pirmen56 Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου 2 ώρες πριν, liakinen είπε Το πρόβλημα της Asus στα Win7, Win10 και Win11 (στα πρώτα Builds) ήταν από ελάχιστο έως σπάνιο. Πλέον είναι καθημερινό με όλους τους broswers που έχω δοκιμάσει. "Λύση" υπήρχε και μέσα από το πρόγραμμα της Asus με εναλλαγή από speakers σε headphones. Για την G6 που γράφεις σε ποιότητα ήχου είναι κάτι αξιόλογο σε σχέση με την Asus ή σε σχέση με το Zen air dac; Δεν με ενδιαφέρουν features τύπου βελτιώσεων για Games κτλ. Θέλω απλά stereo καθαρό ήχο. Έχει τίποτα θέματα με Drivers, Software κτλ; (το φοβάμαι αυτό) Η μητρική ακόμα και με τα ηχεία θέλει να ανεβάζω πολύ το ρυθμιστικό της έντασης για να φτάσω τα επίπεδα όπως άκουγα με της Asus. Για stereo μόνο πήγαινε σε ό,τι DAC θες αρκεί να έχει καλή ισχύ για τα ακουστικά σου. Τα περισσότερα έχουν. Στο θέμα της ποιότητας των DACs τα blind tests δείχνουν απειροελάχιστες έως καθόλου διαφορές ακόμα και με σετ των 1200€. Τα ακουστικά σου με το παραφουσκωμένο mid bass που σκεπάζει κάθε μικρή λεπτομέρεια είναι το μεγαλύτερο bottleneck. Πρέπει να έχεις κορυφαίο εξοπλισμό για να σε απασχολεί η ποιότητα του DAC. Σε πρώτη φάση τρέχεις ισοστάθμιση. https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/tree/master/results/oratory1990/over-ear/Sennheiser HD 559 υ.γ.: Μέσα από το πάνελ της STX βάζεις 192Khz sample rate(αυτό που λες δεν δουλεύει γιατί απλά αλλάζει την έξοδο του ήχου από speakers σε headphones). Κάθε φορά που εμφανίζεται το πρόβλημα απλά θα ακούς αλλοιωμένο ήχο και όχι την εκκωφαντική τσιρίδα. Γυρίζοντας σε άλλο sample rate ο ήχος επανέρχεται στο φυσιολογικό. Και μετά πάλι στα 192Khz. Για κάτι μήνες μου το έκανε καθημερινά στα 10ρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαϊου @pirmen56 Για την G6 έχουν ακουστεί τίποτα προβλήματα; λογικά θα έχουν λυθεί γιατί έχει χρόνια στην αγορά σωστά; Ήμουν ένα βήμα πριν την αγορά του Zen air dac αλλά διαβάζω ότι σε πολλούς έχει θέμα με καθυστέρηση του ήχου και επίσης θέλει extra χρήμα για αγορά καλωδίου usb μιας και αυτό που έχει είναι πολύ κοντό. Η G6 σαν να μου φαίνεται ολοκληρωμένη αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου 1 λεπτό πριν, liakinen είπε @pirmen56 Για την G6 έχουν ακουστεί τίποτα προβλήματα; λογικά θα έχουν λυθεί γιατί έχει χρόνια στην αγορά σωστά; Ήμουν ένα βήμα πριν την αγορά του Zen air dac αλλά διαβάζω ότι σε πολλούς έχει θέμα με καθυστέρηση του ήχου και επίσης θέλει extra χρήμα για αγορά καλωδίου usb μιας και αυτό που έχει είναι πολύ κοντό. Η G6 σαν να μου φαίνεται ολοκληρωμένη αγορά. Για στέρεο καλύτερα DAC ή ενισχυτής ακουστικών για να να μην έχεις θέμα με υποστήριξη drivers κάθε φορά που αλλάζουν τα windows. Έχω την G5 και δεν μου έχει βγάλει προβλήματα softwareικά. Άλλοι όμως λένε ότι έχουν. Μην το ρισκάρεις λοιπόν και πήγαινε σε κάτι αυτόνομο και εξωτερικό. [Βέβαια G5/6 λειτουργούν και σαν DACs χρησιμοποιώντας την USB θύρα μόνο για τροφοδοσία.] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαϊου @pirmen56 Στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι ένα Zen air dac με την G6. Απλά η G6 έχει δύο τρία features παραπάνω. Το Zen και εκείνο πάσχει από bugs (βγαίνουν firmware κάθε τόσο) και είναι λιγότερο δυνατό από την G6 (σε περίπτωση που στο μέλλον πάω σε καλύτερα ακουστικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 26 Μαϊου Share Δημοσ. 26 Μαϊου 5 λεπτά πριν, liakinen είπε @pirmen56 Στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι ένα Zen air dac με την G6. Απλά η G6 έχει δύο τρία features παραπάνω. Το Zen και εκείνο πάσχει από bugs (βγαίνουν firmware κάθε τόσο) και είναι λιγότερο δυνατό από την G6 (σε περίπτωση που στο μέλλον πάω σε καλύτερα ακουστικά). Ναι υστερεί αρκετά σε ισχύ(3,3 έναντι 5 Vrms). Το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο τους έχει κάργα ισχύ αλλά μόνο στην balanced θύρα. Κόλπο για να σε αναγκάσουν να πάρεις ειδικό μετατροπέα. Οπότε πλησιάζεις τα 200€. Δες μετά και τα κινέζικα τύπου SMSL. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 28 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαϊου Τελικά αγόρασα την G6 στα 70€ (την πουλούσε σφραγισμένη με απόδειξη ένας στην πόλη μου, 2 μηνών αγορά). Εγκατάσταση πανεύκολη. Από Bios κάνω disable την onboard Κατεβάζω το sound blaster Command, restart, αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση το command, restart. Συνδέω την G6 και όλα άψογα. Με τον εξοπλισμό μου (της πλάκας σχεδόν), καμία σχέση ο ήχος με την onboard (καμία υπερβολή). Σε ρύθμιση 45% - 50% στη κάρτα και ακούω στην "σωστή" ένταση από τα ακουστικά. Έπαιξα λίγο με Direct και SBX και σε μουσική (δεν ασχολήθηκα ακόμα με Games, ταινίες) δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου αρέσει. Πιστεύα ότι το Direct mode είναι για μένα, αλλά με το SBX σαν να δίνει μία ζωντάνια (έστω και αν είναι" παρέμβαση" στον ήχο). Μία ερώτηση μόνο μέχρι τώρα. Οταν κλείνω το PC και κλείνει η κάρτα κάνει ένα κλακ στο εσωτερικό (κλείνει το κύκλωμα ας πούμε). Αυτό είναι normal; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 28 Μαϊου Share Δημοσ. 28 Μαϊου 1 ώρα πριν, liakinen είπε Τελικά αγόρασα την G6 στα 70€ (την πουλούσε σφραγισμένη με απόδειξη ένας στην πόλη μου, 2 μηνών αγορά). Εγκατάσταση πανεύκολη. Από Bios κάνω disable την onboard Κατεβάζω το sound blaster Command, restart, αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση το command, restart. Συνδέω την G6 και όλα άψογα. Με τον εξοπλισμό μου (της πλάκας σχεδόν), καμία σχέση ο ήχος με την onboard (καμία υπερβολή). Σε ρύθμιση 45% - 50% στη κάρτα και ακούω στην "σωστή" ένταση από τα ακουστικά. Έπαιξα λίγο με Direct και SBX και σε μουσική (δεν ασχολήθηκα ακόμα με Games, ταινίες) δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου αρέσει. Πιστεύα ότι το Direct mode είναι για μένα, αλλά με το SBX σαν να δίνει μία ζωντάνια (έστω και αν είναι" παρέμβαση" στον ήχο). Μία ερώτηση μόνο μέχρι τώρα. Οταν κλείνω το PC και κλείνει η κάρτα κάνει ένα κλακ στο εσωτερικό (κλείνει το κύκλωμα ας πούμε). Αυτό είναι normal; Είναι φυσιολογικό και η κάρτα ήχου που έχω Creative Sound Blaster AE-5 κάνει ακριβώς το ίδιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 17 Ιουνίου Share Δημοσ. 17 Ιουνίου Εγώ έδωσα το 2004 για κάρτα ήχου 180€ και είναι τα καλύτερα χρήματα που έδωσα για hardware , ακόμα με αυτή είμαι και δεν με βλέπω να την αλλάζω γιατί κακά τα ψέματα οι επιλογές πλέον στις μέρες μας είναι πολύ λίγες και πολύ φτωχές σε σχέση με το παρελθόν. Η creative sound blaster που έχω με πάνελ μπροστά στο κουτί μου δίνει πολλές επιλογές αφού κουμπωνω κιθάρα, πλήκτρα μικρόφωνο. Πλέον δεν υπάρχουν τέτοιες κάρτες. Θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις κάτι στα μεταχειρισμένα, επίσης τα windows 11 έχουν θέματα με παλιότερους driver's οπότε κάνε μόνο ενημερώσεις ασφαλείας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου @panoskatos Πλέον υπάρχουν μόνο καλύτερες κάρτες από αυτή που έχεις για την ηχογράφηση οργάνων. Ήταν εξαιρετική κάρτα για gaming για την εποχή της. Εγώ προσωπικά έχω το iFi Zen Air Dac και για τα λεφτά που έδωσα είναι οκ. Έχει περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται για να οδηγήσει τα Sennheiser HD 560s και το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έναρξη βίντεο/ τραγουδιού αντιμετωπίστηκε πηγαίνοντας σε παλιότερο firmware (έχω βάλει το v7.4C). Αυτό που εξετάζω για αναβάθμιση είναι το Fiio k7 χωρίς το bluetooth. Μου αρέσει πολύ και το Creative Soundblaster X5 αλλά είναι πολύ ακριβό ρε γαμώτο και δεν ξέρω μήπως τα gaming gimmicks λειτουργούν εις βάρος του καθαρού hi-fi ήχου. Α! Στο ντουλάπι έχω και τη Xonar STX στο κουτάκι της... @liakinen στα λεφτά που την πήρες, ούτε του παπά... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 14 ώρες πριν, Psyber είπε @panoskatos Πλέον υπάρχουν μόνο καλύτερες κάρτες από αυτή που έχεις για την ηχογράφηση οργάνων. Ήταν εξαιρετική κάρτα για gaming για την εποχή της. Εγώ προσωπικά έχω το iFi Zen Air Dac και για τα λεφτά που έδωσα είναι οκ. Έχει περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται για να οδηγήσει τα Sennheiser HD 560s και το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην έναρξη βίντεο/ τραγουδιού αντιμετωπίστηκε πηγαίνοντας σε παλιότερο firmware (έχω βάλει το v7.4C). Αυτό που εξετάζω για αναβάθμιση είναι το Fiio k7 χωρίς το bluetooth. Μου αρέσει πολύ και το Creative Soundblaster X5 αλλά είναι πολύ ακριβό ρε γαμώτο και δεν ξέρω μήπως τα gaming gimmicks λειτουργούν εις βάρος του καθαρού hi-fi ήχου. Κάρτα για gaming και όργανα δεν υπάρχουν όχι μόνο καλύτερες αλλά δεν υπάρχουν και καθόλου ! Η συγκεκριμένη που έχεις είναι για χρήση ακουστικών κ επίσης για εμένα το φαουλ είναι οτι είναι μέσο USB. Δεν υπάρχει κάρτα ήχου αυτη την στιγμή με midi in - out / είσοδο mic x 2/ optical in-out / spdif / RCA in / analog in x 2 / και 7.1 out ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου @panoskatos Την εποχή εκείνη κυριαρχούσε η Creative που έκανε παπάδες με την EAX τεχνολογία της. Παιχνίδια όπως το Call of duty 2 προκαλούσαν εγκεφαλικά με το ρεαλισμό τους και ακούγονται πολύ ευχάριστα ακόμα και σήμερα. Από την έλευση των Windows Vista και μετά η Microsoft αφαίρεσε από τον kernel του λειτουργικό συστήματος κάποιες λειτουργίες που αφορούσαν στο hardware acceleration των games και έτσι όλοι οι τίτλοι έτρεχαν παρόμοια σε όλα τα κυκλώματα ήχουν, χάνοντας έτσι η creative την εξειδίκευση της. Αυτό ναι μεν δεν απαιτούσε συγκεκριμένο hardware αλλά ήταν υποβιβασμός γενικά θεωρώ. Όσο αφορά στη ηχογράφηση των οργάνων, υπάρχουν audio interfaces σήμερα που είναι ιδιαίτερα προσιτά και παράγουν πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, όπως αυτά που αναφέρω παρακάτω. Εσύ εννοείς ότι δεν υπάρχουν πλέον all around λύσεις που να τα συνδυάζουν όλα και θα έλεγα ότι εν μέρει αυτό ισχύει, τουλάχιστον ως πως το πως το μαρκετάρουν οι εταιρίες. Το usb έχει βελτιωθεί πολύ από τότε. Για να καταλάβεις οι περισσότερες κάρτες είναι σήμερα usb 2.0 και όχι 3.0+, καθώς αυτό είναι αρκετό για να μην υπάρχει latency σε ηχογράφηση και αναπαραγωγή, με κάποιες σποραδικές αστοχίες βέβαια. Αν σε ενδιαφέρει η ηχογράφηση οργάνων, κοίταξε αυτά: https://www.skroutz.gr/s/21721893/Audient-Evo-4.html https://www.skroutz.gr/s/45393192/Focusrite-Exoteriki-Epagelmatiki-Karta-Ιchou-Scarlett-Solo-4th-Gen-Syndesimotita-USB-gia-PC.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoskatos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου @Psyber Ναι για all around χρήση λέω, gaming , ηχογράφηση, ταινίες. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πλέον. Γι αυτό σου λέω ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καλύτερη κάρτα ήχου αλλά δεν υπάρχει καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psyber Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου οι περισσότερες σημερινές κάρτες είναι καλύτερες σε απόδοση. Η είσοδοι-έξοδοι midi ενσωματώθηκαν στο usb και το αναλογικό 7.1 έφυγε από τη μόδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Και εγώ που έβαλα μια creative με 80 ευρώ , δεν θυμάμαι υο μοντέλο , είδα τεράστια διαφορά στον ήχο σε σχέση με on board Αυτό που γράφεται παραπάνω σε παλαιότερα post για το “crack” το κάνουν όλες οι κάρτες δεν εινσι κάτι το ανησυχητικό Νομιζω έχει να κάνει με την ενεργοποίηση των hardware codecs , έτσι μου είχαν πει παλιότερα που είχα ρωτήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα