Προς το περιεχόμενο

Συνδρομητική πειρατεία: Αποκαλύφθηκε παράνομο δίκτυο με έδρα την Πάτρα - Στο στόχαστρο 6.500 χρήστες

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν λοιπόν δεν τα έχεις όλα νόμιμα, θα πρέπει να περιμένεις πως υπάρχει και η πιθανότητα να σε πιάσουν. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 

Προφανως οπως και το υπολοιπο 99.9% του κοσμου ξερει οτι υπαρχει πιθανοτητα για αυτο. Το να βγαλεις λεφτα απο αυτο το θεωρω κακο κυριως για αυτο πιανουν και αυτους. Εκει υπαρχει δολος. Αλλα οπως ειπαμε ας πιασουν τον καθε δολοφονο κλεφτη απαγωγεα ναρκεμπορο απατεωνα με τηλεφωνα και ενα σωρο αλλα σκουπιδια της κοινωνιας μας και οταν λυθουν ολα αυτα ολα ομως ας πανε και στον αλλο που θα δει ενα αγωνα του μεσι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

2 ώρες πριν, hyperspaced είπε

"Παράλληλα, τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ."
Εντάξει αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας.

Βασικά αυτό είναι το ανέκδοτο της εικοσαετίας, από τη δεκαετία του 2000 εποχές «Filmnet» παίζει αυτή η κασέτα. Μετά πέρασε στο «cardsharing» για όσους γνωρίζουν και θυμούνται και τώρα στην ΙΡΤV.

Μαθηματικά νηπιαγωγείου, λες και όλοι όσοι έβλεπαν παράνομα αν δεν τους δυνόταν αυτή η δυνατότητα θα γινόντουσαν 100% συνδρομητές 🤣

• Like 5

2 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Συμφωνώ φυσικά. Φυσικά και θέλω ασφάλεια αλλά επίσης δεν θέλω να γίνουν όλα τα υπόλοιπα ένας κακός χαμός. Αν στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν τζιμάνια που τους πιάνουν όλους, πολύ καλά κάνουν. Δεν έχουν καμία σχέση όμως με τους άλλους που δουλεύουν στο αστυνομικό τμήμα.

Είναι οκ δηλαδή να κλέψεις από κάποιον που έχει λεφτά. Αυτό μου λες. Το να μην κλέψεις από κανέναν δεν μας περνάει από το μυαλό πλέον ε;

Χαιρομαι που συμφωνεις κατι ειναι και αυτο. Δεν θα κλεψεις αν δεις ενα αγωνα δεν θα χασει λεφτα ο μεσι με τα δις που εχει. Πες το στα 20χρονα που δουλευουν για 700 ευρω στην ελλαδα δινουν και 300 ευρω νοικιο οτι σας απαγορευω να δειτε εναν αγωνα σε streaming η μια ταινια με παρεα παρανομα να δω τι θα σου απαντησουν. Και οταν τους το πεις να τους πεις οτι με αυτο που κανετε θα χασει ο μεσι 5 ευρω και ο tom cruise ακομα 5 ευρω να δω τι θα απαντησουν. Ετσι σαν πειραμα αν το κανεις σε 20 χρονα παιδια των 700 ευρω πες μου τι θα απαντησουν. 

Αυτή η λατρεία στο γράμμα του Νόμου με ταυτόχρονη εξαφάνιση των άγραφων ηθικών κανόνων τώρα τελευταία προέκυψε στην Ελλάδα και δεν θα μας βγει σε καλό. Το όλο topic μου θυμίζει το μυθιστόρημα "Οι Άθλιοι".

• Like 3

5 λεπτά πριν, icenex είπε

Το προβλημα τους ειναι οτι ο απλος κοσμος δεν γινεται φτωχοτερος και ο πλουσιος πλουσιοτερος, για αυτο εστιαζουν περισσοτερο στο να λυσουν αυτα τα προβληματα των πλουσιων γιατι εκει ξερουν οτι ισως παρουν ενα κοκκαλακι για την καλη τους δουλεια.Επισης παιζει να σπαζονται επειδη δεν εισπρατουν φπα απο παρανομες δραστηριοτητες, ειμαι σιγουρος αν μπορουσαν να βαλουν φπα και στα ναρκωτικα θα το εκαναν.

Περα απο την πλακα δεν λεμε οτι ειναι σωστο καποιος να κλεβει τον ιδρωτα ενος δημιουργου και κατεπεκταση των εταιρειων.Για μενα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι οτι δεν δειχνουν τον ιδιο ζηλο στο να βρουνε αυτους που εχουν ανοιξει ας πουμε τα σπιτια μας.Και αν απο τυχη πιασουν καποιους απο αυτους την γλυτωνουν με χαδια ποινες αρα τι συζηταμε εδω περα?

Το χειροτερο ξερεις πιο ειναι? Οτι τους ξερουν πολυ καλα ποιοι ειναι αυτοι που κλεβουν τα σπιτια μας και δεν τους ακουμπανε. Οποτε συνεχιζουν ακαθεκτοι. 

Παλιοτερα εποχες 2015 πηγαιναμε για ψαρεμα με τον μπαμπα μου για πολλα χρονια. Εκει στην ησυχια σχεδον καθε βδομαδα βλεπαμε πισω στο δρομο ερημια τωρα 2 αμαξια εκαναν διακινηση ναρκωτικων. Ανοιγαν πορτ μπαγκαζ βαλιτσες χρηματα ναρκωτικα κτλ. Μολις εφευγαν μετα απο 10 λεπτα ερχονταν και η αστυνομια με το αμαξι. Ποτε δεν τους επιασαν οσο πηγαιναμε για ψαρεμα και βλεπαμε τα ιδια αμαξια. Για αυτο χαιρομαι που δεν μενω σε πολη ο βουρκος ειναι τεραστιος και δεν θα μπορουσα ποτε να φανταστω το παιδι μου να μεγαλωνει σε ενα τετοιο μερος με τοσους εγκληματιες να το περιτριγυριζουν και πολυ κακους ανθρωπους. Μια ασφαλεια ζηταμε και μονο στο βουνο μπορουμε να την εχουμε αυτη τη στιγμη πουθενα αλλου. Δυστυχως. 

2 minutes ago, Arkin said:

Χαιρομαι που συμφωνεις κατι ειναι και αυτο. Δεν θα κλεψεις αν δεις ενα αγωνα δεν θα χασει λεφτα ο μεσι με τα δις που εχει. Πες το στα 20χρονα που δουλευουν για 700 ευρω στην ελλαδα δινουν και 300 ευρω νοικιο οτι σας απαγορευω να δειτε εναν αγωνα σε streaming η μια ταινια με παρεα παρανομα να δω τι θα σου απαντησουν. Και οταν τους το πεις να τους πεις οτι με αυτο που κανετε θα χασει ο μεσι 5 ευρω και ο tom cruise ακομα 5 ευρω να δω τι θα απαντησουν. Ετσι σαν πειραμα αν το κανεις σε 20 χρονα παιδια των 700 ευρω πες μου τι θα απαντησουν. 

Τι νόημα έχει να ρωτήσω; Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα δει κάποιος ταινία ή αγώνα. Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Δεν μιλάμε για σκεπή πάνω από το κεφάλι σου ή για φαγητό/νερό. Καθόμαστε και αναλύουμε τόση ώρα για τις ταινίες λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Λες και μας έκοψς το νερό η ΕΥΔΑΠ.

Αν οριακά ζεις, νομίζω το τελευταίο που θα έπρεπε να σε νοιάζει είναι το να δεις αγώνες και ταινίες.

• Confused 2
  • Sad 1

Ενδιαφέρουσες απόψεις πολλών που πιστεύουν ότι η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι επιλεκτική επειδή δεν βολεύει. 

Έχετε σκεφτεί ότι κάποιοι έχουν επενδύσει εκατομμύρια για να παρέχουν υπηρεσίες, κάποιοι έχουν μετοχές που πολλοί είναι μικρομετοχοι  και εχουν ζημιά από την πειρατεία, οι δημιουργοί και οι εταιριες παραγωγης χάνουν από τα πνευματικά δικαιωματα; Κοροϊδεύετε για την αποτιμηση του ΦΠΑ αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι το κρατος κατι χανει απο φορους, καποιοι απο αυτους θα εκαναν συνδρομη.Το κράτος οντως χάνει από φόρους που για να καλύψει την χασούρα από κάπου αλλού θα πρέπει να πάρει ή να διατηρήσει φόρους σε κάποιους δίκαια ή άδικα. 

Κάποιοι χάνουν απο την πειρατεία αλλά αφού είναι λίγοι δεν πειράζει εφόσον βολεύει τους περισσότερους...

• Like 2

Μόλις τώρα, KostasKri είπε

Τι νόημα έχει να ρωτήσω; Ειλικρινά δεν με απασχολεί αν θα δει κάποιος ταινία ή αγώνα. Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Δεν μιλάμε για σκεπή πάνω από το κεφάλι σου ή για φαγητό/νερό. Καθόμαστε και αναλύουμε τόση ώρα για τις ταινίες λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Λες και μας έκοψς το νερό η ΕΥΔΑΠ.

Αν οριακά ζεις, νομίζω το τελευταίο που θα έπρεπε να σε νοιάζει είναι το να δεις αγώνες και ταινίες.

Δεν ξερω σε ρωταω να κανεις ενα πειραμα βρε συ απλα να δουμε τις απαντησεις θελω. Προσεξε σου μιλαω για ανθρωπους που δουλευουν και τα βγαζουν περα με το ζορι σε μια δυσκολη ηλικια που ξεκινανε την καριερα τους στη δουλεια και επειδη ανθρωποι ειναι και εχουν ψυχη θελουν να απολαυσουν  και αυτοι μια ταινια εναν αγωνα. Που μαζι σου δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης ειναι ειδος 4ης 5ης αναγκης. Αλλα αξιζει ενα γκαλοπ στο στενο σου κυκλο αν ξερεις παιδια αυτης της ηλικιας. Δεν σου λεω για 30+ που εκει τα προβληματα ειναι 10 φορες μεγαλυτερα ειδικα με οικογενεια αλλα για 20αρηδες. 

• Like 1

• Super Moderators
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν ξερω σε ρωταω να κανεις ενα πειραμα βρε συ απλα να δουμε τις απαντησεις θελω. Προσεξε σου μιλαω για ανθρωπους που δουλευουν και τα βγαζουν περα με το ζορι σε μια δυσκολη ηλικια που ξεκινανε την καριερα τους στη δουλεια και επειδη ανθρωποι ειναι και εχουν ψυχη θελουν να απολαυσουν  και αυτοι μια ταινια εναν αγωνα. Που μαζι σου δεν ειναι ειδος πρωτης αναγκης ειναι ειδος 4ης 5ης αναγκης. Αλλα αξιζει ενα γκαλοπ στο στενο σου κυκλο αν ξερεις παιδια αυτης της ηλικιας. Δεν σου λεω για 30+ που εκει τα προβληματα ειναι 10 φορες μεγαλυτερα ειδικα με οικογενεια αλλα για 20αρηδες. 

Μην εκπλαγείς όμως αν μπορέσεις κάποτε να δεις το οικονομικό προφίλ των περισσότερων πειρατών (χρήστες) και διαπιστώσεις πως μόνο ...κατατρεγμένοι δεν είναι! 😛 

5 minutes ago, Arkin said:

Οι νόμοι είναι για να τους ακολουθείς. Αν αρχίσεις και βάζεις παραθυράκια και δικαιολογείς τα πάντα χάνεις την μπάλα. Δεν μπορείς να μου λες είναι οκ κάποιοι να παρανομούν. Με την ίδια λογική μπορείς να δικαιολογήσεις και έναν φόνο, έναν βιασμό κ.α.

• Like 1

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Μην εκπλαγείς όμως αν μπορέσεις κάποτε να δεις το οικονομικό προφίλ των περισσότερων πειρατών (χρήστες) και διαπιστώσεις πως μόνο ...κατατρεγμένοι δεν είναι! 😛 

Nαι αυτους τους λεω τζαμπατζηδες το να μπορεις δηλαδη και να μην δινεις 10 ευρω. Επειδη εχω βρεθει ομως στη θεση να μην μπορω καταλαβαινω οσους δεν μπορουν αλλα θελουν να χαλαρωσουν και να περασουν καλα. Αν αργοτερα μεγαλωσουν εχουν λεφτα και συνεχιζουν το ιδιο μοτιβο τοτε απλα ειναι τζαμπατζηδες και θα πω οτι κανεις δεν τα περνει μαζι του 2 μετρα θα παρουν και αυτοι που τα κανουν μασουρι. 

1 hour ago, nick_souvlaki said:

Στο γενικό πλαίσιο δεν διαφωνώ απόλυτα, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Έχεις αγοράσει ένα "δικαίωμα" πρόσβασης. Μπορεί να μην είναι "υλική" ιδιοκτησία, αλλά ειναι μίας μορφής ιδιοκτησία (απλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όρους).

Είναι το ίδιο με όταν μισθώνεις ένα ακίνητο για πχ 3 χρόνια με συγκεκριμένους όρους. Για αυτά τα 3 χρόνια εσύ είσαι ο "ιδιοκτήτης" του δικαιώματος της χρήσης του ακινήτου.

Ο λόγος που δεν ισχύει αυτό είναι επειδή εγώ αν αγοράσω κάτι από το PS Store για το PS5 και σε 10 χρόνια η Sony αποφασίσει πως το PS5 έχει λίγο κόσμο και δεν θέλει να κρατάει ενεργά τα παιχνίδια του στο PS Store, τότε εγώ δεν έχω πρόσβαση σε αυτό που αγόρασα. Έχω πρόσβαση στα παιχνίδια του PS2 στο σπίτι μου που είναι σε CD και πρέπει να ισχύει και το ίδιο για τα digital παιχνίδια αλλιώς τα λεφτά μου πίσω.

• Like 1

2 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Οι νόμοι είναι για να τους ακολουθείς. Αν αρχίσεις και βάζεις παραθυράκια και δικαιολογείς τα πάντα χάνεις την μπάλα. Δεν μπορείς να μου λες είναι οκ κάποιοι να παρανομούν. Με την ίδια λογική μπορείς να δικαιολογήσεις και έναν φόνο, έναν βιασμό κ.α.

Παντου υπαρχουν παραθυρακια. Εβλεπα χθες στις ειδησεις πηγαν να κλεψουν εναν 3 ατομα και σκοτωσε τον εναν απο τους 3 σε αυτοαμυνα. Δεν τον δικαιολογεις αυτον που για να σωσει τη ζωη του σκοτωσε? Δεν ειναι δικαιολογημενος φονος? Προφανως δεν θα παει φυλακη και μπραβο που μπορεσε και αμυνθηκε και εσωσε τη ζωη του απο τους κλεφτες. Βιασμο οχι δεν δικαιολογειτε ποτε ειμαι καθετος στειρωση και φυλακη 500 χρονια οσοι το κανουν αλλα φονο πανω σε αυτοαμυνα για να σωσεις τη ζωη σου και οσους αγαπας ειναι δικαιολογημενος και απο το νομο. 

Σόρρυ,

..αλλα για αυτα τα σκουπιδια που εχουν τα συνδρομητικα καναλια, θα επρεπε να με πληρωνουν για να τα βλεπω.

• Like 5
  • Haha 1

53 minutes ago, billdanos said:

Άρα κλέβεις κι εσύ γιατί υπάρχουν και χειρότερα γύρω μας... 😎

Sorry αλλά όλο αυτό είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για να δικαιολογήσουμε κάτι παράνομο... Επίσης δεν συναντώ συχνά ανθρώπους που είναι σε φάση "κλαίω τη μοίρα μου" και το πρώτο τους μέλημα είναι η πειρατική συνδομητική τηλεόραση (την οποία πληρώνουν έστω και λιγότερο και κάποιοι βγάζουν τρελά λεφτά μαύρα και αφορολόγητα)...

Συνοψίζοντας: ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει. Αν όμως αυτό είναι κάτι παράνομο, θα πρέπει να υπολογίζει και τους σχετικούς κινδύνους...

Το παράνομο είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα, το παράνομο και το λάθος έχουν διαφορά. Ξεκινάμε από άτοπο συλλογισμό γιατί η κάθε δισκογραφική και το κάθε στούντιο επιμένει ότι έχασε λεφτά από την πειρατεία με την πρόφαση ότι όλοι όσοι είναι πειρατές θα πλήρωναν για το περιεχόμενο που """"έκλεψαν"""". Το θέμα είναι πως αν πεις σε αυτούς που κάνουν πειρατεία να πληρώσουν για να δουν την επόμενη πατάτα της Marvel θα γελάσουν, καθώς δεν αξίζει τα λεφτά και με το ζόρι αξίζει τον κόπο που κάνεις να την κατεβάσεις και να την δεις.

Στην περίπτωση μου, πληρώνω συνδρομή σε γνωστό plugin γνωστού προγράμματος για να βλέπω πειρατικά τα πάντα γιατί *κουράστικα* να μην βρίσκω αυτό που θέλω να δω γιατί δεν είναι διαθέσιμο στην χώρα που ζω ή στην μία από τις 3 υπηρεσίες που πλήρωνα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...