Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος αεροδρομειου με swabs(?)

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ταξιδεύω τώρα σε εγχωρια πτήση.

Μόλις περασα τον έλεγχο (με την πυλη ανιχνευτή μεταλλων).

Δεν χτυπησε, αλλά με σταματάει ένας παλικαρος και βγάζει ένα χαρτάκι (ήταν ημιδιάφανο,θα το παρομοιαζα σαν αυτό που βγάζεις από τα hazaplast) και το πέρασε πάνω από τα χέρια μου, την μπλούζα μου και άνοιξε και την βαλίτσα μου και το "πασαλειψε" παντού.

Το έδωσε μετά σε κάποιον και μετά από κανένα λεπτό μου λέει οκ μπορείτε να περάσετε.

Επειδή δεν μου έχει ξανατυχει ούτε σε πτήσεις εσωτερικού ούτε εξωτερικου ξέρει κανείς τι έψαχνε η τι του έδωσε την αφορμή να με ψάξει εμένα.

Υ.γ Εκτιμώ ότι δεν ήταν τυχαίος έλεγχος γιατί μόλις περασα από το μηχάνημα με σταμάτησε κατευθείαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν χτυπησε, αλλά με σταματάει ένας παλικαρος και βγάζει ένα χαρτάκι (ήταν ημιδιάφανο,θα το παρομοιαζα σαν αυτό που βγάζεις από τα hazaplast) και το πέρασε πάνω από τα χέρια μου, την μπλούζα μου και άνοιξε και την βαλίτσα μου και το "πασαλειψε" παντού.

Το έδωσε μετά σε κάποιον και μετά από κανένα λεπτό μου λέει οκ μπορείτε να περάσετε.

Επειδή δεν μου έχει ξανατυχει ούτε σε πτήσεις εσωτερικού ούτε εξωτερικου ξέρει κανείς τι έψαχνε η τι του έδωσε την αφορμή να με ψάξει εμένα.

Υ.γ Εκτιμώ ότι δεν ήταν τυχαίος έλεγχος γιατί μόλις περασα από το μηχάνημα με σταμάτησε κατευθείαν.

Looking for drugs.

Random checks

Συμβαίνει σε όλα τα αεροδρόμια. Στην Αγγλία πιο έντονα.

Ανοιγουν και κάποιες τσάντες και παίρνουν δείγμα με χαρτάκια ή στικάκια και τα περνάνε από ανιχνευτή

Επεξ/σία από SeNNinhA

έλεγχος για εκρηκτικά, γίνεται όταν εμφανίσει ένδειξη (τυχαία) ο ανιχνευτής προσώπων

• Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, @topos είπε

Και πως θα γινοταν δλδ αν ηταν τυχαιος; 
Ετσι ακριβως γινετε. Οταν περνας τον ελεγχο σε σταματανε και στο περνανε σε ζωνη συνήθως και στο χερουλι της τσαντας. Αλλα και απο αλλα σημεια αναλογα την πολιτική τους.

Θα δεις μετα το βαζουν σε ενα μηχανημα πισω και το σκαναρει.

Για ναρκωτικά-εκρηκτικά  ειναι.

Επεξ/σία από gorge18

4 hours ago, gorge18 said:

Και πως θα γινοταν δλδ αν ηταν τυχαιος; 
Ετσι ακριβως γινετε. Οταν περνας τον ελεγχο σε σταματανε και στο περνανε σε ζωνη συνήθως και στο χερουλι της τσαντας. Αλλα και απο αλλα σημεια αναλογα την πολιτική τους.

Θα δεις μετα το βαζουν σε ενα μηχανημα πισω και το σκαναρει.

Για ναρκωτικά-εκρηκτικά  ειναι.

Θέλω να πω ότι ο παλικαρος δεν είχε στηθεί να κοιτάζει απέναντι από το μηχάνημα με το swab στο χερι έτοιμος για έλεγχο.

Με το που πέρασα σήκωσε το βλέμμα του από την οθόνη και με σταμάτησε.

Η όλη κουβέντα γίνετε γιατί αναρωτήθηκα εάν ο ανιχνευτής μετάλλων μήπως "βλεπει" και άλλα πράγματα.

4 ώρες πριν, @topos είπε

Ναρκωτικά έψαχνε.Τυχαίος είναι ο έλεγχος.

Μου έχει τύχει μια φορά ,στο Gatwick αν δεν κάνω λάθος ,που είχα μαζί μου ένα βαζάκι vics.Πήραν δείγμα απο το backpack και το vics.

Επισκέπτης

Μου έχει τύχει και εμένα στο Stansted και μου είχαν πει τυχαίος έλεγχος για εκρηκτικά (σε εμένα βρήκαν να κάνουν, που το Πάσχα φοβάμαι να ρίξω δυναμιτάκια 😂)

Ok, παίδες ευχαριστώ για τις πληροφοριες.

Πάντως παράξενο τόσα ταξίδια να μην έχει τύχει να το ξανασυνάντησω.

9 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Εκρηκτικα ψαχνουν. Οχι ναρκωτικα. 

ΟΚ. Ότι κι αν είναι απλά πρόκειται για τυπικό τυχαίο έλεγχο.

Φυσικά μπορούν να τον κάνουν και κατά την κρίση τους επιλεκτικά και ανάλογα εάν έχουν αμφιβολίες για κάποια συσκευασία που έχεις μαζί σου.

Επειδή στα αγγλικά αεροδρόμια είναι πολύ σύνηθες να περάσεις και επειδή εκεί είναι τα ζώα μου αργά στα πάντα όλα, φρόντιζα να έχω στις χσοραποσλευες μου πολύ ελάχιστα μικρά αντικείμενα εκτός από το laptop ώστε να ελαχιστοποιω την πιθανότητα ελέγχου.

Μια φορά μου έχασαν και την μια μου τσάντα και την ψάχναμε τριγύρω. Ευτυχώς βρέθηκε.

Εντωμεταξύ δεν είναι ανά άτομο. Περνουσα δύο τσάντες και την μια την κρατούσαν. Και πρέπει να φροντίζεις να ελέγχεις που πήγε η κάθε τσάντα σου. Μπελάς μεγάλος και καθυστέρηση μεγάλη. Όπως πάντα σε όλα στην Αγγλία...

• Like 2

11 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Φυσικά μπορούν να τον κάνουν και κατά την κρίση τους επιλεκτικά και ανάλογα εάν έχουν αμφιβολίες για κάποια συσκευασία που έχεις μαζί σου.

καημο με τα tablet εχουν , εχω παρατηρησει.
Μην ξεχαστεις και τους πεις οτι δεν εχεις tablet - laptop , και σου εχει ξεφυγει κανενα tablet σε τσάντα... τον ειπιες! Σε ψαχνουν εξονυχιστικα, και σε ψαχνουν και για εκρηκτικα. 

2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Εκρηκτικα ψαχνουν. Οχι ναρκωτικα. 

Και ναρκωτικά και εκρηκτικά ψάχνουν.

Μια στις τρεις ή τέσσερις φορές που περνάω έλεγχο περνάω και αυτόν τον "random" έλεγχο. 

Ας πούμε σήμερα πέρασε η ακριβώς μπροστινή μου και όχι εγώ. Μόλις ακούω το μπιπ μπιπ από τον ανιχνευτή μετάλλων καταλαβαίνω ότι είναι αυτός ο random ελεγχος

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...