Προς το περιεχόμενο

Οι gaming οθόνες μόλις σάρωσαν ένα ιδιαίτερης σημασίας ορόσημο

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Dimitris_1981 είπε

Εδώ θα βρεις την εξήγηση για τα 24 καρέ.
https://www.slashgear.com/1517244/myth-about-fps-human-vision-stop-believing/

Εδώ λέει τι γίνεται όσο ανεβαίνουν τα hz

https://www.pcworld.com/article/2111796/240hz-is-the-new-120hz-its-time-to-buy-a-high-refresh-rate-monitor.html

Προσωπικά με τα 120hz είμαι OK. H διαφορά με τα 60hz είναι αισθήτη ακόμα και σε απλά πράγματα. Έχω 60 hz που καρφώνω το Laptop και ειμαι υπο σκέψη να την αλλάξω σε 120 ή 144 και όχι για games.

Baited

8 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

σε τετοιο monitor αν εχεις κανενα high precision dpi mouse με υψηλο polling rate θα κουνας 5 εκατοστα το ποντικι και το cpu usage θα κατοσταριζει! 😆

Σε τετοιο monitor θα μπορεις να αξιοποιησεις πληρως το 1k polling rate. Σε 2k,4k,8k hz polling απλα θα ειναι πιο αισθητη η διαφορα αλλα το usage δεν θα αλλαξει λογω του monitor γιατι το report rate παραμενει το ιδιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, Sixxlv said:

Σε τετοιο monitor θα μπορεις να αξιοποιησεις πληρως το 1k polling rate. Σε 2k,4k,8k hz polling απλα θα ειναι πιο αισθητη η διαφορα αλλα το usage δεν θα αλλαξει λογω του monitor γιατι το report rate παραμενει το ιδιο

αλλο η θεωρητικη αποκριση και αλλο η πραγματικη,
αυτο που λεω θα ισχυει οταν εχεις και ικανο hardware (Gpu) να ρενταρει στα 1000hz,
αυτη τη στιγμη οπως λεει το αρθρο δεν υπαρχει ουτε καν καλωδιο για να μεταφερει τετοιο bandwidth

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

5 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

αλλο η θεωριτκη αποκριση και αλλο η πραγματικη,
αυτο που λεω θα ισχυει οταν εχεις και ικανο hardware (Gpu) να ρενταρει στα 1000hz,
αυτη τη στιγμη οπως λεει το αρθρο δεν υπαρχει καν καλωδιο για τετοιο bandwidth

Το point μου ηταν οτι αν χρησιμοποιεις 8k polling το cpu usage θα παραμεινει το ιδιο ειτε εχεις 60hz  monitor η 1000hz

4K αναλυση σε οθονες κατω απο 55", το μεγαλύτερο Scam της ανθρώπινης ιστοριας.

Refresh rate πανω απο 144Hz το δευτερο μεγαλυτερο.

LCD panels καθε ειδους το μεγαλυτερο Fail και η μεγαλύτερη ουσιαστική υποβαθμιση της εικονας που έγινε ποτε οταν επικρατησε απο CRT - Plasma. Κλασικό παραδειγμα του οτι τα πολλα λεφτα στο marketing ειναι με διαφορα αποτελεσματικοτερα απο λεφτα στην ανάπτυξη του προϊόντος...

• Like 1
  • Confused 1

7 ώρες πριν, teodoreh είπε

Παιδικά χρόνια με  Amiga στα 640x512 με όλη την οθόνη να πάλλεται στα 25Hz.

Τί να μα πεις και εσύ ρε TCL - μπορώ να κοιτάξω κατάματα τον ήλιο πλέον χωρίς μαύρα γυαλιά...

...νομίζω ότι ήταν 50hz ελεω pal και μάλλον έπαιζες 320Χ200 ή 320χ400 με 16-32 χρώματα! Το σίγουρο όμως ήταν ότι γούσταρες πολύ....πάρα πολύ όμως!!! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, MikeGR7 said:

LCD panels καθε ειδους το μεγαλυτερο Fail και η μεγαλύτερη ουσιαστική υποβαθμιση της εικονας που έγινε ποτε οταν επικρατησε απο CRT - Plasma. Κλασικό παραδειγμα του οτι τα πολλα λεφτα στο marketing ειναι με διαφορα αποτελεσματικοτερα απο λεφτα στην ανάπτυξη του προϊόντος...

μεχρι τις 40 ιντσες περιπου το βημα κουκιδας και το pixel density σε 4k ειναι ιδανικο εχοντας 1:1 ratio χωρις upscaling

απο κει και περα υψηλες αναλυσεις σε μικρες οθονες ειναι must σε οσους επεξεργαζονται φωτογραφιες υψηλων αναλυσεων οπου πλεον ειναι το στανταρντ

Επεξ/σία από Odyss3us

16 ώρες πριν, MikeGR7 είπε

Για το πρώτο θα πω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Μετράει ξεκάθαρα η απόσταση που την κοιτάς και η εργασία που θέλεις να κάνεις. Άλλο να βλέπεις ταινίες, άλλο να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες, άλλο το να σχεδιάζεις.

Για το refresh rate, για εμένα είναι ιδανικό το 90Hz. Ομαλό και με σχεδόν μηδενικές διαφορές από τα 120Hz. Και πάλι, βέβαια, είναι θέμα χρήσης. Αν είσαι competitive gaming, τότε ακόμα και τα 120Hz είναι λίγα, γιατί προσπαθείς να εξαλείψεις κάθε τεχνική παράμετρο που μπορεί να σου στερήσει τη νίκη.

Το LCD πανελ είναι και θέμα ποιότητας. Άλλο LCD πανελ των 120€, άλλο των 350€. Εννοείται ότι από ένα σημείο και πάνω είναι περισσότερο μάρκετινγκ. Είμαι υπέρ των VA για εργασία γραφείου και των OLED για όλα τα άλλα. Το θέμα εδώ είναι το κόστος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα LCD panel ηταν παντα χαλια σε εικονα. Ανεξαρτητου τιμης. Παντα χαλια contrast, παντα χαλια ομοιομορφία, παντα χαλια γωνιες θεασης και η λιστα συνεχιζει.

Προφανως για την ανάλυση αναφερομαι στο gaming και οχι σε επαγγελματικες εφαρμογες.

Το κυνήγι του refresh rate απο ενα σημειο και μετα ειναι καθαρα οτι καποιος δε μπορει να παρει αποφαση οτι δεν ειναι καλος παικτης και ψαχνει να βρει δικαιολογίες.

Επεξ/σία από MikeGR7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή αν βάλω την μια πάνω στην άλλη, θα έχω 2000Hz ??? 

Εκτός από ακουστικά,όταν παίζουμε games  θα πρέπει να φοράμε και γυαλιά ηλεκτροκόλλησης  ?  

Επεξ/σία από jimagas99

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...