Προς το περιεχόμενο

Αγορά μεταχειρισμένου - έλεγχος πραγματικών χιλιομέτρων σε ΚΤΕΟ πριν την αγορά.

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αναμενόμενα είναι αυτά.

Όταν όλοι ψάχνονται για ιδιώτες και συμβουλεύουν τους πάντες "μακριά από εμπόρους", τότε λογικό είναι να εμφανίζονται ή να προσπαθούν να εμφανιστούν πολλοί σαν ιδιώτες.

Όταν όλοι έχουν κολλημα με τα χιλιόμετρα, λογικό να τα γυρίζουν.

Αν αύριο μεθαύριο αποκτήσουν κόλλημα πχ με τα κόκκινα πατάκια, όλοι θα βάζουν κόκκινα πατάκια για να τα πουλήσουν.

Ό,τι ζητάνε τους δίνουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή βρήκα το συγκεκριμένο και για να μην ανοίγω άλλο θα τα γράψω εδώ.

Έτοιμος για αγορά Fiesta (δόθηκε προκαταβολή απλά για να το κλείσω) του 2018 (και καλά) με πλήρη εξοπλισμό, εισαγωγής και 100χ χλμ από μεγάλο έμπορο ο οποίος έδινε και γραπτώς"εγγυήσεις". 

Μεγάλο κόκκινο λαμπάκι, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν είχε ΚΤΕΟ και βιβλίο service.

Μετά από επικοινωνία με τη Ford, καθώς το αυτοκίνητο ήταν υπερβολικά τέλειο και καθαρό και ενώ πήρα τον αριθμό πλαισίου μπας και έχει ηλεκτρονικό αρχείο service, μου αναφέρουν ότι το μοντέλο είναι του 2017 και έχει ακριβώς τα διπλάσια χλμ.

Άντε πες τώρα. Πώς εμπιστεύεσαι ξανά έμπορο; Κινείσαι νομικά ή όχι; 

Θα μου πεις τα λεφτά τα πήρα αλλά αν κάποιος δεν το έλεγχε, θα έτρεχε και δεν θα έφτανε.

Επεξ/σία από Nick64

5 λεπτά πριν, Nick64 είπε

Επειδή βρήκα το συγκεκριμένο και για να μην ανοίγω άλλο θα τα γράψω εδώ.

Έτοιμος για αγορά Fiesta (δόθηκε προκαταβολή απλά για να το κλείσω) του 2018 (και καλά) με πλήρη εξοπλισμό, εισαγωγής και 100χ χλμ από μεγάλο έμπορο ο οποίος έδινε και γραπτώς"εγγυήσεις". 

Μεγάλο κόκκινο λαμπάκι, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν είχε ΚΤΕΟ και βιβλίο service.

Μετά από επικοινωνία με τη Ford, καθώς το αυτοκίνητο ήταν υπερβολικά τέλειο και καθαρό και ενώ πήρα τον αριθμό πλαισίου μπας και έχει ηλεκτρονικό αρχείο service, μου αναφέρουν ότι το μοντέλο είναι του 2017 και έχει ακριβώς τα διπλάσια χλμ.

Άντε πες τώρα. Πώς εμπιστεύεσαι ξανά έμπορο; Κινείσαι νομικά ή όχι; 

Θα μου πεις τα λεφτά τα πήρα αλλά αν κάποιος δεν το έλεγχε, θα έτρεχε και δεν θα έφτανε.

Κανε καταγγελια για απατη.

• Like 2

7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Κανε καταγγελια για απατη.

Στη Ford μου είπαν το ίδιο, αρκεί να έχει γίνει η αγορά και η μεταβίβαση. Από την ώρα που είναι στον έμπορο και μη εκτελωνισμενο ακόμη, μπορεί λέει να το γυρίσει άμεσα πίσω και να μην βγάλεις άκρη.

Ρωτηστε  εμενα  που ετρεχα μαρτυρας στο δικαστηριο γιατι
ο τυπος που ειχα παρει το νισαν ηταν κατηγορουμενος επειδη γυρνουσε τα χιλιομετρα.
Εκει εμαθα οτι και το δικο μου ειχε γυρισμενα χιλιομετρα.
Πραγματικα υπαρχει κανεις που πιστευει οτι βγαζεις ακρη ?
Εδω καινουργιο πηρε φιλος, και του βγηκε μεταχειρισμενο δευτερο χερι.

• Confused 2

1 ώρα πριν, ringboy είπε

Ρωτηστε  εμενα  που ετρεχα μαρτυρας στο δικαστηριο γιατι
ο τυπος που ειχα παρει το νισαν ηταν κατηγορουμενος επειδη γυρνουσε τα χιλιομετρα.
Εκει εμαθα οτι και το δικο μου ειχε γυρισμενα χιλιομετρα.
Πραγματικα υπαρχει κανεις που πιστευει οτι βγαζεις ακρη ?

Πως πήρε καινούργιο και ήταν μεταχειρισμένο δευτερο χέρι;

• Moderators
14 ώρες πριν, ringboy είπε

What? Πως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως προς το θέμα του ΚΤΕΟ και των προσωπικών δεδομένων, κι εμένα όταν έψαχνα για αμαξι και ρωτουσα για έλεγχο στα ΚΤΕΟ μού έλεγαν ότι πρέπει να είναι και ο ιδιοκτήτης εκεί και δεν μπορούν να μοιραστούν αυτοί με τον υποψήφιο αγοραστή τα όποια ευρήματα ή στοιχεία...

...αφού αγόρασα τελικά αυτοκίνητο, απευθύνθηκα στο ΚΤΕΟ όπου είχε γίνει τουλάχιστον ο τελευταίος έλεγχος αν μπορούσαν να μού στείλουν τα στοιχεία προηγούμενων ελέγχων ΚΤΕΟ...μου τα έστειλαν, αφού τους έστειλα αντίγραφο της νέας άδειας κυκλοφορίας στο όνομά μου...

...πρακτικά ο υπεύθυνος φαίνεται πως με κάποιο πρόγραμμα OCR σάρωσε τους προηγούμενους ελέγχους (εικόνες τους ή όπως αποθηκεύονται στα αρχεία) και σβήνοντας κάθε σχετικό στοιχείο του προηγούμενου ιδιοκτήτη, αλλά και γραφικά/υπόβαθρο κοκ, μού έστειλε όλους τους ελέγχους ΚΤΕΟ από το 2008 (υπήρχε ως καταχώρηση και του 2006, αλλά ίσως δεν είχαν περισσότερα στοιχεία...για αυτοκίνητο του 1999).

...αν το ζητήσετε, μπορείτε μάλλον να δείτε το ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ, από τότε τουλάχιστον που ψηφιοποιήθηκε πλήρως το μητρώο και κρατούν το ιστορικό.

Επεξ/σία από definitio

Παιδια σε καθε  δελιο κτεο υπαρχουν ολα τα κτεο που εχει περασει το αυτοκινητο μαζι με τα αντιστοιχα χιλιομετρα.   Οταν θες να αγορασεις αμαξι ζητας απο τον πωλητη το δελτιο τελευταιου κτεο και βλεπεις τα παντα

On 08/06/2024 at 22:49, ringboy said:

Θέλουμε όλοι να μάθουμε την ιστορία. Μην μας στο στερείς!!! 

• Like 1

17 hours ago, ringboy said:

Παιδια σε καθε  δελιο κτεο υπαρχουν ολα τα κτεο που εχει περασει το αυτοκινητο μαζι με τα αντιστοιχα χιλιομετρα.   Οταν θες να αγορασεις αμαξι ζητας απο τον πωλητη το δελτιο τελευταιου κτεο και βλεπεις τα παντα

Βλέπεις ποιοί έλεγχοι έχουν γίνει και πότε, δεν βλεπεις τις μετρήσεις & τί ελλείψεις σημειώθηκαν σε κάθε έλεγχο, δλδ "τα πάντα" όσον αφορά το ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ...

...βάσει της δικής μου εμπειρίας, αν απευθυνθεί κανείς στο (τελευταίο; ) ΚΤΕΟ - και υποθέτω πέσει σε κάποιο φιλότιμο υπάλληλο - μπορεί να πάρει αντίγραφο κάθε ελέγχου ΚΤΕΟ που υπάρχει στο μητρώο...

...δεν ξέρω αν κάθε ΚΤΕΟ έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των προηγούμενων επιμέρους ελέγχων ακόμη κι αν δεν έχουν γίνει στο ίδιο ΚΤΕΟ ή κάθε ΚΤΕΟ έχει πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των ελέγχων που έχουν γίνει στο ίδιο μόνο, και ήμουν εγώ τυχερός σε αυτή τη περίπτωση.

7 ώρες πριν, vidias.m είπε

Θέλουμε όλοι να μάθουμε την ιστορία. Μην μας στο στερείς!!! 

Θα ηθελα πολυ να την πω, αλλα δυστυχως δεν γινεται.

• Confused 2
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως αν εχετε μπροστα σας ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο με σωστες  ημερομηνιες τεχνικων ελεγχων στο χαρτι του ΚΤΕΟ και  αδεια κυκλοφοριας με συμφωνο ετος πρωτης κυκλοφοριας, μπορειτε να παρετε επιπροσθετως ενα τηλεφωνο στην επισημη αντιπροσωπεια οπου δεν θα διστασουν να σας επιβεβαιωσουν  την αληθεια η οχι των ανωτερω.

Επεξ/σία από ringboy

1 hour ago, ringboy said:

Παντως αν εχετε μπροστα σας ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο με σωστες  ημερομηνιες τεχνικων ελεγχων στο χαρτι του ΚΤΕΟ και  αδεια κυκλοφοριας με συμφωνο ετος πρωτης κυκλοφοριας, μπορειτε να παρετε επιπροσθετως ενα τηλεφωνο στην επισημη αντιπροσωπεια οπου δεν θα διστασουν να σας επιβεβαιωσουν  την αληθεια η οχι των ανωτερω.

Το θέμα, όταν υπάρχουν οι έλεγχοι, δεν είναι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι εγγραφές να είναι ψευδείς (με αυτοκίνητα εισαγωγής δεν ξέρω πώς τα μαγειρεύουν), αλλά οι "επιτυχείς" έλεγχοι ΚΤΕΟ να είναι στη πραγματικότητα χαριστικοί, για να μη δυσαρεστούνται οι πελάτες και πηγαίνουν σε άλλα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

...μου συνέβη εμένα το 2022, όταν προ ΚΤΕΟ είχα αλλάξει αισθητήρα λάμδα (μυρωδιά καυσίμου) και νόμιζα ότι είχα λύσει το θέμα και στον έλεγχο, αφού ο υπάλληλος δοκίμασε 2-3 φορές τις εκπομπές στο δικό μου, χωρίς να μου πεί τίποτα, πήγε και πήρε ένα μικρό εταιρικό αυτοκίνητο, το πάρκαρε στη διπλανή λωρίδα ελέγχου, έβαλε το όργανο στη δική του εξάτμιση, ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος, και μετά στη παραλαβή μού είπε ότι οι ρύποι εκτοξεύονταν στιγμιαία πάνω από τα όρια επανειλημμένα.

...θεωρώντας ότι αφορά την υγεία της μηχανής του αμαξιού μου εγώ έδωσα άλλα 700+ ευρώ για να βρω και να διορθώσω το πρόβλημα (από καθάρισμα μπεκ μέχρι, εν τέλει, αλλαγή ECU που είχε ψηθεί κι έκανε ό,τι ήθελε)...άλλοι θα το είχαν προσπεράσει...

...αλλά πλέον θεωρώ προσωπικά τις καταγραφές ελέγχων ΚΤΕΟ ως ενδεικτικές, όταν είναι να αγοράσω αμάξι...απαραίτητα έλεγχος ρύπων σε ΚΤΕΟ μαζί με τον ιδιοκτήτη (ή το λιγότερο σε συνεργείο, αν και δεν ξέρω αν είναι εξίσου αξιόπιστα τα εργαλεία τους - επειδή τον τελικό λόγο τον έχουν τα ΚΤΕΟ, θα το ήλεγχα εκεί) κι αν διαφωνεί, προσπερνάμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ενα εκουσιο ελεγχο στο  ΚΤΕΟ εκτος απο τα καυσαερια και τους τζογους  βλεπεις και αν υπαρχουν μονοπλευρα στα φρενα, σωστη ευθυγραμμιση και αμορτισερ. 
Τα συνεργεια σπανια πια διαθετουν μετρητες καυσαεριων οποτε τα ΚΤΕΟ ειναι μονοδρομος
αφου κανεις δεν θελει να αγορασει ενα αμαξι που εκπεμπει ρυπους.
Βεβαια εγω περασα απο ΚΤΕΟ προχτες ενα μεταχειρισμενο που με ενδιεφερε και οταν εφυγα ειδα οτι ενα  απο τα δυο στοπ δεν αναβε αλλα δεν το σημειωσανε.  Ητανε λιγο ρδελο ομως το ΚΤΕΟ που πηγα.
Οτι  επιπροσθετο ελεγχο και να κανεις παντως κατι θα κερδισεις. 

Επεξ/σία από ringboy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...