως είπα και στο αρχικό post απλά ενδεικτικά ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να είναι το πρόβλημα για να έχω μια ιδέα (παρόλο που ο ηλεκτρολόγος μου είναι έμπιστος δεν βγάζει ποτέ επιπλέον κόστη ή περιττές αλλαγές). Δεν πρόκειται να το διορθώσω μόνος μου. Το σπίτι όταν το είχα ενοικιάσει δεν είχε ούτε γειώσεις ούτε ρελέ διαρροής και το 90% των πριζών δεν ήταν σούκο. Τα είχα αλλάξει όλα αυτά, απλά κακώς άφησα συνολικά 2 παλιές σούκο που είχαν γείωση. Στα παλιά σπίτια έβαζαν γείωση και σούκο μόνο σε πλυντήριο και κουζίνα.. Τώρα αυτές οι 2 παλιές μου έβγαλαν πρόβλημα. Στη μια πρίζα το πρόβλημα θορύβου λύθηκε με την αλλαγή΄πριν από λίγους μήνες, στην άλλη μου έκανε σπινθήρα. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από The_Judas 1
The_Judas Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Αλλαγη ασφαλειας εγινε τελικα. απο τη μερια της πριζας ηταν ολα οκ. 2
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 On 25/05/2024 at 13:42, The_Judas said: Αλλαγη ασφαλειας εγινε τελικα. απο τη μερια της πριζας ηταν ολα οκ. γενικως καλο ειναι να τα αλλαξεις οτι μπορεις αν ειναι δικο σου το σπιτι.τωρα αν ειναι με ενοικιο θα ειχε νοημα να αλλαχτουν και να στα κοψει απο το ενοικιο(οτι χρειαστει).αν ειναι μια πριζα σιγα το κοστος.αλλα αμα χρειαζεται κατι αλλο ναι καλο θα ηταν να τα κοψει απο το ενοικιο. κατα τα αλλα τελος καλα ολα καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα