Georgetour Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου Καλησπέρα παιδιά. Τις τελευταίες 2 μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα. Την ώρα που παίζω cs, μετά από ένα μισάωρο έχω black screen. Σταματάει και ο θόρυβος του παιχνιδιού, αλλά το pc λειτουργεί κανονικά. Σε επανεκίννηση φτιάχνει και ξανά το ίδιο. Drivers κτλ όλα ενημερωμένα. Δεν ξέρω μήπως το τελευταίο update της nvidia δημιούργησε θέμα όπως μου χει κάνει και παλιότερα. Έχει κάποιος καμία λύση-επεξήγηση; Σκέφτηκα για Undervolt μήπως κάνει overheating η κάρτα ή για κάποιο λόγο δεν τραβάει το τροφοδοτικό (αν και δεν νομίζω.) gpu: 3060ti nvidia, cpu: 5600x, τροφ: rm850x corsair
JPaxilleas Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) Με το CS εννοείς το Counter Strike; Εάν ναι υπάρχει μια πιθανότητα να είναι το παιχνίδι και κάποιες ρυθμίσεις του (υπάρχουν άπειρες αναφορές στο διαδύκτιο για το εν λόγω παιχνίδι). Μπορείς να δεις π.χ. εδώ. Και αυτό να μην είναι το παιχνίδι θα πρότεινα να δοκιμάσεις να παίξεις με τις ρυθμίσεις του (π.χ. εάν παίζεις σε full screen βάλε το να παίζει σε windowed Mode και αντίστροφα) και δες εάν λύνεις το πρόβλημα. Εάν θέλεις να δεις θερμοκρασίες κατέβασε το HWINOF64 (εδώ) και έλεγξε θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών για να σιγουρευτείς. Για τους drivers χρησιμοποίησε το DDU (εδώ) για να εγκαταστήσεις τους drivers της NVidia σωστά. Για την εκ νέου εγκατάσταση τους Drivers της κάρτας γραφικών ακολουθείς τα παρακάτω βήματα. Safe Mode (Run > Msconfig > Safe Mode > Επανακίνηση). Απεγκατάσταση των Drivers της κάρτας με DDU. Επανακίνηση. Εκ νέου εγκατάσταση των drivers της Nvidia (έκδοση 555.85 εδώ). Επεξ/σία 23 Μαϊου από JPaxilleas
Georgetour Δημοσ. 23 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 23 Μαϊου 14 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Με το CS εννοείς το Counter Strike; Εάν ναι υπάρχει μια πιθανότητα να είναι το παιχνίδι και κάποιες ρυθμίσεις του (υπάρχουν άπειρες αναφορές στο διαδύκτιο για το εν λόγω παιχνίδι). Μπορείς να δεις π.χ. εδώ. Και αυτό να μην είναι το παιχνίδι θα πρότεινα να δοκιμάσεις να παίξεις με τις ρυθμίσεις του (π.χ. εάν παίζεις σε full screen βάλε το να παίζει σε windowed Mode και αντίστροφα) και δες εάν λύνεις το πρόβλημα. Εάν θέλεις να δεις θερμοκρασίες κατέβασε το HWINOF64 (εδώ) και έλεγξε θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών για να σιγουρευτείς. Για τους drivers χρησιμοποίησε το DDU (εδώ) για να εγκαταστήσεις τους drivers της NVidia σωστά. Για την εκ νέου εγκατάσταση τους Drivers της κάρτας γραφικών ακολουθείς τα παρακάτω βήματα. Safe Mode (Run > Msconfig > Safe Mode > Επανακίνηση). Απεγκατάσταση των Drivers της κάρτας με DDU. Επανακίνηση. Εκ νέου εγκατάσταση των drivers της Nvidia (έκδοση 555.85 εδώ). Ναι το cs εννοώ. Κοιτα χρόνια το παίζω δεν έχω αλλάξει ποτε κάτι. Τώρα έβαλα να δω άλλο παιχνίδι μέχρι και αν κλείσει. Θερμοκρασίες το ίδιο πρόγραμμα έχω ναι, 84 φτάνει η κάρτα και 70κατι ο επεξ. Νομίζω είναι οκ. Θεωρώ ότι με το τελευταίο update της nvidia κάτι θα έγινε γιατί πριν κάποιους μήνες είχα αντίστοιχο θέμα με black screen αλλά στο άνοιγμα του pc και λύθηκε με update. Ευχαριστώ φίλε μου πολύ θα τα δοκιμάσω ο,τι είπες 1
JPaxilleas Δημοσ. 23 Μαϊου Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Georgetour είπε Ναι το cs εννοώ. Κοιτα χρόνια το παίζω δεν έχω αλλάξει ποτε κάτι. Τώρα έβαλα να δω άλλο παιχνίδι μέχρι και αν κλείσει. Θερμοκρασίες το ίδιο πρόγραμμα έχω ναι, 84 φτάνει η κάρτα και 70κατι ο επεξ. Νομίζω είναι οκ. Θεωρώ ότι με το τελευταίο update της nvidia κάτι θα έγινε γιατί πριν κάποιους μήνες είχα αντίστοιχο θέμα με black screen αλλά στο άνοιγμα του pc και λύθηκε με update. Ευχαριστώ φίλε μου πολύ θα τα δοκιμάσω ο,τι είπες Δοκίμασε επίσης - εάν όλα αποτύχουν - να βάλεις παλαιότερους οδηγούς της NVidia. Δε ξέρεις καμιά φορά. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ περίπου και γυρνώντας πίσω σε παλαιότερους drivers έδωσα προσωρινά λύση. Μετά από καιρό έβαλα τους νεότερους και κανένα πρόβλημα. Κάρτα με 84 βαθμούς μου φαίνεται λίγο πολύ. Έστω και εάν τώρα οι θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος είναι λίγο υψηλές, θα έλεγα ότι γύρω στους 75 θα ήταν ίσως λογικές και όχι στους 84. Δείχνει να μην έχεις καλή ψύξη στο κουτί που έχεις (με αυτά που γνωρίζω φυσικά). Για τον επεξεργαστή της AMD το καταλαβαίνω. Είναι φτιαγμένοι να αποδίδουν το μέγιστο και αντέχουν έως και 85 βαθμούς. Τη κάρτα έχεις; Έχεις κάποιο πρόγραμμα να ρίξεις λίγο τη συχνότητα να δεις πως συμπεριφέρεται με μικρότερες θερμοκρασίες; Μπορείς να δοκιμάσεις το MSI Afterburner (εδώ). Ορισμένοι οδηγοί εδώ και εδώ. Επεξ/σία 23 Μαϊου από JPaxilleas
Georgetour Δημοσ. 23 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 23 Μαϊου Απλά το κουτί μου είναι midi και είναι μπουχτισμενο. Συν ότι το έχω κάτω από το γραφείο (άρα από πάνω δεν φεύγει εύκολα ο ζεστός αέρας). Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει και αυτό ναι. Τώρα που παίζω ας πούμε κανα 40λεπτο το Valhalla δεν έχει βγάλει black screen και δουλεύει στις ίδιες θερμοκρασίες. Έχω της msi ναι, για αρχή θα κάνω αυτό με τους drivers και αν δεν βρεθεί λύση μετά αλλαγή συχνότητας και βλέπουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα