Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αγορά υπολογιστή:
Budget : 800 (Οθόνη + Κεντρική Μονάδα)

Χρήση υπολογιστή: Πρώτος Budget υπολογιστής για 10χρονο παιδί  για gaming 

(Ποντίκι και πληκτρολόγιο έχουμε) 

Χανιά, Κρήτης (Αλλά φαντάζομαι οποιοδήποτε κατάστημα με online παραγγελίες)

Επιθυμώ αγορά του υπολογιστή από ένα κατάστημα για να είμαι καλυμμένος σε θέμα εγγύησης και συναρμολόγησης από αυτούς. Αν έχετε κάποιο να προτείνετε να αποφεύγω μεγάλες αλυσίδες και υπερκοστολόγηση όπως πχ Πλαισιο.
 (Η οθόνη μπορεί να είναι και από άλλου)

Συναρμολόγηση σε κατάστημα.

Ευχαριστω,

Νίκος Καβρός

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έπειτα απο μια μικρή αναζητηση στο Forum είδα ότι παίζουν σε αυτό το budget.

CPU: 5500 ή  5600 ή 5600x

mobo: B450 ή B550 (είδα κάποιος ν προτείνει και B650 αλλά μου φάνηκε περίεργο καθώς ο 5600 είναι AM4) (κυρίως MSI λόγο εγγύησης 3ετιας)

Τροφοδοτικό: να πάρω κάποιο αξιόπιστο  550-650

Ram: 32gb (2x16)

GPU: rx6600

κουτί: 40-50€

Το θέμα είναι από που τον φτιάχνω, δεν θέλω να τα πάρω ξεχωριστά θέλω από ένα κατάστημα όλα μαζί να τον Φτιάξουν… 

καμια πρόταση για build και αξιόπιστο και λογικές τιμές κατάστημα; 

edit 22/05:

ΓΙΑ AM4

RYZEN 5 5600 130~150
b550 100~130
ram ddr4(2x16) 70
ssd m2 70
psu 80
case 40
RX6600 200~250

Γενικά βλέπω οτι δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σε 5600 η 5600x σε γνωστα site (eshop, plaisio κτλπ)

Ειδα και κατι ετοιμα συστηματα 650~850

https://tetrabyte.gr/product/tb-talos-e2-r5rx-ryzen-5-5600-32gb-ddr4-1tb-m-2-nvme-rx-6600-8gb-gddr6-no-os-gaming-pc-build/

https://tetrabyte.gr/product/tb-talos-e2-r5rtx-ryzen-5-5600-32gb-1tb-m-2-nvme-geforce-rtx-3060-12gb-no-os-gaming-pc-build/

https://www.skroutz.gr/s/52179995/E-GATE-AMD-Swift-RTX-Hermes-G5-Gaming-Desktop-PC-Ryzen-5-5600-16GB-DDR4-512GB-SSD-GeForce-RTX-3050-No-OS.html

https://www.skroutz.gr/s/35204139/E-GATE-AMD-Swift-Purphoros-Gaming-Desktop-PC-Ryzen-5-5600X-16GB-DDR4-480GB-SSD-GeForce-RTX-3060-No-OS.html

Επεξ/σία από kavroulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, kavroulis said:

Καλησπέρα,

Έπειτα απο μια μικρή αναζητηση στο Forum είδα ότι παίζουν σε αυτό το budget.

CPU: 5500 ή  5600 ή 5600x

mobo: B450 ή B550 (είδα κάποιος ν προτείνει και B650 αλλά μου φάνηκε περίεργο καθώς ο 5600 είναι AM4) (κυρίως MSI λόγο εγγύησης 3ετιας)

Τροφοδοτικό: να πάρω κάποιο αξιόπιστο  550-650

Ram: 32gb (2x16)

GPU: rx6600

κουτί: 40-50€

Το θέμα είναι από που τον φτιάχνω, δεν θέλω να τα πάρω ξεχωριστά θέλω από ένα κατάστημα όλα μαζί να τον Φτιάξουν… 

καμια πρόταση για build και αξιόπιστο και λογικές τιμές κατάστημα; 

B650 παίρνει μόνο am5 cpu οπότε δεν σου κάνει.

Σε 5600/5600x πας σε b550 μητρική γιατί υποστηρίζει pci-e 4.0 (σε κάρτα γραφικών και nvme) ενώ το b450 υποστηρίζει μόνο pci-e 3.0(o 5500 cpu  δεν υποστηρίζει pci-e 4.0 οπότε με αυτόν δεν χάνεις κάτι στο b450).

Plan b κοιτάς σε 12400 +b760 μητρική με ddr4, έχουν εφάμιλλες επιδόσεις/περίπου ίδια τιμή.

Ram καλά το σκέφτεσαι.Κοιτα για 3000/3200 με χαμηλά cl(16/18).

Το ίδιο και με την 6600 που είναι καλή επιλογή και πρακτικά μονόδρομος για low budget στα ~200 ευρώ.

Δίσκο δεν αναφέρεις.

Τροφοδοτικό για το παραπάνω σύστημα ακόμα και 450 watt αρκεί, όμως καλύτερα να πάρεις ένα μεγαλύτερο ~650watt για να είσαι καλυμμένος εάν αλλάξετε κάποια στιγμή κάρτα γραφικών με limit βέβαια τις midrange(π.χ 4070).Ιδανικά κάτι με πιστοποίηση gold.

Για κατάστημα θα έλεγα να προσπαθήσεις να δεις εάν υπάρχουν αυτά που θέλεις στο e-shop.gr πρώτα μιας και έχει και φυσική παρουσία στα Χανιά και γενικά οι τιμές του δεν είναι κακες-συνηθως-.

Υ.γ Ίσως χρειαστεί να υπερβείς το budget σου λίγο λόγο οθόνης.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, @topos είπε

B650 παίρνει μόνο am5 cpu οπότε δεν σου κάνει.

Σε 5600/5600x πας σε b550 μητρική γιατί υποστηρίζει pci-e 4.0 (σε κάρτα γραφικών και nvme) ενώ το b450 υποστηρίζει μόνο pci-e 3.0(o 5500 cpu  δεν υποστηρίζει pci-e 4.0 οπότε με αυτόν δεν χάνεις κάτι στο b450).

Plan b κοιτάς σε 12400 +b760 μητρική με ddr4, έχουν εφάμιλλες επιδόσεις/περίπου ίδια τιμή.

Ram καλά το σκέφτεσαι.Κοιτα για 3000/3200 με χαμηλά cl(16/18).

Το ίδιο και με την 6600 που είναι καλή επιλογή και πρακτικά μονόδρομος για low budget στα ~200 ευρώ.

Δίσκο δεν αναφέρεις.

Τροφοδοτικό για το παραπάνω σύστημα ακόμα και 450 watt αρκεί, όμως καλύτερα να πάρεις ένα μεγαλύτερο ~650watt για να είσαι καλυμμένος εάν αλλάξετε κάποια στιγμή κάρτα γραφικών με limit βέβαια τις midrange(π.χ 4070).Ιδανικά κάτι με πιστοποίηση gold.

Για κατάστημα θα έλεγα να προσπαθήσεις να δεις εάν υπάρχουν αυτά που θέλεις στο e-shop.gr πρώτα μιας και έχει και φυσική παρουσία στα Χανιά και γενικά οι τιμές του δεν είναι κακες-συνηθως-.

Υ.γ Ίσως χρειαστεί να υπερβείς το budget σου λίγο λόγο οθόνης.

εχω κανει ενα μικρο edit στην απαντηση μου πιο πανω και εβαλα και ετοιμα συστηματα.

Μαλλον και εγω με βλεπω για 12400 καθως βλεπω οτι ο 5600 και 5600x δεν υπαρχει σε στα περισσότερα καταστηματα που κοιταω για pc build. 
Παρα μονο σε ετοιμες συνθεσεις. 

Για δες και αυτο απο eshop. (αν εχεις να προτεινεις αλλαγες απο το συγκεκριμενο καταστημα ειναι καλοδεχουμενες)

Επισεις τι παιζει με 12400, mobo και ddr4 - ddr5? 
image.png.812e9b868f2ead6e6e9ab00fdb32e5b5.png

Επεξ/σία από kavroulis
Δημοσ.
1 hour ago, kavroulis said:

εχω κανει ενα μικρο edit στην απαντηση μου πιο πανω και εβαλα και ετοιμα συστηματα.

Μαλλον και εγω με βλεπω για 12400 καθως βλεπω οτι ο 5600 και 5600x δεν υπαρχει σε στα περισσότερα καταστηματα που κοιταω για pc build. 
Παρα μονο σε ετοιμες συνθεσεις. 

Για δες και αυτο απο eshop. (αν εχεις να προτεινεις αλλαγες απο το συγκεκριμενο καταστημα ειναι καλοδεχουμενες)

Επισεις τι παιζει με 12400, mobo και ddr4 - ddr5? 
image.png.812e9b868f2ead6e6e9ab00fdb32e5b5.png

Δεν εχω χρονο τωρα αλλα->

Προσεξε λιγο την μητρικη μαζι με μνημες.Το b1700 socket εχει και απο τα 2.Ομως εαν επιλεξεις μητρικη με ddr4 παιρνει μονο ddr4, το ιδιο και εαν επιλεξεις ddr5 mhtriki.

Γνωμη μου παντως για budget συστημα πηγαινε για ddr4, οι ddr5 μνημες κοστιζουν συνηθως περισσοτερο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, @topos είπε

Δεν εχω χρονο τωρα αλλα->

Προσεξε λιγο την μητρικη μαζι με μνημες.Το b1700 socket εχει και απο τα 2.Ομως εαν επιλεξεις μητρικη με ddr4 παιρνει μονο ddr4, το ιδιο και εαν επιλεξεις ddr5 mhtriki.

Γνωμη μου παντως για budget συστημα πηγαινε για ddr4, οι ddr5 μνημες κοστιζουν συνηθως περισσοτερο.

Ευχαριστώ ναι σε ddr4 θα καταλήξω 

Απο mobo διαβαζω οτι και Β660 αλλα και Β760 ειναι οκ για τον 12400. Σε DDR4 (ιδανικά με 4 slots) ποια πιστεύεται είναι μια καλη επιλογή απο μοντέλο και κατασκευαστη;.

Eπισης αν εχει και wifi καλοδεχούμενο.

Δειτε εδω τις b760 στο eshop: https://www.e-shop.gr/search?q=B760

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν καταλήξαν στα παρακατω από eshop, τι λέτε;

Pc parts cost
CPU INTEL CORE I5-12400 2.50GHZ LGA1700 - BOX 149,7
GIGABYTE B760M DS3H DDR4 RETAIL 98
RAM G.SKILL F4-3200C16D-32GIS 32GB (2X16GB) DDR4 3200MHZ AEGIS DUAL KIT 67,9
SSD LEXAR LNM710X001T-RNNNG NM710 1TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 72,9
PSU CORSAIR CP-9020280-EU RM650 650W 80 PLUS GOLD FULLY MODULAR 88
CASE KOLINK OBSERVATORY HF MESH ARGB MIDI TOWER CASE - WHITE WITH 6 ARGB FANS - 3X140MM & 3X120MM 56
SAPPHIRE AMD RADEON RX6600 PULSE GAMING 8GB GDDR6 RETAIL 223,2

Σύνολο 756

Επίσης με τα κουτια που βλεπω στο eshop δεν εχω καμια ιδεα απο θεμα airflow κτλπ...ποιο θα προτείνατε;

Κουτια: https://www.e-shop.gr/koutia-cases-ypologiston

Επεξ/σία από kavroulis
Δημοσ.

απο καταστκευη ποια λετε;

Asus Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Dual V2

η

SAPPHIRE AMD RADEON RX6600 PULSE GAMING 8GB GDDR6 RETAIL 

Δημοσ.

Φιλε αφου προκειται για 10χρονο πιτσιρικα, εχω την γνωμη οτι ψαχνεσαι λιγο λαθος. Βεβαιως το παιδι χρειαζεται να παιζει στα δακτυλα, που λεμε το κομπιουτερ σημερα, οπως και τουλαχιστον Αγγλικα. Το ιδιο απαραιτητα οπως η γλωσσα και τα μαθηματικα. Με ενα δυνατοτερο η πιο αδυνατο μηχανημα το παιδι θα το χαρει το ιδιο και μεχρι να αποκτησει γνωσεις και εμπειρια ωστε να εχει και σχετικες απαιτησεις, θα περασουν κανα 5αρι χρονια. Εκεινο που εχει την μεγαλυτερη συμασια για μενα ειναι η οθονη.  Εγω θα διαλλεγα την ποιοτερη οθονη που θα μπορουσα, με προστασιες για τα ματια, φιλτρα για μπλε ακτινοβολιες, πανω απο 100Hz κτλ.  Σκεψου οτι αυτο το παιδι θαναι για τα επομενα 80-90 χρονια της ζωης του (να τα χιλιασει ευχομαι) μπροστα σε μια οθονη, ειτε λογω δουλειας ειτε για διασκεδαση. Το ιδιο ισχυει και για το σωστο καθησμα. Διστυχως τα αποτελεσματα χρισης κακης ποιοτητας οθονης κα;ι καθησματος, γινονται αντιληπτα μετα απο 10-20 χρονια και συνηθως δεν ειναι αναστρεψημα.

Φιλικα απο εμενα και να χαιρεσαι το παιδι σου ευχομαι

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Φιλε αφου προκειται για 10χρονο πιτσιρικα, εχω την γνωμη οτι ψαχνεσαι λιγο λαθος. Βεβαιως το παιδι χρειαζεται να παιζει στα δακτυλα, που λεμε το κομπιουτερ σημερα, οπως και τουλαχιστον Αγγλικα. Το ιδιο απαραιτητα οπως η γλωσσα και τα μαθηματικα. Με ενα δυνατοτερο η πιο αδυνατο μηχανημα το παιδι θα το χαρει το ιδιο και μεχρι να αποκτησει γνωσεις και εμπειρια ωστε να εχει και σχετικες απαιτησεις, θα περασουν κανα 5αρι χρονια. Εκεινο που εχει την μεγαλυτερη συμασια για μενα ειναι η οθονη.  Εγω θα διαλλεγα την ποιοτερη οθονη που θα μπορουσα, με προστασιες για τα ματια, φιλτρα για μπλε ακτινοβολιες, πανω απο 100Hz κτλ.  Σκεψου οτι αυτο το παιδι θαναι για τα επομενα 80-90 χρονια της ζωης του (να τα χιλιασει ευχομαι) μπροστα σε μια οθονη, ειτε λογω δουλειας ειτε για διασκεδαση. Το ιδιο ισχυει και για το σωστο καθησμα. Διστυχως τα αποτελεσματα χρισης κακης ποιοτητας οθονης κα;ι καθησματος, γινονται αντιληπτα μετα απο 10-20 χρονια και συνηθως δεν ειναι αναστρεψημα.

Φιλικα απο εμενα και να χαιρεσαι το παιδι σου ευχομαι

Όπως τα είπες ακριβώς! Και εάν μου επιτρέπεται από τον φίλο kavroulis

Οθόνη - Κάθισμα - Περιορισμός Χρήσης αποτελούν νούμερο ένα κανόνα (ειδικά εφόσον πρόκειται για ένα παιδί).

Το τρίτο είναι αδιαπραγμάτευτο (προσωπική μου άποψη). Ο υπολογιστής είναι σίγουρα και εργαλείο και διασκέδαση και πολλά άλλα.

Αλλά "μέτρον άριστον" ούτε "έλλειψη" (δε γίνεται διαφορετικά σήμερα λόγω τεχνολογίας) αλλά ούτε και υπερβολή στη χρήση του υπολογιστή (όσοι αχολούνται με αυτόν δεκαετίες, λόγω εργασίας, έχουν δει τα αποτελέσματα).  

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kavroulis είπε

απο καταστκευη ποια λετε;

Asus Radeon RX 6600 8GB GDDR6 Dual V2

η

SAPPHIRE AMD RADEON RX6600 PULSE GAMING 8GB GDDR6 RETAIL 

Καλές και οι 2.H asus έχει πιο καλή ψύξη. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

Οθόνη - Κάθισμα - Περιορισμός Χρήσης αποτελούν νούμερο ένα κανόνα (ειδικά εφόσον πρόκειται για ένα παιδί).

Το τρίτο είναι αδιαπραγμάτευτο (προσωπική μου άποψη). Ο υπολογιστής είναι σίγουρα και εργαλείο και διασκέδαση και πολλά άλλα.

Αλλά "μέτρον άριστον" ούτε "έλλειψη" (δε γίνεται διαφορετικά σήμερα λόγω τεχνολογίας) αλλά ούτε και υπερβολή στη χρήση του υπολογιστή (όσοι αχολούνται με αυτόν δεκαετίες, λόγω εργασίας, έχουν δει τα αποτελέσματα).  

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις έχετε απολυτο δικιο. Ισχυει οτι ακομα και ενα πιο budget pc ε ενσωματωμενα γραφικα και αργότερα να παει σε καρτες κτλπ μπορει να υλοποιηθει... Απλα και εγω μικρος ειχα την τρέλα μου με αυτα, τοτε που πηρα τον πρωτο Η/Υ δεν ειχα καμια πληροφορηση απο πουθενα, με αποτελεσμα μετα απο καποια χρονια αντι να αναβαθμιζα πηγα σε νεα συνθεση. Επισης πλεον οι οθονες εχουν φτασει σε πολυ καλο επιπεδο ακομα και οι οικονομικότερες οποτε δεν μπορουμε να το συγκρίνουμε με αυτο που ζησαμε εμεις.

Προτασεις για Οθονη δεν αναφεραμε καθολου εδω.

Σε σχεση IPS ή VA ;

Επίσης πιστευω οτι οι 24 ειναι πιο σωστο μεγεθος για ολες τις χρησεις σε σχεση με τις 27.

πχ.

Samsung Odyssey G32A VA Gaming Monitor 24" FHD 1920x1080 165Hz

12 ώρες πριν, JPaxilleas είπε

επισης εδω θα ηθελα να αναφέρω οτι πλέον και τα παιδια στου ρυθμους που ζουν, διαβασμα φροντηστηρια, δραστηριοτητες κτλπ. Η περιορισμενη χρονικά χρηση ειναι κατι που γινετε αναγκάστηκα.  Σχετικά με τον έλεγχο και το διαδίκτυο ειναι αλλο πραγμα εκει... εχουμε εκτεθεί πλεον τοσο πολυ σε αυτο και ειναι πλεον κομματι απο την ζωη μας.  Καλο θα ηταν να δειξουμε τον τροπο και τους κυνδινους και να ειναι σε θεση τα παιδια να τους αναγνωρίζουν απο μονα τους.
Ειμαι σε υπολογιστη απο τα 10 και εγω. Σπουδασα με αυτον, δουλευω με αυτον καταλαβαινω τι λετε. Ωστοσο ολα αυτα ειναι πολυ θεωρητικα εχουν να κανουν με την περιπτωση και τις συνθηκες. Ολοι μας εχουμε κατσει σε κακο καθισμα, σε κακη οθονη, ειχαμε κακη σταση σωματος κτλπ κτλπ κτλπ. Για εμενα αυτο που μετραει ειναι η ισορροπία στην ζωη ακομα και αν καθεσαι 10 ωρες μπροστα απο μια οθονη.

• Like 1
Δημοσ.

Απο κουτια, εμενα μου αρεσει πολυ το BE QUIET! PURE BASE 500DX BLACK. τοσο απο εμφανιση, οσο και απο λειτουργικοτητα και ποιοτητα.

Για οθονες, οι περισσοτεροι IPS panel, χρισημοποιουμε σημερα, εκτος αν υπαρχει καποιος λογος για VA η ΤΝ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...