Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος αεροδρομειου με swabs(?)

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 23/5/2024 στις 6:54 ΜΜ, @topos είπε

Ταξιδεύω τώρα σε εγχωρια πτήση.

Μόλις περασα τον έλεγχο (με την πυλη ανιχνευτή μεταλλων).

Δεν χτυπησε, αλλά με σταματάει ένας παλικαρος και βγάζει ένα χαρτάκι (ήταν ημιδιάφανο,θα το παρομοιαζα σαν αυτό που βγάζεις από τα hazaplast) και το πέρασε πάνω από τα χέρια μου, την μπλούζα μου και άνοιξε και την βαλίτσα μου και το "πασαλειψε" παντού.

Το έδωσε μετά σε κάποιον και μετά από κανένα λεπτό μου λέει οκ μπορείτε να περάσετε.

Επειδή δεν μου έχει ξανατυχει ούτε σε πτήσεις εσωτερικού ούτε εξωτερικου ξέρει κανείς τι έψαχνε η τι του έδωσε την αφορμή να με ψάξει εμένα.

Υ.γ Εκτιμώ ότι δεν ήταν τυχαίος έλεγχος γιατί μόλις περασα από το μηχάνημα με σταμάτησε κατευθείαν.

Μου έχει συμβεί και εμένα.

υποθέτω ότι μπορεί να κάνουν και random. Το αν χτύπησε το ο ανιχνευτής μετάλλων προφανώς δεν έχει σχέση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 hours ago, gianniz_k said:

Στο Ελ. Βενιζέλος τον έλεγχο χειραποσκευών τον κάνει ιδιωτική εταιρεία και δεν ψάχνει για ναρκωτικά γιατί δεν είναι αρμοδιότητα της. Η δουλειά τους είναι να μην μπει στο αεροπλάνο αντικείμενο που μπορεί να βάλει την πτήση σε κίνδυνο. Η εκπαίδευση που έχουν περάσει αφορά τα εκρηκτικά και την συνδεσμολογία τους. Ο λόγος που ζητάνε να περάσει ξεχωριστά ένα laptop ή γενικώς κάποια συσκευή από το x-ray είναι για να μπορούν να δουν καθαρά την συνδεσμολογία, δηλαδή αν υπάρχει η ακολουθία μηχανισμός-καλώδιο-πυροκτοτητής-εκρηκτική ύλη. Έτσι και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους το λεγόμενο sniffer ψάχνει να "μυρίσει" εκρηκτική ύλη. Προφανώς αν νομίζουν ότι εντόπισαν κάτι που μοιάζει με ναρκωτικά θα ειδοποιήσουν την αστυνομία

Παντού ιδιωτική εταιρεία τον κάνει. Αν πας κοντά και δεις την μάρκα και τον τύπο του μηχανήματος θα δεις ότι ελέγχει και για ναρκωτικα. Τουλάχιστον τα specs του μηχανήματος έτσι λένε.

Πάντως σύμφωνα με τον ισχυρισμό σου, κάποιος μπορεί να περάσει ναρκωτικά μεσω χειραποσκευης στα γκισέ ελέγχου των χειραποσκευων. Πράγμα που δεν πολύ στέκει.

28 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Παντού ιδιωτική εταιρεία τον κάνει. Αν πας κοντά και δεις την μάρκα και τον τύπο του μηχανήματος θα δεις ότι ελέγχει και για ναρκωτικα. Τουλάχιστον τα specs του μηχανήματος έτσι λένε.

Πάντως σύμφωνα με τον ισχυρισμό σου, κάποιος μπορεί να περάσει ναρκωτικά μεσω χειραποσκευης στα γκισέ ελέγχου των χειραποσκευων. Πράγμα που δεν πολύ στέκει.

Το αν το μηχάνημα έχει την δυνατότητα να ελέγξει για ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι οι screeners ψάχνουν για ναρκωτικά.

Και ναι, άνετα μπορούν να περάσουν ναρκωτικά από τα σημεία ελέγχου. Αρκετά μικρές ποσότητες όμως. Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ως οργανικό υλικό φαίνεται στην οθόνη του x-ray με συγκεκριμένο χρώμα, και όσο μεγαλύτερη η μάζα του υλικού τόσο σκουραίνει και το χρώμα στην οθόνη του ελεγκτή. Και όταν σκουραίνει η οθόνη, η αποσκευή ανοίγει για έλεγχο. Γιατί ποιο άλλο οργανικό υλικό θα μπορούσε να έχει αυτό το σκούρο στην οθόνη του ελεγκτή; Τα εκρηκτικά.

Συνεπώς για να πάει κάποιος να περάσει ναρκωτικά από το σημείο ελέγχου πρέπει να είναι ή πολύ τολμηρός ή βλαμμένος. 

ΥΓ: Έχω εργαστεί παλιότερα στο αεροδρόμιο, δεν είμαι το γεράκι από το chase της Μπεκατώρου 

• Like 1

1 hour ago, gianniz_k said:

Το αν το μηχάνημα έχει την δυνατότητα να ελέγξει για ναρκωτικά δεν σημαίνει ότι οι screeners ψάχνουν για ναρκωτικά.

Και ναι, άνετα μπορούν να περάσουν ναρκωτικά από τα σημεία ελέγχου. Αρκετά μικρές ποσότητες όμως. Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ως οργανικό υλικό φαίνεται στην οθόνη του x-ray με συγκεκριμένο χρώμα, και όσο μεγαλύτερη η μάζα του υλικού τόσο σκουραίνει και το χρώμα στην οθόνη του ελεγκτή. Και όταν σκουραίνει η οθόνη, η αποσκευή ανοίγει για έλεγχο. Γιατί ποιο άλλο οργανικό υλικό θα μπορούσε να έχει αυτό το σκούρο στην οθόνη του ελεγκτή; Τα εκρηκτικά.

Συνεπώς για να πάει κάποιος να περάσει ναρκωτικά από το σημείο ελέγχου πρέπει να είναι ή πολύ τολμηρός ή βλαμμένος. 

ΥΓ: Έχω εργαστεί παλιότερα στο αεροδρόμιο, δεν είμαι το γεράκι από το chase της Μπεκατώρου 

Αυτά που λες δεν στέκουν. Τι είναι οργανικό υλικό ακριβώς;

Ναρκωτικά είναι από την κόκκαινη και την ηρωίνη που είναι σε μορφή σκόνης, η κρυσταλ που είναι σε μορφή κρυστάλλου το χασίς που είναι κάτι σαν καπνός, τα LSD που είναι σε μορφή χαπιού. Πώς ακριβώς ξεχωρίζει το μηχάνημα μια καρτέλα χάπια για το ζάχαρο με μια καρτέλα μπουμπλε. Πώς ξεχωρίζει αν ένα κουτί γυναικείου make up έχει πούδρα ή κόκκαινη;

21 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Αυτά που λες δεν στέκουν. Τι είναι οργανικό υλικό ακριβώς;

Ναρκωτικά είναι από την κόκκαινη και την ηρωίνη που είναι σε μορφή σκόνης, η κρυσταλ που είναι σε μορφή κρυστάλλου το χασίς που είναι κάτι σαν καπνός, τα LSD που είναι σε μορφή χαπιού. Πώς ακριβώς ξεχωρίζει το μηχάνημα μια καρτέλα χάπια για το ζάχαρο με μια καρτέλα μπουμπλε. Πώς ξεχωρίζει αν ένα κουτί γυναικείου make up έχει πούδρα ή κόκκαινη;

Οργανικά υλικά είναι τα υλικά που έχουν βάση τον άνθρακα. Αυτά στο x-ray εμφανίζονται με συγκεκριμένο χρώμα. Όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τους τόσο πιο έντονα ή σκούρα εμφανίζονται στην οθόνη, και αυτό "χτυπάει" και η αποσκευή ανοίγει για έλεγχο.

Μια καρτέλα χάπια, 2 τσιγάρα ή μια πούδρα όπως είπα είναι μικρές ποσότητες και μπορούν να περάσουν άνετα τον έλεγχο. Σου είπα όμως και κάτι άλλο. Αυτά δεν μπορούν να ρίξουν το αεροπλάνο ούτε να απειλήσουν τον πιλότο. Αν οι ελεγκτές χρειαζόταν να ψάξουν αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε να ανοίξουν όλες οι χειραποσκευές και οι επιβάτες να ελέγχονται γυμνοί. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...