thrgeo23 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Παιδιά τα φώτα σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Μπήκα ενοικιαστής σε πολυκατοικία το 2017, με 2ετές ηλεκτρονικό συμβόλαιο - όλα οκ. Στο συμβόλαιο αυτό αναγραφόταν και ο αριθμός παροχής ρεύματος χχχ021 και φυσικά σε όλα τα συμβόλαια από τότε εξακολουθεί να αναγράφεται ο ίδιος. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ και του νερού έχει παραμείνει εξαρχής στο όνομα του ιδιοκτήτη - φοιτητής τότε - νορμάλ άτομο ο ιδιοκτήτας δεν ασχολήθηκα και παραπάνω. Οπότε έρχεται ταχυδρομικά ο εκκαθ. της ΔΕΗ στο όνομα του ιδιοκτήτη, και έβαζα πάντοτε το ποσό μέσω τράπεζας. Κανένα θέμα όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα: Ο τελευταίος εκκαθ. ήταν αισθητά μειωμένος γύρω στα 80-90€. Γενικότερα όλη μέρα το σπίτι είναι άδειο, δε συνήθιζα να πληρώνω πολύ παραπάνω αλλά μου κίνησε υποψίες - το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα το έχει ο αδερφός του ιδιοκτήτη, και τους τελευταίους μήνες είναι άδειο. Βλέπω λοιπόν τον εκκαθαριστικό, 0 κιλοβατόρες στην προηγούμενη χρήση - το κατάλαβα κατευθείαν - έχουν δηλώσει ανάποδα τα αδέρφια τους αριθμούς παροχής στα διαμερίσματα. Και το ερώτημα - εγώ τι κάνω; Πάντα τυπικός στις πληρωμές - στο συμβόλαιο βλέπω τον αριθμό παροχής που μου έρχεται και στο όνομα του ιδιοκτήτη. kwh δεν κοίταζα και ποτέ. Έχω λάθος κάπου; Και από ηθικής και από νομικής άποψης δεν ξέρω πως να το προσεγγίσω - να ενημερώσω;.
1comment Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 1 λεπτό πριν, thrgeo23 είπε Παιδιά τα φώτα σας γιατί πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Μπήκα ενοικιαστής σε πολυκατοικία το 2017, με 2ετές ηλεκτρονικό συμβόλαιο - όλα οκ. Στο συμβόλαιο αυτό αναγραφόταν και ο αριθμός παροχής ρεύματος χχχ021 και φυσικά σε όλα τα συμβόλαια από τότε εξακολουθεί να αναγράφεται ο ίδιος. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ και του νερού έχει παραμείνει εξαρχής στο όνομα του ιδιοκτήτη - φοιτητής τότε - νορμάλ άτομο ο ιδιοκτήτας δεν ασχολήθηκα και παραπάνω. Οπότε έρχεται ταχυδρομικά ο εκκαθ. της ΔΕΗ στο όνομα του ιδιοκτήτη, και έβαζα πάντοτε το ποσό μέσω τράπεζας. Κανένα θέμα όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα: Ο τελευταίος εκκαθ. ήταν αισθητά μειωμένος γύρω στα 80-90€. Γενικότερα όλη μέρα το σπίτι είναι άδειο, δε συνήθιζα να πληρώνω πολύ παραπάνω αλλά μου κίνησε υποψίες - το ακριβώς δίπλα διαμέρισμα το έχει ο αδερφός του ιδιοκτήτη, και τους τελευταίους μήνες είναι άδειο. Βλέπω λοιπόν τον εκκαθαριστικό, 0 κιλοβατόρες στην προηγούμενη χρήση - το κατάλαβα κατευθείαν - έχουν δηλώσει ανάποδα τα αδέρφια τους αριθμούς παροχής στα διαμερίσματα. Και το ερώτημα - εγώ τι κάνω; Πάντα τυπικός στις πληρωμές - στο συμβόλαιο βλέπω τον αριθμό παροχής που μου έρχεται και στο όνομα του ιδιοκτήτη. kwh δεν κοίταζα και ποτέ. Έχω λάθος κάπου; Και από ηθικής και από νομικής άποψης δεν ξέρω πως να το προσεγγίσω - να ενημερώσω;. Τα ηλεκ. μισθωτήρια διορθώνονται από το λογιστή, όπως αντίστοιχα πρέπει να διορθωθεί και η δήλωση ακίνητης περιουσίας με τους σωστούς αριθμούς παροχής. Όλα αυτά διορθώνονται κανονικά. Το μισθωτήριο ίσως χρειαστεί να γίνει λύση το παλιό και να κάνετε νέο, δεν είμαι σίγουρος.
thrgeo23 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Τα ηλεκ. μισθωτήρια διορθώνονται από το λογιστή, όπως αντίστοιχα πρέπει να διορθωθεί και η δήλωση ακίνητης περιουσίας με τους σωστούς αριθμούς παροχής. Όλα αυτά διορθώνονται κανονικά. Το μισθωτήριο ίσως χρειαστεί να γίνει λύση το παλιό και να κάνετε νέο, δεν είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και οι 2 κινήσεις πρέπει να γίνουν από τον ιδιοκτήτη δηλαδή. Εγώ από πλευράς μου, έχω κάποια νομική υποχρέωση να καλύψω όποια διαφορά; Είναι στα ονόματά τους. Είναι και 7 χρόνια, τι να πω
takoulou Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 Δημοσ. 21 Μαΐου 2024 6 λεπτά πριν, thrgeo23 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Και οι 2 κινήσεις πρέπει να γίνουν από τον ιδιοκτήτη δηλαδή. Εγώ από πλευράς μου, έχω κάποια νομική υποχρέωση να καλύψω όποια διαφορά; Είναι στα ονόματά τους. Είναι και 7 χρόνια, τι να πω Να ζητησεις να γινουν οι αλλαγες... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα