Προς το περιεχόμενο

Ζημιά σε παρκαρισμένο όχημα

Takisk1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ρε παιδιά..

Αν ήθελε να κάνει ζημιά επίτηδες γιατί να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο της; Ορίστε.. κάμερες.. μάρτυρες.. δική της ζημιά που την πλήρωσε. Ένα κλειδί/μαχαίρι/κατσαβίδι και κάνει τη "δουλειά" της μια χαρά. Αν υπάρχει βίντεο, πρέπει να βγαίνει συμπέρασμα κι αν το κάνει επίτηδες πλέον δεν είναι ατύχημα με αστική ευθύνη μόνο, υπάρχει ποινικό αδίκημα.

*Εκτός αν τα πράγματα είναι αντίστροφα τελείως κι ο ερωτών ψαρεύει εδώ πληροφορίες.

Αν ο άλλος είναι ψυχ(ολογ)ικά ασταθής, περιμένεις να κατανοήσεις τις πράξεις του;

10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν ισχυει κατι τετοιο υπαρχει νομιμος τροπος να το κανει .

Μπορεί να μη δικαιούται αναπηρία άρα και θέση, δεν ξέρουμε τι ισχύει.

Μπορεί εκείνη στο δικό της μυαλό να νομίζει ό,τι θέλει.

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν καταλαβαίνω, εγώ σε παρόμοιο περιστατικό που ο άλλος μου είχε κατεβάσει όλη την μάσκα του αυτοκινήτου πήγα αστυνομία, έκανα καταγγελία με ότι στοιχεία είχα και μόλις πήγα δικαστήριο η ασφαλιστική του ζήτησε να τα βρούμε και να με αποζημιώσει, εάν η κυρία έχει ανάπηρο άνθρωπο να πάει στο δήμο και να αιτηθεί θέση πάρκινγκ αναπήρου, η αυτοδικίες είναι αδιανόητες και από τις δύο μεριές.

• Like 1

1. πας με δικηγόρο, με μάρτυρα και με το βίντεο στην αστυνομία και κάνεις μήνυση

2. κάνεις καταγγελία για εξύβριση όταν πήγες να της μιλήσεις και να της πεις ότι έχεις αποδείξεις ότι σε χτύπησε , να πεις ότι σε έβρισε χυδαία και σε απείλησε ότι αν ξαναβάλεις εκεί το αμάξι θα στο σπάσει...

• Like 4

Μερικοι κάνετε τα ευκολα δυσκολα.. 

Πας στον ασφαλιστη σου με τις αποδειξεις, φωτογραφιες και τον μαρτυρα. Κανεις εσυ δήλωση οτι το ταδε αυτοκινητο σε χτυπησε και εφυγε. Με τις αποδειξεις θα σε καλύψουν με συνοπτικες διαδικασιες, χωρις καν να την ρωτησουν. 

Αν προλυψει οποιοδηποτε προβλημα, ενεργοποιεις τη νομικη σου προστασια. Μολις δουν την αγωγη απο την αλλη εταιρεια, αν δε σε εχουν ηδη καλύψει, θα σε καλύψουν εκεινη την ωρα. Δεν υπαρχει αμφιβολια για αυτο, ουτε προκειται να τραβηχτει η ασφαλιστικη της στα δικαστηρια για μια χαμενη υποθεση και μια τρελη πελατισα. 

• Like 4

50 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Μερικοι κάνετε τα ευκολα δυσκολαν υπαρχει αμφιβολια για αυτο, ουτε προκειται να τραβηχτει η ασφαλιστικη της στα δικαστηρια για μια χαμενη υποθεση και μια τρελη πελατισα. 

Αν... η κύρια δεν κάνει δήλωση ότι φταίει η ασφαλιστική της μπορεί να την πιέσει αλλά αν παρόλα αυτά αρνηται δεν μπορεί να αποζημιώσει τον παθοντα χωρίς δικαστήριο 

29 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν... η κύρια δεν κάνει δήλωση ότι φταίει η ασφαλιστική της μπορεί να την πιέσει αλλά αν παρόλα αυτά αρνηται δεν μπορεί να αποζημιώσει τον παθοντα χωρίς δικαστήριο 

Φυσικά και μπορεί, ακόμα και με αρνητική δήλωση του άλλου να αποζημιωσει η ασφαλιστική. 

Έχει τύχει σε εμένα προσωπικά που ο άλλος δεν έκανε με τίποτα δήλωση ότι φταίει, παρόλα αυτά η ασφαλιστική με αποζημίωσε κανονικά, χωρίς την έγκριση του, καθώς ήταν βέβαιο ότι ήταν χαμένη υπόθεση. 

Δε χρειάστηκε καν να κάνω αγωγή. Στο πρώτο αίτημα αποζημίωσης που έστειλε η ασφαλιστική μου, πλήρωσαν. 

• Like 1

Σωστό. Εμάς μια φορά στην εταιρεία ένα φορτηγό νταλίκα τράκαρε ένα ΙΧ πήγε να το πατήσει, καθώς στο φανάρι το φορτηγό είχε πιάσει αριστερά για να στρίψει δεξιά, ο οδηγός του ΙΧ βλέποντας κενό πήγε και χώθηκε στην τυφλή γωνία δεξιά του φορτηγού, και καθώς το φορτηγό έστριβε πήρε το ΙΧ και άρχισε να το πατάει, ευτυχώς ο οδηγός το κατάλαβε και σταμάτησε άμεσα πριν γίνει κάτι πιο σοβαρό. Το εμπρός μέρος όμως του ΙΧ είχε πάθει σοβαρές ζημιές. Καθώς δεν έφερε ευθύνη το φορτηγό, έκανε όσα προέβλεπε ο ΚΟΚ και όφειλε το ΙΧ να έχει κρατήσει απόσταση, ΔΕΝ έγινε δήλωση.
Μετά από καιρό πήρε η ασφαλιστική ΜΑΣ και ζήτησε να κάνουμε δήλωση, καθώς η άλλη πλευρά είχε πάει δικαστικά και την συνέφερε να αποζημιώσει, παρά να στείλει δικηγόρο στην επαρχία για δικαστήρια κλπ. Οπότε παίζει κι αυτό.

18 ώρες πριν, Takisk1 είπε

Το βίντεο φαίνεται απο κάμερα μαγαζιού της γειτονιάς. Μάρτυρας υπάρχει απλα μετα απο επικοινωνία με την κύρια υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος να μου κάνει δηλώση είναι να της φέρω τον μάρτυρα και να της πει ακριβώς την ώρα. Ωστόσο είμαι σίγουρος πως θα βρει μια δικαιολογία ότι και να γίνει για να αρνηθεί.

Γνωρίζω πως δεν μπορω να κανω χρήση του βιντεο του μαγαζιου στο δικαστηριο

καλησπέρα , φυσικά και μπορείς μιας και 99,99% θα το ζητήσει ο εισαγγελέας (θα σου πει ο δικηγόρος)

Γενικά καταλαβαίνω οτι είναι σπάσιμο , αλλά δεν είναι και τραγικό μιας και ποντάρει στο οτι δε θα κινηθείς νομικά . Απο εκεί και μετά , εφόσον έχεις και νομική προστασία προχώρα και μην το καθυστερείς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

Φυσικά και μπορεί, ακόμα και με αρνητική δήλωση του άλλου να αποζημιωσει η ασφαλιστική. 

Έχει τύχει σε εμένα προσωπικά που ο άλλος δεν έκανε με τίποτα δήλωση ότι φταίει, παρόλα αυτά η ασφαλιστική με αποζημίωσε κανονικά, χωρίς την έγκριση του, καθώς ήταν βέβαιο ότι ήταν χαμένη υπόθεση. 

Δε χρειάστηκε καν να κάνω αγωγή. Στο πρώτο αίτημα αποζημίωσης που έστειλε η ασφαλιστική μου, πλήρωσαν. 

Εγώ σε παρόμοια περίπτωση αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω την νομική προστασία που είχα για να αναγκαστεί ο υπαιτιος να κάνει δήλωση. Η ασφαλιστική του μου έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.. Τι να πω... 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιος αλλάζει ολοκληρες πόρτες γ σε ένα ξεπαρκαρισμα? 

Η νομική προστασια συνηθως ειναι ένα γραφείο με απλούς υπαλλήλους  π απλά προσπαθούν να φτιαξουν τους φακελους κ να τα βρουν με τον "αντιπαλο".. αν προχωρησουν σε πιο σοβαρες καταστασεις αναλαμβανουν οι ιδιοκτητες/δικηγοροι του γραφειου..εν μέρη γνωρίζονται μεταξύ τους τα γραφεία διαμεσολαβησης οποτε συμφερει τους παντες να παρουν αμοιβη τους κ να μην φτασουν δικη ;)

Επεξ/σία από kage

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν στο δίνουν το video βεβαίως και θα το δεχθεί το δικαστήριο καθώς η προστασία των προσωπικών δεδομένων υποχωρεί μπροστά στην ανάγκη έννομης προστασίας δικής σου για την ζημία που υπέστης. Υπάρχει νομολογία. 

Και μάλιστα αν προκύπτει από τα αποδεικτικά στοιχεία κακόβουλη ενέργεια δηλ. σκόπιμη σύγκρουση και όχι ατύχημα θα ζητήσεις και ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζει σε τόσα μέτρα το όχημά σου. Επίσης αν είναι σκόπιμη/κακόβουλη ενέργεια υπάρχει και (ανεξάρτητο από την αστική αποζημίωση) ποινικό μέρος.

Επεξ/σία από kalmik

42 minutes ago, kage said:

Ποιος αλλάζει ολοκληρες πόρτες γ σε ένα ξεπαρκαρισμα? 

Η νομική προστασια συνηθως ειναι ένα γραφείο με απλούς υπαλλήλους  π απλά προσπαθούν να μην πάνε δικαστήρια.. εν μέρη γνωρίζονται μεταξύ τους τα γραφεία διαμεσολαβησης 

Στην anytime ήταν είτε ανάθεση σε δικούς τους δικηγόρους, είτε κάλυψη των εξόδων σε δικούς μας δικηγόρους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, csontheline είπε

Στην anytime ήταν είτε ανάθεση σε δικούς τους δικηγόρους, είτε κάλυψη των εξόδων σε δικούς μας δικηγόρους.

Μία φορά που τη ζήτησα από anytime μου έδωσαν τηλέφωνο συνεργαζόμενης μαζί τους δικηγορικης με όνομα υπαλλήλου. Δεν ξέρω αν ήταν δικηγόρος αλλά τελικά έκανε δήλωση ο υπαιτιος 

Πολύ πολύ παλιά με Φοίνικα μου έδωσαν δικηγόρο χωρίς να ξέρω αν ήταν δικός τους ή συνεργαζόμενος

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Just now, Γιάννης Platano said:

Μία φορά που τη ζήτησα από anytime μου έδωσαν τηλέφωνο συνεργαζόμενης μαζί τους δικηγορικης με όνομα υπαλλήλου. Δεν ξέρω αν ήταν δικηγόρος αλλά τελικά έκανε δήλωση ο υπαιτιος 

Πολύ πολύ παλιά με Φοίνικα μου έδωσαν δικηγόρο 

Αν δεν είχες, λογικό να σε παραπέμψουν σε συνεργαζόμενους.
Αν είχες, σε καλύπτει μέχρι ένα ποσό (βρήκα διάφορα στο ίντερνετ οπότε δεν παραθέτω κάτι).
Προσωπικά, όταν χρειάστηκα, τα ανέλαβε όλα ο δικηγόρος, οπότε δεν ξέρω τι έκανε. Εγώ απλά πήρα € μετά από καιρό.

• Like 1

Στις 22/5/2024 στις 7:53 ΜΜ, Takisk1 είπε

Γνωρίζω πως δεν μπορω να κανω χρήση του βιντεο του μαγαζιου στο δικαστηριο

ποιος το λεει αυτο ?

Στις 23/5/2024 στις 1:16 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

λαθος κανεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...