Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα περίεργο πρόβλημα συνάντησα σήμερα με το inkscape (τελευταία έκδοση).

Έχω βάλει κάποιες φωτογραφίες κι ενώ τις θέλω με συγκεκριμένες διαστάσεις, κατά την εκτύπωση μου τις βγάζει λάθος. Άλλες πιο μικρές που χωράω 2 σε Α4, μου βγάζει μισή την πρώτη και καθόλου τη δεύτερη. 

Κάποια στιγμή βάζω απλά ένα τετράγωνο σχήμα και το βγάζει στις σωστές διαστάσεις. Να πω ότι τις φωτογραφίες τις κόβω στις διαστάσεις που θέλω με την εντολή set clip έχοντας βάλει ένα τετράγωνο (αυτοσχέδιο) στις διαστάσεις που θέλω και κόβει τη φώτο πάνω σε αυτό. 

Κάνω κάτι λάθος με τις φωτογραφίες; Το έχει συναντήσει κανείς άλλος; 

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω , υπάρχει κάπου ρύθμιση DPI του αρχείου; Μπορεί να επηρεάζει το μέγεθος εκτύπωσης.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, KyrGR είπε

Χωρίς να ξέρω , υπάρχει κάπου ρύθμιση DPI του αρχείου; Μπορεί να επηρεάζει το μέγεθος εκτύπωσης.

Δεν ξέρω θα το κοιτάξω όταν πάω σπίτι. Που το κοιτάω αυτό; Πάντως κάτι πρέπει γίνεται με το set clip γιατί δοκίμασα να τις αλλάξω μέγεθος χωρίς να τις κόψω και εκτυπώθηκαν κανονικά στο μέγεθος που όρισα. 

Υπάρχει κάποια εναλλακτική να κόβω τις φωτογραφίες στο μέγεθος που θέλω και την περιοχή που θέλω; 

Δημοσ.

To default DPI είναι στο Edit-preferences και το μέγεθος και μονάδες στο File-document properties αλλά δεν έχω εκτυπώσει ποτέ για να ξέρω τι συμβαίνει.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...