james9tito Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Επειδή το καλοκαίρι θα μείνουμε σε ένα μέρος παραθαλλάσιο για αρκετές ημέρες η σύζυγος πρότεινε να αγοράσουμε ένα kayak . Εγώ αντιπρότεινα ένα sup -πχ σαν αυτό που βγάζει το lidl καθε χρονο- γιατί θεωρώ ότι έχει καλύτερη πλευστότητα και δεν σε περιορίζει να κάνεις μόνο καθιστός. Sup έχουμε κάνει αρκετά και το χρησιμοποιούσαν και τα παιδιά και ξέρω πάνω κάτω τι να περιμένω. Θα ήθελα γνώμες από όσους ξέρουν ή έχουν δοκιμάσει και τα δύο. Καταλαβαίνω ότι υπαρχει διαφορά τιμης 130 vs 200+ αλλα δεν ειναι τετοια που να με κάνει να το βαλω στη συζητηση ως επιχειρημα. Προεχει να δω πιο απο τα 2 ειναι πιο fun, ποια συν και πλην μπορει να εχει το καθενα.
sphinxgr Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Καλή η ερώτηση σου. Τα έχω και τα 2! Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω όμως. Πλάκα έχουν και τα 2. Το βασικό για εμένα ειναι να έχεις δύναμη να κάνεις πάνω απο 5 λεπτα!!!! Ενδεχομένως το SUP να ειναι λιγο πιο εύκολο. Βέβαια παίζει ρόλο και πόσους φορτώνεις στο καθένα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να πάρεις. Ένα αρνητικό που ενδεχομένως θα έβρισκα ειναι ότι τα SUP και ειδικά τα φθηνά, έχουν θέματα μετά απο λίγες φορές (ανοίγουν ή χαλανε οι αντιολισθητικές επιφάνειες τους). Στον αντίποδα υπάρχουν με 99€ αυτά που βγάζουν χρόνια https://www.skroutz.gr/s/8986335/Intex-Explorer-K2-68307-Fouskoto-Kayak-THalassis-2-Atomon-Kitrino.html *Τα βγάζει 99€ ο jumbo κάθε χρόνο
james9tito Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Στις 23/5/2024 στις 11:09 ΠΜ, sphinxgr είπε Καλή η ερώτηση σου. Τα έχω και τα 2! Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω όμως. Πλάκα έχουν και τα 2. Το βασικό για εμένα ειναι να έχεις δύναμη να κάνεις πάνω απο 5 λεπτα!!!! Ενδεχομένως το SUP να ειναι λιγο πιο εύκολο. Βέβαια παίζει ρόλο και πόσους φορτώνεις στο καθένα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να πάρεις. Ένα αρνητικό που ενδεχομένως θα έβρισκα ειναι ότι τα SUP και ειδικά τα φθηνά, έχουν θέματα μετά απο λίγες φορές (ανοίγουν ή χαλανε οι αντιολισθητικές επιφάνειες τους). Στον αντίποδα υπάρχουν με 99€ αυτά που βγάζουν χρόνια https://www.skroutz.gr/s/8986335/Intex-Explorer-K2-68307-Fouskoto-Kayak-THalassis-2-Atomon-Kitrino.html *Τα βγάζει 99€ ο jumbo κάθε χρόνο To ιδιο kayak παρεθεσα και εγω πιο πανω. Δεν αμφιβαλλω για την ποιοτητα του συγκεκριμενου αλλα οπως ειπα ψαχνω το πιο διασκεδαστικο και προβληματιζομαι γιατι στο kayak μονο καθεσαι και κανεις κουπι ενω στο sup μπορουν οι μικρες πχ να το χρησιμοποιουν για βουτιες και να κανεις και εσυ την γυμναστικη σου ή τη βολτα σου.
haris_216 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 υποθέτω ότι καθοριστικό ρόλο θα παίζει και η αίσθηση ισορροπίας που έχει ο καθένας μας. Προσωπικά ούτε σε skateboard μπορώ να σταθώ οπότε νομίζω ότι το sup, στην περίπτωσή μου, θα είχε λόγο ύπαρξης μόνο προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού της παραλίας 1
basilis_k6 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 ειναι διαφορετικα "σκάφη". για μενα η μεγαλυτερη διαφορά ειναι ο καιρος. το kayak παει βολτα και με μετριες συνθηκες ενω το sup θέλει μπουνατσα. εκτος αν εισαι μαστερ του ειδους και δεν σε ενδιαφέρει.
james9tito Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δεν παιζει να δοκιμασουμε μακρινες διαδρομες με κανενα απο τα δυο. Θα ειμαστε για 20 μερες σε σπιτι 20 μετρα απο την θαλασσα οποτε ψαχνω κατι να μας διασκεδασει/γυμνασει. Αν βγαλει κυμα δεν βγαινουμε θαλασσα με κανενα απο τα δυο οποτε η χρηση τους θα ειναι σε συγκεκριμενες συνθηκες που επειδη ξερω την περιοχη 99 στις 100 φορες η θαλασσα ειναι λαδι .
sphinxgr Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 Δημοσ. 28 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, james9tito είπε Δεν παιζει να δοκιμασουμε μακρινες διαδρομες με κανενα απο τα δυο. Θα ειμαστε για 20 μερες σε σπιτι 20 μετρα απο την θαλασσα οποτε ψαχνω κατι να μας διασκεδασει/γυμνασει. Αν βγαλει κυμα δεν βγαινουμε θαλασσα με κανενα απο τα δυο οποτε η χρηση τους θα ειναι σε συγκεκριμενες συνθηκες που επειδη ξερω την περιοχη 99 στις 100 φορες η θαλασσα ειναι λαδι . Για παιδιά πάντως είναι σαφέστατα καλύτερο το sup γιατί κάνουν βουτιές. Λιώνουν στις βουτιές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα