gorge18 Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Παπούτσια πρέπει να έχω βγάλει 1 φορά στα 30+ ταξίδια που έχω κάνει τα τελευταία 5 χρόνια. Παπουτσια μονο Αμερικη βγαζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 11 λεπτά πριν, @topos είπε Εγω παντως εκείνη την μέρα το μόνο "παράξενο" που είχα πιάσει ήταν υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο(έκανα "μεταγγιση" από μεγάλο μπουκάλι 120ml σε 2*30 ml.) -Εν τω μεταξύ ξαναμπήκα σε αεροπλάνο σήμερα και εκαναν τον ίδιο έλεγχο σε μια κοπέλα ακριβώς πίσω από μένα.- Παράξενο που δεν το είχα ξαναπετυχει παλιότερα (κάνω 6 με 8 πτήσεις/έτος εσωτερικο/εξωτερικό). Υ.γ Παπούτσια δεν μου ζητήσανε να βγαλω που συνήθως το ζητανε και φοράω συνήθως τα ίδια τα 3 τελευταία χρονια όταν ταξιδεύω. Δεν είναι αρκετά ταξίδια για να είναι στατιστικά απίθανο να μην σου το είχαν ξανακάνει ακομα και με 10% πιθανοτητες, απλά ήσουν τυχερός. Εγώ έχω κάνει περίπου 15 πτήσεις στη ζωή μου, και μου το έχουν κάνει 3 φορές. Μια Αθήνα φεύγοντας, μια Κωνσταντινούπολη στο παλιό αεροδρόμιο γυρνώντας και μια Πολωνία γυρνώντας. Ούτε αυτό είναι στατιστικά περίεργο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 3 λεπτά πριν, gorge18 είπε Παπουτσια μονο Αμερικη βγαζω. Σε εμένα πρέπει να ήταν στο Gatwick. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) Η συγκεκριμένη τεχνική ανιχνέυει κυρίως εκρηκτικά ή και ναρκωτικά. Γενικότερα, αρκετές και συγκεκριμένες χημικές ουσίες. Κυρίως σταματάνε σκατόφατσες (παθών) Επεξ/σία 24 Μαϊου από Zapee995 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σε εμένα πρέπει να ήταν στο Gatwick. Στην Αγγλία γενικά βγάζεις πολύ παπούτσι. Αλλα όχι όλοι. Κυνηγανε τους χοντρους και περίεργους πάτους. Με flat σόλες δεν ασχολούνται. 3 λεπτά πριν, Zapee995 είπε Η συγκεκριμένη τεχνική ανιχνέυει κυρίως εκρηκτικά ή και ναρκωτικά. Γενικότερα, αρκετές και συγκεκριμένες χημικές ουσίες. Κυρίως σταματάνε σκατόφατσες (παθών) Επίσης για Αγγλία παρατήρησα ότι έχει σχέση με το τι έχεις στο σακίδιο. Δεν έχει σχέση με άτομα. Ο χειριστής δεν ξέρει τι είναι ποιου. Μπερδεμένα περνάνε ούτως ή άλλως. Πολύ κόσμος. Εμένα περνούσε η μία από τις 2 τσάντες. Κυρίως η μικρή τσάντα πλάτης που ειχα για πορτοφόλια κλειδιά κλπ. Ώσπου ελάχιστοποιησα τα περιεχόμενα της γιατί βαριόμουν να περνάω ένα επιπλέον μισάωρο εκεί περιμένοντας την σειρά μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 6 hours ago, greekfragma said: ακριβώς 7inch συναρμολογημένο. προφανώς και η Xiaomi είχε στο νου το συγκεκριμένο περιορισμό. παρόλαυτά όταν τους έδειξα τα specs δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να βγάλουν μεζούρα Εγώ είχα ένα παρόμοιο κατσαβίδι με αυτό. Ένα με βιδωτό καπάκι πίσω με τις μύτες. Μια κυρία στον έλεγχο μου λέει δεν περνάει και βάζει το χέρι της επιδεικτικά να της το παραδώσω. Βγάζω το καπάκι, κρατάω το καπάκι και τις μύτες. Η ξενερα που είχε το πρόσωπο της δεν υπήρχε. Νομίζω πιο πολύ τους νοιαζει να καβατζωσουν πράγματα παρά η ασφάλεια της πτήσης. Τι θα κάνεις με το ρημαδο κατσαβίδι, θα λύσεις το αεροπλάνο ή θα βιδωσεις καμιά βίδα κανενός λασκαρισμενου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NVsil Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 8 ώρες πριν, Ntinaras είπε Νομιζω η πυλη ανιχνευσης βαραει τυχαια με ενα ποσοστο 10%. Οποτε δεν αποφασιζει ο υπαλληλος. Αν σου έλεγα ότι σε πολλά αεροδρόμια ο έλεγχος ξεκινά από τη λίστα ακόμα επιβατών, ότι υπάρχει συντονιστής με ενδοσυνεννόηση και κάμερες σε κάθε στάδιο, για να σε περιμένει παρακάτω ο «τυχαίος» blink blink ο έλεγχος... Τη διαφήμιση με τη γριούλα ε ακριβώς καμιά φορά αυτά τα προφίλ μπορεί να χτυπήσουν στον έλεγχο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Artman13 Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Αν έχεις μούσια θα σε σταματήσουν για "τυχαίο" έλεγχο εκρηκτικών, αν έχεις παντελόνι και ας μην έχεις κάτι μεταλλικό πάνω σου θα χτυπήσει απο ένα καπρίτσιο της τύχης ο ανιχνευτής και θα σε ψάξουν. Από τότε που ταξιδεύω καλοκαίρι με σορτσάκι στο αεροπλάνο ησύχασα. Βέβαια ταξιδεύω και μόνος για εργασία οπότε ένα + για να με σταματήσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Εγώ πιστεύω οτι παλιότερα στην ασφάλεια κράταγαν πράγματα επίτηδες, τώρα υπάρχουν πρωτοκολλα ασφάλειας. Του παππού μου του είχαν κρατήσει ενα κομπολοϊ! 😜 το 2002, με την δικαιολογια οτι μπορει να το περασει στο λαιμο καποιου, όταν είχε πετάξει στην Αυστράλια να δει τις αδερφές του.. το συγκεκριμένο κομπολοϊ ήταν σχετικά ακριβό απο κεχριμπάρι, αλλά είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για εκείνον, το κρατουσε συνεχως στις παλάμες του, δεν θυμάμαι ακριβώς την ιστορία το είχε πάρει απο Μικρά Ασία απο έναν παπά ή απο κάποιον απο την Κωνσταντινούπολη, αλλά οι "μπίλιες" (ή οπως λέγονται αυτά στο κομπολοϊ) ήταν απο την περιοχή της Μικράς Ασίας που καταγόμαστε και έχουμε πάρει και το επιθέτο μας (Η σημερινή Manisa στην Τουρκία, που στα ελληνικά είναι Μαγνησία) ... αφού όταν γύρισε απο το ταξίδι θυμαμαι μικρός πήγαμε να τον παραλάβουμε απο το αεροδρόμιο και ήταν φουλ στεναχωρημένος... και μέχρι που πέθανε μου ελεγε θα σου γράψω αυτό το σπίτι, αυτά τα κτήματα να έχεις κάποια εισοδήματα και θα σου έδινα και αυτό το κομπολοϊ αλλά μου το πήραν.. 😂 Αφού του πέρνανε άλλα, δεν ξαναπιασε καποιο στα χέρια του! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NVsil Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) Και κάτι ακόμα που δεν έχει αναφερθεί οι αποσκευές αλλά όχι μόνο της καμπίνας. Τις παραδίδεις στο check in κατά την αναχώρηση, τις ξεφορτώνουν στην άφιξη. Όλα αυτά περνάνε έλεγχο: από ακτίνες μέχρι swab. Κι οι αποσκευές είναι μετρημένα κουκιά σε ποιόν ανήκουν. Αν κάτι φανεί περίεργο, θα σε σταματήσουν για προσωπικό έλεγχο. Κι άλλο ένα, η εν γένει συμπεριφορά, αν πήγες στις τουαλέτες του αεροδρομίου, αν καθυστέρησες, αν ψώνισες στα αφορολόγητα, οι κινήσεις σου με κόσμο κλπ κλπ. Ένα αεροδρόμιο καταγράφει τα πάντα και κινητοποιείται αναλόγως. Επεξ/σία 24 Μαϊου από NVsil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου 1 ώρα πριν, Manefs23 είπε Εγώ πιστεύω οτι παλιότερα στην ασφάλεια κράταγαν πράγματα επίτηδες, τώρα υπάρχουν πρωτοκολλα ασφάλειας. Του παππού μου του είχαν κρατήσει ενα κομπολοϊ! 😜 το 2002, με την δικαιολογια οτι μπορει να το περασει στο λαιμο καποιου, όταν είχε πετάξει στην Αυστράλια να δει τις αδερφές του.. το συγκεκριμένο κομπολοϊ ήταν σχετικά ακριβό απο κεχριμπάρι, αλλά είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για εκείνον, το κρατουσε συνεχως στις παλάμες του, δεν θυμάμαι ακριβώς την ιστορία το είχε πάρει απο Μικρά Ασία απο έναν παπά ή απο κάποιον απο την Κωνσταντινούπολη, αλλά οι "μπίλιες" (ή οπως λέγονται αυτά στο κομπολοϊ) ήταν απο την περιοχή της Μικράς Ασίας που καταγόμαστε και έχουμε πάρει και το επιθέτο μας (Η σημερινή Manisa στην Τουρκία, που στα ελληνικά είναι Μαγνησία) ... αφού όταν γύρισε απο το ταξίδι θυμαμαι μικρός πήγαμε να τον παραλάβουμε απο το αεροδρόμιο και ήταν φουλ στεναχωρημένος... και μέχρι που πέθανε μου ελεγε θα σου γράψω αυτό το σπίτι, αυτά τα κτήματα να έχεις κάποια εισοδήματα και θα σου έδινα και αυτό το κομπολοϊ αλλά μου το πήραν.. 😂 Αφού του πέρνανε άλλα, δεν ξαναπιασε καποιο στα χέρια του! χάντρες λεγονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.bar Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Αν ήταν για ναρκωτικά δεν θα πέταγε κανείς για επιστροφή από Μύκονο/Ίμπιζα και λοιπούς party hard προορισμούς, όπου η επαφή με τις διάφορες σκόνες είναι τεράστια. Το sniffer είναι για εκρηκτικά και τα σκυλάκια για ναρκωτικά που ως επι το πλείστον πρέπει να είναι ή καρφωτή η να κάνεις μπαμ απο μακρυά οτι κάτι πάει στραβά. Σε πρόσφατο ταξίδι μου πάντως απο Αλικάντε προς Μόναχο τα υγρά άνω των 100ml επιτρέπονταν κανονικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου 1 ώρα πριν, G.bar είπε Σε πρόσφατο ταξίδι μου πάντως απο Αλικάντε προς Μόναχο τα υγρά άνω των 100ml επιτρέπονταν κανονικα. Κάποια αεροδρόμια έχουν καινούργια μηχανήματα και δεν χρειάζεται να αδειάζεις τσάντες αλλά και σταμάτησαν τον περιορισμό στα 100μλ. https://www.euronews.com/travel/2024/01/31/100-ml-airport-rule-to-be-removed-at-some-european-airports-will-it-make-flying-less-safe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cumulus Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Τον Οκτώβριο του 2019 γυρνώντας από τη Φρανγκφουρτη είχαμε σε σάκο τον Άγιο Βασίλη της φωτογραφίας .Παιρνοντας απο το μηχανημα ο σακος ,αρχιζαν να σφυριζει να αναβουν λαμπακια ,ενας χαμος .Ερχεται η αστυνομια ρωτάει ποιου είναι ο σάκος και μας βάζουν σε άλλο δωμάτιο. Το μηχάνημα τον είχε ανιχνεύσει ως βόμβα!!Aφου άνοιξαν με προσοχή το σάκο και είδαν ότι δεν είναι κάτι μας ζήτησαν συγγνώμη και μας άφησαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianniz_k Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Στο Ελ. Βενιζέλος τον έλεγχο χειραποσκευών τον κάνει ιδιωτική εταιρεία και δεν ψάχνει για ναρκωτικά γιατί δεν είναι αρμοδιότητα της. Η δουλειά τους είναι να μην μπει στο αεροπλάνο αντικείμενο που μπορεί να βάλει την πτήση σε κίνδυνο. Η εκπαίδευση που έχουν περάσει αφορά τα εκρηκτικά και την συνδεσμολογία τους. Ο λόγος που ζητάνε να περάσει ξεχωριστά ένα laptop ή γενικώς κάποια συσκευή από το x-ray είναι για να μπορούν να δουν καθαρά την συνδεσμολογία, δηλαδή αν υπάρχει η ακολουθία μηχανισμός-καλώδιο-πυροκτοτητής-εκρηκτική ύλη. Έτσι και στους δειγματοληπτικούς ελέγχους το λεγόμενο sniffer ψάχνει να "μυρίσει" εκρηκτική ύλη. Προφανώς αν νομίζουν ότι εντόπισαν κάτι που μοιάζει με ναρκωτικά θα ειδοποιήσουν την αστυνομία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα