Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,απο το λίγο που το έψαξα,φαίνεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται σε οθόνες με υψηλό refresh rate.Δοκιμασες να συνδέσεις τον υπολογιστή στην τηλεόραση να δεις αν συμπεριφέρεται το ίδιο?

Επίσης είδα ότι την φλασαρες bios,πάντα πριν φλασαρουμε bios κρατάμε backup το παλιό από το GPUz.Καπου σε κάποιο φόρουμ διάβασα ότι δεν ήσουν σίγουρος αν το bios που φοράει η κάρτα είναι το σωστό κτλ.Τεσπα,δεν είναι θέμα bios,αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το τελευταίο bios στην μητρική,να δοκιμάσεις με windows 10,να δοκιμάσεις με πιο παλιές εκδόσεις drivers και τέλος να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε κάποιο άλλο pc.

Στείλε και ένα μύνημα στην Sapphire εξηγώντας τους το πρόβλημα,γραψτο και στις αναφορές σφαλμάτων του adrenalin,θα το δει η AMD και θα συμπεριλάβει fix σε επόμενη έκδοση.

• Thanks 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Καλημέρα,απο το λίγο που το έψαξα,φαίνεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται σε οθόνες με υψηλό refresh rate.Δοκιμασες να συνδέσεις τον υπολογιστή στην τηλεόραση να δεις αν συμπεριφέρεται το ίδιο?

Επίσης είδα ότι την φλασαρες bios,πάντα πριν φλασαρουμε bios κρατάμε backup το παλιό από το GPUz.Καπου σε κάποιο φόρουμ διάβασα ότι δεν ήσουν σίγουρος αν το bios που φοράει η κάρτα είναι το σωστό κτλ.Τεσπα,δεν είναι θέμα bios,αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το τελευταίο bios στην μητρική,να δοκιμάσεις με windows 10,να δοκιμάσεις με πιο παλιές εκδόσεις drivers και τέλος να δοκιμάσεις την κάρτα σου σε κάποιο άλλο pc.

Στείλε και ένα μύνημα στην Sapphire εξηγώντας τους το πρόβλημα,γραψτο και στις αναφορές σφαλμάτων του adrenalin,θα το δει η AMD και θα συμπεριλάβει fix σε επόμενη έκδοση.

Τα VBIOS νόμιζα ότι τα flashαρε ο "ειδικός" στον οποίο πήγα το pc αλλά απ΄ότι φαίνεται αυτός απλά έβαλε τα τελευταία BIOS της μητρικής (δεν πείραξε τα VBIOS δλδ).
Επόμενο μου βήμα είναι να δοκιμάσω με άλλη οθόνη αν βρω από κάναν φίλο.
Τα windows 10 δεν είναι λύση γτ σε λίγο καιρό σταματάει το support η microsoft.

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
Δημοσ.

Η υποστήριξη των windows 10 σταματάει 14/10/2025.Οποτε έχεις σχεδόν 1,5 χρόνο,μετά μπορεί να το έχουν διορθώσει.Βαλε τα 10αρια αν εκεί δουλεύει κανονικά η κάρτα και όταν το διορθώσουν περνάς στα 11.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, LouCi4er είπε

Η υποστήριξη των windows 10 σταματάει 14/10/2025.Οποτε έχεις σχεδόν 1,5 χρόνο,μετά μπορεί να το έχουν διορθώσει.Βαλε τα 10αρια αν εκεί δουλεύει κανονικά η κάρτα και όταν το διορθώσουν περνάς στα 11.

Αν δεν δουλέψει τπτ άλλο, θα το δοκιμάσω.

Δημοσ.
On 02/06/2024 at 14:47, ΡΙ ΑΠ said:

Τα VBIOS νόμιζα ότι τα flashαρε ο "ειδικός" στον οποίο πήγα το pc αλλά απ΄ότι φαίνεται αυτός απλά έβαλε τα τελευταία BIOS της μητρικής (δεν πείραξε τα VBIOS δλδ).
Επόμενο μου βήμα είναι να δοκιμάσω με άλλη οθόνη αν βρω από κάναν φίλο.
Τα windows 10 δεν είναι λύση γτ σε λίγο καιρό σταματάει το support η microsoft.

Πέρα απο καλώδιο και δοκιμή οθόνης/TV , δεν εχουμε γνώση τι έπραξε ο ειδικός ή εσύ πριν τη στείλεις οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε απο τα βασικά  τώρα που γύρισε στα χέρια σου . Έγινε ποτε DDU και επανεγκατάσταση των drivers;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, johnpopexi είπε

Πέρα απο καλώδιο και δοκιμή οθόνης/TV , δεν εχουμε γνώση τι έπραξε ο ειδικός ή εσύ πριν τη στείλεις οπότε καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε απο τα βασικά  τώρα που γύρισε στα χέρια σου . Έγινε ποτε DDU και επανεγκατάσταση των drivers;

Είχα κάνει DDU και AMD Cleanup Utility χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Ο "ειδικός" έκανε απλά format και μου είπε ότι όλα είναι οκ.
Ίσως και να ήταν, γτ αυτός έτρεχε το σύστημα σε δικιά του οθόνη.
Κάποια στιγμή θα ξαναβάλω την κάρτα πάνω στο pc και θα την δοκιμάσω με οθόνη φίλου.
Τώρα στα κοντά δεν είναι εφικτό ακόμα.

14 ώρες πριν, benign είπε

Υπηρξε καμμια εξελιξη?

Την ημέρα που έκανα το thread έστειλα mail στο κατάστημα ζητώντας άμεση επικοινωνία για να μου εξηγήσουν γτ δεν έγινε αντικατάσταση ενώ μου είχαν πει ότι θα γίνει.
Δεν με πήραν προφανώς και ούτε περιμένω να με πάρουν.
Αυτή την στιγμή έχει πέσει και το site τους, οπότε δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα πάρω λεφτά πίσω πλέον.

Δημοσ.
37 minutes ago, ΡΙ ΑΠ said:

Είχα κάνει DDU και AMD Cleanup Utility χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Ο "ειδικός" έκανε απλά format και μου είπε ότι όλα είναι οκ.
Ίσως και να ήταν, γτ αυτός έτρεχε το σύστημα σε δικιά του οθόνη.
Κάποια στιγμή θα ξαναβάλω την κάρτα πάνω στο pc και θα την δοκιμάσω με οθόνη φίλου.
Τώρα στα κοντά δεν είναι εφικτό ακόμα.

Την ημέρα που έκανα το thread έστειλα mail στο κατάστημα ζητώντας άμεση επικοινωνία για να μου εξηγήσουν γτ δεν έγινε αντικατάσταση ενώ μου είχαν πει ότι θα γίνει.
Δεν με πήραν προφανώς και ούτε περιμένω να με πάρουν.
Αυτή την στιγμή έχει πέσει και το site τους, οπότε δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα πάρω λεφτά πίσω πλέον.

Αυτο που εννοουσα ειναι,μετα την επιστροφη ειναι ενταξει η καρτα η παλι εχει προβληματα?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, benign είπε

Αυτο που εννοουσα ειναι,μετα την επιστροφη ειναι ενταξει η καρτα η παλι εχει προβληματα?

Δεν την έχω βάλει γτ δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή.
Δεν περιμένω να έχει αλλάξει κάτι γτ το χαρτί που ήρθε απ΄το υποτιθέμενο "service" λέει "no failure found", οπότε δεν φτιάξανε κάτι πάνω στην κάρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, ΡΙ ΑΠ said:

Δεν την έχω βάλει γτ δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή.
Δεν περιμένω να έχει αλλάξει κάτι γτ το χαρτί που ήρθε απ΄το υποτιθέμενο "service" λέει "no failure found", οπότε δεν φτιάξανε κάτι πάνω στην κάρτα.

Οταν την βαλεις πες μας,σε παρακαλω ποια ειναι τα προβληματα,μηπως οντως δεν φταιει η καρτα.Και ενας εμπειρος χρηστης μπορει να κανει λαθος.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, benign είπε

Οταν την βαλεις πες μας,σε απρακαλω ποια ειναι τα προβληματα,μηως οντως δεν φταει η καρτα.Και ενας εμπειρος χρηστης μπορει να κανει λαθος.

Έχω κάνει threads εδώ στο forum, στο techpowerup.com, στο linustechtips.com και στο επίσημο forum της AMD, χωρίς να βρω λύση.
Στο παραπάνω link περιγράφω το πρόβλημα με λίγα λόγια και δεν μου απάντησε κάνεις (και μιλάμε για το επίσημο φόρουμ της AMD).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, ΡΙ ΑΠ said:

Έχω κάνει threads εδώ στο forum, στο techpowerup.com, στο linustechtips.com και στο επίσημο forum της AMD, χωρίς να βρω λύση.
Στο παραπάνω link περιγράφω το πρόβλημα με λίγα λόγια και δεν μου απάντησε κάνεις (και μιλάμε για το επίσημο φόρουμ της AMD).

Το διαβασα το λινκ.Βασικα ειναι ενας Ρωσος χρηστης, ο οποιος ασχολειται μονος του και αναφερει τα συμπερασματα του,σαν μονολογος.Και λιγο προς το τελος του thread εμφανιστηκαν αλλοι 2 χρηστες με παρομοια εμπειρια.

Το συμπερασμα του στο τελος ειναι οτι δεν υπαρχει hardware προβλημα στην καρτα ,αλλα ασυμβατοτητα του Free Sync της AMD και του refresh μερικων μονιτορ.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, benign είπε

Το διαβασα το λινκ.Βασικα ειναι ενας Ρωσος χρηστης, ο οποιος ασχολειται μονος του και αναφερει τα συμπερασματα του,σαν μονολογος.Και λιγο προς το τελος του thread εμφανιστηκαν αλλοι 2 χρηστες με παρομοια εμπειρια.

Το συμπερασμα του στο τελος ειναι οτι δεν υπαρχει hardware προβλημα στην καρτα ,αλλα ασυμβατοτητα του Free Sync της AMD και του refresh μερικων μονιτορ.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ.
Άρα είναι ελαττωματικό το monitor ή απλά μη συμβατό?
Η LG έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς θα μπορούσε να με βοηθήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχουν αρκετοί με 165hz και 6000  series.
Όταν την ξαναπιάσεις ξεκίνα με φρέσκο driver , επιβεβαίωσε αν εξαφανίζεται το θέμα κατεβάζοντας Hz στα 120 ή και κλείνοντας freesync και μετά βλέποντας. 
Η κάρτα σου , βλέποντας το χαρτί που σου δώσανε , πήγε στον προμηθευτή της jmc(cosmoκατι) και μετά στον προμηθευτή του προμηθευτή (γερμαναράδες ecom) και ποτέ δεν έφτασε sapphire φυσικά. 

Επεξ/σία από johnpopexi
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, johnpopexi είπε

Το έχουν αρκετοί με 165hz και 6000  series.
Όταν την ξαναπιάσεις ξεκίνα με φρέσκο driver , επιβεβαίωσε αν εξαφανίζεται το θέμα κατεβάζοντας Hz στα 120 ή και κλείνοντας freesync και μετά βλέποντας. 
Η κάρτα σου , βλέποντας το χαρτί που σου δώσανε , πήγε στον προμηθευτή της jmc(cosmoκατι) και μετά στον προμηθευτή του προμηθευτή (γερμαναράδες ecom) και ποτέ δεν έφτασε sapphire φυσικά. 

Απ΄ότι θυμάμαι κατεβάζοντας το refresh rate το πρόβλημα παραμένει (στα 144Hz σίγουρα, δεν θυμάμαι αν δοκίμασα 120Hz).
Όταν έκλεινα το freesync, το memory clock lockαρε μόνιμα στο max, που και αυτό νομίζω δεν είναι normal συμπεριφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...