Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Και για πες, το τελικο ποσο βγηκε λιγοτερα ή περισσοτερα απο το να το επαιρνες απο Ελλαδα ή Ευρωπη? 😛

Εκτος αν δεν τα εβρισκες εδω

Μόνο Κίνα φίλε μου στην ουσία είναι μία καλή αντιγραφή Ολλανδικής εταιρίας Heusinkveld που θεωρούνται high end, καλά μέρα με νύχτα το ένα με το άλλο η κινεζιά έχει λιγότερα features όμως το premium αγγίζει τα 1,5Κε χωρίς μεταφορικά και τα άλλα στα 250ε. Σε αυτό το price point της κινεζιάς είναι πολύ καλός ανταγωνιστής σε σύγκριση με άλλες γνωστές εταιρίες του χώρου μη σου πω είναι και καλύτερα  ή τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει και έχω δει σε σχετικά reviews που το λένε δεν είχα την ευκαιρία να  δοκιμάσω κάτι αντίστοιχο στο συγκεκριμένο price point  από πρώτο χέρι.

Επεξ/σία από John_Nef
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε UPS εκτελωνισμός
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update: Συνεννοήθηκα με τον πωλητή και συμφώνησε σε επιστροφής χρημάτων. Αυτό έγινε η συζήτηση δηλαδή πριν 10 μέρες. Μίλησα και με το τελωνείο στα Σπάτα και είπα πως δε θα προχωρήσω σε εκτελονισμο. Σήμερα δέχτηκα τηλέφωνο από τη γενική για δέμα, περιμένω άλλα δέματα αλλά όχι από τη συγκεκριμένη μεταφορική και ξαφνιάστηκα. Τελικά ήταν τα πεντάλ. Το θέμα είναι ότι εγώ δε πλήρωσα τίποτα. Πως έγινε αυτό θα χρεωθώ το ποσό εφορία; Γιατί τίποτα δε γίνεται τζάμπα δε ξέρω 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Update: Συνεννοήθηκα με τον πωλητή και συμφώνησε σε επιστροφής χρημάτων. Αυτό έγινε η συζήτηση δηλαδή πριν 10 μέρες. Μίλησα και με το τελωνείο στα Σπάτα και είπα πως δε θα προχωρήσω σε εκτελονισμο. Σήμερα δέχτηκα τηλέφωνο από τη γενική για δέμα, περιμένω άλλα δέματα αλλά όχι από τη συγκεκριμένη μεταφορική και ξαφνιάστηκα. Τελικά ήταν τα πεντάλ. Το θέμα είναι ότι εγώ δε πλήρωσα τίποτα. Πως έγινε αυτό θα χρεωθώ το ποσό εφορία; Γιατί τίποτα δε γίνεται τζάμπα δε ξέρω 

παλαιοτερα ειχα καπου διαβασει παλι σε φορουν αντιστοιχη περιπτωση που τα εξοδα εβγαιναν ισα και παραπανω απο την τιμη του προιοντος και απο οτι καταλαβαμε δεν τους συμφαιρε να το επιστρεψουν και ετσι το εστειλαν δωρεαν. 

Ισως κατι τετοιο να εγινε και σε εσενα. Να το βαλουν στην εφορια δε νομιζω. Εχουν αφμ σου; 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Οχι. Δεν θα χρεωθεις τιποτε.

Ο παραλήπτης δεν ειναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την παραλαβή. 

Καλοριζικα

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως το έχουν, αλλά μίλησα με UPS και μου λένε ότι εμείς δε στέλνουμε έτσι δέματα πρέπει να πλήρωσε ο αποστολέας. Πάρε καλύτερα στα κεντρικά μου είπανε πήρα, και μου είπανε από τα κεντρικά που να ξέρουμε εμείς θα πρέπει να μιλήσεις με το τελωνείο, λέω μίλησα και μου είπε θα σου δώσω το τηλέφωνο  λογιστηρίου να μιλήσεις αλλά δε το σηκώνουν. Έστειλα και μαιλ, θα πάρω και τηλέφωνο αύριο ξανά να δω

30 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Οχι. Δεν θα χρεωθεις τιποτε.

Ο παραλήπτης δεν ειναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την παραλαβή. 

Καλοριζικα

Ευχαριστώ φίλε!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Νομίζω πως το έχουν, αλλά μίλησα με UPS και μου λένε ότι εμείς δε στέλνουμε έτσι δέματα πρέπει να πλήρωσε ο αποστολέας. Πάρε καλύτερα στα κεντρικά μου είπανε πήρα, και μου είπανε από τα κεντρικά που να ξέρουμε εμείς θα πρέπει να μιλήσεις με το τελωνείο, λέω μίλησα και μου είπε θα σου δώσω το τηλέφωνο  λογιστηρίου να μιλήσεις αλλά δε το σηκώνουν. Έστειλα και μαιλ, θα πάρω και τηλέφωνο αύριο ξανά να δω

Ευχαριστώ φίλε!

Μη το ψαχνεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update 2: Τελικά ανέλαβε τη διαδικασία ο αποστολέας, ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν

Επεξ/σία από John_Nef
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω αλλαο θεμα θελω να ρωτησω κατι σχετικα με ενα δεμα.

Παρηγγειλα κατι απο Αμερικη, το εστειλαν με UPS και βλεπω οτι εφτασε Ελλαδα χτες. Ο αποστολεας αναφερει στο site του οτι οταν φτασει στην χωρα προορισμου, αναλαμβανει το τοπικο ταχυδρομειο. Η Ελλαδα δεν υποστηριζεται σε door το door tracking. Αρα το tracking number θα αλλαξει σε νουμερο των ΕΛΤΑ? Θα ενημερωθω με καποιον τροπο εγω?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Για να μην ανοιγω αλλαο θεμα θελω να ρωτησω κατι σχετικα με ενα δεμα.

Παρηγγειλα κατι απο Αμερικη, το εστειλαν με UPS και βλεπω οτι εφτασε Ελλαδα χτες. Ο αποστολεας αναφερει στο site του οτι οταν φτασει στην χωρα προορισμου, αναλαμβανει το τοπικο ταχυδρομειο. Η Ελλαδα δεν υποστηριζεται σε door το door tracking. Αρα το tracking number θα αλλαξει σε νουμερο των ΕΛΤΑ? Θα ενημερωθω με καποιον τροπο εγω?

Λογικά δεν θα έχει όπως λες full tracking άρα δεν θα μπορείς να το παρακολουθήσεις Ελλάδα.

Υπάρχει πιθανότητα να βρεις το νέο tracking μέσα από τα site που κάνουν global parcel tracking. Κάποια από αυτά σου βγάζουν το νέο tracking number. Δεν θυμάμαι τώρα πια τσέκαρε τα όλα.

Αλλα ακόμη και έτσι πιθανά να μην σου κάνουν τα ΕΛΤΑ tracking.

Όχι δεν θα ενημερωθείς λογικά. Μου έχει συμβεί και σε εμένα και από τότε ζητάω υπηρεσία full tracking. Σου το έστειλαν με την πιο φθηνή επιλογή

Βασικά δεν εχει και πολύ σημασία γιατί θα ενημερωθείς για να πληρώσεις τον εκτελωνισμο του δέματος πριν αυτό φύγει από το τελωνείο οπότε θα ξέρεις.

Ευτυχώς έρχεται με ΕΛΤΑ και το κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με κάθε άλλη επιλογή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, SeNNinhA said:

Λογικά δεν θα έχει όπως λες full tracking άρα δεν θα μπορείς να το παρακολουθήσεις Ελλάδα.

Υπάρχει πιθανότητα να βρεις το νέο tracking μέσα από τα site που κάνουν global parcel tracking. Κάποια από αυτά σου βγάζουν το νέο tracking number. Δεν θυμάμαι τώρα πια τσέκαρε τα όλα.

Αλλα ακόμη και έτσι πιθανά να μην σου κάνουν τα ΕΛΤΑ tracking.

Όχι δεν θα ενημερωθείς λογικά. Μου έχει συμβεί και σε εμένα και από τότε ζητάω υπηρεσία full tracking. Σου το έστειλαν με την πιο φθηνή επιλογή

Δυο επιλογες για μεταφορα ειχε και επελεξα την πιο ακριβη. Το παρακολουθω μεσω της εφαρμογης 17 Track, αλλα θα το ψαξω για global tracking.

Απ'οτι φαινεται παντως, μαλλον θα κυνηγαω το δεμα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Δυο επιλογες για μεταφορα ειχε και επελεξα την πιο ακριβη. Το παρακολουθω μεσω της εφαρμογης 17 Track, αλλα θα το ψαξω για global tracking.

Απ'οτι φαινεται παντως, μαλλον θα κυνηγαω το δεμα.

Δεν θα κυνηγας τιποτε.

Εχει αναγκαστικό εκτελωνισμο. Αυτό αργεί απο λιγο εως και πολύ αναλόγως το φορτο της περιόδου. Λογικά δεν προβλεπεται να καθυστερησει ιδιαιτερα αυτη την περιοδο.

Μολις θα βγει το μπιλιετακι που ειναι να πληρώσεις θα σου ερθει ειδοποιηση από τα ΕΛΤΑ με το ποσο.

Μολις το πληρώσεις θα αποδεσμευτεί το πακέτο σου από το τελωνείο και σε 1-2 ημερες λογικά θα το εχεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 02/07/2024 at 13:43, SeNNinhA said:

Δεν θα κυνηγας τιποτε.

Εχει αναγκαστικό εκτελωνισμο. Αυτό αργεί απο λιγο εως και πολύ αναλόγως το φορτο της περιόδου. Λογικά δεν προβλεπεται να καθυστερησει ιδιαιτερα αυτη την περιοδο.

Μολις θα βγει το μπιλιετακι που ειναι να πληρώσεις θα σου ερθει ειδοποιηση από τα ΕΛΤΑ με το ποσο.

Μολις το πληρώσεις θα αποδεσμευτεί το πακέτο σου από το τελωνείο και σε 1-2 ημερες λογικά θα το εχεις.

Επειδη δεν εχω εμπειρια με την διαδικασια του εκτελωνισμου, σημερα ηρθαν 2 update απο το tracking number σχεδον ταυτοχρονα. Το πρωτο λεει "Package arrived at foreign customs office" και το δευτερο "Package processed by international carrier".

Αυτο σημαινει οτι εφτασε τελωνειο και περιμενω να μου πουν τι θα πληρωσω? Η μηπως την γλυτωσα και ειναι χωρις καποια πληρωμη? Η αξια του δεματος ειναι πολυ μικρη 25 ευρω + 8 τα μεταφορικα. Αν ξερεις φυσικα.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ardi21 είπε

Επειδη δεν εχω εμπειρια με την διαδικασια του εκτελωνισμου, σημερα ηρθαν 2 update απο το tracking number σχεδον ταυτοχρονα. Το πρωτο λεει "Package arrived at foreign customs office" και το δευτερο "Package processed by international carrier".

Αυτο σημαινει οτι εφτασε τελωνειο και περιμενω να μου πουν τι θα πληρωσω? Η μηπως την γλυτωσα και ειναι χωρις καποια πληρωμη? Η αξια του δεματος ειναι πολυ μικρη 25 ευρω + 8 τα μεταφορικα. Αν ξερεις φυσικα.

Αυτό σημαίνει ότι το δεμα έφτασε και έχει προωθηθεί για εκτελωνισμο.

Για αξία CIF κάτω από 150 ευρώ δεν έχεις ΦΠΑ. Εσύ έχεις αξία 25+8=33€

Τα ΕΛΤΑ που είναι ευτυχώς τα πιο φθηνά θα σου χρεώσουν 7.50€ για τον εκτελωνισμο

Θα σου έρθει ειδοποίηση να τα πληρώσεις και θα σου έρθει το δέμα.

https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf

Screenshot_2024-07-03-18-02-06-68_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.jpg.807dc2e26e0ef2b4124011f908e9a6d0.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Τα ΕΛΤΑ που είναι ευτυχώς τα πιο φθηνά θα σου χρεώσουν 7.50€ για τον εκτελωνισμο

Το ερώτημα είναι ποιος θα κάνει την εκτελωνισμό....

θα δοθουν στον ΕΛΤΑ για εκτελωνισμό η αφου ηρθε με UPS  θα αναλάβει και τον εκτελωνισμό και μετά θα δοθούν στον ΕΛΤΑ για την συνέχεια της διακίνησης?

Επεξ/σία από teot
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...