costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Προσωπικα ειμαι απολυτα πεπεισμενος ότι ο λογιστης το εκανε με δικη του πρωτοβουλία διότι οι προθεσμίες ετρεχαν και επρεπε να κλεισει την δηλωση για το ετος δηλωνοντας είτε οτι η αδεια εχει χρησιμοποιηθεί είτε να επισυνάψει επισημο παραστατικό οτι η αδεια εχει πληρωθεί στον εργαζομενο. Παραστατικο πληρωμής προφανώς δεν υπήρχε οποτε εκανε το αμεσως επομενο να βαλει εικονική χρηση της αδειας και να κλεισει το θεμα. Αλλιως θα υπηρχαν προστιμα διαφορου τυπου και θα ηταν ξεκρεμαστος ο πελατης του. Το πιθανο λαθος του λογιστη ειναι οτι δεν ενημερωση τον εργοδοτη σου. Υπαρχει η πιθανοτητα να τον ενημερωσε αλλα δεν περασε σαν πληροφορια ή απλα ξεχαστηκε. Το λαθος του εργοδοτη σου ειναι ότι δεν σε καλεσε να σου πει τι θα γινει με την αδεια σου. Θα την παρεις ή θα την πληρωθεις? Τι να κανετε? Πιθανα δεν ειναι σωστα οργανωμενη η επιχειρηση και να μην μπορει και να τα παρακολουθησει αυτα. Το λαθος το δικο σου ειναι ότι δεν συνενοήθηκες με τον εργοδοτη σου τι θελεις να γινει με την αδειά σου. Ειναι πιο ευκολο και εφικτο ο καθε ενας εργαζομενος να προγραμματιζει σωστα τις αδειές του απο το να ριχνει την ευθυνη στον εργοδοτη του. Απ όσο βλεπω δεν εχει προβλημα να την πληρωσει και το θεωρω απιθανο να προσπαθησε να στην φαει. Υποθετω ότι δεν ηταν σε γνωση ή εαν ηταν σε γνωση υπεθεσε οτι θα θελησεις να την παρεις αναδρομικα την επομενη χρονια οπως πλειαδα αλλως εργαζομενων κανει. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αποτελει παρεξηγηση Συμφωνώ περίπου! απλά επειδή ο πατέρας της εργοδοτριας είναι χωμένος σε πολλές και διάφορες επιχειρήσεις και άκρως πετυχημένος και συνεργάζεται με το συγκεκριμένο γραφείο ίσως το έχουν σαν πολιτική προσέγγιση όπου μπορούμε να πράττουμε έτσι. Για το άλλο που αναφέρεις. Επειδή είναι η φύση της εργασίας τέτοια δέν παίρνω άδεια εξαρχής είμαι ενημερωμένος γιαυτό και την πληρώνομαι. Έτσι έγινε και πέρσι. Επίσης κάτι άλλο σαν απορία. μου ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στη επιθεώρηση εργασίας σε τέτοιες περιπτώσεις η αποζημίωση ενώ τα δεδουλευμένα των άδειων που οφείλει να καταβάλει σε δεύτερο χρόνο είναι ανάλογες του μισθού ή πολύ μεγαλύτερες?
christos4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Νομίζω ψάχνεις αφορμή/δικαιολογία να αποχωρήσεις. Ειδικά απο τη στιγμή που σου είπαν ότι θα τα πληρωθείς άμεσα και δεν έκαναν τις πάπιες κλπ, αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα και ήταν ένα μεμονωμένο λαθος προσωπικά δε βρίσκω λόγο να το το τραβήξεις. Αν τώρα έχουν μαζευτεί πολλά "μεμονωμένα" λάθη, είναι άλλο θέμα.. Επίσης αν γενικά δεν παίρνεις άδεια και την πληρώνεσαι, δεν ξερω αν αυτό μπορεί να δικαιλογηθει νόμιμα. Οπότε ίσως να έχεις και άλλες πλασματικες άδειες δηλωμένες, για να είναι καλυμμένη και η εταιρεία και να έγινε εκεί το λάθος.. 5
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 54 λεπτά πριν, costacurta είπε Συμφωνώ περίπου! απλά επειδή ο πατέρας της εργοδοτριας είναι χωμένος σε πολλές και διάφορες επιχειρήσεις και άκρως πετυχημένος και συνεργάζεται με το συγκεκριμένο γραφείο ίσως το έχουν σαν πολιτική προσέγγιση όπου μπορούμε να πράττουμε έτσι. Για το άλλο που αναφέρεις. Επειδή είναι η φύση της εργασίας τέτοια δέν παίρνω άδεια εξαρχής είμαι ενημερωμένος γιαυτό και την πληρώνομαι. Έτσι έγινε και πέρσι. Επίσης κάτι άλλο σαν απορία. μου ανέφερε ότι θα απευθυνθεί στη επιθεώρηση εργασίας σε τέτοιες περιπτώσεις η αποζημίωση ενώ τα δεδουλευμένα των άδειων που οφείλει να καταβάλει σε δεύτερο χρόνο είναι ανάλογες του μισθού ή πολύ μεγαλύτερες? Σου εχω παραθεσει links. Για περισσοτερες λεπτομερειες απευθυνεσαι στην επιθεωρηση εργασιας. Αυτη την στιγμη η πραγματικη κατασταση εχει ως εξης: Δηλωθηκε ψευδώς ότι εχεις παρει άδεια. Εχεις δουλεψει στην αδεια σου και δεν εχεις πληρωθει. Δυο διαφορετικά θεματα προκυπτουν απο αυτο. Το ενα εχει σχεση με την ακριβεια των δηλωμενων στοιχειων του εργοδοτη σου προς την υπηρεσια Το αλλο εχει να κανει με το οτι σου χρωστάει χρήματα. Στο (1) εαν γίνει καταγγελία θα ακολουθηθει η σχετική νομοθεσια για ψευδη δηλωση στοιχειων με οτι αυτο προβλεπει σε προστιμα, ευθυνες κλπ για τον εργοδοτη σου Στο (2) ωφείλει να σου πληρώσει τα χρηματα της αδειάς σου με τους τυπικους τοκους υπερημεριας (εαν θελουμε να ειμαστε απολυτα ακριβείς). Οχι δεν εχει υποχρεωση να σου πληρωσει παραπανω απο τον μισθο σου και το επιδομα αδειας. Πληρωνει +100% παραπανω στον μισθο σου μονο στην περιπτωση που ειχες αιτηθει επισημα αδεια και αυτος σου την ειχε αρνηθει. Κατι που δεν ισχυει στην δικη σου περιπτωση. Πρακτικα δεν βλεπω τον λογο να ανακατευτεί το θεμα περισσοτερο απο ότι ειναι τωρα (εκτος και εαν εσυ θελεις να το κλιμακώσεις για τους δικους σου λογους). Η απλη λύση ειναι να σου πληρώσει την άδεια και το επιδομα αδειας σου σε "μαυρα" και να παραμείνεις δηλωμενος επισημα ότι εχεις παρει την αδεια σου. Εσυ εισαι κερδισμενος απο την εφορια σου και ο ιδιος ξεμπερδευει χωρις προστιμα. Η αλλη λυση ειναι εαν την θελεις την αδεια να την παρεις αναδρομικα φετος επι πλεον την κανονικης σου για την νεα χρονια. Πιθανολογω ότι ισως υπαρχει και η λυση να δηλωσει ο λογιστης λαθος και να διορθώσει την δηλωση. Σιγουρα υπαρχουν καποια προστιμα σε αυτο αλλα οχι αυτα που προβλεπονται σε καταγγελια. Και εσυ θα πληρωθείς αναδρομικά τον μισθο σου της αδειας και το επιδομα αλλα θα πρεπει να πληρωσεις και την εφορια σου για αυτα τα χρηματα. Εγω μιας και οπως ειπα δεν βλεπω πραγματικο δολο θα ζητουσα τα χρηματα "μαυρα" και θα φροντιζα να ξεκαθαρισω το τι ζηταω για τις αδειες μου για την νεα χρονια και θα φροντιζα εγκαιρως να υπενθυμίσω να μου πληρωσουν τα χρηματα της αδειας που δεν χρησιμοποιησα μεχρι τις 31 Μαρτιου. Εσυ ξερεις. 3 1
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 59 λεπτά πριν, christos4 είπε Νομίζω ψάχνεις αφορμή/δικαιολογία να αποχωρήσεις. Ειδικά απο τη στιγμή που σου είπαν ότι θα τα πληρωθείς άμεσα και δεν έκαναν τις πάπιες κλπ, αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα και ήταν ένα μεμονωμένο λαθος προσωπικά δε βρίσκω λόγο να το το τραβήξεις. Αν τώρα έχουν μαζευτεί πολλά "μεμονωμένα" λάθη, είναι άλλο θέμα.. Επίσης αν γενικά δεν παίρνεις άδεια και την πληρώνεσαι, δεν ξερω αν αυτό μπορεί να δικαιλογηθει νόμιμα. Οπότε ίσως να έχεις και άλλες πλασματικες άδειες δηλωμένες, για να είναι καλυμμένη και η εταιρεία και να έγινε εκεί το λάθος.. 22 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Σου εχω παραθεσει links. Για περισσοτερες λεπτομερειες απευθυνεσαι στην επιθεωρηση εργασιας. Αυτη την στιγμη η πραγματικη κατασταση εχει ως εξης: Δηλωθηκε ψευδώς ότι εχεις παρει άδεια. Εχεις δουλεψει στην αδεια σου και δεν εχεις πληρωθει. Δυο διαφορετικά θεματα προκυπτουν απο αυτο. Το ενα εχει σχεση με την ακριβεια των δηλωμενων στοιχειων του εργοδοτη σου προς την υπηρεσια Το αλλο εχει να κανει με το οτι σου χρωστάει χρήματα. Στο (1) εαν γίνει καταγγελία θα ακολουθηθει η σχετική νομοθεσια για ψευδη δηλωση στοιχειων με οτι αυτο προβλεπει σε προστιμα, ευθυνες κλπ για τον εργοδοτη σου Στο (2) ωφείλει να σου πληρώσει τα χρηματα της αδειάς σου με τους τυπικους τοκους υπερημεριας (εαν θελουμε να ειμαστε απολυτα ακριβείς). Οχι δεν εχει υποχρεωση να σου πληρωσει παραπανω απο τον μισθο σου και το επιδομα αδειας. Πληρωνει +100% παραπανω στον μισθο σου μονο στην περιπτωση που ειχες αιτηθει επισημα αδεια και αυτος σου την ειχε αρνηθει. Κατι που δεν ισχυει στην δικη σου περιπτωση. Πρακτικα δεν βλεπω τον λογο να ανακατευτεί το θεμα περισσοτερο απο ότι ειναι τωρα (εκτος και εαν εσυ θελεις να το κλιμακώσεις για τους δικους σου λογους). Η απλη λύση ειναι να σου πληρώσει την άδεια και το επιδομα αδειας σου σε "μαυρα" και να παραμείνεις δηλωμενος επισημα ότι εχεις παρει την αδεια σου. Εσυ εισαι κερδισμενος απο την εφορια σου και ο ιδιος ξεμπερδευει χωρις προστιμα. Η αλλη λυση ειναι εαν την θελεις την αδεια να την παρεις αναδρομικα φετος επι πλεον την κανονικης σου για την νεα χρονια. Πιθανολογω ότι ισως υπαρχει και η λυση να δηλωσει ο λογιστης λαθος και να διορθώσει την δηλωση. Σιγουρα υπαρχουν καποια προστιμα σε αυτο αλλα οχι αυτα που προβλεπονται σε καταγγελια. Και εσυ θα πληρωθείς αναδρομικά τον μισθο σου της αδειας και το επιδομα αλλα θα πρεπει να πληρωσεις και την εφορια σου για αυτα τα χρηματα. Εγω μιας και οπως ειπα δεν βλεπω πραγματικο δολο θα ζητουσα τα χρηματα "μαυρα" και θα φροντιζα να ξεκαθαρισω το τι ζηταω για τις αδειες μου για την νεα χρονια και θα φροντιζα εγκαιρως να υπενθυμίσω να μου πληρωσουν τα χρηματα της αδειας που δεν χρησιμοποιησα μεχρι τις 31 Μαρτιου. Εσυ ξερεις. Έγινε ευχαριστώ παίδες είστε άψογοι. Θα το σκεφτώ. Αν παραμείνω. Θα κάνω αυτή τη πρόταση για να μην της δημιουργήσω πρόβλημα να τα δώσει μαύρα. Απλά σε περίπτωση κάποιου ελέγχου οι συνέπειες θα ήταν εκετονταπλασιες πάνω μου αυτό μου ενοχλεί την συνείδηση
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, costacurta είπε Όχι μου είπαν ότι θα μου τα δώσουν άμεσα. Αυτό όμως είναι η αντίδραση που το αντιλήφθηκα για μένα δέν παίζει ρόλο. Ακριβώς όπως τα λες. Με πήρε τηλ ο λογιστής μετά από μια ώρα και αφού είχα φύγει υποθέτω ότι τα συζήτησαν μεταξύ τους... Και άρχισε να μου λέει περί ανθρώπινου λάθους και ότι θα επιπληξει τον συνεργάτη. Νιώθω λες και μιλάει σε ένα ζώο θα εκτιμούσα περισσότερο εάν έλεγε την αλήθεια. Είναι και λίγο σοβαρό από την οπτική μου εάν συνέβαινε κάτι εκείνο το διάστημα γιατί και στην άλλη εργασία είμαι πάλι οδηγός και οι κυρώσεις σε εμάς είναι πλέον αυστηρές. Μην μιλήσω για επαγγελματικά διπλώματα ΠΕι και δεκάδες χιλιάδες. ΤΟ σκέφτομαι ακόμα η εργοδότης είναι ικανή να μου δώσει και μια μαύρη αποζημίωση πολύ μεγαλύτερη αλλά είναι και θέμα αξιοπρέπεια Νομίζω ότι το πας στα άκρα χωρίς λόγο.Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα.
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 20 λεπτά πριν, costacurta είπε Έγινε ευχαριστώ παίδες είστε άψογοι. Θα το σκεφτώ. Αν παραμείνω. Θα κάνω αυτή τη πρόταση για να μην της δημιουργήσω πρόβλημα να τα δώσει μαύρα. Απλά σε περίπτωση κάποιου ελέγχου οι συνέπειες θα ήταν εκετονταπλασιες πάνω μου αυτό μου ενοχλεί την συνείδηση Δεν κανεις εσυ την δηλωση σου για τις αδειές σου. Δεν φερεις ευθυνες. Σε καμια περιπτωση δεν θα ειχες επιπτωσεις ή αλλες συνεπειες λογω των οποιων ενεργειων του εργοδοτη σου. Οποτε δεν υπαρχει θεμα ανησυχιας σε αυτο.
duende Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 εμας μας περασαν με μεμο πως αν το υπολοιπο αδειας της περασμενης χρονιας δε το παρουμε μεχρι τελος φεβρουαριου τη χανουμε και δε πληρωνεται. παρανομο?
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, duende είπε εμας μας περασαν με μεμο πως αν το υπολοιπο αδειας της περασμενης χρονιας δε το παρουμε μεχρι τελος φεβρουαριου τη χανουμε και δε πληρωνεται. παρανομο? Παράνομο 100% όπως έχει διατυπωθεί. Έχει όμως σωστή βάση Εχετε δικαίωμα για την άδεια του έτους έως 31 Μαρτίου. Η άδεια του έτους δεν μεταβιβάζεται επίσημα στο επόμενο Δεν είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης σου να σε πληρώσει εάν εσύ δεν θέλεις άδειες Εάν βεβαίως ο εργοδότης σου δεν θέλει να πληρώσει για το υπόλοιπο άδειας σου και εσύ δεν θέλεις να το πάρεις πρεπει να σε βάλει σε αναγκαστική αδεια. Εάν δεν το κάνει τότε είναι υποχρεωμένος να σου την πληρώσει. Πιθανολογώ ότι και αυτός είναι ο λόγος του deadline Φεβρουαρίου. Να υπάρχει περιθώριο για ενεργειες να δωθούν αναγκαστικής άδειες. Θα επρεπε όμως αυτό να γίνεται πράξη και να αναφέρεται στο μεμο. Οπότε ΩΦΕΙΛΕΤΕ να ρυθμίσετε τις ημέρες που θα πάρετε την άδεια σας εντός του ετους. Δεν είναι προεραιτικη και δεν μπορείτε να αναγκαζετε τον εργοδότη σας να σας πληρώνει άδεια που δεν θέλετε εσεις να πάρετε Από την πλευρά του ωφειλει έστω και με το ζόρι να σας την δωσει. https://vlachopouloslaw.gr/o-ti-prepei-na-gnorizoyn-oi-ergazomenoi-gia-tin-kanoniki-adeia/ ----- Αναγκαστική χορήγηση της άδειας Η μονομερής υποχρεωτική χορήγηση άδειας από τον εργοδότη (θέτοντας τον εργαζόμενο σε «υποχρεωτική ανάπαυση») δεν επιτρέπεται. Τυχόν «υποχρεωτική ανάπαυση» δεν αποτελεί άδεια και δεν συμψηφίζεται με τις ημέρες αδείας. Μόνο κατ’ εξαίρεση ο εργοδότης μπορεί να χορηγήσει μονομερώς την ετήσια άδεια όταν πλησιάζει η 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους και μόνο εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει ζητήσει και λάβει την ετήσια άδειά του. ---- Συνέπειες αν δεν χορηγηθεί η άδεια Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας μέχρι την 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους, η αξίωση για την άδεια μετατρέπεται σε χρηματική. O εργοδότης υποχρεούται να καταβάλει στον εργαζόμενο τις αποδοχές αδείας, απλές όταν δεν υπάρχει πταίσμα του και με προσαύξηση 100% όταν υπάρχει πταίσμα το, δηλαδή όταν ο εργαζόμενος υπέβαλε το αίτημα για την άδεια και αυτός αρνήθηκε υπαιτίως να το ικανοποιήσει, ακόμη και αν δεν έβρισκε αντικαταστάτη ή λόγω υπηρεσιακών αναγκών. Πέραν των ανωτέρω, για τον εργοδότη που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την άδεια, προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. ---- Τι γίνεται αν δεν συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο για τον χρόνο χορήγησης της άδειας και για τη διάρκειά της; Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου για τη διάρκεια της άδειας (όχι λιγότερο από 6 ημέρες) και τον χρόνο χορήγησής της, αποφασίζει τριμελής επιτροπή της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας, ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων. ---- Πότε χορηγείται η κανονική άδεια. Η χρονική περίοδος χορήγησης της άδειας συμφωνείται μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Σε κάθε περίπτωση, ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια στον εργαζόμενο που υπέβαλε σχετικό αίτημα μέσα σε δύο μήνες από τη διατύπωση του αιτήματος. Ένας ακόμη περιορισμός είναι ότι οι μισοί τουλάχιστον από τούς εργαζόμενους πρέπει να λαμβάνουν άδεια μέσα στο χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. ---- Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 4
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 8 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν κανεις εσυ την δηλωση σου για τις αδειές σου. Δεν φερεις ευθυνες. Σε καμια περιπτωση δεν θα ειχες επιπτωσεις ή αλλες συνεπειες λογω των οποιων ενεργειων του εργοδοτη σου. Οποτε δεν υπαρχει θεμα ανησυχιας σε αυτο. Μαν στο σωματείο μου απάντησαν ότι σε περίπτωση ελέγχου αυτόφωρο και φυλακή
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 13 λεπτά πριν, costacurta είπε Μαν στο σωματείο μου απάντησαν ότι σε περίπτωση ελέγχου αυτόφωρο και φυλακή Ελεγχου σε ποιον? Και σε τι ακριβώς παράνομεις εσύ? Όπως είδες βάζω πάντα αναφορές σε συγκεκριμένα θέματα και νομοθεσιες. Εάν μου πεις σε τι τύπου έλεγχο και για ποια ακριβώς παρσβαση προβλέπεται αυτόφωρο και φυλακή για εσένα να διαβάσουμε την σχετική με το θέμα νομοθεσία τι γράφει. Αλλιως έτσι που μου το λες ακούγεται κάπως σαν κουβέντα καφενείου. Εγώ δεν βλέπω να έχεις παρανομησει πουθενά εσύ ούτε εχεις υπογράψει ότι είσαι εις γνώση του τι δηλώνει ο εργοδότης σου για εσένα. Το εάν πάρεις ή όχι την άδεια σου δεν μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Παράθεσε μου την σχετική νομοθεσία που αναφέρεσαι να δούμε για τι πρόκειται. Αλλιώς είναι λόγια του αέρα 2
Moderators Malthador Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 26 minutes ago, costacurta said: Μαν στο σωματείο μου απάντησαν ότι σε περίπτωση ελέγχου αυτόφωρο και φυλακή Ότι θα πήγαινες εσύ αυτόφωρο, επειδή ο εργοδότης δήλωσε λάθος τις άδειες; Άψογοι στο σωματείο σας, ξέρουν να παλεύουν για τα δικαιώματα σας. 4
costacurta Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Υποθέτω διότι εργάζεσαι ενώ είσαι δηλωμένος σε άδειά δήλ βγήκες παρανόμως τι να πω. Στο κλαδί μας γενικά ο κοκ είναι ασυγχώρητος. Θα ξαναρωτήσω και θα ενημερώσω για τα τυπικά
SeNNinhA Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, costacurta είπε Υποθέτω διότι εργάζεσαι ενώ είσαι δηλωμένος σε άδειά δήλ βγήκες παρανόμως τι να πω. Στο κλαδί μας γενικά ο κοκ είναι ασυγχώρητος. Θα ξαναρωτήσω και θα ενημερώσω για τα τυπικά Παλικάρια. Ποτέ μα ποτέ μην υποθετετε τίποτε όταν αφορά δικαιώματα, υποχρεώσεις, νομοθεσία, κλπ Πάντα να ζητάτε να σας αναφερουν σε ποιον ακριβώς νόμο στηρίζεται αυτό που σας λένε και να βρίσκετε και να διαβάζετε εσείς οι ίδιοι το σχετικό άρθρο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πλείστες οι περιπτώσεις που κάποιος αλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει. Οπότε παίρνουμε την πληροφορία και την διαβάζουμε μόνοι μας. Εκατοντάδες οι περιπτώσεις που έχω επιμείνει και έχω διαβάσει μαζι με τον αρμόδιο υπάλληλο το άρθρο και τελικά άλλα έλεγε και άλλα του είχαν πει ότι εννοουσε μιας και ο υπάλληλος δεν το έχει διαβάσει ποτέ ο ίδιος. Του έχει πει κάτι ο προηγούμενος που του είχε πει ο δικός του προηγούμενος που του είχε πει ο δικός του προηγούμενος σε αυτή την θέση κλπ κλπ. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχες υποχρέωση να κάνεις κάποια ενέργεια από την πλευρά σου. Από αυτό και μόνο δεν προκύπτει κάποια ευθύνη λάθους ούτε καν εκουσιας ή ακούσιας αμελειας προς τις υποχρεώσεις σου. Οι ενέργειες, λάθη, παραλήψεις και ψευδείς δηλώσεις του εργοδότη δεν βαρύνουν και δεν έχουν συνέπειες προς τους εργαζόμενους του εκτός και εάν προκύπτει ξεκάθαρα ότι ήταν σε συνεννόηση και πλήρη γνώση του γεγονότος. Και πάλι επίσημα δεν υπάρχει διαδικασία δίωξης. Μόνο έμμεσης δίωξης από τον ίδιο τον εργοδότη τους για μερική μόνο χρηματική αποζημιωση λόγω της ζημιάς που υπεστη λόγω της μεταξύ σας συμφωνιας. Πολύ τραβηγμένο και δύσκολο να το κερδίσει ούτως ή άλλως. Αυτός που βάζει την υπογραφή του έχει την ευθύνη για την εγκυροτητα των εγγράφων και των δηλώσεων. Δεν προβλέπονται ποινικές ευθύνες, ούτε καν αλλου τύπου ευθύνες εάν δουλέψεις στην άδεια σου. Αυτό που προβλέπεται είναι το παρακατω: "Μπορεί ο εργαζόμενος να απασχοληθεί σε άλλον εργοδότη κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας; Όχι. Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας η ανάληψη εργασίας. Στον εργαζόμενο που αναλαμβάνει τέτοια εργασία κατά την διάρκεια της άδειάς του, ο (νέος) εργοδότης δικαιούται να μη καταβάλει αμοιβή για το χρονικό αυτό διάστημα." Το οποίο απλά αναφέρεται στο ότι δεν δικαιούσαι να πάρεις την άδεια σου και να σε πληρώνει ο εργοδότης σου ενώ εσύ απασχολείσαι σε άλλον. Δηλαδη απλά ότι θα πρεπει να επιστρέψεις την αμοιβή σου για αυτό το διάστημα. Τίποτε άλλο. Ενημέρωσε μας εάν όντως υπάρχει κάτι που είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε βάζει σε μπελά. https://www.taxheaven.gr/circulars/42469/arora-plhrhs-odhgos-adeiwn https://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2022/11/Odigos-Adeion.pdf https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=232375 Επεξ/σία 25 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 3
tzotzo Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 11 hours ago, Malthador said: Ότι θα πήγαινες εσύ αυτόφωρο, επειδή ο εργοδότης δήλωσε λάθος τις άδειες; Άψογοι στο σωματείο σας, ξέρουν να παλεύουν για τα δικαιώματα σας. Για τον εργοδότη ίσως;
costacurta Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2024 6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Παλικάρια. Ποτέ μα ποτέ μην υποθετετε τίποτε όταν αφορά δικαιώματα, υποχρεώσεις, νομοθεσία, κλπ Πάντα να ζητάτε να σας αναφερουν σε ποιον ακριβώς νόμο στηρίζεται αυτό που σας λένε και να βρίσκετε και να διαβάζετε εσείς οι ίδιοι το σχετικό άρθρο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πλείστες οι περιπτώσεις που κάποιος αλλα διαβάζει και άλλα καταλαβαίνει. Οπότε παίρνουμε την πληροφορία και την διαβάζουμε μόνοι μας. Εκατοντάδες οι περιπτώσεις που έχω επιμείνει και έχω διαβάσει μαζι με τον αρμόδιο υπάλληλο το άρθρο και τελικά άλλα έλεγε και άλλα του είχαν πει ότι εννοουσε μιας και ο υπάλληλος δεν το έχει διαβάσει ποτέ ο ίδιος. Του έχει πει κάτι ο προηγούμενος που του είχε πει ο δικός του προηγούμενος που του είχε πει ο δικός του προηγούμενος σε αυτή την θέση κλπ κλπ. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχες υποχρέωση να κάνεις κάποια ενέργεια από την πλευρά σου. Από αυτό και μόνο δεν προκύπτει κάποια ευθύνη λάθους ούτε καν εκουσιας ή ακούσιας αμελειας προς τις υποχρεώσεις σου. Οι ενέργειες, λάθη, παραλήψεις και ψευδείς δηλώσεις του εργοδότη δεν βαρύνουν και δεν έχουν συνέπειες προς τους εργαζόμενους του εκτός και εάν προκύπτει ξεκάθαρα ότι ήταν σε συνεννόηση και πλήρη γνώση του γεγονότος. Και πάλι επίσημα δεν υπάρχει διαδικασία δίωξης. Μόνο έμμεσης δίωξης από τον ίδιο τον εργοδότη τους για μερική μόνο χρηματική αποζημιωση λόγω της ζημιάς που υπεστη λόγω της μεταξύ σας συμφωνιας. Πολύ τραβηγμένο και δύσκολο να το κερδίσει ούτως ή άλλως. Αυτός που βάζει την υπογραφή του έχει την ευθύνη για την εγκυροτητα των εγγράφων και των δηλώσεων. Δεν προβλέπονται ποινικές ευθύνες, ούτε καν αλλου τύπου ευθύνες εάν δουλέψεις στην άδεια σου. Αυτό που προβλέπεται είναι το παρακατω: "Μπορεί ο εργαζόμενος να απασχοληθεί σε άλλον εργοδότη κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας; Όχι. Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της κανονικής άδειας η ανάληψη εργασίας. Στον εργαζόμενο που αναλαμβάνει τέτοια εργασία κατά την διάρκεια της άδειάς του, ο (νέος) εργοδότης δικαιούται να μη καταβάλει αμοιβή για το χρονικό αυτό διάστημα." Το οποίο απλά αναφέρεται στο ότι δεν δικαιούσαι να πάρεις την άδεια σου και να σε πληρώνει ο εργοδότης σου ενώ εσύ απασχολείσαι σε άλλον. Δηλαδη απλά ότι θα πρεπει να επιστρέψεις την αμοιβή σου για αυτό το διάστημα. Τίποτε άλλο. Ενημέρωσε μας εάν όντως υπάρχει κάτι που είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε βάζει σε μπελά. https://www.taxheaven.gr/circulars/42469/arora-plhrhs-odhgos-adeiwn https://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2022/11/Odigos-Adeion.pdf https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=232375 Πήρα αυτή ακριβώς την απάντηση από το σωματείο. '' Υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει στον εργαζόμενο να εργαζεται στο διάστημα που έχει λάβει υποχρεωτικη άδεια. Φυλακή σε περίπτωση τραυματισμού η θανάτου τα οποία θα είχαν δικαστική διαδικασία. ''
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα