liakinen Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) Πριν λίγες μέρες με έφερε στο αμήν η κάρτα και βγήκε από το σύστημα. 15 χρόνια δούλεψε άψογα από σύστημα σε σύστημα και δεν ασχολήθηκα ποτέ μου με onboard τσιπάκια κτλ. Εδώ και περίπου ένα χρόνο με κάποιο update των W11 το πρόβλημα με την απότομη "τσιρίδα" στο Youtube έγινε σχεδόν καθημερινό. Γνωστό πρόβλημα από την αρχή της κυκλοφορίας της (όχι σε τόσο συχνό βαθμό βέβαια) που παρά τα εκατοντάδες σχόλια σε φόρουμ κτλ η Asus δεν φρόντισε να λύσει (άλλωστε παράτησε το θέμα Drivers εδώ και πολλά χρόνια). Το PC χρησιμοποιείται για Gaming, ταινίες Blu-ray Rip και μουσική από Youtube κατά κύριο λόγο. Υπάρχουν ηχεία Creative Gigaworks T40 II και ακουστικά Sennheiser 559. Το λοιπόν η μητρική μου με Realtek ALC892/ALC897 Codec δεν με έχει καλύψει ειδικά όταν ακούω με ακουστικά. Τα έχω συνδέσει στην πίσω πράσινη θύρα της Mobo. Drivers Και Audio Console της Realtek οι τελευταίοι. Ο ήχος ενώ για τους περισσότερους θα ήταν καλός, εμένα στην Playlist που έχω στο YT μου φαίνεται φλατ, χωρίς μπάσο αρκετό και ένα δύο κλικ κάτω σε ένταση. Επίσης το να βουτάμε κάθε φορά πίσω από την μονάδα για να αλλάξουμε από ηχεία σε ακουστικά είναι μανίκι. Τι πρόταση υπάρχει σε κόστος περίπου 150€. Δεν είμαι καθόλου ενήμερος για τις εξελίξεις στον χώρο (εσωτερική, εξωτερική, Dac κτλ) ούτε γνώστης και απαιτητικός της μουσικής (φαίνεται από τα απλά ηχεία και ακουστικά που έχω) όμως την διαφορά ανάμεσα στην Asus και την μητρική την κατάλαβα κατευθείαν. Συγνώμη για το μέγεθος, ελπίζω να διαβαστεί 😋 απλά ήθελα να είμαι αναλυτικός. Επεξ/σία 22 Μαϊου από liakinen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) Και εγώ ανήκω στην ίδια κατηγορία. Έχω ζήσει για πολύ καιρό με onboard κάρτες, δεν τρελαίνομαι με τον απόλυτο ήχο, δέν έχω σπουδαία ηχεία, αλλά είμαι λίγο πιο προσεκτικός στην ακρόαση μουσικής από το κινητό και στην ακρόαση με ακουστικά. Κάποια στιγμή λοιπόν πριν μερικά χρόνια πήρα συμπαθητικά ακουστικά, τα οποία, για να δουλέψουν σωστά στο κινητό, χρειάζονταν έναν ενισχυτή. Πήρα λοιπόν τον SXFi DAC/amp της Creative. Ως ενισχυτάκος/DAC είναι μια χαρά για το κινητό και έχει επιπλέον το ολογραφικό εφέ της Creative (XFi), το οποίο σε άλλα τραγούδια έχει ενδιαφέρον, σε άλλα όχι. Εκεί όμως που το SXFi είναι πραγματικά καλό, είναι στα παιχνίδια, μαζί με ένα καλό ζευγάρι κάνουν τη διαφορά. Όταν λοιπόν παίζω, πριζώνω το στικάκι στην USB, βάζω και τα ακουστικά και το διασκεδάζω. Από όσο διαβάζω το SXFi έχει εξελιχθεί περισσότερο, αλλά ακόμη και το πρώτης γενιάς δικό μου είναι πολύ καλό. Αφού λοιπόν εσύ θέλεις να συνδέσεις και ηχεία, θα πρότεινα την Soundblaster X4. Έχει τις βασικές διασυνδέσεις και επιπλέον το SXFi το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό στα παιχνίδια. Επεξ/σία 24 Μαϊου από Voodooman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 24 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) @Voodooman Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον φίλε. Ελπίζω και σε άλλα παιδιά που έχουν γράψει σε παρόμοια thread εδώ (τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα) να βοηθήσουν. Τις τελευταίες μέρες έχω ρίξει διάβασμα για το θέμα και μάλλον είμαι για κάτι του στυλ zen air dac ή Flio k3. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Ξέχασα να τονίσω ότι και στα παιχνίδια, όπως και στα υπόλοιπα είμαι φαν του stereo ήχου, χωρίς βελτιώσεις κτλ. Γιαυτό δεν θέλω να κινηθώ προς sound-blaster μεριά (όχι ότι δεν θα με καλύπτουν). Βέβαια και εκεί διαβάζω για θέματα με firmware και καθυστέρηση 0.5s στο ξεκίνημα του ήχου από την στιγμή που πατάς το play (zen air dac). Για το Flio δεν βρήκα κάτι. Από την άλλη λένε ότι αν δεν έχεις πρόβλημα στην ποιότητα του ήχου από την μητρική (θόρυβο κτλ) που εγώ δεν έχω, μην ψάχνεσαι. Επειδή είναι και λίγο στο μυαλό πχ αν δώσεις λεφτά για κάτι λειτουργεί και το placebo effect ότι και καλά ακούς κάτι το διαφορετικό ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει, εγώ ξεκάθαρα σαν πρόβλημα με την μητρική είναι ότι θα ήθελα λίγο παραπάνω ένταση. Ας πούμε ότι άκουγα με την κάρτα ήχου στο 100% και τώρα στο 85 - 90%. Τα λεφτά (100€) δεν είναι κάτι το απαγορευτικό αλλά δεν θέλω να κάνω αγορές αχρείαστες ή ανούσιες. Επεξ/σία 24 Μαϊου από liakinen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Voodooman Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Οκ, πάσο. Εγώ στα παιχνίδια είμαι φαν των έξτρα εφέ και του τεχνητού ήχου, μου προσφέρει μεγαλύτερη απορρόφηση. Όσο για την μητρική μου, αν και σχετικά καινούργια, είχε πνίξει τα ακουστικά μου και γενικά ήχος από μητρική για εμένα είναι μόνο για ηχεία και youtube. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sablj Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Εγώ επειδή ήθελα και το virtual surround για τα ακουστικά μου πήγα σε αυτή EPOS GSX 1000 2nd Edition 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 24 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαϊου 11 λεπτά πριν, Sablj είπε Εγώ επειδή ήθελα και το virtual surround για τα ακουστικά μου πήγα σε αυτή EPOS GSX 1000 2nd Edition Ξεφεύγουμε σε τιμή πάρα πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου (επεξεργασμένο) Άλλη επιλογή σε DAC είναι τα Audioquest Dragonfly: https://www.audioquest.com/collections/dacs https://www.skroutz.gr/c/5003/DAC.html?keyphrase=dragonfly Προσωπικά έχω το Cobalt και η διαφορά είναι μεγάλη, ειδικά με τα ακουστικά. To μαύρο είναι το απλό, το κόκκινο το μεσαίο και το μπλε το καλύτερο. Επίσης μια δυνατή επιλογή είναι αυτό: https://ifi-audio.com/products/zen-dac-v2/ https://www.skroutz.gr/s/29314513/iFi-Audio-Zen-DAC-v2-Epitrapezios-PSifiakos-Enischytis-Akoustikon-2-Kanalion-me-DAC-USB-kai-Jack-6-3mm.html και αυτό: https://www.schiit.com/products/fulla-2 https://goldenacoustics.gr/products-category/schiit-audio/gaming-dac-amps/ Επεξ/σία 24 Μαϊου από Despotas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 24 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαϊου @Despotas Για τα Dragonfly όταν λες είδες διαφορά, εννοείς σε σε σχέση με την onboard της μητρικής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου Ναι. Αλλά και στο κινητό που το έχω βάλει, πάλι καμία σχέση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Parapas Δημοσ. 24 Μαϊου Share Δημοσ. 24 Μαϊου 6 hours ago, Sablj said: Εγώ επειδή ήθελα και το virtual surround για τα ακουστικά μου πήγα σε αυτή EPOS GSX 1000 2nd Edition +1 για αυτό το DAC, το έχω και εγώ με Sennheiser HD598. Μεταχειρισμένο από eBay το βρήκα (Γερμανία βέβαια) αλλά δε χάνεις κάτι να το ψάξεις @liakinen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Στέλνω μερικά reviews στο spoiler με DAC που πιστεύω πως έχουν ενδιαφέρον. Spoiler 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr Aris Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Κάτοχος του zen dac 3, ίδιο με το 2 πρακτικά που αναφέρθηκε παραπάνω , η τιμή αλλάζει και η usd c, θα έλεγα για μουσική είναι πολύ καλό , σε σχέση με on board. Το θέμα είναι ότι στον ήχο εκτός από τον εξοπλισμό , τι αρέσει σε μένα και τι σε σένα μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα. Αλλά από αυτό που περιγράφεις, δηλαδή όσο το δυνατόν λιγότερα μπλιμπλικια στην επεξεργασία του ήχου, νομίζω ήμαστε κοντά στις προτιμήσεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου Ένα ακόμη χρήσιμο βίντεο θεωρώ: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 25 Μαϊου Share Δημοσ. 25 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 22/5/2024 στις 1:33 ΜΜ, liakinen είπε Πριν λίγες μέρες με έφερε στο αμήν η κάρτα και βγήκε από το σύστημα. 15 χρόνια δούλεψε άψογα από σύστημα σε σύστημα και δεν ασχολήθηκα ποτέ μου με onboard τσιπάκια κτλ. Εδώ και περίπου ένα χρόνο με κάποιο update των W11 το πρόβλημα με την απότομη "τσιρίδα" στο Youtube έγινε σχεδόν καθημερινό. Γνωστό πρόβλημα από την αρχή της κυκλοφορίας της (όχι σε τόσο συχνό βαθμό βέβαια) που παρά τα εκατοντάδες σχόλια σε φόρουμ κτλ η Asus δεν φρόντισε να λύσει (άλλωστε παράτησε το θέμα Drivers εδώ και πολλά χρόνια). Μην την δώσεις!!! Βάλε sample rate μόνιμα στα 192Khz(είναι καλό το upsampling της Xonar) και η τσιρίδα που λες θα αντικατασταθεί από έναν αλλοιωμένο άμπασο ήχο. Τότε αλλάζεις από 192 σε π.χ. 44,1 και πάλι πίσω και επανέρχεται στα φυσιολογικά. Η συχνότητα του προβλήματος σε μένα(Win 10) έχει μειωθεί πολύ πάντως, το τελευταίο διάστημα. Είναι η μόνη κάρτα κάρτα με native dolby headphone support, η μόνη κάρτα με amp ακουστικών που φτάνει τα 7 Vrms(5 η creative) και η μόνη με τόσα χρόνια υποστήριξης λόγω unixonar drivers για το cmedia chipset. Την έχω και γω από το 2009 και δεν την αλλάζω με τίποτα. Η out of the head αίσθηση του dolby headphone δεν υπάρχει πουθενά. υ.γ.: Οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ DACs και καλών καρτών είναι πλέον αμελητέες λόγω της τεχνολογικής προόδου στα ολοκληρωμένα. Ειδικά για entry level hi-fi εξοπλισμό όπως ο δικός σου. Για μια επιπλέον λύση, προσωπικά θα πήγαινα στην Creative G6 λόγω των features/ευκολιών, του 5 Vrms ενισχυτή(παρόμοιας ισχύος με παραπλήσιας τιμής DACs), της usb τροφοδοσίας και της φορητότητας. Επεξ/σία 25 Μαϊου από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 26 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, pirmen56 είπε Μην την δώσεις!!! Βάλε sample rate μόνιμα στα 192Khz(είναι καλό το upsampling της Xonar) και η τσιρίδα που λες θα αντικατασταθεί από έναν αλλοιωμένο άμπασο ήχο. Τότε αλλάζεις από 192 σε π.χ. 44,1 και πάλι πίσω και επανέρχεται στα φυσιολογικά. Η συχνότητα του προβλήματος σε μένα(Win 10) έχει μειωθεί πολύ πάντως, το τελευταίο διάστημα. Είναι η μόνη κάρτα κάρτα με native dolby headphone support, η μόνη κάρτα με amp ακουστικών που φτάνει τα 7 Vrms(5 η creative) και η μόνη με τόσα χρόνια υποστήριξης λόγω unixonar drivers για το cmedia chipset. Την έχω και γω από το 2009 και δεν την αλλάζω με τίποτα. Η out of the head αίσθηση του dolby headphone δεν υπάρχει πουθενά. υ.γ.: Οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ DACs και καλών καρτών είναι πλέον αμελητέες λόγω της τεχνολογικής προόδου στα ολοκληρωμένα. Ειδικά για entry level hi-fi εξοπλισμό όπως ο δικός σου. Για μια επιπλέον λύση, προσωπικά θα πήγαινα στην Creative G6 λόγω των features/ευκολιών, του 5 Vrms ενισχυτή(παρόμοιας ισχύος με παραπλήσιας τιμής DACs), της usb τροφοδοσίας και της φορητότητας. Το πρόβλημα της Asus στα Win7, Win10 και Win11 (στα πρώτα Builds) ήταν από ελάχιστο έως σπάνιο. Πλέον είναι καθημερινό με όλους τους broswers που έχω δοκιμάσει. "Λύση" υπήρχε και μέσα από το πρόγραμμα της Asus με εναλλαγή από speakers σε headphones. Για την G6 που γράφεις σε ποιότητα ήχου είναι κάτι αξιόλογο σε σχέση με την Asus ή σε σχέση με το Zen air dac; Δεν με ενδιαφέρουν features τύπου βελτιώσεων για Games κτλ. Θέλω απλά stereo καθαρό ήχο. Έχει τίποτα θέματα με Drivers, Software κτλ; (το φοβάμαι αυτό) Η μητρική ακόμα και με τα ηχεία θέλει να ανεβάζω πολύ το ρυθμιστικό της έντασης για να φτάσω τα επίπεδα όπως άκουγα με της Asus. Επεξ/σία 26 Μαϊου από liakinen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα