petroskoum Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Καλησπέρα στην ομάδα,αγόρασα μια αποθήκη κήπου από πρακτικέρ κ θέλω να την τοποθετήσω στην αυλή μου...το γαμωτο είναι ότι δεν θέλω να ρίξω τσιμέντο!!τι άλλες επιλογές υπάρχουν;;;πλαστική παλέτα κάνει ή θα την "φάει" το χώμα όπως κάτι ξύλινες που είχα παλιότερα κ είχαν γεμίσει σκουλήκια από κάτω;;;
haris_216 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Μακάρι το πλαστικό να το "έτρωγε" το χώμα. Θα είχαμε λιγότερα περιβαλλοντικά προβλήματα Επί του ερωτήματος η πλαστική παλέτα είναι μια χαρά σαν αντοχή αλλά αφού μιλάς για "αποθήκη" και όχι για "ντουλάπα" προφανώς είναι κάτι μεγαλούτσικο και άρα θα χρειαστεί πάνω από μία παλέτες. Οπότε εκεί θα πρέπει να σιγουρέψεις να πατάνε σχετικά ενιαία/επίπεδα και να μην υποχωρήσει το έδαφος σε κάποιο σημείο με κάποια βροχή. Με εξαίρεση κάποιες σίγουρα καλές (βαρέως τύπου) κατασκευές πολλές από αυτές τις αποθήκες "κήπου" είναι ψιλο/ψευτοκατασκευές και η μη οριζόντια τοποθέτηση μπορεί να επηρεάσει τη γεωμετρία της με πιο ευδιάκριτο αποτέλεσμα το ανοιγοκλείσιμο της πόρτας (να μην κλείνει εύκολα/σωστά σε βάθος χρόνου) Επίσης όπου υπάρχει σκιά/υγρασία τα σκουλήκια είναι κάτι παραπάνω από δεδομένα με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα περιέχομενα της αποθήκης σου, ειδικά αν δεν έχει πάτο ή τα στοιχεία της αποθήκης (τοίχοι, πάτωμα, κλπ) δεν κλείνουν καλά και αφήνουν κενά. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Βαλε κοιλοδοκους απο βρωμογαλβανια.Πολλοι αυτο κάνουν. Βεβαια αν ειναι απο αυτες τις απλές χλωμο καθως δεν ειναι κανονικες κατασκευες οποτε πλαστικη παλετα ισως σου κανει με τροποποιησεις. Επεξ/σία 22 Μαΐου 2024 από ΠάρηςΓ 1
haris_216 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Μια χαρά δείχνει. Όπως όμως σου ανέφερα, συνεχίζω να θεωρώ (προσωπική εκτίμηση) ότι είναι ζωτικό το να "πατάει" ίσια (μάλιστα ήδη σε σχετικό σχόλιο του skroutz αναφέρεται "Λίγο ακριβό Κατά τα άλλα ποιοτική κατασκευή από ανακυκλωμένο πλαστικό χρειάζεται αλφαδιασμενο δάπεδο και είναι στεγανό") Αν οι διαστάσεις ήταν στο τυποποιημένο μέγεθος των παλετών δεν θα είχες θέμα. Μία παλέτα και ήσουν κομπλέ. Επειδή όμως θα χρειαστείς τουλάχιστον 2, πρέπει να δεις πως θα εξασφαλίσεις ενιαίο δάπεδο (το τσιμεντάκι, αν και η προφανής και εύκολη λύση, δεν το αναφέρω αφού το απορρίπτεις εξαρχής) 1
SeNNinhA Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, petroskoum είπε Αυτή αγόρασα παιδιά..έχει πάτωμα!! Έχει πάτωμα αλλά πόσο ισχυρό πατωμα. Εάν είναι αρκετά ισχυρό (αμφιβάλω) τότε βάλε 4 τσιμεντολιθα στις γωνίες, αλφαδιασε καλά και ακούμπησε την από πάνω. Εάν όχι τότε θα πρέπει επιπλέον να κατασκευάσεις και πλαίσιο δαπέδου για να πατήσει πάνω. Ξυλινο ή μεταλλικό. Τα τσιμεντολιθα δεν τα γλυτώνεις για να διατηρήσεις μια αποσταση από το έδαφος για να μην έχεις σαπίλες. Βάλε παραπάνω από 4 εάν θεωρείς ότι μπορείς να τα αλφαδιασεις σωστα και το έδαφος είναι σταθερό ώστε να μην έχεις διαφορικες καθιζησεις σε κάθε ένα. Εχε υπόψη σου ότι η αποθήκη σου αποτελεί κατασκευή στο οικόπεδο σου και θέλει οικοδομική άδεια. Στο λέω για να μην εκπλαγείς σε περίπτωση καταγγελίας, ελέγχου ή ανάγκης έκδοσης πιστοποιητικού νομιμότητας ή ηλεκτρονικης ταυτότητας του κτιρίου σου Επεξ/σία 22 Μαΐου 2024 από SeNNinhA 2
agrio.imeros Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Δημοσ. 22 Μαΐου 2024 Θα σε πρότεινα ένα πλαίσιο με ξύλα καστανιάς. Αλφαδιάζετε πιο εύκολα. Μετράς τη βάση της αποθήκης σου και κάνεις ένα πλαίσιο με δοκάρια καστανιάς. Βάλε και ένα στη μέση, κάπως έτσι... Ένα σκεπάρνι, μερικά καρφιά και ένα αλφάδι θα χρειαστείς. Τα κενά μέσα στο πλαίσιο άμα θες τα γεμίζεις με σύντριμμα. 1
petroskoum Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 17 ώρες πριν, agrio.imeros είπε Θα σε πρότεινα ένα πλαίσιο με ξύλα καστανιάς. Αλφαδιάζετε πιο εύκολα. Μετράς τη βάση της αποθήκης σου και κάνεις ένα πλαίσιο με δοκάρια καστανιάς. Βάλε και ένα στη μέση, κάπως έτσι... Ένα σκεπάρνι, μερικά καρφιά και ένα αλφάδι θα χρειαστείς. Τα κενά μέσα στο πλαίσιο άμα θες τα γεμίζεις με σύντριμμα. Δεν θα σαπίσει το ξύλο;;κάτι ξύλινες παλέτες που είχα χρησιμοποιήσει για να φτιάξω ένα σπιτάκι για τα μικρά μου στα 2 χρόνια από κάτω είχαν βγάλει του κόσμου τα σκουλήκια!!!
chios Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Σε μια αντίστοιχη αποθήκη που έβαλα εγώ καλουποσα και έριξα μπετόν με ένα πλέγμα μέσα, ότι καλύτερο και πιο γερό.
agrio.imeros Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 Δημοσ. 23 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, petroskoum είπε Δεν θα σαπίσει το ξύλο;;κάτι ξύλινες παλέτες που είχα χρησιμοποιήσει για να φτιάξω ένα σπιτάκι για τα μικρά μου στα 2 χρόνια από κάτω είχαν βγάλει του κόσμου τα σκουλήκια!!! Δεν ξέρω από τι ξύλο ήταν οι παλέτες σου. Εγώ σε είπα για καστανιά... 3 ώρες πριν, chios είπε Σε μια αντίστοιχη αποθήκη που έβαλα εγώ καλουποσα και έριξα μπετόν με ένα πλέγμα μέσα, ότι καλύτερο και πιο γερό. Στην πρώτη ανάρτηση λέει ότι δε θέλει να ρίξει τσιμέντο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα