insoholic Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Οταν γινεται διατραπεζική συναλλαγή εχεις 3 επιλογές για την αποστολή χρημάτων. Ειναι η λεγόμενη προτεραιότητα. Η μια ειναι η αμεση που τα βλεπει σε 10λ αν θυμαμαι καλα. Η αλλη ειναι η κανονική που θα μπουν σε 4 εργασιμες το πολυ (εγω απο eurobank σε εθνικη εκαναν 1 εργασιμη) Και ειναι μια τριτη που αργει παραπάνω. Επισης εχει κ ρυθμιση για προγραμματισμενη αποστολη σε μελλοντικο χρονο (σίγουρα δεν το εκανε αυτο).
StamTheMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Μηπως εβαλε μεταχρονολογημενη μεταφορα,για καποιο λογο; Σβησε οτι νομιζεις οτι πρεπει να σβησεις και ανεβασε την αποδειξη. 4 λεπτά πριν, insoholic είπε Η μια ειναι η αμεση που τα βλεπει σε 10λ αν θυμαμαι καλα. Η αμεση,που χρεωνει παραπανω,δε δουλευει παντα αμεσα,οποτε πληρωνεις τσαμπα την εξτρα προμηθεια.
Doubt Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δεν έχουν στείλει τίποτα και τυχόν απόδειξη είναι μαϊμού. Γνωστό κόλπο για να παίρνουν πράγματα τσάμπα από αγγελίες κλπ. 1
Bitbit Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Εγώ απορώ και με κάποιους που βασίζονται στο αποδεικτικό κατάθεσης που όπως αναφέρθηκε φτιάχνεις όσα πλαστά θέλεις σε λίγο χρόνο. Προσωπικά αν δεν έβλεπα τα χρήματα στον λογαριασμό μου δε θα προχωρούσα σε καμία κίνηση κι ας έστελνε ο άλλος ό,τι αποδεικτικό ήθελε
Vagosman Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) βρες επισης αλλους τροπους μεταφορας χρηματων. ρεβολουτ, ιρις, παυπαλ κτλ. Απο τη στιγμη που ειχες συνεργασια μαζι του θα το παω καλοπροαιρετα οτι τα χρηματα πηγαν σε αλλο ιβαν. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2024 από Vagosman
kostasbm Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 7 minutes ago, Vagosman said: βρες επισης αλλους τροπους μεταφορας χρηματων. ρεβολουτ, ιρις, παυπαλ κτλ. Απο τη στιγμη που ειχες συνεργασια μαζι του θα το παω καλοπροαιρετα οτι τα χρηματα πηγαν σε αλλο ιβαν. αν δεν κάνει το έμβασμα οποιοδήποτε τροπο πληρωμής και να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο .........απλά δεν έβαλε τα χρήματα ως όφειλε ο αγοραστής
csontheline Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 1 hour ago, kostasbm said: αν δεν κάνει το έμβασμα οποιοδήποτε τροπο πληρωμής και να χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο .........απλά δεν έβαλε τα χρήματα ως όφειλε ο αγοραστής Μάλλον εννοεί κάποιον άλλον, πιο άμεσο τρόπο, έτσι ώστε να φαίνονται τα χρήματα σε δευτερόλεπτα. 17 hours ago, mMary said: Καλησπέρα, από την Πέμπτη απόγευμα μου έκαναν μεταφορά χρημάτων eurobank προς Πειραιώς και τα λεφτά ακόμα δεν έχουν φανεί. Ξέρει κανεις τι γίνεται ώστε να δικαιολογηθεί η τοση μεγάλη καθυστέρηση? Η απλά μου λένε ψέματα πως δήθεν τα έστειλαν!! Μίλα με την τράπεζα. Θεωρητικά Τετάρτη έπρεπε να ήταν μέσα, αλλά αν για κάποιον λόγο καθυστέρησαν, μπορεί να πάει μέχρι Παρασκευή (δεν αναφέρομαι καν σε πρόβλημα/σφάλμα που θα σε τραβήξει παραπάνω).
Vagosman Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Δημοσ. 24 Μαΐου 2024 Εννοείται άμεσο τρόπο. Το παλαιολιθικό σύστημα των τραπεζών πρέπει να παρακάμπεται.
teot Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 23/5/2024 στις 9:51 ΜΜ, insoholic είπε Οταν γινεται διατραπεζική συναλλαγή εχεις 3 επιλογές για την αποστολή χρημάτων. Ειναι η λεγόμενη προτεραιότητα. Η μια ειναι η αμεση που τα βλεπει σε 10λ αν θυμαμαι καλα. Μεταφέρονται ακαριαία.... Στις 23/5/2024 στις 9:56 ΜΜ, StamTheMan είπε Η αμεση,που χρεωνει παραπανω,δε δουλευει παντα αμεσα,οποτε πληρωνεις τσαμπα την εξτρα προμηθεια. Επειδή την έχω κάνει πολλές φορές απο Πειραιώς σε Εθνική ποτέ δεν είχα πρόβλημα... και επειδή κάποιες φορές ήταν σε δικούς μου λογαριασμούς με το που πατούσα ολοκλήρωση στην Πειραιώς εμφανίζονταν ακαριαία στην Εθνική. Το κόστος είναι μικρότερο απο το σύνολο εξόδων αποστολέα παραλήπτη απλού εμβάσματος .... για την Πειραιώς (για μέχρι 12.000 ευρώ) είναι 3,20 και το πληρώνει υποχρεωτικά ο αποστολέας όταν σε απλή μεταφορά θέλεις 1 ευρώ κόστος αποστολής + 4 ευρώ ο παραλήπτης στην Εθνική κόστος εισερχομένου και τα χρήματα θα φανούν στην καλύτερη περίπτωση στην επόμενη εργάσιμη. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2024 από teot 1
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, teot είπε Επειδή την έχω κάνει πολλές φορές απο Πειραιώς σε Εθνική ποτέ δεν είχα πρόβλημα... Επειδη ομως εμενα προσωπικα μου ετυχε και να με χρεωσει και να μη μπουν την ιδια στιγμη,καλο ειναι να το εχουμε υποψην και να μην δινουμε συμβουλες στο 100%. Εγω ημουν η εξαιρεση στον κανονα,αλλα μπορει να τυχει σε καποια συναλλαγη στο μελλον και να νομιζει ο αλλος οτι τον εφαγες. Προχθες μου εκανε αμεση απο eurobank σε πειραιως πεμπτη βραδυ,τα λεφτα μπηκαν τριτη.
teot Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Επειδη ομως εμενα προσωπικα μου ετυχε και να με χρεωσει και να μη μπουν την ιδια στιγμη,καλο ειναι να το εχουμε υποψην και να μην δινουμε συμβουλες στο 100%. Εγω ημουν η εξαιρεση στον κανονα,αλλα μπορει να τυχει σε καποια συναλλαγη στο μελλον και να νομιζει ο αλλος οτι τον εφαγες. Προχθες μου εκανε αμεση απο eurobank σε πειραιως πεμπτη βραδυ,τα λεφτα μπηκαν τριτη. Εγω έγραψα τις προσωπικές μου εμπειρίες απο αρκετές συναλλαγές που έχω κάνει απο Πειραιώς προς Εθνική... και ανέφερα οτι το κόστος είναι μικρότερο απο το συνολικό κόστος απλού εμβάσματος .... απο εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κρίνει απο μόνος του.... Το οτι μπορεί να συμβεί κάποια δυσλειτουργία δεν μπορώ να το αποκλείσω ... Πριν απο μερικές μέρες έστειλα χρήματα μέσω του IRIS και ενώ πήρα όλες τις ενδείξεις, ειδοποιήσεις επιτυχούς αποστολής και ήμουνα ήσυχος οτι τα χρήματα πήγαν στον παραλήπτη.... έγινε αντιλογισμός και τα χρήματα επέστρεψαν στον λογαριασμό μου και το ανακάλυψα μερικές ημέρες μετά κάνοντας έλεγχο στις κινήσεις του λογαριασμού μου .... τι πρέπει να πω... μην στέλνετε με το IRIS; Επεξ/σία 26 Μαΐου 2024 από teot
StamTheMan Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 39 λεπτά πριν, teot είπε τι πρέπει να πω... μην στέλνετε με το IRIS; Ξαναδιαβασε τι εγραψα.
panostza Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 Δημοσ. 26 Μαΐου 2024 4 hours ago, StamTheMan said: Ξαναδιαβασε τι εγραψα. Επειδή με IRIS Instant (ή SEPA Instant ή όπως το λέει κάθε τράπεζα) το έμβασμα ή θα γίνει άμεσα (+άμεση πίστωση στον αποδέκτη) ή δεν θα γίνει καθόλου, εσένα είτε δεν έγινε το έμβασμα με IRIS Instant ή κάτι δεν κατάλαβες καλά. Πολλοί μπερδεύουν το IRIS Instant (SEPA Instant) με το "Υψηλης Προτεραιότητας" (όπως το λέει εδώ η Πειραιώς ή όπως αλλιώς το λένε οι υπόλοιπες) το οποίο απλώς βάζει "αξία/valeur" αυθημερόν και στέλνει το μήνυμα στην άλλη τράπεζα άμεσα. Το οποίο αν και 9/10 θα εμφανίσει και το ποσό άμεσα, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αν θα τα δει άμεσα (αργίες, ενδιάμεσες τράπεζες αν δεν είναι έμβασμα εντός συστημικών αλλά πχ εξωτερικό κ.α.). Το IRIS Instant όμως επιβεβαιώνει τη δυνατότητα άμεσης πίστωσης πριν εκτελέσει το έμβασμα (ή έτσι τουλάχιστον προβλέπεται να κάνει), οπότε δύσκολο να έγινε αυτό που λες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα