anonymous999 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, teovag said: Τοτε δεν έχουν νόημα και οι πατέντες, τα "copyrights", κλπ κλπ... ολα είναι ενα προίον που κάποιος το έφτιαξε ...κλέβεις το δικαίωμά του να βιοπορίζεται από αυτό... Αρα άμα γράψει έναν κώδικα κάποιος μπορεί οποιοςδηποτε άλλος να το χρησιμοποιήσει χωρίς να τον ρωτήσει...αφού δεν του τον αφαιρεί...απλά χρησιμοποιεί τον κώδικα ως δικό του! Παιδιά ...τι γράφετε ορισμένοι...συνέλθετε!!!! Δεν είναι το ίδιο αυτό που περιγράφεις. Τυπικά οι πάροχοι έχουν (και πουλάνε) δικαιώματα χρήσης, όχι πνευματικά δικαιώματα. Επίσης το τοπίο είναι πάρα πολύ γκρίζο, γι αυτό και πρακτικά κανείς δεν κυνηγάει τον τελικό χρήστη αλλά τους διαμοιραστες, με κύριο γνώμονα το τι (χρηματικό) όφελος είχαν από την παράνομη δραστηριότητα. Μερικά γκρίζα φιλοσοφικά ερωτήματα: Εάν κατεβάσω μια ταινία παράνομα αλλά δεν τη δω (δηλ δεν αποκόμισα κάποιο όφελος), έχω παρανομησει; Εάν τη δω αλλά δεν μου αρέσει και τη σβήσω στα μισά; Εάν το νετφλιξ κάνει τη ζωή μου ταινία και κονομησει, μου χρωστάει λεφτά ή όχι; Και τέλος, γιατί μια πατέντα εφεύρεσης προστατεύεται για 20 χρόνια από την κατάθεση, αλλά η "πνευματική ιδιοκτησία" για 70 χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού; Είναι ηθικό να κονομανε 2 γενιές μετά άνθρωποι που δεν είχαν γεννηθεί καν όταν δημιουργήθηκε αυτή η ιδιοκτησία; Επεξ/σία 22 Μαϊου από anonymous999 5
Arkin Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Εγώ λέω να τον επεκτείνουμε αυτόν τον συλλογισμό! Να ξεκινήσουμε να μπουκάρουμε σε παντοπωλεία και super markets, αρπάζοντας μόνο χαμηλής αξίας προϊόντα χωρίς να τα πληρώσουμε. Και αν μας πιάσουν θα βάλουμε το δικηγόρο να πει "εδώ άλλοι κλέβουν περισσότερα ή σκοτώνουν, τον πελάτη μου βρήκατε να πιάσετε που το μόνο που ήθελε ήταν λίγα πατατάκια για να δει τον αγώνα?"... 😛 Εμενα με ενδιαφερει να ξερω οτι αυτα που εχω ειναι ασφαλες. Αλλα οταν εχεις χιλιες 2 ασφαλειες και οι κλεφτες οι πραγματικοι τους οποιους τους ξερουν αλλα δεν τους πιανουν συνεχιζουν ακαθεκτοι να κλεβουν οτι φτιαξαμε με τον κοπο μας τοτε κατι παει παρα πολυ λαθος. Δεν γινεται να σκοτωνουν μπροστα σε αστυνομικο τμημα ανθρωπο χωρις να κουνιετε φυλλο και να μας μοστραρουν οτι επιασαν 6000 πειρατες που μπορει να ζημιωσαν με κατι πενταροδεκαρες εταιριες που βγαζουν δις καθε χρονο. Το θεωρω ντροπη ολο αυτο που συμβαινει οχι μονο Ελλαδα αλλα και γενικα με την ολη αδικια. Ποτε θα νιωσει πραγματικα ασφαλες καποιος ανθρωπος που θελει απλα να ζησει μια ηρεμη ζωη χωρις να φοβαται για τη ζωη του και τα πραγματα που εχει φτιαξει με τον ιδρωτα του? Βλεπω 10 χρονων παιδια και τα πανε οι γονεις σπιτι γιατι εχει απαγωγεις που περνουν παιδια μερα μεσημερι και τα πουλανε. Εγω θυμαμαι πριν 25 χρονια απο 8 χρονων πηγαιναμε με τα ποδια σχολειο κανα χιλιομετρο μακρια και απο πιο μικροι παιζαμε εξω χωρις να φοβομαστε. Πρεπει καποια στιγμη να μπει χερι στο πραγματικο προβλημα που μαστιζει την κοινωνια μας ωστε να νιωθουμε και εμεις ασφαλεις και τα παιδια μας. Εκει να δω προοδο και να πω χιλια μπραβο οχι στην πειρατεια με τις εταιριες που βγαζουν πολλα δις καθε χρονο. 14 2
teovag Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, sirparis είπε Καλησπέρα, To GamsGo πως και δεν το κλείνουν; Σε αυτό το DisneyPlus δουλεύει (μου το είπε ένα γνωστός μου, εδώ και ένα 3μηνο σίγουρα) Το Gamsgo κάνει υποδιαμοιρασμό: Αγοράζει κανονικά συνδρομές, στη συνέχεια τις διαμοιράζει (περισσότερο σαν peer-to-peer platform) μέσω vpns και στη συνέχεια λαμβάνει μικρή προμήθεια από τους νέους συνδρομητές... (πχ 10-20 λεπτα από κάθε διαμοίρασμα , αρα 1 euro περίπου κέρδος σε κάθε συνδρομη (αν παίρνει συνδρομές από Ελλάδα) ή 1 euro - άρα 5 ευρω συνολικά για κάθε συνδρομη- αν παίρνει συνδρομη πχ από Τουρκία ! Λοειτουργεί ως μεσάζοντας (όπως πχ η Vodafone TV για το Disney-plus ή το HBO (εκεί με συμφωνία ανά συνδρομητη). Θα το κυνηγήσουν αν έχουν μονο αν δούν οτι χάνουν πολλούς συνδρομητές... Οι πειρατές δεν πληρώνουν συνδρομη πουθενά... Εμένα δεν με βολευει το Gamsgo πχ καθώς είμαστε ...5 στην οικογένεια και άρα 5 συνδρομές από Gamsgo θα έκαναν περισσότερο από μία συνδομη netflix ή disney+ με διαμοιρασμό σε όλη την οικογένεια. Μόνο ατομικά συμφέρει Επεξ/σία 22 Μαϊου από teovag 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 22 Μαϊου 7 λεπτά πριν, Arkin είπε Εμενα με ενδιαφερει να ξερω οτι αυτα που εχω ειναι ασφαλες. Αλλα οταν εχεις χιλιες 2 ασφαλειες και οι κλεφτες οι πραγματικοι τους οποιους τους ξερουν αλλα δεν τους πιανουν συνεχιζουν ακαθεκτοι να κλεβουν οτι φτιαξαμε με τον κοπο μας τοτε κατι παει παρα πολυ λαθος. Δεν γινεται να σκοτωνουν μπροστα σε αστυνομικο τμημα ανθρωπο χωρις να κουνιετε φυλλο και να μας μοστραρουν οτι επιασαν 6000 πειρατες που μπορει να ζημιωσαν με κατι πενταροδεκαρες εταιριες που βγαζουν δις καθε χρονο. Το θεωρω ντροπη ολο αυτο που συμβαινει οχι μονο Ελλαδα αλλα και γενικα με την ολη αδικια. Ποτε θα νιωσει πραγματικα ασφαλες καποιος ανθρωπος που θελει απλα να ζησει μια ηρεμη ζωη χωρις να φοβαται για τη ζωη του και τα πραγματα που εχει φτιαξει με τον ιδρωτα του? Βλεπω 10 χρονων παιδια και τα πανε οι γονεις σπιτι γιατι εχει απαγωγεις που περνουν παιδια μερα μεσημερι και τα πουλανε. Εγω θυμαμαι πριν 25 χρονια απο 8 χρονων πηγαιναμε με τα ποδια σχολειο κανα χιλιομετρο μακρια και απο πιο μικροι παιζαμε εξω χωρις να φοβομαστε. Πρεπει καποια στιγμη να μπει χερι στο πραγματικο προβλημα που μαστιζει την κοινωνια μας ωστε να νιωθουμε και εμεις ασφαλεις και τα παιδια μας. Εκει να δω προοδο και να πω χιλια μπραβο οχι στην πειρατεια με τις εταιριες που βγαζουν πολλα δις καθε χρονο. Άρα κλέβεις κι εσύ γιατί υπάρχουν και χειρότερα γύρω μας... 😎 Sorry αλλά όλο αυτό είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για να δικαιολογήσουμε κάτι παράνομο... Επίσης δεν συναντώ συχνά ανθρώπους που είναι σε φάση "κλαίω τη μοίρα μου" και το πρώτο τους μέλημα είναι η πειρατική συνδομητική τηλεόραση (την οποία πληρώνουν έστω και λιγότερο και κάποιοι βγάζουν τρελά λεφτά μαύρα και αφορολόγητα)... Συνοψίζοντας: ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει. Αν όμως αυτό είναι κάτι παράνομο, θα πρέπει να υπολογίζει και τους σχετικούς κινδύνους... 3
KostasKri Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 16 λεπτά πριν, dhm21911 είπε Παντού είναι κλεψιά γιατί δεν σε κυνηγάει μόνο το κράτος αλλά και αυτός από τον οποίο το κλέβεις που τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεται στην χώρα σου καν. Όχι βέβαια ότι ο φαύλος κύκλος που περιγράφεις (σε κλέβω γιατί με κλέβεις) είναι καλός. Απλά διαιωνίζεις το πρόβλημα.
Arkin Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Μόλις τώρα, billdanos είπε Άρα κλέβεις κι εσύ γιατί υπάρχουν και χειρότερα γύρω μας... 😎 Sorry αλλά όλο αυτό είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για να δικαιολογήσουμε κάτι παράνομο... Επίσης δεν συναντώ συχνά ανθρώπους που είναι σε φάση "κλαίω τη μοίρα μου" και το πρώτο τους μέλημα είναι η πειρατική συνδομητική τηλεόραση... Συνοψίζοντας: ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι γουστάρει. Αν όμως αυτό είναι κάτι παράνομο, θα πρέπει να υπολογίζει και τους σχετικούς κινδύνους... Αλλο λεω αλλο λες ομως δεν επιασες καθολου το νοημα απο οσα εγραψα. Οταν το πιασεις μου λες για να γινει σοβαρη συζητηση. 5
jcnstd100 Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, dimim είπε δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην μάστιγα των καρτέλ.. Είναι πρωτίστως ζήτημα πολιτικής βούλησης η πάταξη του φαινομένου από τις (αν)αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Δυστυχώς η επίσημη Πολιτεία κλείνει πονηρά το μάτι στους μπαταχτσήδες και δεν κάνει απολύτως τίποτε για να καταπολεμήσει τη γάγγραινα στη ρίζα της. Και φυσικά τα σπασμένα τα πληρώνουν οι συνεπείς φορολογούμενοι. Επεξ/σία 22 Μαϊου από jcnstd100
KostasKri Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 1 hour ago, dimim said: "Η κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση" Το να αντιγράψεις κάποιο ψηφιακό αρχείο δεν είναι κλοπή με τον πραγματικό ορισμό της κλοπής (κάνεις copy paste και οχι cut paste απλά μιλώντας) τώρα αν κάποιοι βγάζουν νόμους προστασίας ψηφιακής ιδιοκτησίας και χαρακτηρίζουν την πειρατεία ως κλοπή όλοι ξέρουμε γιατι συμβαίνει.. Παίζουμε με τις λέξεις; Και τα δύο είναι παράνομα, το πως τα βαφτίζουμε δεν νομίζω ότι έχει να προσθέσει κάτι στην κουβέντα αυτή.
Arkin Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 1 λεπτό πριν, KostasKri είπε Παντού είναι κλεψιά γιατί δεν σε κυνηγάει μόνο το κράτος αλλά και αυτός από τον οποίο το κλέβεις που τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεται στην χώρα σου καν. Όχι βέβαια ότι ο φαύλος κύκλος που περιγράφεις (σε κλέβω γιατί με κλέβεις) είναι καλός. Απλά διαιωνίζεις το πρόβλημα. Λογικα αν δεις εναν αγωνα που παιζει ο καημενος ο Μεσι η μια ταινια που παιζει ο καημενος ο brand pitt θα ξεκινησουν να κλαινε γιατι απο τα 500 εκατομμυρια που περνουν θα παρουν 49999999. Τους καημενους τι να κανουν και αυτοι. Η κανα παιδικο της disney που εχει κατι τρις αποθεμα και αυτοι θα κλαψουν με μαυρο δακρυ αν ο γιαννης απο την κολοπετινιτσα δει την ταινια.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 22 Μαϊου 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Αλλο λεω αλλο λες ομως δεν επιασες καθολου το νοημα απο οσα εγραψα. Οταν το πιασεις μου λες για να γινει σοβαρη συζητηση. Μην το πας γύρω γύρω, δεν είναι ντροπή! 😛 Μια χαρά κατάλαβα τι λες όπως κατάλαβες κι εσύ τι σου είπα. 1
KostasKri Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου 3 minutes ago, Arkin said: Αλλο λεω αλλο λες ομως δεν επιασες καθολου το νοημα απο οσα εγραψα. Οταν το πιασεις μου λες για να γινει σοβαρη συζητηση. Μια χαρά κατάλαβε. Δεν μπορείς να λες ότι κάτι παράνομο δεν με νοιάζει μόνο και μόνο επειδή γίνονται και άλλα παράνομα πράγματα γύρω μας. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 22 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Λογικα αν δεις εναν αγωνα που παιζει ο καημενος ο Μεσι η μια ταινια που παιζει ο καημενος ο brand pitt θα ξεκινησουν να κλαινε γιατι απο τα 500 εκατομμυρια που περνουν θα παρουν 49999999. Τους καημενους τι να κανουν και αυτοι. Η κανα παιδικο της disney που εχει κατι τρις αποθεμα και αυτοι θα κλαψουν με μαυρο δακρυ αν ο γιαννης απο την κολοπετινιτσα δει την ταινια. Α γεια σου! Τι ψυχή έχει ένα καρότσι που θα γεμίσω στον ΑΒ και θα φύγω τρέχοντας, αφού τόσα βγάζει κάθε μέρα! 2 1
Arkin Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Μόλις τώρα, KostasKri είπε Μια χαρά κατάλαβε. Δεν μπορείς να λες ότι κάτι παράνομο δεν με νοιάζει μόνο και μόνο επειδή γίνονται και άλλα παράνομα πράγματα γύρω μας. Εγω αλλου το πηγα. Δεν γινεται να μοστραρουν οτι επιασαν 6500 πειρατες συνδρομητικης ενω την ιδια ωρα κανουν αβαβα για θεματα 10000 φορες χειροτερα. Θεματα ασφαλειας του πολιτη πραγματικα θεματα οχι αν ειδε ο αλλος απο την πατρα μια ταινια παρανομα και θα παρει ο brand pitt 1 ευρω λιγοτερο απο τα δεκαδες εκατομμυρια του. 2
KostasKri Δημοσ. 22 Μαϊου Δημοσ. 22 Μαϊου Just now, billdanos said: Α γεια σου! Τι ψυχή έχει ένα καρότσι που θα γεμίσω στον ΑΒ και θα φύγω τρέχοντας, αφού τόσα βγάζει κάθε μέρα! Γι αυτό στην σε μερικά states Αμερική πλέον μέχρι 950$ κλεψιά δεν θεωρείται πια κλεψιά αλλά πλημμέλημα. Κάτι ξέρουν εκεί! 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 22 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 22 Μαϊου 1 λεπτό πριν, Arkin είπε Εγω αλλου το πηγα. Δεν γινεται να μοστραρουν οτι επιασαν 6500 πειρατες συνδρομητικης ενω την ιδια ωρα κανουν αβαβα για θεματα 10000 φορες χειροτερα. Θεματα ασφαλειας του πολιτη πραγματικα θεματα οχι αν ειδε ο αλλος απο την πατρα μια ταινια παρανομα και θα παρει ο brand pitt 1 ευρω λιγοτερο απο τα δεκαδες εκατομμυρια του. Άρα σε πειράζει το δελτίο τύπου που έβγαλαν και όχι οι ενέργειες τους! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα