Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Σκέφτομαι για μόνιμη εγκατάσταση σε κάποιο απ' τα νησιά (Κρήτη,Ρόδος,Κω,Κέρκυρα,Λέσβο )

Η δουλειά μου είναι σερβιτορος και γενικά στον κλάδο της εστίασης...Για ποιοτικό και χαλαρό τρόπο ζωής και επαγγελματικά ευελικτο που θα προτείνατε;;! Ευχαριστω

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω πάει Ρόδο, Κω ή Κέρκυρα. Δεν έχω ιδέα τι παίζει στον κλάδο της εστίασης σε κανένα νησί. Όμως, τα άλλα 2 νησία τα ξέρω πολύ καλά, στην Κρήτη έχω ζήσει 7 χρόνια και κατάγομαι απο την πλευρά της μητέρας μου, την ξέρω πολύ καλά εκτός απο Λασίθι που έχω πάει μονο για 1 ημέρα πριν 20 χρόνια :P, όπως επίσης κατάγομαι απο Λέσβο. Πολύ πιο τουριστική η Κρήτη που σημαίνει πολλές περισσότερες δουλείες. Η Κρήτη έχει πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την Λέσβο, η Κω παρόλο που είναι πολύ πιο μικρή παίζει να έχει περισσότερους τουρίστες και δουλείες στον τομέα σου... Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.
On 21/05/2024 at 21:41, Vaggelhsr said:

Χαίρεται,

Σκέφτομαι για μόνιμη εγκατάσταση σε κάποιο απ' τα νησιά (Κρήτη,Ρόδος,Κω,Κέρκυρα,Λέσβο )

Η δουλειά μου είναι σερβιτορος και γενικά στον κλάδο της εστίασης...Για ποιοτικό και χαλαρό τρόπο ζωής και επαγγελματικά ευελικτο που θα προτείνατε;;! Ευχαριστω

εχοντας ζησει σε Κρητη και Λημνο, ειναι και στις 2 περιπτωσεις χαλαρα τα πραγματα ιδιως το χειμωνα

Στη κρητη σιγουρα εχει απειρες θεσεις εργασιας και εξελιξης (απο οικογενειακο μαγαζι μεχρι σε 5αστερο και χλιδατο) ενω αν γουσταρεις μπορεις να δουλευεις και χειμωνα!

Σε μικροτερο νησι (Λημνο) σεζον θα βρεις δουλεια αλλα χειμωνα δε παιζουν πολλες δουλειες και πρεπει να ζεις απο τα ετοιμα. Ισως βρεις καμμια δουλιτσα ασχετη (οικοδομη/ντελιβερι/κτημα) αν θες να εχεις εισοδημα.

Σε καθε περιπτωση τοσο το κοστος ζωης οσο και η ποιοτητα ειναι ανωτερες απο μεγαλη πολη. Επισης υπαρχει ενα αισθημα ασφαλειας ενω ευκολα κοινωνικοποιεισαι/κανεις φιλους/γνωστους.

Παραδειγμα: θες να παρεις μηχανακι/ιχ σε νησι; αν το πεις σε καφενειο/καφετερια και γενικοτερα γειτονια θα σε βοηθησουν. Το ιδιο με σπιτι, κινητο κτλ

Επισκέπτης
Δημοσ.

Απλά σε νησιά όπως η Λέσβος, δεν χρειάζονται "ξένους" όπως σε Κρήτη. Γιατί οι ντόπιοι που το χειμώνα δουλεύουν σε κτήματα βοηθούν στην εστίαση και ξενοδοχεία το καλοκαίρι. Η τουριστική σεζόν στην Λέσβο είναι 8 εβδομάδες... δεν είναι Κρήτη που έχει από Απρίλιο μέχρι Νοεμβρίο τουρίστες. Επίσης, πολλοί ντόπιοι φοιτητές δουλεύουν για χαρτζιλίκι στην Λέσβο καλοκαιρινους μήνες, και εγώ το έκανα παλια

Δημοσ.

Εγώ είμαι από Λέσβο εάν είσαι για εστίαση η Χίος είναι καλύτερη από Λέσβο οι μόνες περιοχές που αξίζουν στο νησί είναι Ερεσός,Μόλυβος και οι κάτοικοι είναι αρκετά λαλακες  και δεν πληρώνουν πολύ καλά από Λέρο ξέρω κιόλας έχει 8 χιλιάδες κατοίκους μικρή απόσταση όλα στα πόδια σου λίγο πιο φτηνή από Λέσβο(ήμαστε αρκετά ακριβή) έχουν φτηνές και καλές ταβέρνες αλλά λίγα ξενοδοχεία οι Χιώτες έχουν πολλά 4στερα και 2-3 5στερα αλλά είναι μεγάλη υπόθεση πρέπει να ρωτήσεις αρκετούς

Υ.γ. πολύ όμορφη η Λέσβος αρκετά μέρη να πας αλλά οι κάτοικοι είναι άστα να πανε

Δημοσ.

Κέρκυρα καλο θα ήταν να το αποφύγεις... αν δε θες να μένεις άπλυτος μέχρι το πρωί καθώς εδώ και ένα μήνα σε καθημερινή βάση από τις 12.40 το βράδυ έως τις 5.30κατι το πρωί ΔΕΝ έχουμε καθόλου νερό λόγω σοβαρής βλάβης σε ολόκληρο το σύστημα υδροδότησης του νησιού. Επίσης το νερό ΔΕΝ πίνεται οπότε υπολόγισε κάθε 2η μέρα να κουβαλάς εξάδες νερά, άρα ακόμη ένα έξοδο που θα πρέπει να υπολογίσεις. Ως user με καταγωγή από το νησί, μείνε μακριά. Τέλος τόσο κέντρο όσο και στις γύρω περιοχές τα ενοίκια είναι πανάκριβα. Σαν τουριστικός προορισμός το καλοκαίρι ή διακοπές για Πάσχα ναι είναι μια καλή επιλογή, όμως για εγκατάσταση μόνιμα ή για εργασία μηνών τα αρνητικά είναι αρκετά σημαντικά και περισσότερα των θετικών. 

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Μόνιμη εγκατάσταση σε νησί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...