Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος αεροδρομειου με swabs(?)

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και να πούμε κι ένα ακόμα:

εννοείται πως οι έλεγχοι δεν είναι πάντοτε τυχαίοι

και δεν μιλάμε μόνο για τυχόν προϋπάρχουσες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν κι αυτές,

αλλά εννοούμε στοχευμένους ελέγχους στο πεδίο
βάσει προσωπικού προφίλ, συμπεριφοράς ή ακόμα και του σκύλου που θα σταθεί σε έναν επιβάτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

7 λεπτά πριν, NVsil είπε

Και να πούμε κι ένα ακόμα:

εννοείται πως οι έλεγχοι δεν είναι πάντοτε τυχαίοι

και δεν μιλάμε μόνο για τυχόν προϋπάρχουσες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν κι αυτές,

αλλά εννοούμε στοχευμένους ελέγχους στο πεδίο
βάσει προσωπικού προφίλ, συμπεριφοράς ή ακόμα και του σκύλου που θα σταθεί σε έναν επιβάτη.

Νομιζω η πυλη ανιχνευσης βαραει τυχαια με ενα ποσοστο 10%. Οποτε δεν αποφασιζει ο υπαλληλος.

• Like 1

13 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Πρόσφατα μου τσίμπησαν το σετάκι bits Wiha που είχα στο backpack...προφανώς τους φάνηκε δολοφονικό όπλο 

xiaomiscrewdriver-1.jpg

Δεν επιτρεπονται αιχμηρα ή μυτερα αντικειμενα με συνολο μηκους (συναρμολογημενα) πανω απο 7inches (18cm). Για ψαλιδια παμε στις 4inches (10cm).

Υποθετω απο την φωτογραφια οτι οι μυτες με το extension είναι μακρύτερες.

• Like 1

16 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Πρόσφατα μου τσίμπησαν το σετάκι bits Wiha που είχα στο backpack...προφανώς τους φάνηκε δολοφονικό όπλο 

xiaomiscrewdriver-1.jpg

Εχω περάσει πολλές φορές καρυδάκια αλλά η καστάνια δεν θα πέρναγε.Κατσαβίδια ,πένσες δεν περνάνε.

3 minutes ago, SeNNinhA said:

Δεν επιτρεπονται αιχμηρα ή μυτερα αντικειμενα με συνολο μηκους (συναρμολογημενα) πανω απο 7inches (18cm). Για ψαλιδια παμε στις 4inches (10cm).

Υποθετω απο την φωτογραφια οτι οι μυτες με το extension είναι μακρύτερες.

ακριβώς 7inch συναρμολογημένο. προφανώς και η Xiaomi είχε στο νου το συγκεκριμένο περιορισμό.

παρόλαυτά όταν τους έδειξα τα specs δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να βγάλουν μεζούρα

5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ακριβώς 7inch συναρμολογημένο. προφανώς και η Xiaomi είχε στο νου το συγκεκριμένο περιορισμό.

παρόλαυτά όταν τους έδειξα τα specs δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να βγάλουν μεζούρα

Στα Βρετανικά αεροδρόμια βλέπω να ισχύουν τα παρακάτω 

https://www.gov.uk/hand-luggage-restrictions/work-tools

Work tools

Allowed in hand luggage Allowed in hold luggage
Tool with a blade or shaft longer than 6cm (for example chisel) No Yes
Drill and drill bits No Yes
Stanley knife No Yes
Saw (including portable power saw) No Yes
Screwdriver No Yes
Hammer No Yes
Pliers No Yes
Wrench or spanner No Yes
Bolt gun or nail gun No Yes
Crowbar No Yes
Blowtorch No Yes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Επειδη τους ξέρω ότι είναι περίεργοι και επειδή στην πράξη δεν μπορουν να περιγράφουν όλα τα πιθανά επικίνδυνα αντικείμενα τους δίνουν άτυπο δικαίωμα να αποφασιζουν και κατά περίπτωση.

Μετά θα πρεπει να έχεις εκτυπωμενους τους κανόνες της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και του συγκεκριμένου αεροδρομίου για να ζητήσεις να σε αφήσουν. Κάθε αεροδρόμιο έχει τα δικά του

Έχει συμβεί αυτό και επειδή όντως επίσημα μπορούσε να περάσει εργαλείο το παρέλαβε υπάλληλος και το παρέδωσε μετά από την πτήση.

Αλλά θέλει οργάνωση και να έχεις εκτυπωμένα τα πάντα. Απευθύνεσαι πολύ ευγενικά σε κάποιον προϊστάμενο και εάν δεν εισαι σε περίεργη χώρα θα βρεθεί άκρη (εάν έχεις τον χρόνο).

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την πρώτη φορά που μου έκαναν το συγκεκριμένο τεστ, ρώτησα γιατί μου το κάνουν και μου είπαν πως είναι τυχαίο τεστ για εκρηκτικά.

Σε κάθε περίπτωση εάν μας κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο, καλό είναι να ρωτάμε γιατί μας τον κάνουν.

Όσο αφορά τα κατσαβίδια, είχα περάσει και εγώ ένα πολύ μικρο σετάκι. Φώναζαν την προισταμένη να τα ελέγξει και έδωσε το οκ να περάσουν. Εάν ήταν λίγο πιο αυστηρή η υπεύθυνη δεν θα περνούσαν

Επεξ/σία από fotis1997

Παιδιά μην παραπληροφορειτε τον κόσμο.

Κάποιος "έξυπνος"μπορεί να διαβάσει κάνουν έλεγχο μόνο για εκρηκτικά και να νομίσει ότι μπορεί να περάσει άνετα και ναρκωτικά.

https://www.smithsdetection.com/products/ionscan-600/

Ειδικά σε διεθνή αεροδρόμια δεν παίζει να μην ελέγχουν και για ναρκωτικα

Screenshot_2024-05-24-16-20-25-422_com.brave.browser.jpg

42 minutes ago, tzotzo said:

Παιδιά μην παραπληροφορειτε τον κόσμο.

Κάποιος "έξυπνος"μπορεί να διαβάσει κάνουν έλεγχο μόνο για εκρηκτικά και να νομίσει ότι μπορεί να περάσει άνετα και ναρκωτικά.

ναι εμας περιμενει να διαβασει για να περασει ναρκωτικά. μετα θα μας ζητησει και τα ρεστα που παραπληροφορήσαμε στο insomia ?

(Παντως εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι μονο για εκρηκτικα, τωρα το έμαθα σωστα λοιπόν)

• Haha 4

το είδος της ανίχνευσης ορίζεται από τις δυνατότητες του μηχανήματος, που φυσικά δεν είναι μόνο εκρηκτικά ή ναρκωτικά αλλά και την ρύθμιση τύπου ανίχνευσης που έχει κάνει ο χείριστης του κάθε μηχανήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παντως εκείνη την μέρα το μόνο "παράξενο" που είχα πιάσει ήταν υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο(έκανα "μεταγγιση" από μεγάλο μπουκάλι 120ml σε 2*30 ml.)

-Εν τω μεταξύ ξαναμπήκα σε αεροπλάνο σήμερα και εκαναν τον ίδιο έλεγχο σε μια κοπέλα ακριβώς πίσω  από μένα.-

Παράξενο που δεν το είχα ξαναπετυχει παλιότερα (κάνω 6 με 8 πτήσεις/έτος εσωτερικο/εξωτερικό).

Υ.γ Παπούτσια δεν μου ζητήσανε να βγαλω που συνήθως το ζητανε και φοράω συνήθως τα ίδια τα 3 τελευταία χρονια όταν ταξιδεύω.

Επεξ/σία από @topos

6 λεπτά πριν, @topos είπε

Εγω παντως εκείνη την μέρα το μόνο "παράξενο" που είχα πιάσει ήταν υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο(έκανα "μεταγγιση" από μεγάλο μπουκάλι 120ml σε 2*30 ml.)

-Εν τω μεταξύ ξαναμπήκα σε αεροπλάνο σήμερα και εκαναν τον ίδιο έλεγχο σε μια κοπέλα ακριβώς πίσω  από μένα.-

Παράξενο που δεν το είχα ξαναπετυχει παλιότερα (κάνω 6 με 8 πτήσεις/έτος εσωτερικο/εξωτερικό).

Υ.γ Παπούτσια δεν μου ζητήσανε να βγαλω που συνήθως το ζητανε και φοράω συνήθως τα ίδια τα 3 τελευταία χρονια όταν ταξιδεύω.

Παπούτσια πρέπει να έχω βγάλει 1 φορά  στα 30+ ταξίδια που έχω κάνει τα τελευταία 5 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...