Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, σίγουρα θα έχει συζητηθεί πολλές φορές αυτό το θέμα αλλά ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής δε είμαι σίγουρος πως έχω βγάλω άκρη.

Παρήγγειλα πεντάλ για τι τιμονιέρα μου από Κίνα 190ε, η αρχική τιμή ήταν στα 240 αλλά ο πωλητής μου είπε ότι 50ε αφαιρέθηκαν λόγο φπα ώστε να τα πληρώσω εγώ αργότερα στο τελωνείο (μεταφορικά πληρώνει ο πωλητής). Με καλούν από το τελωνείο τους δίνω ότι απόδειξη και πληροφορία έχω και μου λένε θα επικοινωνήσουμε με mail για να σας πούμε ένα α κόστος του τύπου.

Να μην πολυλογώ μου 'ρθε το mail και μου ζητάνε 170ε τα οποία προκύπτουν ως εξής:

Αξία CIF

Value CIF

Αξία Αγαθών+Ασφάλεια+Ναύλος όπως δηλώθηκε από τον αποστολέα σας.

Value of Goods + Insurance + Freight as declared from shipper.

250,00

Αμοιβή Εκτελωνισμού

Brokerage Service Fee

Για τις Αποστολές οι οποίες απαιτούν επίσημη εισαγωγή θα χρεώνεται αμοιβή εκτελωνιστικών διατυπώσεων. 

Import shipments that require Formal Clearance will be charged with a Brokerage service fee.

52.58 €/ (Shipment)-CIF <250 €

72.29 €/ (Shipment)-CIF >250 -10000€

157.73 €/ (Shipment)- CIF >10000€

72,29€

ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ

Import Formal Doc.-

Delivery Order

Για την διαδικασία εκτελωνισμού εισαγωγών, απαιτούνται επίσημα έγγραφα τα οποία πρέπει να κατατεθούν στο τελωνείο.

Custom Import Formalities are required for the Custom Clearance procedures.

16,99 € / Αποστολή. Xρέωση διατακτικής        εκτελωνισμού μέσω UPS of Greece Inc

22,00 €/Αποστολή. Xρέωση διατακτικής   εκτελωνισμού από τρίτο εκτελωνιστή.

16,99 € /shipment. Using UPS Brokerage Services.

22,00 € /shipment. Using TP Broker services.

16,99€

Τέλος διαχείρισης

Τελωνειακής Αποθήκης /Εργατικά

Τέλος που δεν αφορά την εταιρεία UPS.

Handling Fees

Fee beyond UPS control

Εκτιμώμενο τέλος διαχείρισης αποστολών, με προσωρινή εναπόθεση σε τελωνειακή αποθήκη φορέα επίγειας εξυπηρέτησης Goldair Handling*

A Handling Fee is charged when the packages are kept temporarily in the bonded warehouse of our ground – handling service provider. *

Πάγια χρέωση Εργατικών τις πρώτες 48 ώρες από την άφιξη, σύμφωνα με την ως κάτωθι κλίμακα :

*First 48hrs from arrival-Fixed Charge

1-  15 kgs – 18.17€  (max 3 pcs)

16-300 kgs – 27.25 €  (max 3 pcs)

-3.59 € πρόσθετη χρέωση από το 4ο δέμα και άνω

- 0.62€ /πακέτο (piece) - Ασφάλιστρο Εμπορεύματος

18,79

Τέλος προσωρινής

Εναπόθεσης σε

Τελωνειακή Αποθήκη.

Storage Fees

Fee beyond UPS control

Υπολογίζεται τέλος όταν οι αποστολές παραμένουν προσωρινά σε τελωνειακή αποθήκη του φορέα επίγειας εξυπηρέτησης Goldair Handling *

A Storage Fee is charged when the packages are kept temporarily in the bonded warehouse of our ground – handling service provider. *

Οι πρώτες 48 ώρες δωρεάν, η κάθε επόμενη προς 2,00€/μέρα/δέμα.

*First 48hrs from arrival Free of Charge.

If the shipment stays in the bonded warehouse for more than 48 hours there is a Storage Fee of 2,00€ per package, per day.

ΤΕΛΩΝΕΙΟ-Customs

Duties & Taxes  (Φόροι & Δασμοί) *

70,00

Πιστοποιητικά

Χημείο, Γεωπονι- κός, Κτηνιατρικός έλεγχος κτλ.

Certifications

Chemical Fee, Agricultural, Veterinary Fee etc

Controlled by Government Agencies.

/Αποστολή. Για περισσότερες πληροφορίες χρεώσεων κτηνιατρικών ελέγχων στο σημείο εισόδου της Ε.Ε. επικοινωνείτε με το Εκτελωνιστικό μας Τμήμα, είτε τηλεφωνικά στο 210 35 43 860, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00- 16:30, είτε μέσω email στο [email protected]

Σε περίπτωση κτηνιατρικού ελέγχου η χρέωση είναι 32,72€ συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής αμοιβής.

/shipment / per CVDE. For extra charges that may occur for veterinary inspections at the point of entry into the EU, please contact with our Brokerage Department from 08.00 a.m. until 16.30 p.m. Monday to Friday at 210 35 43 860 or through email at [email protected] In case of Chemical analysis charge, the standard expense is 32.72€ including the bank fee (1€).

ΣΥΝΟΛΟ/ TOTAL

*Fee beyond UPS control

ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

APPROXIMATE CHARGE

178,07 €

Να σημειωθεί πως το δέμα ζυγίζει 6kg και οι διαστάσεις είναι στο περίπου όσο ένα κουτί μιας mid end gpu

Από ότι διάβασα από προηγούμενο άρθρο μου φαίνονται πολλά τα λεφτά, δηλαδή:

Αξία CIF : Δε θα έπρεπε ο αποστολέας να δηλώσει τη τιμή που το αγόρασα στα 190 και όχι στα 250 ώστε να υπολογιστεί το ΦΠΑ στα <190x1.24+δασμους> και όχι <250x1.24+δασμους> ;

Αμοιβή εκτελωνισμού & ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΗ : για αυτό δεν έχω να πω πολλά καθώς διάβασα πως τόσο πάει η ταρίφα

Τέλος διαχείρισης: δε μπορώ να καταλάβω από που προκύπτουν αυτά τα 19ε

ΤΕΛΩΝΕΙΟ - CUSTOMS : από ότι έχω καταλάβει βγαίνει από 250/1.24 + δασμούς σύμφωνα με ότι αναφέρεται παραπάνω; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Επεξ/σία από John_Nef
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Αξία CIF : Δε θα έπρεπε ο αποστολέας να δηλώσει τη τιμή που το αγόρασα στα 190 και όχι στα 250 ώστε να υπολογιστεί το ΦΠΑ στα <190x1.24+δασμους> και όχι <250x1.24+δασμους> ;

Οχι παντα. Υπαρχουν περιπτωσεις που το ψαχνουν οι ιδιοι για να δουν αν αυτο που εχεις δωσει ειναι αληθεια. γιατι μπορει εσυ να κανονίσεις με αλλον 20€ για να γλυτώσεις εξωδα τελωνίου

Δημοσ.

Όλες γδέρνουν.

Και μόνος σου να πας να το εκτελωνησεις θα σου ζητήσουν πάνω απο 50 ευρώ απλά και μόνο για να σου παραδώσουν τα χαρτιά του δέματος.

Μόνο τα ΕΛΤΑ έχουν τυποποιημένες λογικές τιμές για τους εκτελωνισμους τους.

Έχεις δύο επιλογές.

Πληρώνεις και το παίρνεις

Αρνεισαι την παραλαβή και το δέμα επιστρέφεται και ζητάς τα λεφτά σου πίσω. Εάν και όταν.

