Προς το περιεχόμενο

Συνδρομητική πειρατεία: Αποκαλύφθηκε παράνομο δίκτυο με έδρα την Πάτρα - Στο στόχαστρο 6.500 χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Παντου υπαρχουν παραθυρακια. Εβλεπα χθες στις ειδησεις πηγαν να κλεψουν εναν 3 ατομα και σκοτωσε τον εναν απο τους 3 σε αυτοαμυνα. Δεν τον δικαιολογεις αυτον που για να σωσει τη ζωη του σκοτωσε? Δεν ειναι δικαιολογημενος φονος? Προφανως δεν θα παει φυλακη και μπραβο που μπορεσε και αμυνθηκε και εσωσε τη ζωη του απο τους κλεφτες. Βιασμο οχι δεν δικαιολογειτε ποτε ειμαι καθετος στειρωση και φυλακη 500 χρονια οσοι το κανουν αλλα φονο πανω σε αυτοαμυνα για να σωσεις τη ζωη σου και οσους αγαπας ειναι δικαιολογημενος και απο το νομο. 

Μην βάζεις τυχαία παραδείγματα μόνο και μόνο επειδή έχουν "πιασάρικο" σενάριο γιατί πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά που περιγράφει την ιστορία διαφορετικά... Είναι άλλο η αυτοάμυνα και άλλο το "του την άναψα γιατί υπέθεσα πως θα με σκοτώσει".

Εσύ πριν μίλησες για εξαθλιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Άρα ένας τέτοιος μπορεί να προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σου για να κλέψει ας πούμε φαγητό και όχι να σε σκοτώσει! Άρα τον σκοτώνεις προληπτικά? 😛 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Μην βάζεις τυχαία παραδείγματα μόνο και μόνο επειδή έχουν "πιασάρικο" σενάριο γιατί πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά που περιγράφει την ιστορία διαφορετικά... Είναι άλλο η αυτοάμυνα και άλλο το "του την άναψα γιατί υπέθεσα πως θα με σκοτώσει".

Εσύ πριν μίλησες για εξαθλιωμένους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Άρα ένας τέτοιος μπορεί να προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σου για να κλέψει ας πούμε φαγητό και όχι να σε σκοτώσει! Άρα τον σκοτώνεις προληπτικά? 😛 

Σου ειπα τι ειπαν στις ειδησεις. Αν καποιος πειναει θα ερθει να ζητησει φαγητο ξερεις ποσοι περνανε κατα διαστηματα και τους δινουμε ενα ψωμι κανα φρουτο η οτιδηποτε φαγωσιμο? Φαινονται οτι πεινανε και ζητανε φαι. Οταν ο αλλος μπει σπιτι σου δεν θα μπει γιατι πειναει να εισαι σιγουρος. Στο 99% τουλαχιστον. Οπως και οταν ερθει καποιος και ζητησει λεφτα ουτε αυτος πειναει απλα παει να βγαλει λαυρακι. Εχει πολλους τετοιους εκει εξω. Οταν ζητησει φαι μονο τοτε πειναει πραγματικα και παντα θα δωσω. Και αυτος που πειναει δεν θα μπει σπιτι να σε κλεψει. Το πολυ πολυ να παρει κανα αυγο αν εχεις κοτες η να κοψει καμια ντοματα απο το μπαξε σου. Αυτος στις ειδησεις μπηκαν 3 ατομα. Θα καθοσουν να πιασετε συζητηση η θα αμυνοσουν οπως μπορουσες? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, MrRush said:

Ο λόγος που δεν ισχύει αυτό είναι επειδή εγώ αν αγοράσω κάτι από το PS Store για το PS5 και σε 10 χρόνια η Sony αποφασίσει πως το PS5 έχει λίγο κόσμο και δεν θέλει να κρατάει ενεργά τα παιχνίδια του στο PS Store, τότε εγώ δεν έχω πρόσβαση σε αυτό που αγόρασα. Έχω πρόσβαση στα παιχνίδια του PS2 στο σπίτι μου που είναι σε CD και πρέπει να ισχύει και το ίδιο για τα digital παιχνίδια αλλιώς τα λεφτά μου πίσω.

Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο (για τις "digital" αγορες, που ουσιαστικά δεν ειναι αγορές αλλά ενοικίαση για όσο θέλει η εταιρεία, και θεωρώ λάθος ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη νομικά για το τι θα γίνει άμα πχ. κλείσει ή σταματήσει την υποστήριξη).

Εγώ μιλούσα καθαρά για το συνδρομητικό κομμάτι, το οποίο είναι και του θέματος.

Επεξ/σία από nick_souvlaki

Μόλις τώρα, nick_souvlaki είπε

Σε αυτό που λες έχεις απόλυτο δίκιο (για τις "digital" αγορες, που ουσιαστικά δεν ειναι αγορές αλλά ενοικίασει για όσο θέλει η εταιρεία, και θεωρώ λάθος ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη νομικά για το τι θα γίνει άμα πχ. κλείσει ή σταματήσει την υποστήριξη).

Εγώ μιλούσα καθαρά για το συνδρομητικό κομμάτι, το οποίο είναι και του θέματος.

Πριν κανα 2 μηνες η ubisoft εκλεισε τους servers του crew. Το ειχα αγορασει steam περσι δεν το επαιξα ομως. Τωρα μου λεει οτι δεν μπορω με τιποτα να το παιξω με εφαγε την αδεια και την αγορα μου. Θα ξανα αγορασω παιχνιδι της ubisoft μετα απο αυτο? Ουτε για αστειο προφανως ενω της ακουμπουσα αρκετα χρηματα καθε χρονο. Κατι τετοια δειχνουν την εταιρια και την εκτιμηση στους πελατες της. 

• Like 6

• Super Moderators
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Σου ειπα τι ειπαν στις ειδησεις. Αν καποιος πειναει θα ερθει να ζητησει φαγητο ξερεις ποσοι περνανε κατα διαστηματα και τους δινουμε ενα ψωμι κανα φρουτο η οτιδηποτε φαγωσιμο? Φαινονται οτι πεινανε και ζητανε φαι. Οταν ο αλλος μπει σπιτι σου δεν θα μπει γιατι πειναει να εισαι σιγουρος. Στο 99% τουλαχιστον. Οπως και οταν ερθει καποιος και ζητησει λεφτα ουτε αυτος πειναει απλα παει να βγαλει λαυρακι. Εχει πολλους τετοιους εκει εξω. Οταν ζητησει φαι μονο τοτε πειναει πραγματικα και παντα θα δωσω. Και αυτος που πειναει δεν θα μπει σπιτι να σε κλεψει. Το πολυ πολυ να παρει κανα αυγο αν εχεις κοτες η να κοψει καμια ντοματα απο το μπαξε σου. Αυτος στις ειδησεις μπηκαν 3 ατομα. Θα καθοσουν να πιασετε συζητηση η θα αμυνοσουν οπως μπορουσες? 

Αυτές οι αναλύσεις δεν καταλήγουν πουθενά και δεν έχουν και άμεση σχέση με το θέμα μας εδώ. Αν εγώ σκότωνα κάποιον επειδή τον έπιασα μέσα στην κουζίνα μου να τρώει και αυτό μπορούσε να αποδειχθεί, θα είχα εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση από το νόμο σε σχέση με το να τον σκότωνα ενώ κρατούσε όπλο έτοιμος να πυροβολήσει εμένα ή κάποιο μέλος της οικογένειας. 

Οι νόμοι που υπάρχουν καλύπτουν σχεδόν όλες τις περιπτώσεις και μέσα σε αυτές είναι και η πειρατεία, οι κλοπές, κλπ. Το πρόβλημά μας είναι πως πάμε να "δικαιολογήσουμε" κάποιες από τις παρανομίες, επειδή μας φαίνονται πιο "light" από κάποιες άλλες. 

• Like 1

9 λεπτά πριν, billdanos είπε

Προσωπικά, θα του έδινα το φαγητό και μερικά λεφτά "να ζήσει άλλη μια μέρα". Δεν τον σώζω, αλλά θα ξέρω πως είμαι δίκαιος στο πρόβλημα του, έστω για εκείνη τη χρονική στιγμή.

Κάποιοι εδώ μέσα έχετε την τάση να μπερδεύετε τον νόμο με τη δικαιοσύνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Arkin said:

Πριν κανα 2 μηνες η ubisoft εκλεισε τους servers του crew. Το ειχα αγορασει steam περσι δεν το επαιξα ομως. Τωρα μου λεει οτι δεν μπορω με τιποτα να το παιξω με εφαγε την αδεια και την αγορα μου. Θα ξανα αγορασω παιχνιδι της ubisoft μετα απο αυτο? Ουτε για αστειο προφανως ενω της ακουμπουσα αρκετα χρηματα καθε χρονο. Κατι τετοια δειχνουν την εταιρια και την εκτιμηση στους πελατες της. 

Η άποψη μου είναι ότι οι digital αγορές πρέπει να ρυθμιστούν νομικά σε επίπεδο ΕΕ. πχ. Να υποχρεώνει την εταιρεία στο τέλος της ζωής μιας συσκευής να καταργεί οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχουν server να γίνεται, και να δίνει το δικαίωμα στον χρήστη να κάνει ότι περιεχόμενο θέλει back-up σε σκληρό, για να μπορεί να το επαναφέρει στη συσκευή για να το παίξει. Το δεύτερο ήδη γίνεται, καθώς σου επιτρέπει η πχ. Sony να τα μεταφέρεις σε εξωτερικό δίσκο.

Τώρα για το Crew δεν το έχω το παιχνίδι, αλλά για τα online competitive games (pvp, mmo, κ.α.) θεωρώ λογικό ότι κάποια στιγμή θα κλείσουν οι server. πχ. δεν περιμένω το online κομμάτι του FIFA ή του Call of duty να είναι για πάντα διαθέσιμο. ΑΛΛΑ περιμένω να έχω πρόσβαση στο single player μέρος για πάντα.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1

3 hours ago, freegr said:

Ναι το θέμα είναι και στα τοπικά μέσα όπως εδώ http://patrapress.blogspot.com/2024/05/blog-post_69.html

Ωστόσο το θέμα είναι αν θα ασκηθούν διώξεις σε χρήστες 

Σε άλλο αρθρο έλεγε πως οι διακηνητές των πειρατικών καναλιών είχαν φάει πρόστιμο 5000 ευρώ.Αν λάβουμε υποψιν το συγκεκριμένο ποσό στον χρήστη τι πρόστιμο να πέσει 50?20? Ασε που υπάρχει και το πρόβλημα του τί θα αξιώσουν από τον χρήστη σαν αποζημείωση γιατί δεν μπορείς να αξιώσεις το ποσό της συνδρομής ή της τιμής του κινηματογράφου θα πρέπει όπως παντού να αξιώσεις το κόστος ,εάν πρώτα μπορείς να το υπολογίσεις.Εκτός και αν βάζουν απλά τυπικά ένα πρόστιμο το οποίο και πάλι θα είναι μικρό.

Κοινός ...παπαγια θα κάνουν στους χρήστες

• Like 1

• Super Moderators
Μόλις τώρα, chrisxkar είπε

Σε άλλο αρθρο έλεγε πως οι διακηνητές των πειρατικών καναλιών είχαν φάει πρόστιμο 5000 ευρώ.Αν λάβουμε υποψιν το συγκεκριμένο ποσό στον χρήστη τι πρόστιμο να πέσει 50?20? Ασε που υπάρχει και το πρόβλημα του τί θα αξιώσουν από τον χρήστη σαν αποζημείωση γιατί δεν μπορείς να αξιώσεις το ποσό της συνδρομής ή της τιμής του κινηματογράφου θα πρέπει όπως παντού να αξιώσεις το κόστος ,εάν πρώτα μπορείς να το υπολογίσεις.Εκτός και αν βάζουν απλά τυπικά ένα πρόστιμο το οποίο και πάλι θα είναι μικρό.

Κοινός ...παπαγια θα κάνουν στους χρήστες

Αν δεν κάνω λάθος, σε πολλές χώρες στην Ευρώπη υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε τέτοια παρανομία που σε εντοπίζουν να κάνεις άσχετα με τη ζημιά που επικαλείται η κάθε εταιρεία. Κάτι του στυλ 500 ευρώ ανά παράβαση νομίζω.

2 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Η άποψη μου είναι ότι οι digital αγορές πρέπει να ρυθμιστούν νομικά σε επίπεδο ΕΕ. πχ. Να υποχρεώνει την εταιρεία στο τέλος της ζωής μιας συσκευής να καταργεί οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έλεγχο, αφού δεν υπάρχουν server να γίνεται, και να δίνει το δικαίωμα στον χρήστη να κάνει ότι περιεχόμενο θέλει back-up σε σκληρό, για να μπορεί να το επαναφέρει στη συσκευή για να το παίξει. Το δεύτερο ήδη γίνεται, καθώς σου επιτρέπει η πχ. Sony να τα μεταφέρεις σε εξωτερικό δίσκο.

Τώρα για το Crew δεν το έχω το παιχνίδι, αλλά για τα online competitive games (pvp, mmo, κ.α.) θεωρώ λογικό ότι κάποια στιγμή θα κλείσουν οι server. πχ. δεν περιμένω το online κομμάτι του FIFA ή του Call of duty να είναι για πάντα διαθέσιμο. ΑΛΛΑ περιμένω να έχω πρόσβαση στο single player μέρος για πάντα.

Ναι θα μπορουσαν να αφησουν το SP κομματι σε οσους το αγορασαμε για να το παιξουμε οταν το θελησουμε. Πηρα την ultimate και την εχω στη συλλογη να την βλεπω χωρις να μπορω ουτε καν install να την κανω απο το steam. Το fifa ειναι διαφορετικο μιας και βγαινει καθε χρονο το call of duty εχει sp οποτε πρεπει να μενει ζωντανο και ας κλεινει το online. Δεν υπαρχει καποια προστασια σε αυτο το κομματι για αυτο ξανα online only παιχνιδια μονο με συνδρομη ποτε αγορα. Να ειναι μονο online να το καταλαβω αλλα οταν εχουμε και sp για αυτο πηρα το crew πρεπει να μενει ζωντανο και ας κλεινουν οι online servers. 

1 minute ago, billdanos said:

Αν δεν κάνω λάθος, σε πολλές χώρες στην Ευρώπη υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε τέτοια παρανομία που σε εντοπίζουν να κάνεις άσχετα με τη ζημιά που επικαλείται η κάθε εταιρεία. Κάτι του στυλ 500 ευρώ ανά παράβαση νομίζω.

Στην ευρώπη νομίζω οτι έτσι και αλλιώς μπλοκάρουν την πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες.Αλλά το φιξ πρόστιμο το βρίσκω λογικό απλά δεν νομίζω πως το ελληνικό δημόσιο έχει τα άτομα τις γνώσεις τον εξοπλισμό ή την διάθεση να κυνηγήσει τέτοιου είδους μικροποσά

1 λεπτό πριν, chrisxkar είπε

Στην ευρώπη νομίζω οτι έτσι και αλλιώς μπλοκάρουν την πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες.Αλλά το φιξ πρόστιμο το βρίσκω λογικό απλά δεν νομίζω πως το ελληνικό δημόσιο έχει τα άτομα τις γνώσεις τον εξοπλισμό ή την διάθεση να κυνηγήσει τέτοιου είδους μικροποσά

Ισως αν καποια στιγμη παει ο βασικος 2-3 χιλιαδες ευρω αρχισουν να το κυνηγουν. Εδω γερμανια και γενικα αυτες τις πλουσιες χωρες και η πειρατεια ακμαζει μεσω vpn ενα τεραστιο ποσοστο κατεβαζει ανελεητα. Και εχουν μισθους 3-4 φορες πανω απο Ελλαδα. Ο Ελληνας μπορει να κρατησει 2-3 υπηρεσιες πιστευω συνδρομη. Εγω εχω cosmote tv 15 χρονια και netflix/disney τα οποια τα 2 τελευταια τα εχω το μισο χρονο αναλογα τις σειρες που βγαινουν. Για παραπανω δεν βγαινει και να θες δηλαδη δεν μενουν. Ο ελβετος με τα 5000χιλιαρικα μενουν και για 10 συνδρομες προφανως. Βουλγαρια Ρουμανια με μισθους κατω απο Ελλαδα η πχ Τουρκια που δεν μενει για τιποτα δεν εχουν και καμια συνδρομη το 90% του κοσμου. Υπαρχει τεραστια ανισοτητα μεταξυ χωρων. Αφρικη δεν εχουν να φανε η νερο η ρευμα εδω ειναι βασικα αγαθα εχει ο καθενας να τα πληρωσει. Ελβετια κυνηγανε τους φοροφυγαδες με τα δις πχ μιας και εχουν λυσει ολα τα υπολοιπα θεματα ολοι οι λεφταδες σχεδον. Ξεκινας απο τα χαμηλα και ανεβαινεις ενα πραγμα μεχρι το τελειο που δεν υπαρχει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην τελευταια εξαγορα της νοβα σβήστηκε το 75% των χρεων της προς τησ τραπεζες και ετσι πουληθηκε.Λεφτα που τα πληρωσα εγω ως φορολογουμενος πολίτης για να σωθουν οι τραπεζες το 2010.Τα λεφτα μου πισω λαμογιαααααααααααααααααααααα...............

Έπρεπε γαι τα επομενα 50 χρονια να βλεπω τζαμπα και οχι να ακουω και μα@@@ για πειρατειες....

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100+ σχόλια, μέσα σε ελάχιστες ώρες....καταλαβαίνεις οτι αρκετοί από τους 6500 κυκλοφορούν στο insomnia 😁

ps

κλαίω που προσπαθείτε κάποιοι να δείξετε οτι είναι ηθική η κλεψιά άρα και νόμιμη(;)...

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει μόνο να διεκδικούμε, πράγματα που δε μας ανήκουν ενώ πρακτικά δεν κάνουμε τίποτα για ένα καλύτερο αύριο...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...