KostasKri Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 40 minutes ago, kurkosdr said: Εσύ πως θα περάσεις internet στον πάνω όροφο όταν ο άλλος είναι στις πλέον αντισεισμικές περιοχές στην Ελλάδα και η τσιμεντένια πλάκα του κόβει εντελώς το WiFi; Αν δεν μπορείς να τρυπήσεις να περάσεις ethernet για access point, θα το περάσεις με powerline, και συμβουλή να το αγοράσεις καλής μάρκας για να μην σου κάνει νούμερα. Εξωτερικά. Τρόποι υπάρχουν. Στην πολυκατοικία μου που έχουμε 3 διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους με τους γονείς μου και τον αδερφό μου, πέρασα δικές μου οπτικές και utp από τον φωταγωγό για να έχω κοινό δίκτυο στα 3 σπίτια. Αν ψάξεις, θα βρεις λύσεις. Ειδικά τώρα που περνάμε σε ffth ταχύτητες, τα powerline δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Εξωτερικα 46 λεπτά πριν, Thresh είπε Όπως περνάνε κι άλλα καλώδια. 30 λεπτά πριν, KostasKri είπε Εξωτερικά. Τρόποι υπάρχουν. Στην πολυκατοικία μου που έχουμε 3 διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους με τους γονείς μου και τον αδερφό μου, πέρασα δικές μου οπτικές και utp από τον φωταγωγό για να έχω κοινό δίκτυο στα 3 σπίτια. Αν ψάξεις, θα βρεις λύσεις. Ειδικά τώρα που περνάμε σε ffth ταχύτητες, τα powerline δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Όπως είπα πριν, αν δεν θες τρύπες σε τοίχους και επίσης δεν θες καλώδια ή καναλάκια να διατρέχουν εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους, τι κάνεις; Στο λέω γιατί είχαμε αυτό το θέμα στο σπίτι των γονιών μου (που και πάλι Αθήνα είμαστε και όχι στις πλέον αντισεισμικές περιοχές, αλλά αν χρησιμοποιούσες WiFi USB stick σε set-top box στον πάνω όροφο τότε δεν έπιανε το σήμα που έφτανε στον πάνω όροφο, βλέπεις τα WiFi USB stck το έχουν αυτό το θέμα με τη λήψη αδύναμου WiFi γιατί δουλεύουν με τους περιορισμούς voltage/miliamp της USB θύρας). Ήμασταν στο τσακ να πάμε σε powerline, μέχρι που θυμηθήκαμε ότι υπάρχει μια τρύπα στην πλάκα για να περνάει η σωλήνα της αποχέτευσης (και τη διαφορά στρογγυλής σωλήνας και τετράγωνης τρύπας την είχαμε γεμίσει με πρόχειρο τσιμέντο), και έτσι περάσαμε από εκεί το καλώδιο Ethernet. Που και πάλι ήμασταν τυχεροί που το ρούτερ ήταν δίπλα σε αυτή την τρύπα. Αν ο άλλος δεν θέλει τρυπήματα, καλώδια και καναλάκια να διατρέχουν τοίχους (εσωτερικά και εξωτερικά), και τα λοιπά, βάζει ένα powerline και έχει ταχύτητες που καλύπτουν τις ανάγκες του streaming, και τα κατεβάσματα τα κάνει στον όροφο που έχει το router στο ίδιο δωμάτιο. Βασικά είναι ο ίδιος λόγος που το fiber-to-the-home αναπτύσσεται αργά: Ο πολύς κόσμος δεν θέλει τρυπήματα και καναλάκια, θέλει την ησυχία του. Το powerline σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σωτήριο. Επεξ/σία 22 Μαϊου από kurkosdr 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Share Δημοσ. 22 Μαϊου 9 minutes ago, kurkosdr said: Όπως είπα πριν, αν δεν θες τρύπες σε τοίχους και επίσης δεν θες καλώδια ή καναλάκια να διατρέχουν εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους, τι κάνεις; Κι αν θες 300 ή 500 κι άνω Mbps τι κάνεις? qq Προσωπικά έστησα δομημένη στο σπίτι πριν 7 χρόνια, έγινε 1-2 μέρες πριν αρχίσει το βάψιμο εσωτερικά, οπότε πήγαν πακέτο τα μερεμέτια στα ανοίγματα των κουτιών στους τοίχους. 9 minutes ago, kurkosdr said: Βασικά είναι ο ίδιος λόγος που το fiber-to-the-home αναπτύσσεται αργά Ο κύριος λόγος είναι οι τιμές, αλλιώς δεν θα βλέπαμε χώρες με μικρότερο gdp per capita να έχουν πολλαπλάσιο median speed από μας, μιας και το "ο κόσμος δεν χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες ή δεν θέλει τρύπες/καναλάκια" ισχύει παγκοσμίως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iddqdiddqd Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 2 hours ago, poulinos said: Πρόλαβα και έκανα 4-5 review εδώ στο insomnia για τα Devolo. Το κακό είναι ότι δεν είχα πολλά προιόντα πέρα από powerlines και τωρα με τις vdsl,ftth κτλ τα powerline δεν μπορουν να ανταπεξελθουν δυστυχως. Νομίζω ότι ειδικά με την έλευση του VDSL δυστυχώς τα πράγματα ζορίσανε: από τη μία οι απαιτήσεις ανέβηκαν (άλλο να θες να φέρεις τα 24 από το γραφείο στο σαλόνι και άλλο να θες τα 100 και τα 200), αλλά ταυτόχρονα το ένα έκανε παρεμβολές στο άλλο (βλ μηνύματα στα διαγνωστικά του fritz, και βλ. και τα VDSL-friendly modes στα magic μεταξύ άλλων). Χάθηκε έτσι το καλό όνομα της σίγουρης και αξιόπιστης λύσης και πλέον του πήρε τον μπιφτέκι το Mesh. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ougxar Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου say hello to my liitle cat6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Thresh είπε Κι αν θες 300 ή 500 κι άνω Mbps τι κάνεις? qq Τότε περνάς ethernet. Αλλά πόσοι χρειάζονται 300 ή 500 Mbps; Με τα 20Mbps μίνιμουμ του powerline έχεις μέχρι και UHD streaming, βάζουν και το καβουρδιστήρι κατεβαστήρι δίπλα στο router και είναι ΟΚ. Ειδικά τώρα που πολύς κόσμος κόβει από όπου μπορεί, δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν μαστόρια για μερεμέτια και τα λοιπά. 5 ώρες πριν, Thresh είπε Ο κύριος λόγος είναι οι τιμές, αλλιώς δεν θα βλέπαμε χώρες με μικρότερο gdp per capita να έχουν πολλαπλάσιο median speed από μας, μιας και το "ο κόσμος δεν χρειάζεται τέτοιες ταχύτητες ή δεν θέλει τρύπες/καναλάκια" ισχύει παγκοσμίως. Το median speed το ανεβάζει και ένα καλό δίκτυο VDSL που καλύπτει όλη τη χώρα, η διαφορά στις τιμές μεταξύ του δικού τους fiber και του δικού μας δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλες ειδικά αν ληφθεί υπόψιν το μέσο εισόδημα κάθε χώρας. Επεξ/σία 22 Μαϊου από kurkosdr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Share Δημοσ. 22 Μαϊου 17 minutes ago, kurkosdr said: Τότε περνάς ethernet. Αλλά πόσοι χρειάζονται 300 ή 500 Mbps; Με σωστές τιμές, με "αντικίνητρα" στο DSL, ώστε να προωθηθεί το FTTH και να βελτιωθεί η θέση της χώρας, μια χαρά μπαίνουν υψηλότερα πακέτα κι ας μην τις "χρειάζεται" κάποιος. 17 minutes ago, kurkosdr said: Το median speed το ανεβάζει και ένα καλό δίκτυο VDSL που καλύπτει όλη τη χώρα, οι διαφορά στις τιμές μεταξύ του δικού τους fiber και του δικού μας δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλες ειδικά αν ληφθεί υπόψιν το μέσο εισόδημα κάθε χώρας. Βελτίωση (ή επέκταση) στο υπάρχον δίκτυο VDSL, δλδ αλλαγές χαλκού, δεν πρόκειται να δεις ούτε στον αιώνα τον άπαντα, είναι πεταμένα λεφτά. Για δες μια τη Χιλή, δεν νομίζω ότι είναι ζάπλουτοι ή ότι έχουν ειδικές "ανάγκες" χρήσης για να υπάρχει τέτοια διαφορά στο median speed. Chile's Mobile and Broadband Internet Speeds - Speedtest Global Index Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgios Pappas Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Adios! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 26 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Τότε περνάς ethernet. Αλλά πόσοι χρειάζονται 300 ή 500 Mbps; Με τα 20Mbps μίνιμουμ του powerline έχεις μέχρι και UHD streaming, βάζουν και το καβουρδιστήρι κατεβαστήρι δίπλα στο router και είναι ΟΚ. Αν οχι τωρα, σε 5 χρονια θα το θες... Αν δεν θες καλωδια, βαζεις οταν το φτιαχνεις. Μετα σκαβεις-στοκαρεις-βαφεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toxoths73 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Από ποιες ακριβός χώρες φεύγει ξέρει κάποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dream21 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 2 ώρες πριν, Thresh είπε Όπως περνάνε κι άλλα καλώδια. Το θεμα ειναι ομως μπορουν τα POWERLINES να δωσουν πάνω απο 500Mbps; Δεν μιλω για το εσωτερικο δικτυο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Share Δημοσ. 22 Μαϊου 4 minutes ago, dream21 said: Το θεμα ειναι ομως μπορουν τα POWERLINES να δωσουν πάνω απο 500Mbps; Δεν μιλω για το εσωτερικο δικτυο Αν δεν κάνω λάθος με το ζόρι 300Mbps ανάλογα τις συνθήκες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pdamigos Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Thresh είπε Αν δεν κάνω λάθος με το ζόρι 300Mbps ανάλογα τις συνθήκες. Fritzbox: Up to 1200 Mbit/s powerline data throughput and solid connections over great distances in the network (according to the powerline standard HomePlug AV2) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Share Δημοσ. 22 Μαϊου 3 minutes ago, pdamigos said: Fritzbox: Up to 1200 Mbit/s powerline data throughput and solid connections over great distances in the network (according to the powerline standard HomePlug AV2) Και το Devolo Magic 2 λέει ακόμα μεγαλύτερες τιμές, δεν πιάνουν πάνω από 35-36MB/sec, δλδ λίγο κάτω από 300Mbps. Btw έχει γέλιο το 1200Mbps ενώ η Lan Port είναι 1Gbps. 😛 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 9 minutes ago, pdamigos said: Fritzbox: Up to 1200 Mbit/s powerline data throughput and solid connections over great distances in the network (according to the powerline standard HomePlug AV2) το θεωρητικο.ακομα και τα 2400 της devolo δεν εχουν καθαρο ουτε 500 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα