Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σκέφτομαι να πάρω 1-2 από αυτούς Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM008) για το γραφείο. 

που βασικά είναι ότι πιο φθηνό σε 2τβ αυτή την στιγμή γύρω στα 57€. https://www.mmplanet.gr/shop/ypologiste-anavathmisi-933/apothikeytika-mesa-1070/skliroi-diskoi-hdd-1072/3-5-intse-nas-server-dvr-1264/3-5-intse-desktop-1265/97843-170611-seagate-barracuda-2tb-st2000dm008-detail

περισσότερο για μια κάπως καλή αποθήκη είναι, όχι για εφαρμογές, έντονο read/write κλπ. περισσότερο με νοιάζει να μην το πάρω στο χέρι από κανένα error.

και ναι, έχω δει τον 1τβ που λένε είναι πολύ καλός αλλά ακριβότερος και τον 4τβ που είναι υπερβολικός και σε κόστος. 

καμιά γνώμη θέλω.

Δημοσ.

τον εχω περιπου ενα χρονο.Οταν εκανε κατω απο 50 ευρω.Η χρηση του ειναι αποκλειστικα αποθηκη.Σχετικα αθορυβος.Τωρα για αξιοπιστία δεν μπορω να μιλησω.Αξιοπιστια και μηχανικοι δισκοι ειναι δυσκολος γριφος.Εχω αγορασει και black wd που τους χρυσοπληρωσα  και χτυπησανε, εχω και φθηνους ιδιας κατηγοριας με τον seagate που θες, τους εχω πιει το αιμα και ζουν και βασιλευουν.

Δημοσ.

δεν έχω κανένα καπρίτσιο με το συγκεκριμένο. απλά είδα μια μέρα τους ssd να έχουν ελεύθερα 50mb  και μια κρυάδα με έπιασε.

πρόχειρη αναζήτηση λέει ότι το 1 tb είναι πιο ακριβό ανά gb. το 2 παίζεται. τα 4τβ φτάνουν σε 80 -90€ νομίζω υπερβολή.

απλά το μοντέλο αυτό είναι το φθηνότερο σε 4-5-6 αρκετά αξιόπιστα μαγαζιά που ξέρω.

Δημοσ.

Δεν αξιζει να παρεις 1tb το μονο σιγουρο.Αν τον θες για αποθηκη και ψαχνεις οικονομικό δισκο παρτον.Υπαρχει και ο wd blue που ειναι κανα 15αρι ακριβότερος.Εχω και απο αυτον 3 τετοιους.Μεχρι στιγμης δεν μου εχουν βγαζει προβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Mr_Terror είπε

Δεν αξιζει να παρεις 1tb το μονο σιγουρο.Αν τον θες για αποθηκη και ψαχνεις οικονομικό δισκο παρτον.Υπαρχει και ο wd blue που ειναι κανα 15αρι ακριβότερος.Εχω και απο αυτον 3 τετοιους.Μεχρι στιγμης δεν μου εχουν βγαζει προβλημα.

Θα συμφωνήσω με τον φίλο για τον Western Digital (εγγύηση!). Εάν το επιπλέον κόστος είναι εφικτό προφανώς. Εάν όχι τοτε τον Seagate που διάλεξες ή τον Toshiba 2TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm (εδώ) με τα ίδια χαρακτηριστικά. 

Δημοσ.

Και γιατί δεν παίρνεις κάνα δυο τέτοιους με τα ίδια περίπου λεφτά?

Παίρνεις 2 τετρατερους τους κανείς raid 1 ή το έναν backup του άλλου ,στην περίπτωση που τα παιξει ένας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Και γιατί δεν παίρνεις κάνα δυο τέτοιους με τα ίδια περίπου λεφτά?

Παίρνεις 2 τετρατερους τους κανείς raid 1 ή το έναν backup του άλλου ,στην περίπτωση που τα παιξει ένας.

γιατί α) δεν έχω εμπειρία με hitachi β) ανήκουν στην western γ) πολλοί λένε για θόρυβο. δ) ψάξτο. τα περισσότερα είναι της αμαζον. ψιλιάζομαι refurbished. ε)

• 4TB, 64MB Cache, 5700RPM SATA III, Hard Drive

οι άλλοι οκ είναι 7200rpm (αμελητέο θα μου πεις) αλλά 256 cache.

3 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Θα συμφωνήσω με τον φίλο για τον Western Digital (εγγύηση!). Εάν το επιπλέον κόστος είναι εφικτό προφανώς. Εάν όχι τοτε τον Seagate που διάλεξες ή τον Toshiba 2TB HDD Σκληρός Δίσκος 3.5" SATA III 7200rpm (εδώ) με τα ίδια χαρακτηριστικά. 

χμμμ smr όλοι τους?

Επεξ/σία από Trigger Happy
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε

δ) ψάξτο. τα περισσότερα είναι της αμαζον. ψιλιάζομαι refurbished

Ναι είναι refurbished. Αν όντως ψαχνεις κάτι φτηνό είναι μια επιλογή , με την εγγύηση της Amazon. Παίρνεις 2 στην τιμή του ενός όποτε έχεις δυνατότητα backup. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...