Προς το περιεχόμενο

On board Gpu ερώτηση

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από koula25,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας, στήνω ένα καινούριο pc

asrock B450 steel legend

ryzen 2600

Ram gskill 3200

psu be quiet 550w

hdd 2TB

(Χωρίς gpu, μιας και το pc είναι για γραφείο και δεν χρειάζομαι gpu)

το ερώτημα μου είναι το εξής, γιατί δεν έχω καθόλου εικόνα ούτε από το hdmi ούτε από την dp της μητρικής ;; Και αναγκάστηκα να βάλω μια καρτα γραφικών από το βασικό μου pc για να εγκαταστήσω τα windows ..

Να σημειώσω ότι δεν έχω περάσει ακόμα κανένα driver της μητρικής, γιατι δεν πρόλαβα, όταν τα περασω όλα τα drivers θα μπορω να έχω εικόνα onboard για να πάρω πίσω την καρτα γραφικών μου ;;

ευχαριστω πολύ

Επεξ/σία από koula25
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε On board Gpu ερώτηση
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, koula25 είπε

το ερώτημα μου είναι το εξής, γιατί δεν έχω καθόλου εικόνα ούτε από το hdmi ούτε από την dp της μητρικής ;; Και αναγκάστηκα να βάλω μια καρτα γραφικών από το βασικό μου pc για να εγκαταστήσω τα windows ..

Τι εννοείς δεν έχεις καθόλου εικόνα; Αφού δεν έχεις επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Ο Ryzen 5 2600 δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

image.png.b2a14c672df9300745c26db0c7c8fc4d.png

Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι ο 2600 έχει integrated gpu? Απ' όσο ξέρω για το AM4 socket μόνο τα chip που τελειώνουν σε G έχουν. Στο AM5 έχουν πλέον όλα. Επίσης αν είχε θα έβλεπες σήμα (έστω bios) και χωρίς drivers. 

• Λύση
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε

Τι εννοείς δεν έχεις καθόλου εικόνα; Αφού δεν έχεις επεξεργαστή με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Ο Ryzen 5 2600 δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

image.png.b2a14c672df9300745c26db0c7c8fc4d.png

Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Όχι αυτό πρέπει να είναι, δεν ήξερα ότι εξαρτάται από τον cpu αν θα έχεις εικόνα onboard, νόμιζα εξαρτάται από την μητρική μόνο.. σε ευχαριστώ πολυ

1 ώρα πριν, TheoxD είπε

Είσαι σίγουρος ότι ο 2600 έχει integrated gpu? Απ' όσο ξέρω για το AM4 socket μόνο τα chip που τελειώνουν σε G έχουν. Στο AM5 έχουν πλέον όλα. Επίσης αν είχε θα έβλεπες σήμα (έστω bios) και χωρίς drivers. 

Όχι δεν ήμουν σίγουρος, νόμιζα ότι εξαρτάται μόνο από την μητρική, δηλαδή πίστευα ότι αν έχει υποδοχή η μητρική hdmi η dp θα έχεις εικόνα.. 

σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια 

Δημοσ.

Αφού βοηθήσαμε όλα καλά. Αλλά ήθελα πραγματικα να γνωρίζω βρε TheoxD με ποιο κριτήριο έγινε η απονομή της λύσης στον φίλο koula25 (που απλά επισήμανε το ίδιο με εμένα αλλά με διαφορετικό τρόπο).   

Τον Σπανοβαγγελοδημήτρη Νικόλαο του Νικολάου μου θύμισες 🤣 στη "σωφερίνα".  Μα εσάς κοιτάω κύριε πρόεδρε..... αλλά τελικα αλλού κοίταζες🤣  

Τέλος πάντων γελάσαμε λίγο. Όλα καλά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...