Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, smpt said:

Να βάλω και εγω το λιθαράκι μου στην φιλοσοφική συζήτηση που γίνεται.

Η αγορά συνδρομής από τον θείο Ταγιπ λογίζεται πειρατεία/κλοπή ή όχι?

Χωρίς να είμαι νομικός, δεν νομίζω ότι λογίζεται ως πειρατεία αλλά ως παραβίαση των όρων χρήσης του λογισμικού (δηλαδή είναι συμβατικό θέμα και όχι αδίκημα - πάντα μιλάμε για ιδιωτική.οικιακή χρήση, όχι σε επιχείρηση).

Εκεί λογικά, άμα είναι συμβατικό, πέρα από το να σου "κόψουν" την πρόσβαση στο λογισμικό, ότι άλλο θέλουν πάει μόνο δικαστικά, όπου θα πρέπει να αποδείξουν τι όρους παραβίασες, ότι το έκανες συνειδητά και να αποδείξουν ακριβώς το ύψος της ζημίας που έπαθαν από εσένα, άμα κάτι τέτοιο προβλέπεται στους όρους.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 minutes ago, Artman13 said:

για αυτό υπάρχει και κάτι που ονομάζετε πνευματική ιδιοκτησία. Εντάξει όλοι κατεβάζουμε αλλά μην λέμε παράλογα. 

When buying isn't owning, pirating isn't stealing. 

• Like 23
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι σιγουρα διαφυγοντα κερδη δεκαδες εκατομμυρια, οχι οτι η netflix amazon disney κλπ ελλαδος δυναται να αγοραζουν παιρνουν τιμολογια απο την μητρικη τους εταιρια με εδρα φορολογικους παραδεισους ωστε εδω να εχουν ισορροπια κερδων - εξοδων εδω και γενικα σε ολες τις χωρες  και να μην πληρωνουν ουτε ενα λεπτο σε φορους. 

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dimim είπε

κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση"
Το να αντιγράψεις κάποιο ψηφιακό αρχείο δεν είναι κλοπή με τον πραγματικό ορισμό της κλοπής (κάνεις copy paste και οχι cut paste απλά μιλώντας)
τώρα αν κάποιοι βγάζουν νόμους προστασίας ψηφιακής ιδιοκτησίας και χαρακτηρίζουν την πειρατεία ως κλοπή όλοι ξέρουμε γιατι συμβαίνει..

υπαρχει και η υπεξαιρεση ...  σου εμπιστευτηκα το ταμειο και το  βουτηξες , το αφησες λειψο  κτλπ

Η  "Ληστεια" παλι  εμπεριεχει  βια  ,  αλλο κλοπη , αλλο διαρρηξη και αλλο ληστεια .

Στην Αμερικη σε καποιες πολιτιες ενοπλη ληστεια μετα φονου = Ηλεκτρικη καρεκλα αυτοματως.

Επισης υπαρχει και ο ληστης με το ενα χερι ,  ακα  κουλοχερης ,  το  κλεψιμο στο "Ζυγι" που κι αυτο πολλοι το

ριχνουν στα μαλακα .

Επισης εχουμε ζησει οι μεγαλυτεροι την κλοπη - ληστεια του Αιωνα με το χρηματιστηριο και τα χαχαχαχαχα   Bluechips , οπως

τραπεζες  .... 

• Like 1
Δημοσ.

"Παράλληλα, τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ."

Μας τα παίρνει από την Βενζίνη (και όχι μόνο, απλά αναφέρω κάτι που είναι τρανταχτό όταν η οικονομία της χώρας είναι σε αυτή την κατάσταση) που έχει φτάσει 60%+ ο φόρος και σφυρίζει αδιάφορα, όταν το βαρέλι έχει 85-90 δολάρια.

Για την "φοροδιαφυγή" μιλάνε όλοι, για την φοροκλεψιά σε αυτό το ρημαδι το κράτος κάνεις. 

Απλά από το 09 και μετά γίνεται πάρτυ στο Ελλαδισταν και όταν ακούω φοροδιαφυγή από αυτούς ..... μου ανάβουν τα λαμπάκια που έχουν φτάσει το χρέος του κράτους 400+ δις. Όποιος έχει μαγαζί (Ελ. επαγγελματίας κ.τ.λ.) καταλαβαίνει.

Στα του άρθρου αν και έχω EON TV και είμαι ευχαριστημένος, καταλαβαίνω τους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν 45€ τον μήνα αλλά δεν είναι λύση και αυτή. 

Φυσικά για το κόστος και την κατάσταση στη χώρα ευθύνεται το παρεάκι παραπάνω όπως αναφέρω, αλλά οι πονηροί ακόμη και προ κρίσης έτσι θα φέρονταν (και δυστυχώς σε αυτή την χώρα έχουμε πολλούς).

Το θέμα είναι μεγάλο αλλά για να βρεθεί λύση, πρέπει οι πάροχοι να χαμηλώσουν τις τιμές, το κράτος την φορολογία (εντάξει λέμε και κάνα αστείο) ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τον μέσο χρήστη- καταναλωτή και η διαφορά να βγεί από τον τζίρο.

Οι πάροχοι πιο κερδισμένοι θα βγουν αν έχουν περισσότερους χρήστες.

Αλλά αν ακολουθεί ο πάροχος τακτικές της cosmote π.χ., που στα αθλητικά βλέπει ένας χρήστης μόνο (ενώ στην Eon tv 3 ταυτόχρονα), Ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Εν κατακλείδι, για να βρεθούν λύσεις πρέπει όλες οι πλευρές να είναι πρόθυμες για να βρεθούν. Όταν σκοπός είναι μόνο το κέρδος, η πειρατεία θα μεγαλώνει και ας κάνουν όσες επιχειρήσεις θέλουν για να βρουν τους "κακούς πειρατές"

• Like 11
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, MrRush said:

When buying isn't owning, pirating isn't stealing. 

Στο γενικό πλαίσιο δεν διαφωνώ απόλυτα, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Έχεις αγοράσει ένα "δικαίωμα" πρόσβασης. Μπορεί να μην είναι "υλική" ιδιοκτησία, αλλά ειναι μίας μορφής ιδιοκτησία (απλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όρους).

Είναι το ίδιο με όταν μισθώνεις ένα ακίνητο για πχ 3 χρόνια με συγκεκριμένους όρους. Για αυτά τα 3 χρόνια εσύ είσαι ο "ιδιοκτήτης" του δικαιώματος της χρήσης του ακινήτου.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ellhn 1 είπε

"Παράλληλα, τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ."

Μας τα παίρνει από την Βενζίνη (και όχι μόνο, απλά αναφέρω κάτι που είναι τρανταχτό όταν η οικονομία της χώρας είναι σε αυτή την κατάσταση) που έχει φτάσει 60%+ ο φόρος και σφυρίζει αδιάφορα, όταν το βαρέλι έχει 85-90 δολάρια.

Για την "φοροδιαφυγή" μιλάνε όλοι, για την φοροκλεψιά σε αυτό το ρημαδι το κράτος κάνεις. 

Απλά από το 09 και μετά γίνεται πάρτυ στο Ελλαδισταν και όταν ακούω φοροδιαφυγή από αυτούς ..... μου ανάβουν τα λαμπάκια που έχουν φτάσει το χρέος του κράτους 400+ δις. Όποιος έχει μαγαζί (Ελ. επαγγελματίας κ.τ.λ.) καταλαβαίνει.

Στα του άρθρου αν και έχω EON TV και είμαι ευχαριστημένος, καταλαβαίνω τους ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν 45€ τον μήνα αλλά δεν είναι λύση και αυτή. 

Φυσικά για το κόστος και την κατάσταση στη χώρα ευθύνεται το παρεάκι παραπάνω όπως αναφέρω, αλλά οι πονηροί ακόμη και προ κρίσης έτσι θα φέρονταν (και δυστυχώς σε αυτή την χώρα έχουμε πολλούς).

Το θέμα είναι μεγάλο αλλά για να βρεθεί λύση, πρέπει οι πάροχοι να χαμηλώσουν τις τιμές, το κράτος την φορολογία (εντάξει λέμε και κάνα αστείο) ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τον μέσο χρήστη- καταναλωτή και η διαφορά να βγεί από τον τζίρο.

Οι πάροχοι πιο κερδισμένοι θα βγουν αν έχουν περισσότερους χρήστες.

Αλλά αν ακολουθεί ο πάροχος τακτικές της cosmote π.χ., που στα αθλητικά βλέπει ένας χρήστης μόνο (ενώ στην Eon tv 3 ταυτόχρονα), Ούτε στον αιώνα τον άπαντα.

Εν κατακλείδι, για να βρεθούν λύσεις πρέπει όλες οι πλευρές να είναι πρόθυμες για να βρεθούν. Όταν σκοπός είναι μόνο το κέρδος, η πειρατεία θα μεγαλώνει και ας κάνουν όσες επιχειρήσεις θέλουν για να βρουν τους "κακούς πειρατές"

δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στην μάστιγα των καρτέλ..

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, smpt είπε

Να βάλω και εγω το λιθαράκι μου στην φιλοσοφική συζήτηση που γίνεται.

Η αγορά συνδρομής από τον θείο Ταγιπ λογίζεται πειρατεία/κλοπή ή όχι?

Και από τον Θείο Βλαδίμηρο είναι καλα μερικές φορές. Αλλα ο Θείος Ταγίπ είναι κιμπάρης.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, teovag είπε

Τοτε δεν έχουν νόημα και οι πατέντες, τα "copyrights", κλπ κλπ... ολα είναι ενα προίον που κάποιος το έφτιαξε ...κλέβεις το δικαίωμά του να βιοπορίζεται από αυτό... Αρα άμα γράψει έναν κώδικα κάποιος μπορεί οποιοςδηποτε άλλος να το χρησιμοποιήσει χωρίς να τον ρωτήσει...αφού δεν του τον αφαιρεί...απλά χρησιμοποιεί τον κώδικα ως δικό του! Παιδιά ...τι γράφετε ορισμένοι...συνέλθετε!!!! 

Κάποιοι καλλιτέχνες δίνουν ελεύθερη πρόσβαση στο έργο τους. Όλα είναι θέμα επιλογών. Και από τη μία, και από την άλλη πλευρά.

https://mobygratis.com/?ref=cchound.com

https://ncs.io/

• Like 1
Δημοσ.

Μπορω να κοιμαμαι πιο ησυχος τα βραδια ευχαριστουμε. Την ιδια στιγμη γυφτοι πριν κατι μηνες μας εκλεψαν απο το μπαλκονι ενα σωρο ρουχα αξιας μετα απο λιγους μηνες μας πηραν 200 κιλα ελιες πανω απο το αμαξι που ειχαμε για να βγαλουμε την αλλη μερα στο ελαιοτριβειο και μετα απο λιγους μηνες μας εκλεψαν το σταυρο απο το τρακτερ αξιας 500 ευρω. Την ιδια στιγμη καθημερινα περνουν τηλεφωνο απατεωνες για να αποσπασουν πληροφοριες και να φανε λεφτα. Αλλα ναι κοιμαμαι πιο ησυχος τωρα που ξερω οτι 6500 ανθρωποι δεν μπορουν πια να βλεπουν τις ταινιες τους αλλα θα καθονται να κλαινε τη μοιρα τους γιατι μπορει να μην εχουν να αγορασουν η να πανε κινηματογραφο. Ευχαριστουμε παντα τετοια. 

• Like 21
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Errik είπε

Μπραβο στην αστυνομία που κάνει τον κόσμο καλύτερο και ασφαλέστερο, πιάνοντας τους κακοποιούς. Σήμερα θα κοιμηθώ πιο ήρεμος ξέροντας οτι θα υπάρχουν λιγότεροι άνθρωπου που βλέπουν πειρατικά κανάλια στην τηλεόρασή τους. 

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

@Lucifer επιβεβαιώνομαι συνεχώς όπως βλέπεις . Και θέμα για την υπογεννητικότητα στις κότες να κάνουμε, το κόμπλεξ δεν ξεχνιέται.

Επεξ/σία από Hamurabi
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SaFiS είπε

Παλι στην Πατρα??

Ίδια υπόθεση είναι άπο πέρσι , την αναπαράγουν ανά διαστήματα σε διαφορά σίτε έτσι για να σφίγγουν οι κ@λοι 

• Super Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μπορω να κοιμαμαι πιο ησυχος τα βραδια ευχαριστουμε. Την ιδια στιγμη γυφτοι πριν κατι μηνες μας εκλεψαν απο το μπαλκονι ενα σωρο ρουχα αξιας μετα απο λιγους μηνες μας πηραν 200 κιλα ελιες πανω απο το αμαξι που ειχαμε για να βγαλουμε την αλλη μερα στο ελαιοτριβειο και μετα απο λιγους μηνες μας εκλεψαν το σταυρο απο το τρακτερ αξιας 500 ευρω. Την ιδια στιγμη καθημερινα περνουν τηλεφωνο απατεωνες για να αποσπασουν πληροφοριες και να φανε λεφτα. Αλλα ναι κοιμαμαι πιο ησυχος τωρα που ξερω οτι 6500 ανθρωποι δεν μπορουν πια να βλεπουν τις ταινιες τους αλλα θα καθονται να κλαινε τη μοιρα τους γιατι μπορει να μην εχουν να αγορασουν η να πανε κινηματογραφο. Ευχαριστουμε παντα τετοια. 

Εγώ λέω να τον επεκτείνουμε αυτόν τον συλλογισμό! Να ξεκινήσουμε να μπουκάρουμε σε παντοπωλεία και super markets, αρπάζοντας μόνο χαμηλής αξίας προϊόντα χωρίς να τα πληρώσουμε. Και αν μας πιάσουν, θα βάλουμε το δικηγόρο να πει "εδώ άλλοι κλέβουν περισσότερα ή σκοτώνουν, τον πελάτη μου βρήκατε να πιάσετε που το μόνο που ήθελε ήταν λίγα πατατάκια για να δει τον αγώνα?"...

😛 

• Like 2
  • Confused 12
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...