costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Καλησπέρα σήμερα ανακάλυψα ότι στο έργανη μου βγάζει άδεια 5 ημερών στον Μάρτιο. Υποθέτω του 2023 ο εργοδότης πρέπει αναγκαστικά να την δώσει εναλλακτική να την πληρώσει. Δεν πληρώθηκα φυσικά και την έγραψε ενώ δούλεψα. (και σαν οδηγός φαίνεται και στο ταχογραφο και εχω μάρτυρες συναδέλφους) θέλω εννοείται να μιλήσω αύριο με τον εργοδότη να ακούσω τις δικαιολογίες και τα λάθη του λογιστή κτλ. Αλλά ανεξάρτητα θέλω να ρωτήσω τι προστιμο (η ακόμη και κάτι πιο σοβαρό πχ φυλάκισης) επιβάλλεται σε περίπτωση καταγγελίας?
jimis_vts Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 5 ώρες πριν, costacurta είπε Καλησπέρα σήμερα ανακάλυψα ότι στο έργανη μου βγάζει άδεια 5 ημερών στον Μάρτιο. Υποθέτω του 2023 ο εργοδότης πρέπει αναγκαστικά να την δώσει εναλλακτική να την πληρώσει. Δεν πληρώθηκα φυσικά και την έγραψε ενώ δούλεψα. (και σαν οδηγός φαίνεται και στο ταχογραφο και εχω μάρτυρες συναδέλφους) θέλω εννοείται να μιλήσω αύριο με τον εργοδότη να ακούσω τις δικαιολογίες και τα λάθη του λογιστή κτλ. Αλλά ανεξάρτητα θέλω να ρωτήσω τι προστιμο (η ακόμη και κάτι πιο σοβαρό πχ φυλάκισης) επιβάλλεται σε περίπτωση καταγγελίας? Αυτή η άδεια ή θα πληρωθεί (νόμιμα φυσικά) σαν να την πήρες αφού σε δήλωσε ή θα στη δώσει μεταξύ σας πιο μετά και θα έχει το νου σου να σε πληρώνει πάλι. Αλλιώς ότι έχει να κάνει με άδειες πάει αυτόφωρο. Περιπλέκεται το πράγμα με σένα γιατί σε δήλωσε ότι πήρες άδεια. Αλλιώς πας χωρίς να κάνεις θέμα γιατί θα καρφωθείς επιθεώρηση εργασίας και τον μαζεύουν. Να εδώ κύριοι φαίνεται στον εργανη αλλά εγώ έχω αποδείξεις ότι δούλευα. 1
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, jimis_vts είπε Αυτή η άδεια ή θα πληρωθεί (νόμιμα φυσικά) σαν να την πήρες αφού σε δήλωσε ή θα στη δώσει μεταξύ σας πιο μετά και θα έχει το νου σου να σε πληρώνει πάλι. Αλλιώς ότι έχει να κάνει με άδειες πάει αυτόφωρο. Περιπλέκεται το πράγμα με σένα γιατί σε δήλωσε ότι πήρες άδεια. Αλλιώς πας χωρίς να κάνεις θέμα γιατί θα καρφωθείς επιθεώρηση εργασίας και τον μαζεύουν. Να εδώ κύριοι φαίνεται στον εργανη αλλά εγώ έχω αποδείξεις ότι δούλευα. Τεχνικά και επίσημα (επειδή μπορεί να πει αυτή τη δικαιολογία ότι θα πληρωθεί πιο μετά) δεν έπρεπε να πληρωθεί ήδη? Οκ ξαναλέω μπορεί να επικαλεστει δικαιολογίες και ότι θα τα δώσει άμεσα η μαύρα αλλά δεν έπρεπε να πληρωθεί? ?Γιατί ρώτησα σε σωματείο και μου είπαν πως αφού χρεώθηκε σημαίνει δεν πληρώνει. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από costacurta
jimis_vts Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 7 λεπτά πριν, costacurta είπε Τεχνικά και επίσημα (επειδή μπορεί να πει αυτή τη δικαιολογία ότι θα πληρωθεί πιο μετά) δεν έπρεπε να πληρωθεί ήδη? Οκ ξαναλέω μπορεί να επικαλεστει δικαιολογίες και ότι θα τα δώσει άμεσα η μαύρα αλλά δεν έπρεπε να πληρωθεί? ?Γιατί ρώτησα σε σωματείο και μου αυτοκίνητο μου είπαν πως αφού χρεώθηκε σημαίνει δεν πληρώνει. Η λογική λέει ότι με τέτοιες τακτικές συνήθως δεν θα πληρώσει. Ήδη έχει παρανομήσει. Στο σωματείο ρωτά για καταγγελία (εκτός αν είναι εργοδοτικό) να προχωρήσεις μαζί τους. 2
panostza Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέχρι Μάρτιο έπρεπε είτε να πάρεις όλη την άδεια του 2023 είτε να την πληρωθείς κανονικά στη μισθοδοσία. Εφόσον φαίνεται ότι πήρες άδεια, δεν έχει κανέναν σκοπό να στην πληρώσει. Μάλλον για αυτόν "την πήρες" την άδεια. 2
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, panostza είπε Μέχρι Μάρτιο έπρεπε είτε να πάρεις όλη την άδεια του 2023 είτε να την πληρωθείς κανονικά στη μισθοδοσία. Εφόσον φαίνεται ότι πήρες άδεια, δεν έχει κανέναν σκοπό να στην πληρώσει. Μάλλον για αυτόν "την πήρες" την άδεια. Αν πάω επιθεώρηση βρίσκω δίκιο? Γιατί όπως είπα πέραν από μάρτυρες του αποδεικνύω και μέσω ταχογραφου. Και ερωτηματικά γνωρίζει κανείς πόσο σοβαρές είναι οι κυρώσεις
tsofras Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 13 λεπτά πριν, costacurta είπε Αν πάω επιθεώρηση βρίσκω δίκιο? Γιατί όπως είπα πέραν από μάρτυρες του αποδεικνύω και μέσω ταχογραφου. Και ερωτηματικά γνωρίζει κανείς πόσο σοβαρές είναι οι κυρώσεις Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι μπορείς απλά να πεις στον εργοδότη σου "Έχω υπόλοιπο 5 μέρες από το 23 , τι γίνεται με αυτές τις μέρες? " Αν σου πει θα τις πάρεις φέτος και μετά θα αρχίσουν να μετράνε του 24 όλα καλά Αν σου πει "χάθηκαν" τότε προχωράς σε καταγγελία 6
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 11 λεπτά πριν, tsofras είπε Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι μπορείς απλά να πεις στον εργοδότη σου "Έχω υπόλοιπο 5 μέρες από το 23 , τι γίνεται με αυτές τις μέρες? " Αν σου πει θα τις πάρεις φέτος και μετά θα αρχίσουν να μετράνε του 24 όλα καλά Αν σου πει "χάθηκαν" τότε προχωράς σε καταγγελία Καταρχήν θέλω απλά να μάθω την αλήθεια. Δεν θέλω να κάνω κακό ακόμη και αν ενήργησε με δόλο. Γιαυτό που αναφέρεις ρώταω για την προβλεπόμενη επίσημη διαδικασία το τι ισχύει. Αν μου τις δώσει αύριο η αν με πληρώσει τα δεκαπλάσια σαν λύση πατέντα είναι ανεξάρτητο και αδιάφορο
christos4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Λογικά δεν έχει σκοπό να τις πληρώσει.. Μπορείς να το παίξεις "χαζός" και να πεις θα πάρω τρεις μέρες άδεια που έχουν μένει από το 23, και να δεις την αντίδραση. Εναλλακτικά ρωτάς στα ίσια και προχωράς βλέποντας.. Μπορείς να αποδείξεις ότι τις μέρες που σε έχουν δηλώσει άδεια, πράγματι δούλευες; 2
Dantε Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, tsofras είπε Πριν αρχίσεις να αγχώνεσαι μπορείς απλά να πεις στον εργοδότη σου "Έχω υπόλοιπο 5 μέρες από το 23 , τι γίνεται με αυτές τις μέρες? " Αν σου πει θα τις πάρεις φέτος και μετά θα αρχίσουν να μετράνε του 24 όλα καλά Αν σου πει "χάθηκαν" τότε προχωράς σε καταγγελία Το αυτό. Κανε το κινεζο να δεις τι θα απαντησει και αναλογα την απαντηση του προγραμματιζεις τις επομενες κινησεις σου. 1
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 21 λεπτά πριν, christos4 είπε Λογικά δεν έχει σκοπό να τις πληρώσει.. Μπορείς να το παίξεις "χαζός" και να πεις θα πάρω τρεις μέρες άδεια που έχουν μένει από το 23, και να δεις την αντίδραση. Εναλλακτικά ρωτάς στα ίσια και προχωράς βλέποντας.. Μπορείς να αποδείξεις ότι τις μέρες που σε έχουν δηλώσει άδεια, πράγματι δούλευες; Ναι μπορώ να το αποδείξω καθώς έχω ταχογραφο που καταγράφει τα πάντα. Επίσης το αυτονόητο ότι είμαι με 10 συναδέρφους. 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Το αυτό. Κανε το κινεζο να δεις τι θα απαντησει και αναλογα την απαντηση του προγραμματιζεις τις επομενες κινησεις σου. Μόλις μιλήσαμε. Άρχισαν να μαλώνουν και να φωνάζουν σαν κοκόρια με ατάκες μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας και άλλα τέτοια λογιστής και εργοδότης. Τεσπα θεωρώ επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντικός ότι ο εργοδότης δεν το γνώριζε για μένα γιατί έχουμε καλές σχέσεις απλά εξαρχής έχει δώσει εντολή στον λογιστή όπου μπορείς να κάνεις μαμουνιες κάνε και έτυχε πάνω μου καθώς είναι και εξωτερικό γραφείο που συνεργάζεται και δεν ξέρει ούτε τα ποστα μας. Και επειδή το ανακάλυψα μπήκε σε θέση άμυνας. Δεν θέλω να κανω καταγγελία καθώς είναι πονεμένη εργοδότης και επειδή έχω και δεύτερη δουλειά και κάποιες επιλογές απλά θα αποχωρήσω αξιοπρεπώς . Ούτε τα δεδουλευμένα δεν θα πάρω θα τους πω να πάνε ένα ταξίδι με αυτά τα χρήματα. 1 1
Dantε Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Κακώς. Γιατι να τους τα χαρισεις; Ετσι κανουμε και για αυτο συνεχιζουν και τα κανουν. Σου ειπαν οτι δε θα στα πληρωσουν; Ποια ηταν η δικαιολογια τους; 3
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, costacurta είπε Ναι μπορώ να το αποδείξω καθώς έχω ταχογραφο που καταγράφει τα πάντα. Επίσης το αυτονόητο ότι είμαι με 10 συναδέρφους. Μόλις μιλήσαμε. Άρχισαν να μαλώνουν και να φωνάζουν σαν κοκόρια με ατάκες μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας και άλλα τέτοια λογιστής και εργοδότης. Τεσπα θεωρώ επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντικός ότι ο εργοδότης δεν το γνώριζε για μένα γιατί έχουμε καλές σχέσεις απλά εξαρχής έχει δώσει εντολή στον λογιστή όπου μπορείς να κάνεις μαμουνιες κάνε και έτυχε πάνω μου καθώς είναι και εξωτερικό γραφείο που συνεργάζεται και δεν ξέρει ούτε τα ποστα μας. Και επειδή το ανακάλυψα μπήκε σε θέση άμυνας. Δεν θέλω να κανω καταγγελία καθώς είναι πονεμένη εργοδότης και επειδή έχω και δεύτερη δουλειά και κάποιες επιλογές απλά θα αποχωρήσω αξιοπρεπώς . Ούτε τα δεδουλευμένα δεν θα πάρω θα τους πω να πάνε ένα ταξίδι με αυτά τα χρήματα. Χιλια δυο μπορει να εγιναν. Μπορει να φταιει και ο λογιστης μπορει να ειχε και συγκεκριμενη εντολη. Σε καθε περιπτωση δεν ειναι απαραιτητο να αποχωρήσεις εκτός και εαν εσυ το επιθυμείς και εχει βρει κατι αλλο. Δικο σου θεμα. Η ερωτησεις ειναι απλες: Σου δίνει ο εργοδοτης σου τις προβλεπόμενες άδειες? Σου τις πληρωνει κανονικά και με το επιπλεον επιδομα αδειας οπως προβλέπεται? Εαν δεν πάρεις την άδειά σου σου την πληρώνει όπως προβλέπεται? Δεχεται ο εργοδοτης σου να πάρεις άτυπα την άδειά σου σε μεταγενέστερο χρόνο εαν για λογους φορτου εργασιας δεν την πηρες μεσα στο χρόνο? (δεν προβλεπεται νομιμα αυτο) Εχε υποψην σου τα εξης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την κανονική άδεια | VlachopoulosLaw ΩΦΕΙΛΕΙΣ να παρεις την άδειά σου μεσα στο ετος (μετραει απο 31 Μαρτιου). Ωφείλεις να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου για την περιοδο της αδειάς σου. Εαν δεν ζητήσεις την αδειά σου και δεν φροντίσεις να ενημερωσεις ότι δεν προτίθεσαι να την χρησιμοποιήσεις και θελεις να την αποζημιωθείς εισαι συνυπευθυνος και ΕΣΥ. Για να τα λέμε όλα. Σημειωση: "Μόνο κατ’ εξαίρεση ο εργοδότης μπορεί να χορηγήσει μονομερώς την ετήσια άδεια όταν πλησιάζει η 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους και μόνο εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει ζητήσει και λάβει την ετήσια άδειά του." Δεν ειναι αυτη η περιπτωση σου αλλα εχε την υποψη διοτι εαν δεν φροντισεις να κανονιζεις τα της αδειάς σου με τον εργοδοτη σου εχει δικαιωμα να σου την δωσει με το ζορι. Για τον εργοδότη που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την άδεια, προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Θα σε κατατοπισει Άρθρο 24 - Νόμος 3996/2011 - Διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας | Νομοθεσία | Lawspot Κυρώσεις σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας αναψυχής • Γραμμένος Ε. Ευστάθιος & Συνεργάτες | Εργατολόγος (grammenoslegal.gr) Μια πολύ πιθανή περίπτωση ειναι ο λογιστης να ειδε ότι δεν εχεις παρει την αδειά σου και επειδη επρεπε να την παρεις μεχρι τις 31 Μαρτίου σου την εβαλε εικονική γιατι ετρεχε να προλαβει να κλεισει τις δηλώσεις και τις αλλες πιθανές τρύπες που ειχε ο εργοδότης σου. Δεν ειχε εντολη ή παραστατικό πληρωμής για άδεια που δεν χρησιμοποίησες οπότε προσπάθησε να γλυτώσει τον πελατη του και εργοδότη σου απο καποια προστιμα μη δηλωσης παραστατικων, αδειας κλπ θεωρώντας ότι θα γίνει ή εχει γίνει η αναλογη συννενόηση μεταξύ σας να παρεις την αδειά σου μεταγενεστερα όπως και γίνεται κατα κόρον. Το λαθος εδω ειναι ότι ειτε δεν ενημερωσε τον εργοδοτη σου για να διευθετησει το θεμα είτε ο εργοδοτης σου αμελησε ή δεν ηθελε να σε ειδοποιήσει για το θεμα. Το θεωρω λιγο extreme το τελευταιο διοτι ο καθενας γνωρίζει τις αδειες του. Εαν ηταν για να μην σε πληρωσει δεν θα το εκανε και τωρα θεμα και θα αρνουνταν οτι δικαιουσαι αδειας και οτι τυπικα την πηρες. Δεν λεω ότι ισχύει το παραπανω αλλα ειναι μια πολυ μεγαλη πιθανότητα να ισχυει καπως ετσι. Το βασικο σου θεμα ειναι εαν εχεις καλή σχέση μεχρι τωρα με τον εργοδοτη σου και θεματα εργασιας, αμοιβων και αδειας μπορουν να λύνονται με συζητηση και αμοιβαια κατανοηση. Εαν ναι τοτε το γεγονος ειναι απλα μια ατυχη στιγμη. Εαν οχι ειναι απλα αλλη μια ενδειξη κακων εργασιακων σχεσεων Δες το ψυχραιμα και αποφασιζεις με βαση αυτα που ζεις εσυ καθημερινα Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 2 2
costacurta Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, Dantε είπε Κακώς. Γιατι να τους τα χαρισεις; Ετσι κανουμε και για αυτο συνεχιζουν και τα κανουν. Σου ειπαν οτι δε θα στα πληρωσουν; Ποια ηταν η δικαιολογια τους; Όχι μου είπαν ότι θα μου τα δώσουν άμεσα. Αυτό όμως είναι η αντίδραση που το αντιλήφθηκα για μένα δέν παίζει ρόλο. 36 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Χιλια δυο μπορει να εγιναν. Μπορει να φταιει και ο λογιστης μπορει να ειχε και συγκεκριμενη εντολη. Σε καθε περιπτωση δεν ειναι απαραιτητο να αποχωρήσεις εκτός και εαν εσυ το επιθυμείς και εχει βρει κατι αλλο. Δικο σου θεμα. Η ερωτησεις ειναι απλες: Σου δίνει ο εργοδοτης σου τις προβλεπόμενες άδειες? Σου τις πληρωνει κανονικά και με το επιπλεον επιδομα αδειας οπως προβλέπεται? Εαν δεν πάρεις την άδειά σου σου την πληρώνει όπως προβλέπεται? Δεχεται ο εργοδοτης σου να πάρεις άτυπα την άδειά σου σε μεταγενέστερο χρόνο εαν για λογους φορτου εργασιας δεν την πηρες μεσα στο χρόνο? (δεν προβλεπεται νομιμα αυτο) Εχε υποψην σου τα εξης: Ό,τι πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι για την κανονική άδεια | VlachopoulosLaw ΩΦΕΙΛΕΙΣ να παρεις την άδειά σου μεσα στο ετος (μετραει απο 31 Μαρτιου). Ωφείλεις να συμφωνήσεις με τον εργοδότη σου για την περιοδο της αδειάς σου. Εαν δεν ζητήσεις την αδειά σου και δεν φροντίσεις να ενημερωσεις ότι δεν προτίθεσαι να την χρησιμοποιήσεις και θελεις να την αποζημιωθείς εισαι συνυπευθυνος και ΕΣΥ. Για να τα λέμε όλα. Σημειωση: "Μόνο κατ’ εξαίρεση ο εργοδότης μπορεί να χορηγήσει μονομερώς την ετήσια άδεια όταν πλησιάζει η 31η Μαρτίου του επόμενου ημερολογιακού έτους και μόνο εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει ζητήσει και λάβει την ετήσια άδειά του." Δεν ειναι αυτη η περιπτωση σου αλλα εχε την υποψη διοτι εαν δεν φροντισεις να κανονιζεις τα της αδειάς σου με τον εργοδοτη σου εχει δικαιωμα να σου την δωσει με το ζορι. Για τον εργοδότη που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του σχετικά με την άδεια, προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Θα σε κατατοπισει Άρθρο 24 - Νόμος 3996/2011 - Διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας | Νομοθεσία | Lawspot Κυρώσεις σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας αναψυχής • Γραμμένος Ε. Ευστάθιος & Συνεργάτες | Εργατολόγος (grammenoslegal.gr) Μια πολύ πιθανή περίπτωση ειναι ο λογιστης να ειδε ότι δεν εχεις παρει την αδειά σου και επειδη επρεπε να την παρεις μεχρι τις 31 Μαρτίου σου την εβαλε εικονική γιατι ετρεχε να προλαβει να κλεισει τις δηλώσεις και τις αλλες πιθανές τρύπες που ειχε ο εργοδότης σου. Δεν ειχε εντολη ή παραστατικό πληρωμής για άδεια που δεν χρησιμοποίησες οπότε προσπάθησε να γλυτώσει τον πελατη του και εργοδότη σου απο καποια προστιμα μη δηλωσης παραστατικων, αδειας κλπ θεωρώντας ότι θα γίνει ή εχει γίνει η αναλογη συννενόηση μεταξύ σας να παρεις την αδειά σου μεταγενεστερα όπως και γίνεται κατα κόρον. Το λαθος εδω ειναι ότι ειτε δεν ενημερωσε τον εργοδοτη σου για να διευθετησει το θεμα είτε ο εργοδοτης σου αμελησε ή δεν ηθελε να σε ειδοποιήσει για το θεμα. Το θεωρω λιγο extreme το τελευταιο διοτι ο καθενας γνωρίζει τις αδειες του. Εαν ηταν για να μην σε πληρωσει δεν θα το εκανε και τωρα θεμα και θα αρνουνταν οτι δικαιουσαι αδειας και οτι τυπικα την πηρες. Δεν λεω ότι ισχύει το παραπανω αλλα ειναι μια πολυ μεγαλη πιθανότητα να ισχυει καπως ετσι. Το βασικο σου θεμα ειναι εαν εχεις καλή σχέση μεχρι τωρα με τον εργοδοτη σου και θεματα εργασιας, αμοιβων και αδειας μπορουν να λύνονται με συζητηση και αμοιβαια κατανοηση. Εαν ναι τοτε το γεγονος ειναι απλα μια ατυχη στιγμη. Εαν οχι ειναι απλα αλλη μια ενδειξη κακων εργασιακων σχεσεων Δες το ψυχραιμα και αποφασιζεις με βαση αυτα που ζεις εσυ καθημερινα Ακριβώς όπως τα λες. Με πήρε τηλ ο λογιστής μετά από μια ώρα και αφού είχα φύγει υποθέτω ότι τα συζήτησαν μεταξύ τους... Και άρχισε να μου λέει περί ανθρώπινου λάθους και ότι θα επιπληξει τον συνεργάτη. Νιώθω λες και μιλάει σε ένα ζώο θα εκτιμούσα περισσότερο εάν έλεγε την αλήθεια. Είναι και λίγο σοβαρό από την οπτική μου εάν συνέβαινε κάτι εκείνο το διάστημα γιατί και στην άλλη εργασία είμαι πάλι οδηγός και οι κυρώσεις σε εμάς είναι πλέον αυστηρές. Μην μιλήσω για επαγγελματικά διπλώματα ΠΕι και δεκάδες χιλιάδες. ΤΟ σκέφτομαι ακόμα η εργοδότης είναι ικανή να μου δώσει και μια μαύρη αποζημίωση πολύ μεγαλύτερη αλλά είναι και θέμα αξιοπρέπεια
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, costacurta είπε Όχι μου είπαν ότι θα μου τα δώσουν άμεσα. Αυτό όμως είναι η αντίδραση που το αντιλήφθηκα για μένα δέν παίζει ρόλο. Ακριβώς όπως τα λες. Με πήρε τηλ ο λογιστής μετά από μια ώρα και αφού είχα φύγει υποθέτω ότι τα συζήτησαν μεταξύ τους... Και άρχισε να μου λέει περί ανθρώπινου λάθους και ότι θα επιπληξει τον συνεργάτη. Νιώθω λες και μιλάει σε ένα ζώο θα εκτιμούσα περισσότερο εάν έλεγε την αλήθεια. Είναι και λίγο σοβαρό από την οπτική μου εάν συνέβαινε κάτι εκείνο το διάστημα γιατί και στην άλλη εργασία είμαι πάλι οδηγός και οι κυρώσεις σε εμάς είναι πλέον αυστηρές. Μην μιλήσω για επαγγελματικά διπλώματα ΠΕι και δεκάδες χιλιάδες. ΤΟ σκέφτομαι ακόμα η εργοδότης είναι ικανή να μου δώσει και μια μαύρη αποζημίωση πολύ μεγαλύτερη αλλά είναι και θέμα αξιοπρέπεια Προσωπικα ειμαι απολυτα πεπεισμενος ότι ο λογιστης το εκανε με δικη του πρωτοβουλία διότι οι προθεσμίες ετρεχαν και επρεπε να κλεισει την δηλωση για το ετος δηλωνοντας είτε οτι η αδεια εχει χρησιμοποιηθεί είτε να επισυνάψει επισημο παραστατικό οτι η αδεια εχει πληρωθεί στον εργαζομενο. Το οτι σου εβαλε την αδεια τον Μαρτιο και στις 31 Μαρτιου κλεινει και η χρονια για τις αδειες του χρονου αυτο υποδεικνυει. Δεν μπορουσε να στην βαλει σε προηγουμενο μηνα αφου ειχαν γινει οι δηλωσεις. Στην εβαλα στον τρεχον μηνα της δηλωσης και τελευταιο μηνα για τις αδειες. Παραστατικο πληρωμής προφανώς δεν υπήρχε οποτε εκανε το αμεσως επομενο να βαλει εικονική χρηση της αδειας και να κλεισει το θεμα. Αλλιως θα υπηρχαν προστιμα διαφορου τυπου και θα ηταν ξεκρεμαστος ο πελατης του. Το πιθανο λαθος του λογιστη ειναι οτι δεν ενημερωσε τον εργοδοτη σου. Υπαρχει η πιθανοτητα να τον ενημερωσε αλλα δεν περασε σαν πληροφορια ή απλα ξεχαστηκε απο τον εργοδοτη σου. Το λαθος του εργοδοτη σου ειναι ότι δεν σε καλεσε να σου πει τι θα γινει με την αδεια σου. Θα την παρεις ή θα την πληρωθεις? Τι να κανετε? Πιθανα δεν ειναι σωστα οργανωμενη η επιχειρηση και να μην μπορει και να τα παρακολουθησει αυτα. Το λαθος το δικο σου ειναι ότι δεν συνενοήθηκες με τον εργοδοτη σου τι θελεις να γινει με την αδειά σου. Ειναι πιο ευκολο και εφικτο ο καθε ενας εργαζομενος να προγραμματιζει σωστα τις αδειές του απο το να ριχνει την ευθυνη στον εργοδοτη του. Δεν πηρες την αδεια που υποχρεωτικα επρεπε να χρησιμοποιησεις για δικους σου λογους αλλα δεν συνενοηθηκες και τι θελεις να γινει με αυτο το θεμα. Απ όσο βλεπω δεν εχει προβλημα να την πληρωσει και το θεωρω απιθανο να προσπαθησε να στην φαει. Υποθετω ότι δεν ηταν σε γνωση ή εαν ηταν σε γνωση υπεθεσε οτι θα θελησεις να την παρεις αναδρομικα την επομενη χρονια οπως πλειαδα αλλως εργαζομενων κανει. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αποτελει παρεξηγηση Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα