LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εχω μια 27αρα Philips 2k 165Hz HDR και σε διπλανο site καποιος ειχε ανεβασει φωτογραφιες απο το φεγγαρι και εγω τις εβλεπα οπως στην φωτογραφια παρακατω και ελεγα μα ειναι μαπα η φωτογραφια τις ειδα ομως απο το κινητο και ειναι μια χαρα. Δεν εχω προβλημα στην καρτα γραφικων γιατι συνδεσα την οθονη και στην ενσωματωμενη καρτα παλι ετσι το βλεπω. Εδω η κανονικη φωτογραφια. Χωρις HDR την βλεπω ετσι πολυ καλυτερα αλλα και παλι βλεπω κυκλους γυρω απο το φεγγαρι. Επεξ/σία 23 Μαϊου από LLLEFTERIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Δηλαδή, αν πατήσεις στη φωτογραφία που γράφεις "Εδω η κανονικη φωτογραφια" Τη βλέπεις όπως την πρώτη που έχεις; Κάποιο λίνκ να τη δούμε και εμείς από το site? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, tasvar είπε Δηλαδή, αν πατήσεις στη φωτογραφία που γράφεις "Εδω η κανονικη φωτογραφια" Τη βλέπεις όπως την πρώτη που έχεις; Κάποιο λίνκ να τη δούμε και εμείς από το site? Lnk Επεξ/σία 26 Μαϊου από LLLEFTERIS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι. Και εγώ με Philips 2k με HDR τη βλέπω κανονικά. Χωρίς κύκλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαϊου 12 λεπτά πριν, tasvar είπε Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι. Και εγώ με Philips 2k με HDR τη βλέπω κανονικά. Χωρίς κύκλους. Εχω στελεις email στην Philips 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου 19 ώρες πριν, tasvar είπε Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι. Και εγώ με Philips 2k με HDR τη βλέπω κανονικά. Χωρίς κύκλους. Μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις στην οθονη και το HDR στον υπολογιστη σου ειναι ενεργοποιημενο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις εχεις στην οθονη και το HDR στον υπολογιστη σου ειναι ενεργοποιημενο; Στην οθόνη, έχω το προφίλ personal για το HDR. Ενεργο το HDR από τα windows και έχω κάνει calibration με το windows HDR calibration tool. Βλέπω αυτό, πολύ καλύτερα βέβαια. Η φωτογραφία είναι από το κινητό. Στην οθόνη το δείχνει τέλεια. Επεξ/σία 27 Μαϊου από tasvar 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου Γράψε μου το μοντέλο της οθόνης σου. Αυτή έχω εγώ. https://www.skroutz.gr/s/39479914/Philips-27M1C5500VL-VA-HDR-Curved-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 10 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Γράψε μου το μοντέλο της οθόνης σου. Αυτή έχω εγώ. https://www.skroutz.gr/s/39479914/Philips-27M1C5500VL-VA-HDR-Curved-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-4ms-GTG.html https://www.skroutz.gr/s/34157555/Philips-27M1N5500ZA-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Αυτή έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου 27 λεπτά πριν, tasvar είπε https://www.skroutz.gr/s/34157555/Philips-27M1N5500ZA-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html Αυτή έχω. Είναι ips η δικιά σου μήπως το πρόβλημα μου είναι λόγω VA panel? Αν και VA ήταν και η Odyssey G7 που είχα δεν είχα προσέξει κάποιο πρόβλημα. Το ΣΚ είχα πάει εξοχικό και πήρα την φωτογραφική μαζί μου να δοκιμάσω έναν φακό που αγόρασα σήμερα που έβαλα να δω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή στα πρόσωπα είχε μια κοκκινίλα σαν παστέλ και λέω ωχ πρόβλημα του φακού και τελικά πριν λίγο που τις είδα από το κινητό είναι μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasvar Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Είναι ips η δικιά σου μήπως το πρόβλημα μου είναι λόγω VA panel? Αν και VA ήταν και η Odyssey G7 που είχα δεν είχα προσέξει κάποιο πρόβλημα. Το ΣΚ είχα πάει εξοχικό και πήρα την φωτογραφική μαζί μου να δοκιμάσω έναν φακό που αγόρασα σήμερα που έβαλα να δω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή στα πρόσωπα είχε μια κοκκινίλα σαν παστέλ και λέω ωχ πρόβλημα του φακού και τελικά πριν λίγο που τις είδα από το κινητό είναι μια χαρά. Δεν κάνεις ένα reset στην οθόνη; Αλλο καλώδιο δοκίμασες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου 4 λεπτά πριν, tasvar είπε Δεν κάνεις ένα reset στην οθόνη; Αλλο καλώδιο δοκίμασες; Έκανα έβαλα και hdmi τα ίδια πάλι απλά έχω profil movies θα δοκιμάσω και το δικό σου αν και θυμάμαι δοκίμασα όλα τα προφίλ δεν είδα διάφορα η μοναδική μικρή διαφορά που είδα είναι όταν έκλεισα το HDR δεν χω και άλλον υπολογιστή να την συνδέσω το xps που έχω έχει μόνο τρία usb-c και θέλει ανταπτορα που δεν έχω. Μόνο το PS5 έχω αλλά εκεί δεν θα δω αν υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν βλέπω παντού και πάντα πρόβλημα. Ίσως να έχει πρόβλημα το HDR των Windows 11 24h2 θα δοκιμάσω να συνδέσω τον υπολογιστή στην 32αρα τηλεόραση που έχω σχεδόν δίπλα του. Κάρτα έχω την 4060 Ti 16GB συν του επεξεργαστή i7-14700k 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου για κάποιο λογο εχεις χαμηλότερο bit στις εικόνες που έχουν "κύκλους" gradient Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 27 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαϊου 4 λεπτά πριν, Aris_ είπε για κάποιο λογο εχεις χαμηλότερο bit στις εικόνες που έχουν "κύκλους" gradient Σωστα που το ψαχνω αυτο σε καποιες ρυθμισεις; 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Έκανα έβαλα και hdmi τα ίδια πάλι απλά έχω profil movies θα δοκιμάσω και το δικό σου αν και θυμάμαι δοκίμασα όλα τα προφίλ δεν είδα διάφορα η μοναδική μικρή διαφορά που είδα είναι όταν έκλεισα το HDR δεν χω και άλλον υπολογιστή να την συνδέσω το xps που έχω έχει μόνο τρία usb-c και θέλει ανταπτορα που δεν έχω. Μόνο το PS5 έχω αλλά εκεί δεν θα δω αν υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν βλέπω παντού και πάντα πρόβλημα. Ίσως να έχει πρόβλημα το HDR των Windows 11 24h2 θα δοκιμάσω να συνδέσω τον υπολογιστή στην 32αρα τηλεόραση που έχω σχεδόν δίπλα του. Κάρτα έχω την 4060 Ti 16GB συν του επεξεργαστή i7-14700k Στην τηλεοραση δειχνει μια χαρα, εχω στειλει email στην Philips αλλα αυριο θα πεσει τηλεφωνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Σωστά είπε ο φίλος Aris_. Μπορεί επίσης η φωτογραφική μηχανή να χρησιμοποιεί κάποιο προφίλ με πολλά περισσότερα bit depths από ότι υποστηρίζει η οθόνη ή η οθόνη χρησιμοποιεί dithering (πρακτικά ανά κανάλι αντί για 8 bits χρησιμοποεί 6). Όμως η Philips οθόνη / το panel υποστηρίζει 10 bits (8 bits συν FSR / Frame Rate Control) οπότε αποκλείω να είναι εκεί το πρόβλημα. Άλλη περίπτωση είναι να είναι το profile στο color management των Windows ή αυτό το προφίλ για κάποιο λόγο δε παίζει σωστά με κάποιες φωτογραφίες. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις από το Display Settings και να βάλεις κάποιο άλλο RGB προφιλ να δεις εάν έχεις πρόβλημα. Τσέκαρε επίσης να δεις εάν η οθόνη γράφει 8 bits και δοκίμασε επίσης να δεις τις φωτογραφίες με το HDR απενεργοποιημένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα