Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζουν και αλληλοκαρφώματα γιατί ο ένας πειρατής έμπαινε στο πελατολόγιο του άλλου.

• Like 10
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 minutes ago, forgotten said:

ασυμφορο να κινηθουν διωξεις σε χρηστες , θα μιλαμε για κυνηγι μαγισσων με μηδενικο εντελει κερδος και ενδχομενη τεραστια ζημια στη φημη τους

Βασικά δεν ξέρω καν άμα στην Ελλάδα προβλέπεται νομικά σε τέτοιες περιπτώσεις πιλοτική δίκη ή/και μαζικές δίκες όλων των χρηστών για το ίδιο αδίκημα.

Άμα ειδικά πρέπει να πάνε σε δίκη έναν-έναν και να αποδείξουν δόλο στον καθένα, (γιατί προφανώς όλοι θα πουν ότι δεν ήξεραν ότι η υπηρεσία ήταν παράνομη, ότι νόμιζαν ότι αγόραζαν νόμιμα κάτι καθώς πλήρωναν, ότι οι πωλητές τους είπαν ότι όλα είναι νόμιμα κ.α.).... τότε δεν έχει νόημα να το κάνουν.

Πιθανόν να έχει νόημα να κυνηγήσουν 1-2 χρήστες, έτσι για να φοβερίσουν τους μελλοντικούς χρήστες τέτοιον υπηρεσιών.

8 minutes ago, cpc464 said:

Παίζουν και αλληλοκαρφώματα γιατί ο ένας πειρατής έμπαινε στο πελατολόγιο του άλλου.

Και αυτό, αλλά όταν μεγαλώνουν τόσο πολύ (μιλαμε για χιλιάδες χρήστες) δεν είναι δύσκολο καποια στιγμή να το μάθει ή να προσεγγίσουν καταλάθος κάποιον πιθανό "λάθος" χρήστη. Ο οποίος μετά παίζοντας το πελάτης για κάποιο καιρό, να μάθει πολλά.

• Like 1
Δημοσ.

Άρθρα περί συνδρομητικής πειρατικής τηλεόρασης, εχω παρατηρήσει ότι συνήθως φουντώνουν όταν έπονται σημαντικοι αγώνες, όπως πχ τελικοι σε μεγάλες διοργανώσεις. Ίσως αχρειαστη παρατήρηση μετά από 2η σκέψη, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο 

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, starflight είπε

Άρθρα περί συνδρομητικής πειρατικής τηλεόρασης, εχω παρατηρήσει ότι συνήθως φουντώνουν όταν έπονται σημαντικοι αγώνες, όπως πχ τελικοι σε μεγάλες διοργανώσεις. Ίσως αχρειαστη παρατήρηση μετά από 2η σκέψη, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο 

Και παλιότερα για torrent sites, αμέσως μετά την έκδοση γνωστών DVD με ξανθιές και σαμπάνιες.

• Like 5
  • Haha 14
Δημοσ.

Το ότι έχουμε 2024 και ακόμα ο κόσμος νομίζει ότι η πειρατεία δεν είναι κλεψιά άρα δεν θα έπρεπε να διώκεται, μόνο και μόνο επειδή δεν κλέβεις κάτι υλικό με ξεπερνά.

Επίσης οι περισσότεροι χρήστες παίζει όντως να μην ξέρουν ότι είναι παράνομο. Ξέρω αρκετό κόσμο που τους το έβαζε ο μάγκας ο ηλεκτρολόγος τους που τους έφτιαξε και δίκτυο στο σπίτι με power lines ή access points των 15€ και του τα πληρώσανε χρυσάφι.

• Like 4
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 3
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Το ότι έχουμε 2024 και ακόμα ο κόσμος νομίζει ότι η πειρατεία δεν είναι κλεψιά άρα δεν θα έπρεπε να διώκεται, μόνο και μόνο επειδή δεν κλέβεις κάτι υλικό με ξεπερνά.

Επίσης οι περισσότεροι χρήστες παίζει όντως να μην ξέρουν ότι είναι παράνομο. Ξέρω αρκετό κόσμο που τους το έβαζε ο μάγκας ο ηλεκτρολόγος τους που τους έφτιαξε και δίκτυο στο σπίτι με power lines ή access points των 15€ και του τα πληρώσανε χρυσάφι.

κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση"
Το να αντιγράψεις κάποιο ψηφιακό αρχείο δεν είναι κλοπή με τον πραγματικό ορισμό της κλοπής (κάνεις copy paste και οχι cut paste απλά μιλώντας)
τώρα αν κάποιοι βγάζουν νόμους προστασίας ψηφιακής ιδιοκτησίας και χαρακτηρίζουν την πειρατεία ως κλοπή όλοι ξέρουμε γιατι συμβαίνει..

• Like 14
  • Confused 8
  • Sad 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

To GamsGo πως και δεν το κλείνουν;

Σε αυτό το DisneyPlus δουλεύει (μου το είπε ένα γνωστός μου, εδώ και ένα 3μηνο σίγουρα)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimim είπε

κλοπή είναι έγκλημα που τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα στα άρθρα 372 ΠΚ επ. Είναι η αφαίρεση ξένου κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση"
Το να αντιγράψεις κάποιο ψηφιακό αρχείο δεν είναι κλοπή με τον πραγματικό ορισμό της κλοπής (κάνεις copy paste και οχι cut paste απλά μιλώντας)

για αυτό υπάρχει και κάτι που ονομάζετε πνευματική ιδιοκτησία. Εντάξει όλοι κατεβάζουμε αλλά μην λέμε παράλογα. 

• Like 10
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimim είπε

τώρα αν κάποιοι βγάζουν νόμους προστασίας ψηφιακής ιδιοκτησίας και χαρακτηρίζουν την πειρατεία ως κλοπή όλοι ξέρουμε γιατι συμβαίνει..

Τοτε δεν έχουν νόημα και οι πατέντες, τα "copyrights", κλπ κλπ... ολα είναι ενα προίον που κάποιος το έφτιαξε ...κλέβεις το δικαίωμά του να βιοπορίζεται από αυτό... Αρα άμα γράψει έναν κώδικα κάποιος μπορεί οποιοςδηποτε άλλος να το χρησιμοποιήσει χωρίς να τον ρωτήσει...αφού δεν του τον αφαιρεί...απλά χρησιμοποιεί τον κώδικα ως δικό του! Παιδιά ...τι γράφετε ορισμένοι...συνέλθετε!!!! 

• Like 4
Δημοσ.
1 hour ago, hyperspaced said:

Εντάξει πόσο απάλευτος πρέπει να είναι κάποιος για να πάει σε πειρατή το 2024... 

"Παράλληλα, τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ υπολογίζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ."
Εντάξει αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας.

χαχαχαχα αυτό από πού το έβγαλαν τα τζιμάνια του κράτους;

• Like 2
Δημοσ.

Να βάλω και εγω το λιθαράκι μου στην φιλοσοφική συζήτηση που γίνεται.

Η αγορά συνδρομής από τον θείο Ταγιπ λογίζεται πειρατεία/κλοπή ή όχι?

• Haha 1
Δημοσ.

Δεν λέω οτι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία πνευματική ιδιοκτησία. Απλά πρέπει να υπάρχει ενας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην κλοπή και στην απλή αναπαραγωγή κάποιου έργου (ταινίας,βιβλίου,κλπ κλπ) χωρίς την άδεια του δημιουργού.
Άλλο να κλέψω ενα άγαλμα/πίνακα (αφαιρώ το έργο κυριολεκτικά απο τον ιδιοκτήτη του) και άλλο να κατεβάσω "παράνομα" φωτογραφία του για να τη βάλω φόντο στην επιφάνεια εργασίας. Μην τρελαινόμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

Παπουτσι απο τον τοπο σου λενε ,  αλλα για την περισταση καλυτερα  απο Γλυφαδα

στο Μαρακες !  Ο Νοων νοειτω ...

Τεσπα ο απλος απλος αγνος αθωος συνδρομητης δεν νομιζω να αντιμετωπισεθ διωξη για

...  κακουργημα η αγωγη για πολλα χιλιαρικα .

Δημοσ.
2 minutes ago, smpt said:

Να βάλω και εγω το λιθαράκι μου στην φιλοσοφική συζήτηση που γίνεται.

Η αγορά συνδρομής από τον θείο Ταγιπ λογίζεται πειρατεία/κλοπή ή όχι?

Μίλησα πριν καιρό με το θείο μου από Αργεντινή. Μου είπε ότι είναι "γκρι" θέμα. Ούτε άσπρο ούτε μαύρο. 

• Haha 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...