Πάθημα μάθημα. ΠΟΤΈ ξανά τέτοιες αγορές

Το θέμα δηλωμένης τιμής από τον αποστολέα θα το κανονίσεις μαζί του.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς το γρήγορο το πληρώνεις. Ναι, το δέμα σου θα έρθει σφαιράτο σε 2-3 μέρες αλλά χρεώνουν ό,τι τους αρέσει. Αν δουν 250 δηλωμένη αξία και εσύ στείλεις απόδειξη 190 όπως μας είπες πως έκανες, ε προφανώς θα διαλέξουν αυτό που τους συμφέρει.

Θυμάμαι για TV box αξίας 30 ευρώ ήθελαν 70 ευρώ έξτρα. Πρώτη και τελευταία φορά...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Οχι παντα. Υπαρχουν περιπτωσεις που το ψαχνουν οι ιδιοι για να δουν αν αυτο που εχεις δωσει ειναι αληθεια. γιατι μπορει εσυ να κανονίσεις με αλλον 20€ για να γλυτώσεις εξωδα τελωνίου

Μα έστειλα απόδειξη μου και απόδειξη του πωλητή που στου πωλητή φαίνεται ότι το αφαιρετέο ποσό είναι για το φπα

4 λεπτά πριν, Engimek είπε

Δυστυχώς το γρήγορο το πληρώνεις. Ναι, το δέμα σου θα έρθει σφαιράτο σε 2-3 μέρες αλλά χρεώνουν ό,τι τους αρέσει. Αν δουν 250 δηλωμένη αξία και εσύ στείλεις απόδειξη 190 όπως μας είπες πως έκανες, ε προφανώς θα διαλέξουν αυτό που τους συμφέρει.

Θυμάμαι για TV box αξίας 30 ευρώ ήθελαν 70 ευρώ έξτρα. Πρώτη και τελευταία φορά...

Το θέμα είναι ότι δεν ήταν γρήγορο, το δέμα έφτασε χθες Ελλάδα και η παραγγελία έγινε 4/5

Δημοσ.

Αφού έστειλες απόδειξη ότι πλήρωσες 190€ (φαντάζομαι μαζί με τα μεταφορικά), στείλε και ένα email στο τμήμα εκτελωνισμού και ρώτησέ τους γιατί σε χρεώνουν βάσει των 250€;

Δημοσ.

Είχα παραγγείλει από Ιαπωνία κάτι φιγούρες και πλήρωσα στον πωλητή 80-90 ευρώ περίπου μαζί μα τα μεταφορικά. Για να τα παραλάβω το κοστούμι έβγαινε άλλα 120 ευρώ τελωνείο. Ο πωλητής δεν δεχόταν επιστροφές οπότε και τα πλήρωσα και είπα ποτέ ξανά. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Όλες γδέρνουν.

Και μόνος σου να πας να το εκτελωνησεις θα σου ζητήσουν πάνω απο 50 ευρώ απλά και μόνο για να σου παραδώσουν τα χαρτιά του δέματος.

Έχεις δύο επιλογές.

Αρνεισαι την παραλαβή και το δέμα επιστρέφεται και ζητάς τα λεφτά σου πίσω. Εάν και όταν.

Ναι περίμενα ότι το κόστος θα ναι κάπου στα 90 με 100 ίσως και να μην το έψαξα εγώ καλά τι να πω, έχω στείλει στον αποστολέα και περιμένω απάντηση

1 λεπτό πριν, June είπε

Αφού έστειλες απόδειξη ότι πλήρωσες 190€ (φαντάζομαι μαζί με τα μεταφορικά), στείλε και ένα email στο τμήμα εκτελωνισμού και ρώτησέ τους γιατί σε χρεώνουν βάσει των 250€;

Τα μεταφορικά τα πληρώνει ο πωλητής, δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν πάρει ως βάση την αρχική τιμή για τον υπολογισμό του φπα από τη ups για αυτό και ρώτησα, δε πρόλαβα σήμερα να μιλήσω με ups καθώς δεν έχει απαντήσει και ο πωλητής, θα μάθω αύριο πιστεύω

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Το θέμα είναι ότι δεν ήταν γρήγορο, το δέμα έφτασε χθες Ελλάδα και η παραγγελία έγινε 4/5

Σορρυ λάθος... έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμόμουν. Τσέκαρα τα παλιά μου mail. 8 ημέρες είχε κάνει να έρθει αλλά ήταν με DHL, όχι UPS. Κατά τα άλλα οι χρεώσεις φαρμάκι και εκεί και εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, June said:

Η αξία CIF δεν χρειάζεται να είναι ίδια με την αξία αγοράς του προϊόντος.

Για την ακρίβεια, πολλές φορές είναι διαφορετική. Και ο εκτελωνισμός βασίζεται πάνω στην αξία CIF (που περιλαμβάνει το προϊόν, τα μεταφορικά και την ασφάλισή του). 

Παράδειγμα, κερδίζω σε διαγωνισμό ένα ρολόι. Μου το στέλνουν από ΗΠΑ εδώ, δεν πληρώνω φράγκο. 

Η τιμή που θα βάλουν στα συνοδευτικά έγγραφα αφορά την αξία του ρολογιού (+ τα μεταφορικά και την ασφάλισή του), και όχι το πόσο πλήρωσα για αυτό. 

Αν βάλουν επίτηδες χαμηλό ποσό επειδή το "κέρδισα", ο τελωνειακός μπορεί να ψάξει και να ορίσει μόνος του την πραγματική αξία και να χρεώσει ανάλογα τα έξοδα. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kax54638 είπε

Είχα παραγγείλει από Ιαπωνία κάτι φιγούρες και πλήρωσα στον πωλητή 80-90 ευρώ περίπου μαζί μα τα μεταφορικά. Για να τα παραλάβω το κοστούμι έβγαινε άλλα 120 ευρώ τελωνείο. Ο πωλητής δεν δεχόταν επιστροφές οπότε και τα πλήρωσα και είπα ποτέ ξανά. 

Έχω παραγγείλει και άλλη φορά από παρόμοια εταιρεία στην ουσία η μία αντιγράφει την άλλη πάλι Κίνα. Είχα πάρει ένα κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο έκανε 100ε, ήρθε στη πόρτα μου με acs χωρίς τελωνεία στην ουσία δε πλήρωσα τίποτα παραπάνω. Έχει ένα νόμο όμως το ali ο οπoιός λέει: Οι παραγγελίες που αποστέλλονται εκτός ΕΕ με αξία αγαθών άνω των 150 ευρώ θα υπόκεινται σε ΦΠΑ κατά την εισαγωγή τους στην ΕΕ. Η τιμή της παραγγελίας σας έχει προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει μια μεταγενέστερη είσπραξη ΦΠΑ στο τελωνείο. Σας ενθαρρύνουμε να επιβεβαιώσετε τη συμφωνία υλικοτεχνικής υποστήριξης και πληρωμής φόρων (για ΦΠΑ, δασμούς, αμοιβές αντιπροσώπου κ.λπ.) με τον πωλητή.

5 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Η αξία CIF δεν χρειάζεται να είναι ίδια με την αξία αγοράς του προϊόντος.

Για την ακρίβεια, πολλές φορές είναι διαφορετική. Και ο εκτελωνισμός βασίζεται πάνω στην αξία CIF (που περιλαμβάνει το προϊόν, τα μεταφορικά και την ασφάλισή του). 

Παράδειγμα, κερδίζω σε διαγωνισμό ένα ρολόι. Μου το στέλνουν από ΗΠΑ εδώ, δεν πληρώνω φράγκο. 

Η τιμή που θα βάλουν στα συνοδευτικά έγγραφα αφορά την αξία του ρολογιού (+ τα μεταφορικά και την ασφάλισή του), και όχι το πόσο πλήρωσα για αυτό. 

Αν βάλουν επίτηδες χαμηλό ποσό επειδή το "κέρδισα", ο τελωνειακός μπορεί να ψάξει και να ορίσει μόνος του την πραγματική αξία και να χρεώσει ανάλογα τα έξοδα. 

Μα τα μεταφορικά τα πληρώνει ο ίδιος. Όταν έκανα την παραγγελία μου έλεγε από την αρχή ότι μου μειώνει 50 για φπα οπότε αυτό μπορεί και να μην μετράει ανάλογα σε τι περίπτωση εκτελωνιστή θα πέσεις;  Γιατί όπως ανέφερα και πιο πάνω σε άλλο σχόλιο ο νόμος λέει πως Οι παραγγελίες που αποστέλλονται εκτός ΕΕ με αξία αγαθών άνω των 150 ευρώ θα υπόκεινται σε ΦΠΑ κατά την εισαγωγή τους στην ΕΕ. Η τιμή της παραγγελίας σας έχει προσαρμοστεί ώστε να αντικατοπτρίζει μια μεταγενέστερη είσπραξη ΦΠΑ στο τελωνείο. Σας ενθαρρύνουμε να επιβεβαιώσετε τη συμφωνία υλικοτεχνικής υποστήριξης και πληρωμής φόρων (για ΦΠΑ, δασμούς, αμοιβές αντιπροσώπου κ.λπ.) με τον πωλητή. 

Μήπως κάνω εγώ κάπου λάθος;

54 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Όλες γδέρνουν.

Έχεις δύο επιλογές.

Πως μπορώ για μελλοντικές αγορές να χρησιμοποιήσω τα ΕΛΤΑ και όχι UPS όπως έγινε τώρα; 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Μα τα μεταφορικά τα πληρώνει ο ίδιος.

Αν για καποιο λογο πανω στο κουτι εχει και την αξια των μεταφορικων, τοτε δεν μπορεις να κανεις και πολλα.

32 λεπτά πριν, John_Nef είπε

Πως μπορώ για μελλοντικές αγορές να χρησιμοποιήσω τα ΕΛΤΑ και όχι UPS όπως έγινε τώρα; 

Αναλογως την σελιδα που ψωνιζεις, υπαρχουν αντιστοιχα επιλογες. πχ στο Ali, ψαχνεις για choice/aliexpress standard shipping

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, John_Nef said:

Μα τα μεταφορικά τα πληρώνει ο ίδιος.

H αξία CIF σημαίνει πως εμπεριέχει και τα μεταφορικά. Ο όρος σημαίνει Cost, Insurance and Freight.

Το ότι αυτός πληρώνει τα μεταφορικά δεν σημαίνει πως εσύ δεν θα πληρώσεις τέλη για αυτά. Το κόστος για σένα βασίζεται πάνω στην αξία CIF (βασικά για την ακρίβεια, βασίζεται πάνω στην αξία CIP).

Το ξαναγράφω. Αυτά που πληρώνεις για τελωνείο και λοιπές χρεώσεις βασίζονται πάνω στην συνολική αξία του προϊόντος που λαμβάνεις, όχι πάνω στο πόσα λεφτά πλήρωσες εσύ για αυτό. Ο πωλητής στα συνοδευτικά έγγραφα έχει βάλει και τα μεταφορικά, και την αξία του προϊόντος, και τα έξοδα ασφάλισης του πακέτου για αεροπορική μεταφορά από Κίνα σε Ελλάδα. Πάνω σε αυτήν την αξία πληρώνεις εσύ τελωνείο, όχι πάνω στα 190€ που έδωσες. 

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, John_Nef είπε

ναι τώρα κατάλαβα ευχαριστώ

Και για πες, το τελικο ποσο βγηκε λιγοτερα ή περισσοτερα απο το να το επαιρνες απο Ελλαδα ή Ευρωπη? 😛

Εκτος αν δεν τα εβρισκες εδω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...