Black Demis Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ότι καλύτερο είναι το απομακρισμενο Όχι κουτσομπολιά Όχι τοξικότητα Δεν χρειάζεται να βλέπεις άλλον Δεν χρειάζεται να κάνεις ταξίδι για να φτάσεις Ειδικά τα πρώτα 3 είναι τα ποιο σημαντικά Το μόνο που πρπει να μπει σαν όριο στο remote είναι που μένεις δλδ δεν μπορείς α δουλεύεις στην Ελβετία και να παίρνεις 7 χιλιάρικα (είναι κάτι σαν 2 χιλιάρικα εδώ) και να ζεις στην Ελλάδα γιατί με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις την οικονομία τοπικής χώρας ανεβάζοντας ενοίκια κλπ Επεξ/σία 23 Μαϊου από Black Demis 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
msqueez Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Αυτά βλέπουν και οι Έλληνες εργοδότες και μας έχουν τους Developers στο γραφείο 5/5 χωρίς απολύτως κανένα όφελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 10 hours ago, doubleh said: Kαι στις δυο περιπτώσεις, Η δουλειά όμως βγαίνει όταν το μάνατζμεντ διευθύνει και δεν παριστάνει απλά το επιστάτη. Πόσο σωστή κουβέντα. Αυτό ξεκινάει από το Top Management (Ανώτατη Διοίκηση/Ιδιοκτήτης/Big Boss), το οποίο πολλές φορές απαιτεί από το Διευθυντικό προσωπικό να λειτουργεί ώς επιστάτης και εκτελεστής διαταγών και όχι ώς Διευθυντής. Και ενώ η καθημερινή του ασχολία έχει μετατραπεί να είναι η επιστασία και η εκτέλεση διαταγών από πάνω, όταν κάτι πάει στραβά και πρέπει το Top Management να αποδώσει ευθύνες στον εαυτό του, θυμίζουν στον εκ των πραγμάτων επιστάτη ότι στην πραγματικότητα είναι Διευθυντής και ότι δουλειά του είναι να ηγείται και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 8 hours ago, freegr said: Νομίζω ότι θα έχει συνέχεια αφού πολλοί προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι. Πάντως οι εταιρίες θέλουν επιστροφή στα γραφεία για να τους ελέγχουν περισσότερο Δεν υπάρχει λόγος να τους ελέγχουν εκεί, πρακτικά μπορείς να βάζεις στόχους αν ο άλλος δεν καταφέρνει να φτάνει στο στόχο συνέχεια φεύγει με συνοπτικές, έτσι πρακτικά γίνεται αυτό έλεγχος 9 hours ago, nepomuk said: Καποιο στατιστικο , εκτιμηση τεσπα : Στη χωρα μας αυτο το remotely , δυνητικα σε ποιο ποσοστο του εργατικου δυναμικου ανερχεται ; Ως εργατικο δυναμικο να θεωρησουμε το απασχολουμενο αυτη τη στιγμη , η σε καποιο peak εντος της χρονιας. Μηπως ειναι αμελητεο ; Στην Ελλάδα ναι είναι πολύ μικρό ποσοστό καθος κύρια ασχολία εδώ πέρα είναι εστίαση τουρισμός και λιανικό εμπόριο σε αυτά δεν μπορείς να δουλέψεις remote Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 36 minutes ago, msqueez said: Αυτά βλέπουν και οι Έλληνες εργοδότες και μας έχουν τους Developers στο γραφείο 5/5 χωρίς απολύτως κανένα όφελος. Παίζει στη κυριολεξία να μην δουλεύει ούτε ένας developer 5 στα 5 γραφείο στην Ελλάδα. Και κάποιες εταιρειες που πήγαν να το κάνουν , το μαζεύουν άρον-αρον , γιατί δεν έχει μείνει άνθρωπος. Αυτό που έχει επικρατήσει πλέον είναι 1-2 φορές τη βδομάδα γραφείο, αν μένεις Αθήνα, full remote αν μένεις επαρχία. Και αυτό, τον πρώτο χρόνο. Μετά κάνεις αναδιαπραγμάτευση και η εταιρεία προτιμάει χίλιες φορές να σου δώσει παραπάνω μέρες remote, από το να σου δώσει αύξηση στο μισθό σου . 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 9 ώρες πριν, GamingMaster424 είπε Προσωπικά που δουλεύω στο IT και σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου είναι τουλάχιστον hybrid, αν όχι 100% remote, το θεώρησα και μικρό ποσοστό. Αν από την άλλη για παράδειγμα η δουλειά μου ήταν να ξεφορτώνω container στο λιμάνι, μάλλον θα το θεωρούσα τεράστιο ποσοστό. Δεν μιλαμε για Αμερικη , εδω τι κανουμε ... Κι ομως το παραδειγμα της εκφορτωσης εμπρευματοκιβωτιων ειναι εργασια δυσκολη και απαιτητικη που σε μερικα χρονια θα μπορει να γινεται remotely βοηθουσης και της Τ.Ν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 1 ώρα πριν, toxoths73 είπε Το γραφείο πάει στο σπίτι του εργαζόμενου, το τιμόνι ή πρέσα ή τσάπα το δράπανο ο τόρνος το χαμαλίκι δεν μπορεί να πάει, και φυσικά εργαζόμενοι είναι μόνο στη Apple,Microsoft.Space x κλπ κλπ κλπ..... τους άλλους τους ρωτάει κανείς???? Φαντάζομαι αυτές οι συζητήσεις γίνονται για τους εργαζόμενους που είναι σε γραφεία και η δουλειά τους γίνεται μπροστά σε μια οθόνη και με τηλέφωνα κ.τ.λ. και όχι για τον αγρότη που πρέπει να πάει να οργώσει το χωράφι το πρωί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Αυτές οι εταιρείες παρέχουν το κατάλληλο περιβάλλον για εργασία στα γραφεία (μισθολογικά, εργασιακό περιβάλλον, μεταφορές κλπ) οπότε μπορούν να έχουν απαιτήσεις. Σίγουρα η παραγωγικότητα είναι πιο χαμηλή με remote εργασία. δεν νομίζω ότι οι εταιρείες θέλουν να τιμωρούν τους παραγωγικούς ή να χάνουν χρήματα. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας, στο σπίτι σου μπορεί να είναι προσβάσιμη η απόρρητη πληροφορία σε οποιονδήποτε. Δεν μιλάμε για εταιρείες που φτιάχνουν ιστοσελίδες wordpress για τον κυρ. Μήτσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgios Pappas Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Το υβριδικό μοντέλο έιναι το καλύτερο. Τελεία και παύλα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GamingMaster424 Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, nepomuk said: Δεν μιλαμε για Αμερικη , εδω τι κανουμε ... Και εδώ το hybrid/remote τρένο πάει, άσε τι λένε μερικοί δεινόσαυροι που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται εδώ και χρόνια στην αγορά εργασίας. Ακόμα και το HR, το λογιστήριο και το τμήμα marketing πλέον σε πάρα πολλές εταιρείες αυτό το μοντέλο ακολουθεί, δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι του IT που δουλεύουν remotely. Συν φυσικά τα κλασικά επαγγέλματα όπως μεταφραστές, καθηγητές ιδιαίτερων, designers, τηλεφωνικές πωλήσεις, αναλυτές δεδομένων και πολλά άλλα. 1 hour ago, filip123go said: Παίζει στη κυριολεξία να μην δουλεύει ούτε ένας developer 5 στα 5 γραφείο στην Ελλάδα. Και κάποιες εταιρειες που πήγαν να το κάνουν , το μαζεύουν άρον-αρον , γιατί δεν έχει μείνει άνθρωπος. Αυτό που έχει επικρατήσει πλέον είναι 1-2 φορές τη βδομάδα γραφείο, αν μένεις Αθήνα, full remote αν μένεις επαρχία. Και αυτό, τον πρώτο χρόνο. Μετά κάνεις αναδιαπραγμάτευση και η εταιρεία προτιμάει χίλιες φορές να σου δώσει παραπάνω μέρες remote, από το να σου δώσει αύξηση στο μισθό σου . Τι μου θύμισες τώρα. Μου στέλνει στο LinkedIn μια εταιρεία (εδώ Ελλάδα) που δούλευε εκεί ένας φίλος μου, ήξερα από πριν πως εκείνο το διάστημα ζητούσαν 5/5 στο γραφείο (πλέον είναι 2/5 για τον λόγο που ανέφερες). Εγώ έχω ήδη δουλειά, δεν ενδιαφερόμουν, αλλά συνεχίζω τη κουβέντα να δω αν όντως θα επιμείνουν στο 5/5. Κατευθείαν έπεσαν στο 2/5. Το λέω στον φίλο μου και μένει παγωτό, μου λέει "Πως το κατάφερες αυτό;", του λέω "Επέμεινε κανείς σας έστω λίγο στο αίτημά του ή απλώς το ζητήσατε μια φορά, σας είπαν όχι και τέλος;". 2 βδομάδες μετά δούλευε και αυτός remotely όταν ακόμα σχεδόν όλοι ήταν 5/5 στο γραφείο. Επεξ/σία 23 Μαϊου από GamingMaster424 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dbrillis Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 4 hours ago, farcry33 said: Αυτο ισχύει για άλλες χώρες σε ένα βαθμό, όχι για την Ελλάδα όμως στην Ελλάδα δεν θα βρίσκουν με τέτοια συμπεριφορά και μισθούς όπως ήδη δεν βρίσκουν στις σεζόν. Και αυτούς που βρίσκουν είναι για κλάματα. Με λύπη μου σου λεω οτι οι "για κλάματα" εργαζόμενοι ειναι παντου (δλδ και εξωτερικό) και ειναι πολλοι. Το ζουμί ειναι ομως, ποιος νοιάζεται; Ενδιαφέρεται κανείς αν εσυ εισαι τρομερός στη δουλειά σου, μέτριος ή εντελώς χαλια; Η απάντηση μου ειναι οτι κανείς δεν νοιάζεται as long as you go with the flow.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2024 στις 10:36 ΜΜ, pao13 είπε Φτάσαμε στο σημείο να ρωτάμε τους εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν !!! Παρόλο που φαίνεται "κάπως" αυτό που γράφεις, βάσει νομοθεσίας έχεις δίκιο. Κάθε υπάλληλος σε μία επιχείρηση έχει εξαρτημένη σχέση εργασία. Στον ορισμό της εξαρτημένης σύμβασης εργασίας αναγράφεται ξεκάθαρα ότι ο εργοδότης ορίζει τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο εκτέλεσής της. Κοινώς ΔΕΝ είναι επιλογή του εργαζόμενου από που θα εργάζεται είναι επιλογή του εργοδότη. Αν ο εργαζόμενος και ο εργοδοτης συναποφασίσουν να γίνεται από απόσταση, τότε μπορεί να γίνει από απόσταση. Αν ο εργοδότης άλλαξει γνώμη, έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει να γυρίσεις στο γραφείο. Εδώ, όπως τα καταλαβαίνω τουλάχιστον, οι αρχικές συμβάσεις προέβλεπαν εργασία δια ζώσης. Λόγω Covid τους επιτράπηκε (βάσει έκτακτης νομοθεσίας) να εργαστούν από απόσταση και τώρα τους ζητούν να επιστρέψουν στο χώρο εργασίας και δεν τους αρέσει. Το κατανοώ, αλλά αν είναι έτσι, ΔΕΝ έχουν δίκιο. Επεξ/σία 26 Μαϊου από Tlykog 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bogdi Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Όντας remote developer there is no going back. Δεν σπαταλάω extra χρόνο στην προετοιμασία κάθε πρωί και στο πήγαινε/έλα. Μπορώ να δουλεύω με άνετα ρούχα. Μόλις σχολάσω, είμαι ήδη σπίτι. Δεν ξοδεύω έξτρα λεφτά σε σνακ στην δουλειά, έχω φαγητό στο σπίτι ή δεν ξοδεύω χρόνο στο να προετοιμάσω τάπερ να πάρω μαζί μου. Δεν έχω την βαβούρα του γραφείου ή να χρειάζεται να ανέχομαι τοξικούς παρλαπίπες ή άτομα με λογοδιάρροια γενικά. Όσο για το management και τον έλεγχο είναι απλά τα πράγματα. Θέλουμε την Χ δουλειά να γίνει με deadline Υ μέρες. Έγινε η δουλειά? Καλώς. Δεν έγινε? Πρέπει να δικαιολογήσεις γιατί αλλιώς είσαι thank you next. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
msqueez Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου 4 hours ago, filip123go said: Παίζει στη κυριολεξία να μην δουλεύει ούτε ένας developer 5 στα 5 γραφείο στην Ελλάδα. Και κάποιες εταιρειες που πήγαν να το κάνουν , το μαζεύουν άρον-αρον , γιατί δεν έχει μείνει άνθρωπος. Αυτό που έχει επικρατήσει πλέον είναι 1-2 φορές τη βδομάδα γραφείο, αν μένεις Αθήνα, full remote αν μένεις επαρχία. Και αυτό, τον πρώτο χρόνο. Μετά κάνεις αναδιαπραγμάτευση και η εταιρεία προτιμάει χίλιες φορές να σου δώσει παραπάνω μέρες remote, από το να σου δώσει αύξηση στο μισθό σου . Εγώ μάλλον κάτι κάνω λάθος. Στην εταιρία που δουλεύω τώρα είμαστε 5/5 on-site. Είμαι στην διαπραγμάτευση όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου Μονο smart working απο δω και περα. Είναι μονόδρομος για την κοινωνία πρέπει να το καταλάβουμε ολοι αυτο. Πρέπει να γινει κεκτημένο στανταρ για όσους μπορούνε και κατ επιλογην οι υπάλληλοι να το ασκούν το δικαίωμα αυτο ή οχι.. Οπως καποτε καθιερωθηκε το 8 ωρο 5 ενθημερο σαν στάνταρ, πρέπει τώρα να καθιερωθεί αυτο το option για όποιον μπορει και το θέλει.. Δεν υπάρχει κατι αλλο... Το smart working ειναι καλυτερο και απο μια υποτυπώδη αύξηση σε καποιες περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα