spectaculator Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 hours ago, poulinos said: φυσιολογικη εξελιξη. το θεμα μου δεν ειναι τι νομους θα βγαλει ενα κρατος αφου @@ θα βγαλει.το θεμα ειναι τι κανουν οι γονεις.και δεν μιλαω τι κανει ο γονιος με βαση το να μην δωσει κινητο στο παιδι του.ας του δωσει και κινητο ας του δωσει και αυτοκινητο .το βασικο ειναι να το μαθει να το χρησιμοποιει σωστα. Για όλα υπάρχουν και οι κατάλληλες ηλικίες για να τα μάθεις. Στις μικρές ηλικίες, η προσωπική εμπειρία δεν σου επιτρέπει να κατανοήσεις πολλά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο, δεν μαθαίνουν/κατανοούν αλλά παπαγαλίζουν. Άντε να δώσεις σε αυτά να καταλάβουν τα περι κινδύνων στο διαδίκτυο, κλπ. (δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε πως δεν έχουν όλοι τις στοιχειώδεις μαθησιακές ικανότητες, μ' αποτέλεσμα να βλέπουμε και ενήλικες να φέρονται σαν πεντάχρονα.) Επεξ/σία 22 Μαϊου από spectaculator Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 9 hours ago, kontow said: Τι λέτε ρε παιδιά..γιατί;;;; Ποιο είναι το νόημα να δώσεις κινητό κ social media σε παιδιά νηπιαγωγείου (!!), για να μάθει να παίζει μπάλα στην αυλή από το κινητό; Να μην ξέρει να μιλάει κ να συμπεριφέρεται, ή εσύ να το παρκάρεις όσο τρως στη ταβέρνα; Αν δώσω στα δικά μου δικό τους κινητό από τέτοια ηλικία θα κολλήσουν τόσο, που μπορεί να ξεχάσουν να αναπνεύσουν όταν λες ποιο ειναι το νόημα? ρητορική λογικά ειναι η ερώτηση...... το δίνουν για να κάτσουν τα παιδιά σε μια γωνία και να μην κλαίνε γρινιαζουν κλπ κοινός να έχουν την ησυχία τους η γονείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pcos Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου τα αλλα 3 γιατι οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anonymous999 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου "Παράλληλα, αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να αποτελέσουν "κάλεσμα αφύπνισης" για τη βιομηχανία, ώστε να λάβει περισσότερα μέτρα προστασίας των παιδιών." Αγαπητοί ερευνητές, είστε κάθε μέρα τόσο βλάκες ή μόνο τις Τετάρτες; Πραγματικά γράφει τέτοιο πράγμα η έρευνα; Εδώ ταιριάζει το "ε ρε πώς σας δίνουν τα διπλώματα"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magictoboggan Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, mike299 said: Και τα σημερινά παιδιά όταν γίνουν γονείς χαχαχαχαχαχαχαχα, ούτε να μαγειρέψουν δε θα ξέρουν. Πόσο μάλλον να γίνουν γονείς... Εδώ τα βλέπω κάθε μέρα γιατί το σπίτι μου είναι απέναντι από πάρκο. Τα κοριτσάκια κάνουν χωρούς τικτόκ και βγάζουν φωτογραφίες για το instagram, τα αγοράκια παίζουν κανένα παιχνίδι και κάθονται στο instagram. Όλα παραγγέλνουν goodys, efood κτλπ. Στις πιο μικρές ηλικίες, που είναι και οι γονείς τους μαζί, τους δίνουν ένα κινητό να απασχολούνται και αυτοί κάθονται και κουβεντιάζουν με καφέ και τσιγάρο στα παγκάκια. Αυτό που καταστρέφει την επόμενη γενιά ανεπανόρθωτα από πολύ μικρή ηλικία είναι τα social media και το internet, όχι τα κινητά. Επεξ/σία 22 Μαϊου από magictoboggan 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CellsAndRows Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Μετα απο πολυ ψάξιμο κατέληξα σε αυτό το app (kids360) . Για να μην βγαίνετε πάντα οι κακοί της υπόθεσης και να δίνετε μάχη για το να κλησει το ταμπλετ και το κινητό . Βάζετε Όριο χρόνου , βάζετε στην λιστα ποια app να μπλοκαρουν . remote πατατε αποκλεισμός και οι εφαρμογές στο tablet κλειδώνουν! Η δικαιολογια μετα αν μπορούσα θα σε άφηνα κ αλλο αλλα δυστυχώς το app δεν το επιτρέπει! Οπωτε ο κακος ειναι το app . Ασε που το βλεπει κ ο μικρος οτι εγω ειμαι μαζι του και καλα αν μπορούσα θα τον άφηνα να παίξει κ άλλο Φυσικά πρώτο πρωτο στην μαυρη λιστα μου με τα app ειναι το roblox το οποιο το μισώ πραγματικά. ***Δοκίμασα και το να του τα κόψω ολα μαχαίρι αλλα μετά απο λιγο καιρο κατάλαβα οτι επιδράει αρνητικά στο παιδι καθώς ανίψια ξαδεφια φίλοι μιλάνε όλοι για ταμπλετ roblox Κινητα και ο δικος μου ένιωθε σαν απομονωμένος δεινόσαυρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kaboomzer Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Ως γονέας και εκπαιδευτικός έχω να πω ότι εμείς είμαστε πρότυπα για τα παιδιά μας και θα πρέπει η δική μας συμπεριφορά να συνάδει με τα όρια και τους κανόνες που θέτουμε στο παιδί μας. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε κήρυγμα για τους κινδύνους του διαδικτύου ή να τους απαγορέψουμε κινητά και social και μετά να μας βλέπουν τους ίδιους όλη μέρα να είμαστε στο κινητό και στο facebook. Τα παιδιά είναι παιδιά και προφανώς θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί περισσότερο εκείνη τη στιγμή χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες. Μπορούμε κάλλιστα όμως να περάσουμε δημιουργικό χρόνο χρησιμοποιώντας μαζί τους ηλ. συσκευές ενώ παράλληλα εκπαιδεύοντάς τα στο σωστό τρόπο χρήσης αυτών. Έτσι επίσης δημιουργούμε και μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους ώστε αν συμβεί κάτι περίεργο να αισθάνεται άνετα να έρθουν σε μας για βοήθεια. Προσωπικά η κόρη μου είναι 9, δεν έχει δικό της κινητό, δεν ασχολείται με social κλπ εκτός από youtubeKids με επίβλεψη, αλλά από μικρή έχει ξεκινήσει το video gaming σε H/Y πάντα μαζί μου και με παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία της και με καθορισμένα χρονικά όρια που έχουν τεθεί από πριν. Υ.Γ. Και κάτι ακόμη. Κάθε χρονιά στα σχολεία που είμαι διοργανώνω μια εκδήλωση -ομιλία -συζήτηση για τους γονείς απογευματινές ώρες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με οδηγίες και για τα παιδιά και για τους ίδιους. Η συμμετοχή είναι απογοητευτικά μικρή και κάθε χρόνο μειώνεται...... 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elgol Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Ευτυχως που σα χωρα φτασαμε εκει που φθασαμε γιατι μικροι οι ιθυνοντες (και οι ψηφισαντες τους), δεν ειχαν κινητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EnergosPolitis Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Και τα περισσότερα το τελευταίο iPhone 🫠λυπηρό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KyrGR Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Το παιδί χρειάζεται ασφάλεια, ησυχία, άσκηση , μόρφωση και περιορισμούς μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, δεν είναι ένας μικρός ενήλικας. Αντίθετα ο ενήλικας συχνά είναι ένα μεγάλο παιδί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
floba Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Επιστημονικα λενε οτι καθε χρονο το IQ πεφτει λογο οτι πλεον τα εχεις ολα ετοιμα στο πιατο.Θυμαμαι μικρος οταν δεν γνωριζα μια λεξη ανοιγα το πρασινο μικρο λεξικο που ηταν σαν τομος και εψαχνα.Τωρα απλα ρωτας το κινητο ουτε καν γραφεις και ειναι λυπηρο.Κυκλοφορουσα με μια μπαλα του μπασκετ και μου φωναζε η μανα μου να μαζευτω.Τωρα παρακαλανε τα παιδια να βγουνε που ειναι σαν μουροχαβλα στο κινητο η υπολογιστη.Και αν το παμε και παραπερα απο απλα ενα κινητο αυτος ειναι ο λογος που πλεον ολα ειναι στραβα γενικα και κοιμομαστε ορθιοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 19 ώρες πριν, cpc464 είπε Κάπως άργησε αυτή η έρευνα,εικόνες σαν την παρακάτω τις βλέπεις παντού σήμερα. Έβαλα το γέλιο για απάντηση, αλλά μάλλον για κλάματα είναι η κατάσταση. Το παν μέτρον άριστον έχει χαθεί προ πολλού..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Δεν ξερω τι λενε οι γιοι μου απο 5 χρονων εχουν και μια χαρα μαγκες ειναι, ολα πιστευω ειναι θεμα χαρακτηρα του παιδιου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Μαϊου Share Δημοσ. 23 Μαϊου On 22/05/2024 at 09:06, spectaculator said: Για όλα υπάρχουν και οι κατάλληλες ηλικίες για να τα μάθεις. Στις μικρές ηλικίες, η προσωπική εμπειρία δεν σου επιτρέπει να κατανοήσεις πολλά. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα παιδιά στο σχολείο, δεν μαθαίνουν/κατανοούν αλλά παπαγαλίζουν. Άντε να δώσεις σε αυτά να καταλάβουν τα περι κινδύνων στο διαδίκτυο, κλπ. (δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε πως δεν έχουν όλοι τις στοιχειώδεις μαθησιακές ικανότητες, μ' αποτέλεσμα να βλέπουμε και ενήλικες να φέρονται σαν πεντάχρονα.) Παντα υπαρχει η καταλληλη ηλικια η οποια ομως για καθε παιδι ειναι διαφορετικη.απο εκει και περα ο πατερας,μητερα φερνουν μεγαλο μεριδιο ευθυνης.α.αν σε βλεπει το παιδι ολη την ημερα σε ενα κινητο τι θα του πεις? μην παρεις κινητο?ενω αν πηγαινετε βολτες κτλ θα μαθει διαφορετικα. σιγουρα σε μικρη ηλικια δεν κατανοουν πολλα αλλα πολλες φορες ειναι λιγο copy paste με βαση τους γονεις.οτι βλεπουν θα κανουν και δεν θα μπορουν να καταλαβουν ευκολα αν τους λες το αντιθετο απο αυτο που κανεις εσυ ο ιδιος. και στο σχολειο λογικο επισης να παπαγαλιζει ενα παιδι αν δεν βρεις τροπο να του τραβηξεις το ενδιαφερον.θα το κανει απο αγγαρεια. ακομα και τους κινδυνους θα κανεις μια προσπαθεια να εξηγησεις με χαζα παραδειγματα τα οποια στην πραξη δεν ειναι χαζα. αλλα θελει να ασχοληθει καποιος/ειχαν φερει σε σχολειο παραδειγματα γιατι δεν πρεπει να κανουν bullying τα παιδια (μικρη ηλικια) αλλα το ειχαν δειξει με παρα πολυ απλα παραδειγματα που περνουσε οχι 100 τοις 100 αλλα 200 τοις 100 το σωστο μυνημα.σαν παιχνιδι δηλαδη. τωρα ναι αν ο ενηλικας ειναι παιδι στο μυαλο τι να δειξει στο παιδι....αστο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα