Crash24 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Η Pixar, το διάσημο στούντιο κινουμένων σχεδίων που ανήκει στη Disney, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 175 υπαλλήλους, που αποτελεί περίπου το 14% του συνολικού προσωπικού της. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου της Disney, Bob Iger, για τον περιορισμό των δαπανών της εταιρείας, με στόχο τη μείωση του κόστους κατά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι απολύσεις στην Pixar ακολουθούν μήνες παρόμοιων μειώσεων του εργατικού δυναμικού σε διάφορα τμήματα της Disney, αν και το στούντιο κινουμένων σχεδίων είχε αρχικά καταφέρει να αποφύγει τέτοια μέτρα λόγω των προϋπαρχόντων παραγωγών του. Σε πρόσφατο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Pixar, ο πρόεδρος της εταιρείας, Jim Morris, τόνισε ότι οι απολύσεις, αν και αναμενόμενες από πολλούς, είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επαναπροσανατολισμό του στούντιο σε ταινίες μεγάλου μήκους που προορίζονται για κινηματογραφική προβολή και όχι για τη streaming πλατφόρμα του Disney Plus. Ο Morris αναγνώρισε ότι η απόφαση αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έπρεπε να κάνει η ηγεσία του στούντιο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όλα τα μέλη του προσωπικού για «την αταλάντευτη αφοσίωση, τη συνεργασία, την καινοτομία και την εξαιρετική δουλειά τους, ακόμη και εν μέσω των πρόσφατων δυσκολιών της βιομηχανίας». Μετέφερε επίσης την ελπίδα του ότι οι δρόμοι όσων αποχωρούν από την εταιρεία θα διασταυρωθούν ξανά στο μέλλον, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, η Pixar ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της τελευταίας της ταινίας, "Inside Out 2", η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
giorgosk12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Σε λίγο θα κάνει η AI ταινίες μόνη της, σενάριο, πλοκή κλπ. Μη σου πω θα πάει να τις βλέπει κιόλας!🤣 7 11
mindreader Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Α ρε Steve Jobs. Θρυλε. Αφησες εποχη, οπου κι αν περασες, οτι κι αν δημιουργησες. 1
user2163 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 44 minutes ago, mindreader said: Α ρε Steve Jobs. Θρυλε. Αφησες εποχη, οπου κι αν περασες, οτι κι αν δημιουργησες. Ισχύει αλλά που κολλάει αυτό με την Pixar;
WebDevGr Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 24 minutes ago, user2163 said: Ισχύει αλλά που κολλάει αυτό με την Pixar; Jobs was also the founder of NeXT and chairman and majority shareholder of Pixar 1
axlgk Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, user2163 said: Ισχύει αλλά που κολλάει αυτό με την Pixar; Ένας από τους 3 ιδρυτές 26 minutes ago, user2163 said: Επεξ/σία 23 Μαΐου 2024 από axlgk 1 1
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Πολυ φτωχές οι παραγωγές της ντίζνει δυστυχώς. Έχουν καταντήσει το σύμπαν του star wars σαν παραγωγη του σαι φαι τσάνελ το 2005. Μίζεροι καταθλιπτικοί χαρτογιακάδες να κάνουν "τέχνη" για να εξασφαλίσουν μια πισίνα παραπάνω από τον έτερο καταθλιπτικο συνάδερφο. Όσο σκέφτομαι πόσο στο τσακ πήραμε την τριλογία του άρχοντα των δαχτυλιδιών. Μερικά χρόνια μετά και δεν θα βλέπαμε ποτέ κάτι τέτοιο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Εμένα όλο αυτό με φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο όλα έτοιμα απο AI με τρομάζει. Ευτυχώς έχω κάτι κτήματα στο χωριό και ένα σπίτι εκεί Το ειπα σε κάποιον αυτό, και μου απάντησε ό,τι στην βιομηχανική επανάσταση οι πεταλωτές εβλεπαν το τέλος τους, απλά κάποιες άλλες δεξιοτητες δημιουργηθηκαν. Είναι το ίδιο τώρα; Δεν ξέρω, μου φαίνεται ό,τι ο άνθρωπος θα αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό απο αλγορίθμους και μηχανές !
KyrGR Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Από τη στιγμή που η Pixar σκότωσε το 2d το animation έχει πάρει τον κατήφορο χωρίς να θέλω να μειώσω δουλειές όπως οι Απίθανοι ή το Ψάχνοντας το Νέμο, απλά κάτι λείπει. Όσο για την AI θέλει πολλά ψωμιά για να πλησιάσει το επίπεδο μιας ταινίας π.χ. του Τσάρλι Τσάπλιν. Πολύ πιο γρήγορα όμως θα δημιουργήσει νεκροζώντανους θεατές χωρίς ευαισθησίες οπότε θα αρκούνται σε αυτό που τους προσφέρει.
basilis_k6 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Αναφορά σε κείμενο είναι ένα απαραίτητο βήμα για τον επαναπροσανατολισμό του στούντιο σε ταινίες μεγάλου μήκους που προορίζονται για κινηματογραφική προβολή και όχι για τη streaming πλατφόρμα του Disney Plus ποσο το χάρηκα ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ! οχι που θα ασχοληθουν με το σινεμα, που φαγανε επική σφαλιάρα (ας πουμε σφαλιαρα που ειναι κοσμιο 😄) και κάνουν αυτο που απο την αρχη ζηταγε ο κοσμος.
Ok-jeronimo441 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 5 ώρες πριν, giorgosk12 είπε Σε λίγο θα κάνει η AI ταινίες μόνη της, σενάριο, πλοκή κλπ. Μη σου πω θα πάει να τις βλέπει κιόλας!🤣 Εχω την εντυπωση οτι πολλα απο τα «φρέσκα» σεναρια που βλεπουμε ειναι AI generated
kgkaudi Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Βλέποντας το νέο θυμήθηκα αυτό εδώ. Πραγματικά, λες και η Pixar είναι το πρόβλημα, όχι οι κακοί σεναριογράφοι, τα άρπα κόλλα σενάρια, η έλλειψη δημιουργικότητας και καινοτομίας. Πάλι καλά που έχουμε τις Dreamwork, Illuminations και Studio Ghibli. 1
mindreader Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Τα 'μικρα' του περιγυρου μου, με δικη μου φροντιδα και επιμελεια, μεγαλωσαν με τον 'droopy', 'chip - dale', 'tom & jerry', mickey mouse, της δεκαετιας του 50... Ας ειναι καλα το internet, για αμφιβαλλω αν τα παιζει κανενα καναλι πια... Τα κατεβαζα, τα εφτιαχνα σε dvd, τους τα εδινα να τα δουνε, ξεκαρδιζονταν και ηταν καλα καρτουν, ουτε βια, ουτε woke ατζεντα, ουτε σεξ.υπονοουμενα, ουτε τιποτε αλλο ασχετο... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Να ξέρετε έρχονται πολλές ταινίες τις Disney καί τίς Disney pixar πχ toy story 5, frozen 3 καί Zootopia 2. Καθώς έρχεται καί Moana 2 καί live action τίς κ.α. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από dmagnisalis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα