Προς το περιεχόμενο

Τι προβλημα εχω;

LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

DP εχω ενα αλλα εχω δοκιμασει δυο HDMI αν και εχω συνδεσει την ιδια στιγμη και την τηλεοραση μια LG 32 Smart και αυτη δειχνει μια χαρα.

Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα αγοράς, εφόσον είναι καινούρια, να την πας εκεί για επιτόπου δοκιμή; 

Έτσι θα διαπιστωθεί αν έχει πρόβλημα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, tasvar είπε

Υπάρχει δυνατότητα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα αγοράς, εφόσον είναι καινούρια, να την πας εκεί για επιτόπου δοκιμή; 

Έτσι θα διαπιστωθεί αν έχει πρόβλημα. 

Θα δω τι θα μου πει η Philips και θα παω και στο καταστημα.

7 λεπτά πριν, wargasm είπε

Σε 3d εφαρμογες, παιχνιδι πχ, αποδιδει το ιδιο κλιμακωτα το gradient?

Δεν παιζω παιχνιδια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Με HDR απενεργοποιημενο ειναι αρκετα καλυτερες οι εικονες αλλα οχι εντελως σωστες.

Με τα profile δεν εβγαλα ακρη το ιδιο μου δειχνουν.

Προσεξα πως αν παω την οθονη μεχρι 120Hz μου βγαζει το panel 10 bit στα 144 και 165 μου το βγαζει 8 bit

Και γραφει 8 bit με τρεμοπαιγμα.

Το τρεμοπαιγμα διορθωθηκε με αλλαγη στις ρυθμισεις της Nvidia αλλα η εικονα στο HDR σε μερικες φωτογραφιες ειναι χαλια.

Στιγμιότυπο οθόνης (5).png

Υποψιάζομαι ότι είναι πρόβλημα του VA monitor (εάν αποκλείσουμε την περίπτωση τα καλώδια HDMI ή DP που χρησιμοποιείς να είναι ελαττωματικά).

Δοκίμασε τα παρακάτω (μια με HDR ενεργοποιημένο και μια όταν είναι απενεργοποιημένο):

Α.

• Πήγαινε στις ρυθμίσεις των γραφικών στα Windows και κατέβασε τα Hz (Vertical Frequency) της Philips π.χ. βάλε λιγότερο από 120 Hz (εάν το υποστηρίζει).
  • Πήγαινε στο μενού της οθόνης σου όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί και τσέκαρε ότι το MPRT είναι απενεργοποιημένο.

image.png.4b2cb77bb25124e1690e86d926c6ab4e.png

• Εάν όχι απενεργοποίησέ το και δες εάν έχεις το πρόβλημα. 

Β.

• Πήγαινε στις ρυθμίσεις των γραφικών στα Windows και κατέβασε τα Hz (Vertical Frequency) της Philips π.χ. βάλε λιγότερο από 120 Hz (εάν το υποστηρίζει).
  • Διέγραψε τις ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Windows HDR Calibration tool. Αυτές αποθηκεύονται συνήθως με την παρακάτω μορφή.
    • HDR Calibrated Profile [date and time].icc ή
    • CalibratedDisplayProfile[xxxx].icc
  • και αποθηκεύονται εδώ:
    • Users\[το δικό σου username]\Appdata\Local\Packages\MicrosoftCorporation||.WindowsHDRCalibration[some ID text]\LocalState ή εδώ:
    • Windows\System32\spool\drivers\color
  • Εάν τώρα διαγράψεις αυτά τα αρχεία, τότε το οποιαδήποτε calibration έκανες θα χαθεί και επανέρχεσαι στις αρχικές ρυθμίσεις.
  • Εναλλακτικά μπορείς να ψάξεις στο search (του File Explorer) το αρχείο με  επέκταση .icc και όνομα «CalibratedDisplayProfile» ή «HDR Calibrated Profile») για να το βρεις και να το διαγράψεις (αφού πάρεις ένα αντίγραφο για καλό και για κακό).
  • δες τώρα εάν εξακολουθείς και έχεις το πρόβλημα.

Γ. 

Κάνε επίσης τις παραπάνω δοκιμές σε μια συχνότητα όπως αναφέρεις που σου βγαζει ότι το panel έχει 10 bit.

Δ.

Εάν δε βρεις άκρη με τα παραπάνω θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο παραπάνω στο Google ή στο reddit κατευθείαν μπας και βρεις κάποιον άλλο που έχει την ίδια οθόνη και το ίδιο πρόβλημα (προσωπικά ψάχνοντάς το κατάλαβα ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είναι πρόβλημα με VA οθόνες και συγκεκριμένων κατασκευαστών). Το κριτήριο που πρέπει να ψάξεις είναι το "Color Banding".

Δες εδώ παράδειγμα:

https://imgur.com/a/color-banding-uZpKidu

Επεξ/σία από JPaxilleas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, JPaxilleas said:

Υποψιάζομαι ότι είναι πρόβλημα του VA monitor (εάν αποκλείσουμε την περίπτωση τα καλώδια HDMI ή DP που χρησιμοποιείς να είναι ελαττωματικά).

Δοκίμασε τα παρακάτω (μια με HDR ενεργοποιημένο και μια όταν είναι απενεργοποιημένο):

Α.

• Πήγαινε στο μενού της οθόνης σου όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί και τσέκαρε ότι το MPRT είναι απενεργοποιημένο.

Β.

• Διέγραψε τις ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν με το Windows HDR Calibration tool. Αυτές αποθηκεύονται συνήθως με την παρακάτω μορφή.
  • και αποθηκεύονται εδώ:
    • Users\[το δικό σου username]\Appdata\Local\Packages\MicrosoftCorporation||.WindowsHDRCalibration[some ID text]\LocalState ή εδώ:
  • Εάν τώρα διαγράψεις αυτά τα αρχεία, τότε το οποιαδήποτε calibration έκανες θα χαθεί και επανέρχεσαι στις αρχικές ρυθμίσεις.
  • Εναλλακτικά μπορείς να ψάξεις στο search (του File Explorer) το αρχείο με  επέκταση .icc και όνομα «CalibratedDisplayProfile» ή «HDR Calibrated Profile») για να το βρεις και να το διαγράψεις (αφού πάρεις ένα αντίγραφο για καλό και για κακό).

Γ. 

Κάνε επίσης τις παραπάνω δοκιμές σε μια συχνότητα όπως αναφέρεις που σου βγαζει ότι το panel έχει 10 bit.

Δ.

Εάν δε βρεις άκρη με τα παραπάνω θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο παραπάνω στο Google ή στο reddit κατευθείαν μπας και βρεις κάποιον άλλο που έχει την ίδια οθόνη και το ίδιο πρόβλημα (προσωπικά ψάχνοντάς το κατάλαβα ότι υπάρχει μια πιθανότητα να είναι πρόβλημα με VA οθόνες και συγκεκριμένων κατασκευαστών). Το κριτήριο που πρέπει να ψάξεις είναι το "Color Banding".

Δες εδώ παράδειγμα:

Παντως δεν νομιζω οτι εχει καμμια σχεση η τεχνολογια VA.Η οθονη του εχει panel κατασκευασμενο απο LG,εγω επισης εχω LG με VA πανελ και η απεικονιση ειναι αλανθαστη.

To αναφερω μονο και μονο γιατι υπαρχουν αμαθεις που διαβαζοντας καποια σχολια μπορει στο μυαλο τους να θεωρησουν τις VA κακες οθονες.Το οποιο απλα δεν ισχυει.Σε καποια σημεια υπερτερουν των IPS. Μαλιστα οι περισσοτερες budget IPS για μενα προσωπικα ειναι κακες οθονες με ''ξεθωριασμενα'' μη ζωντανα χρωματα,για αυτο αλλωστε και ειναι φτηνες.

Απο τα πιο σαφη,στοιχειοθετημενα και ξεκαθαρα αρθρα για τις διαφορες.  https://www.tomshardware.com/features/ips-vs-va-panels-for-gaming

(Προσωπικα επειδη παιζω survival horror games και το μαυρο με ενδιαφερει καθως και το contrast τα VA ειναι σαφως ανωτερα στην προτιμηση μου.) :)

Επεξ/σία από benign
  • Like 1

4 λεπτά πριν, benign είπε

Παντως δεν νομιζω οτι εχει καμμια σχεση η τεχνολογια VA.Η οθονη του εχει panel κατασκευασμενο απο LG,εγω επισης εχω LG με VA πανελ και η απεικονιση ειναι αλανθαστη.

To αναφερω μονο και μονο γιατι υπαρχουν αμαθεις που διαβαζοντας καποια σχολια μπορει στο μυαλο τους να θεωρησουν τις VA κακες οθονες.Το οποιο απλα δεν ισχυει.Σε καποια σημεια υπερτερουν των IPS. Μαλιστα οι περισσοτερες budget IPS για μενα προσωπικα ειναι κακες οθονες με ''ξεθωριασμενα'' μη ζωντανα χρωματα,για αυτο αλλωστε και ειναι φτηνες.

Απο τα πιο σαφη,στοιχειοθετημενα και ξεκαθαρα αρθρα για τις διαφορες.  https://www.tomshardware.com/features/ips-vs-va-panels-for-gaming

(Προσωπικα επειδη παιζω survival horror games και το μαυρο με ενδιαφερει καθως και το contrast τα VA ειναι σαφως ανωτερα στην προτιμηση μου.) :)

Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, είπα να δοκιμάσω οθόνη με va panel. AOC 27".

Ολα καλά, αλλά αυτό το θόλωμα όταν κάνω scroll σε σελίδα με μαύρο φόντο σε λευκά γράμματα δεν το άντεξα. Επίσης σε ένα από τα δύο παιχνίδια που παίζω, δεν μπόρεσα να ξεφορτωθώ το smearing ( νομίζω λέγεται) σε γρήγορη κίνηση.

Είμαι και μεγάλος άνθρωπος. .. 😁 

Αλλά πιστεύω πως αν έπαιρνα πιο ακριβή οθόνη, ίσως ήταν καλύτερα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, tasvar said:

Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, είπα να δοκιμάσω οθόνη με va panel. AOC 27".

Ολα καλά, αλλά αυτό το θόλωμα όταν κάνω scroll σε σελίδα με μαύρο φόντο σε λευκά γράμματα δεν το άντεξα. Επίσης σε ένα από τα δύο παιχνίδια που παίζω, δεν μπόρεσα να ξεφορτωθώ το smearing ( νομίζω λέγεται) σε γρήγορη κίνηση.

Είμαι και μεγάλος άνθρωπος. .. 😁 

Αλλά πιστεύω πως αν έπαιρνα πιο ακριβή οθόνη, ίσως ήταν καλύτερα. 

Μπορει,εμενα παντως δεν εχει τετοια θεματα. :)

Σιγουρα αν επαιρνες ακριβοτερη οθονη,ειτε VA ειτε IPS θα ειχες σαφως καλυτερη εμπειρια.

Ειδικα επειδη διαβαζω πολλα αρθρα και παιζω σκακι,ειδικα στο lichess οπου εχω επιλεξει μαυρο φοντο,ολα ειναι αψογα.Εξαλλου ειναι νομος,θα ελεγα,οτι στο contrast υπερεχουν ανετα τα VA. (Απο την αλλη,μικρα προβληματα,μπορει να υπαρχουν ακομη και σε ακριβα monitor ειτε IPS ειτε VA. Και ενας αλλος χρηστης με το ιδιο μοντελο,να μην εχει κανενα θεμα. Δηλαδη ακομη και η εμπειρια στο ιδιο μοντελο οθονης μερικες φορες ειναι ελαφρα διαφορετικη.)

Επεξ/σία από benign

12 λεπτά πριν, benign είπε

Δε διαφωνώ. Δεν είπα πουθενά ότι οι VΑ οθόνες έχουν πρόβλημα (εάν και δεν είμαι υπέρ τους για διάφορους λόγους). Απλά μετέφερα πράγματα που βρήκα στο διαδίκτυο. Τίποτα παραπάνω.  

• Like 1

9 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Α.

Β.

• και αποθηκεύονται εδώ:

Γ. 

Δ.

Δες εδώ παράδειγμα:

Τα εκανα ολα τιποτα.

Η Philips δεν βλεπει προβλημα λεει οτι ειναι προβλημα της φωτογραφικης μου (Sony A7C Samyang 24mm 1.8 ) ους λεω στειλτε ανθρωπο αδω να το δει με τα ματια του δεν μπορουν πρεπει να στειλω και αλλες φωτογραφιες.

https://postimg.cc/HJ2VDy0Z

https://postimg.cc/9Rg0zHny

Τους εστειλα και αυτες.

Η απάντηση για τις δύο τελευταίες φωτογραφίες που του έστειλα.

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με την Philips Audio and Video Consumer Care!

Λάβαμε τα αρχεία που μας αποστείλατε , και εξετάζοντας τα παρακάτω αρχεία δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την οθόνη , το πρόβλημα αυτό που φαίνεται, μια κάθετη γραμμή είναι η εναλλαγή από το πιο σκούρο χρωμα στο πιο φωτεινό και επιπρόσθετα δεν αναγνωρίζεται κάποιο προβλημα με τον χρωματισμό. 

Για οποιαδήποτε αλλη πληροφορία,είμαστε στην διάθεσή σας. 

Aριθμός υπόθεσης : 04376738
Με εκτίμηση,
Philips Audio and Video Consumer Care

4 hours ago, LLLEFTERIS said:

Η Philips δεν βλεπει προβλημα λεει οτι ειναι προβλημα της φωτογραφικης μου (Sony A7C Samyang 24mm 1.8 ) ους λεω στειλτε ανθρωπο αδω να το δει με τα ματια του δεν μπορουν πρεπει να στειλω και αλλες φωτογραφιες.

https://postimg.cc/HJ2VDy0Z

https://postimg.cc/9Rg0zHny

Τους εστειλα και αυτες.

Γιατί έστειλες αυτές τις φώτο και οχι μια που είχες βάλει πιο πριν εδώ που φαινόταν πιο έντονα το πρόβλημα στο grantient καθώς και το ίδιο στην τηλεόραση που είπες ότι έχεις και δεν φαινεται έτσι; Παραθέτω screenshot από το προηγούμενο σχόλιο σου για να καταλάβεις ποια φωτογραφία εννοώ. 

Πρεπει γενικώς να κάνει μπαμ το πρόβλημα αλλιώς δεν το καταλαβαίνουν ή απλά προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν είναι τραγικό και είναι εντός ορίων του σφάλματος λάθους. 

Screenshot_2024-05-29-19-04-56-369_com.opera.browser-edit.jpg

31 λεπτά πριν, Broli007 είπε

Γιατί έστειλες αυτές τις φώτο και οχι μια που είχες βάλει πιο πριν εδώ που φαινόταν πιο έντονα το πρόβλημα στο grantient καθώς και το ίδιο στην τηλεόραση που είπες ότι έχεις και δεν φαινεται έτσι; Παραθέτω screenshot από το προηγούμενο σχόλιο σου για να καταλάβεις ποια φωτογραφία εννοώ. 

Πρεπει γενικώς να κάνει μπαμ το πρόβλημα αλλιώς δεν το καταλαβαίνουν ή απλά προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν είναι τραγικό και είναι εντός ορίων του σφάλματος λάθους. 

Screenshot_2024-05-29-19-04-56-369_com.opera.browser-edit.jpg

Τις έχω στείλει και αυτές και το φεγγάρι.

Δεν διάβασες τι μου είπαν για τις τελευταίες ότι οι κάθετες γραμμές είναι φυσιολογικές έλεος!

1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν διάβασες τι μου είπαν για τις τελευταίες ότι οι κάθετες γραμμές είναι φυσιολογικές έλεος!

Παρόμοια οθόνη έχω και εγώ αλλά φθηνότερο μοντέλο,
https://www.skroutz.gr/s/20200490/Philips-272E1CA-VA-Curved-Monitor-27-FHD-1920x1080-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html

και παρουσιάζει περίπου τις ίδιες γραμμές που βλέπεις σε όλες τις εικόνες που ανάρτησες ΑΛΛΑ όχι τόσο έντονα όσο η δική σου.
Δηλαδή εγώ το βλέπω το φεγγάρι κανονικά και εμφανίζει κάποια στεφάνια γύρω του αλλά πολύ αδιόρατα.

Πιθανότατα να φταίνε τα panels της Philips για το θέμα γενικά, αλλά για την περίπτωση σου ίσως να έχει θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, LLLEFTERIS said:

Απλά κατάλαβα οτι έστειλες μόνο εκεινες και σου απάντησαν αυτό επειδή δεν φαινεται τόσο τραγικό (τις είδα από το κινητό, σε περίπτωση που κάνει μπαμ και σε εκείνες). 

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να είναι φυσιολογικό να φαίνεται έτσι...  Πίεσε τους... Και ζητά να μιλήσεις σε κάποιον ανώτερο/supervisor και όταν μιλήσεις μαζί του, πες του αν αυτή είναι η επίσημη θέση της εταιρίας για τα προϊόντα τους ότι έτσι είναι το φυσιολογικό να δουλεύουν. Αν συνεχίσουν πες τιποτα για social media και άμα λάχει κάνε post στο επίσημο λογαριασμό με φώτο και την ιστορία που αντιμετωπίσεις στο support. Να δεις για πότε σου λένε να δώσεις στοιχεία να επικοινωνήσει μαζί σου το support τους και για πότε γίνεται η αντικατάσταση. Αυτά. 

Επεξ/σία από Broli007

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...