Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω κινητό αυτές τις μέρες και βλέπω πολλά καταστήματα (κυρίως κοιτάω τα πιο χαμηλά/χαμηλή τιμή στην λίστα) που αναγράφουν ότι να 'ναι τιμές.

Έχουν αρχική τιμή Χ, τιμή αποφορολόγησης Υ και τιμή Web/ιδιώτη Ζ η οποία είναι ίδια ή πάρα πολύ κοντά στην Υ.

Ποιος ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο; Παίζει κάτι από πίσω; Η δικαιολογία του τύπου "ελεύθερη αγορά είναι" δεν παίζει, γιατί μιλάμε για διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν για διαφορετικές κατηγορίες πελατών. Μας κοροϊδεύουν πατόκορφα ή κάτι χάνω;

Αν αγοραστεί με τιμολόγιο (χωρίς αποφορολόγηση) η τιμή είναι της super προσφοράς και η διαδικασία με το ΦΠΑ γίνεται από τον επαγγελματία στην συνέχεια, με τον κλασσικό τρόπο.

Τουλάχιστον το γνωστό jmctech κρατούσε κάπως τα προσχήματα και αφαιρούσε ένα μέρος, οπότε η τιμή αποφορολόγησης έβγαινε κάπου ενδιάμεσα στην τιμή web και στην προ φπα web.

Παραθέτω παραδείγματα.

Spoiler

image.png.d13d9ebd9285781fc7d183c8c740178a.png image.png.e85b570b9f3b06865087b92688d40a04.png.

image.png.8be327afe5f6e5d84841b55f3539c417.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, csontheline said:

Ψάχνω κινητό αυτές τις μέρες και βλέπω πολλά καταστήματα (κυρίως κοιτάω τα πιο χαμηλά/χαμηλή τιμή στην λίστα) που αναγράφουν ότι να 'ναι τιμές.

Έχουν αρχική τιμή Χ, τιμή αποφορολόγησης Υ και τιμή Web/ιδιώτη Ζ η οποία είναι ίδια ή πάρα πολύ κοντά στην Υ.

Ποιος ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο; Παίζει κάτι από πίσω; Η δικαιολογία του τύπου "ελεύθερη αγορά είναι" δεν παίζει, γιατί μιλάμε για διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊόν για διαφορετικές κατηγορίες πελατών. Μας κοροϊδεύουν πατόκορφα ή κάτι χάνω;

Αν αγοραστεί με τιμολόγιο (χωρίς αποφορολόγηση) η τιμή είναι της super προσφοράς και η διαδικασία με το ΦΠΑ γίνεται από τον επαγγελματία στην συνέχεια, με τον κλασσικό τρόπο.

Τουλάχιστον το γνωστό jmctech κρατούσε κάπως τα προσχήματα και αφαιρούσε ένα μέρος, οπότε η τιμή αποφορολόγησης έβγαινε κάπου ενδιάμεσα στην τιμή web και στην προ φπα web.

Παραθέτω παραδείγματα.

Hide contents

image.png.d13d9ebd9285781fc7d183c8c740178a.png image.png.e85b570b9f3b06865087b92688d40a04.png.

Μήπως είναι κάποια ειδική έκπτωση (πχ. απευθείας εξαργύρωση δωροκάρτας) από την Samsung απευθείας, και έχει άλλους κανόνες πχ. μόνο με απόδειξη κ.α. Νομίζω είχε γίνει το ίδιο πριν κάποια χρόνια με τηλεοράσεις Samsung, όπου δεν μπρούσαν να πάρουν κάποιες δωροκάρτες της Samsung με τιμολόγιο. Βέβαια αυτό ήταν σε μεγάλες αλυσίδες και δεν ειναι 100% ίδιο με αυτο που περιγράφεις εσύ.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.

Ναι υπάρχει λόγος.. κάνε μία αναζήτηση για το σύστημα απάτης φπα τύπου καρουζέλ..Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυτό εφαρμόζει

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άρα, όποιος παραλαμβάνει είναι τυχερός, αλλά "βοηθάει" στην εξαπάτηση του κράτους; (προφανώς δεν ισχύει για όλους και τα πάντα)

Άρα η καλύτερη λύση (εκτός από την τσέπη μας) είναι η αγορά από μεγάλο κατάστημα, τα οποία -μάλλον- τα εισάγουν από την επίσημη αντιπροσωπεία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/5/2024 στις 12:28 ΜΜ, csontheline είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ΔΕΝ μπορεί να αγοραστεί "με τιμολόγιο (χωρίς αποφορολόγηση)" από επαγγελματία με καθεστώς ΦΠΑ. Εϊναι παράνομο και δεν αναγνωρίζεται καν και η δαπάνη. Για τα προϊοντα που υπάγονται στο αρθ. 39α η διαδικασία της "αποφορολόγησης" είναι μονόδρομος για υποκείμενους σε ΦΠΑ επαγγελματίες. Το γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο από ορισμένα μαγαζιά είναι γνωστό: πρόκειται για απατεώνες που εφαρμόζουν το γνωστό "καρουζέλ". Όπου βλέπεις τέτοια από εδώ και στο εξής μπορείς να το καταλαβαίνεις εύκολα αυτό.

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ χαίρομαι που είναι τόσο "καραγκιόζηδες" και έτσι ξέρω ποια καταστήματα να αποφεύγω.

Δημοσ.
56 minutes ago, theopan said:

ΔΕΝ μπορεί να αγοραστεί "με τιμολόγιο (χωρίς αποφορολόγηση)" από επαγγελματία με καθεστώς ΦΠΑ. Εϊναι παράνομο και δεν αναγνωρίζεται καν και η δαπάνη. Για τα προϊοντα που υπάγονται στο αρθ. 39α η διαδικασία της "αποφορολόγησης" είναι μονόδρομος για υποκείμενους σε ΦΠΑ επαγγελματίες. Το γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο από ορισμένα μαγαζιά είναι γνωστό: πρόκειται για απατεώνες που εφαρμόζουν το γνωστό "καρουζέλ". Όπου βλέπεις τέτοια από εδώ και στο εξής μπορείς να το καταλαβαίνεις εύκολα αυτό.

Σε 1 από τα μαγαζιά που ρώτησα, μου ανέφεραν ότι πληρώνεται η τιμή web και κόβεται τιμολόγιο. Οπότε, υποθέτω, συμψηφίζεται κατά την 3μηνιαία απόδοση από τον αγοραστή επαγγελματία (δεν τα ξέρω πως πάει).

Επιτρέπονται αγορές από το εξωτερικό (πχ κάποιο ευρωπαϊκό amazon) με τιμολόγιο;

Δημοσ.

Τα καταστήματα που δεν έχουν σκοπό να ρίξουν κανόνι, παρακρατώντας τον ΦΠΑ, φαίνονται από δύο τρόπους:
- Τιμή για επαγγελματία Χ, τιμή για ιδιωτή Χ+ΦΠΑ. Ούτε σεντς παραπάνω ή παρακάτω.
- Η διαδικασία για την αγορά προϊόντων με τη διαδικασία που αναφέρεται στο 39α, είναι σύντομη και απλούστατη. 

10 λεπτά πριν, csontheline είπε

Σε 1 από τα μαγαζιά που ρώτησα, μου ανέφεραν ότι πληρώνεται η τιμή web και κόβεται τιμολόγιο. Οπότε, υποθέτω, συμψηφίζεται κατά την 3μηνιαία απόδοση από τον αγοραστή επαγγελματία (δεν τα ξέρω πως πάει).

- Όχι, είναι παράνομο.
- Ναι, επιτρέπονται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, csontheline είπε

1) Υποθέτεις λάθος. Αυτό ακριβώς που σου έγραψα ισχύει και μόνο. Ας λένε ό,τι θέλουν αυτοί. Πρόκειται για απατεώνες οπότε θα πουν πολλά και ανυπόστατα για να καλύψουν την απατεωνιά τους...

2) Επιτρέπονται μόνο από χώρες της Ε.Ε. (όχι γενικά από το εξωτερικό π.χ. Κίνα ή Αμερική). Υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργοποιήσεις τις "ενδοκοινοτικές αποκτήσεις".

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε

Εξηγήστε ρε παιδιά και σε μας αυτό το καρουζέλ. Τελικά μπορούμε ν αγοράσουμε από εκεί πιο φτηνά ή όχι;

To καρουζέλ είναι απάτη μέσω της οποίας κάποιοι κλέβουν ΦΠΑ στην Ε.Ε.: Μηχανισμός αντιστροφής της επιβάρυνσης ΦΠΑ: πρόληψη της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ - Consilium (europa.eu)

Δημοσ.
3 hours ago, Zazula said:

To καρουζέλ είναι απάτη μέσω της οποίας κάποιοι κλέβουν ΦΠΑ στην Ε.Ε.: Μηχανισμός αντιστροφής της επιβάρυνσης ΦΠΑ: πρόληψη της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ - Consilium (europa.eu)

Εν τω μεταξύ, είναι δυνατόν να μην μπορεί η ΕΕ να τους βρει;

Δημοσ.
Στις 24/5/2024 στις 11:37 ΠΜ, ifollowrivers είπε

Εξηγήστε ρε παιδιά και σε μας αυτό το καρουζέλ. Τελικά μπορούμε ν αγοράσουμε από εκεί πιο φτηνά ή όχι;

Αν είσαι ιδώτης (όχι επαγγελματίας σε καθεστώς ΦΠΑ) δεν σε αφορά αυτή η συζήτηση για το "καρουζέλ". Αγοράζεις κανονικά. Αν είσαι επαγγελματίας απλά σημαίνει ότι τέτοια μαγαζιά αρνούνται "σθεναρά" να κόψουν το νόμιμο τιμολόγιο (χωρίς ΦΠΑ) με αποτέλεσμα όποιος επαγγελματίας είναι με καθεστώς ΦΠΑ (η συντριπτική πλειοψηφία) και θέλει τιμολόγιο να πρέπει να διαλέξει άλλο μαγαζί που θα εκδόσει το σωστό παραστατικό.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 26/05/2024 at 22:58, theopan said:

Αν είσαι ιδώτης (όχι επαγγελματίας σε καθεστώς ΦΠΑ) δεν σε αφορά αυτή η συζήτηση για το "καρουζέλ". Αγοράζεις κανονικά. Αν είσαι επαγγελματίας απλά σημαίνει ότι τέτοια μαγαζιά αρνούνται "σθεναρά" να κόψουν το νόμιμο τιμολόγιο (χωρίς ΦΠΑ) με αποτέλεσμα όποιος επαγγελματίας είναι με καθεστώς ΦΠΑ (η συντριπτική πλειοψηφία) και θέλει τιμολόγιο να πρέπει να διαλέξει άλλο μαγαζί που θα εκδόσει το σωστό παραστατικό.

Όμως, αν γίνει η αγορά με τιμολόγιο χωρίς αποφορολόγηση, αρνούνται ή προχωράει κανονικά; Σε κάποιον που πήρα τηλέφωνο, μου είπαν ότι τιμή τιμολογίου χωρίς αποφορολόγηση = τιμή web.

Δημοσ.

Κανονικά γίνεται υποχρεωτικά η αποφορολόγηση στα είδη στο αρθο 39α. Δεν μπορείς μετά να πάρεις πίσω το ΦΠΑ όταν κάνεις δήλωση, υποχρεωτικά πρέπει να αφαιρεθεί. Στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου είπα πάρει κινητό από μεγάλη αλυσίδα και δεν μου αφαίρεσαν το ΦΠΑ όταν το πήγα στο λογιστή μου είπε ότι δεν μπορεί να περάσει και πήγα πίσω στο κατάστημα και μου επέστρεψαν το ΦΠΑ μετρητά και βγάζοντας ένα πιστωτικό για το ΦΠΑ. Μάλον ψάξε για άλλο κατάστημα, γιατί αν η η τιμή web είναι με το ΦΠΑ πρέπει να στο αφαιρέσουν όταν κοπεί τιμολόγιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...