Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα Yoga Slim 7x14 και ThinkPad T14s εφοδιάζονται με επεξεργαστή Spandragon X Elite.

H Lenovo αποτελεί έναν από τους πρώτους κατασκευαστές, που ενσωματώνουν τους νέους arm επεξεργαστές της Qualcomm, αρχικά σε 2 προιόντα της, ένα νέο Yoga Slim και ένα νέο ThinkPad. Και οι δύο υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με κορυφαία αυτονομία, όπως δήλωσε άλλωστε και η Microsoft κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πρώτων CoPilot Plus PCs που προορίζονται για εντατική χρήση AI λειτουργιών.

Το Yoga Slim 7x14 9ης Γενιάς είναι η πρόταση που απευθύνεται σε όσους εστιάζουν στη δημιουργικότητα. Θα βασίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon X Elite, ενσωματώνοντας έως και 32GB μνήμης, αποθηκευτικό χώρο έως 1TB M.2 SSD, τρεις θύρες USB-C με υποστήριξη Power Delivery και DisplayPort 1.4, καθώς και οθόνη αφής OLED 14,5 ιντσών. Ολόκληρη η συσκευή θα ζυγίζει λιγότερο από 1,3 κιλά και θα έχει πάχος έως 1,3 εκατοστά. Επιπλέον, θα διαθέτει webcam 1080p που υποστηρίζει την τεχνολογία Windows Hello. Η Lenovo υποστηρίζει πως η μπαταρία του Yoga Slim είναι ικανή να το κρατά σε λειτουργία για πολλαπλές ημέρες, πράγμα το οποίο, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με το MacBook Pro.

To ThinkPad T14s 6ης Γενιάς είναι, φυσικά, η πρόταση που απευθύνεται στους επαγγελματίες. Θα βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon, με ίδιο αποθηκευτικό χώρο και webcam, όμως θα διατίθεται με έως και 64GB μνήμης, ενώ θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές οθόνης: μία IPS με έως και 400 nits φωτεινότητας, μία IPS αφής ή μια OLED, η οποία καλύπτει το 100% του χρωματικού φάσματος DCI-P3, επίσης με 400 nits φωτεινότητας.

Παράλληλα, θα διαθέτει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, δύο θύρες USB-A και δύο θύρες USB4 Type-C, θύρα HDMI 2.1 και βύσμα ήχου. Το βάρος του θα είναι περίπου ίδιο με εκείνο του Yoga Slim (1,23 κιλά) ενώ και εδώ η μπαταρία θα είναι ικανή να υποστηρίζει τις λειτουργίες της συσκευής για πολλαπλές ημέρες, όμως το laptop θα είναι παχύτερο, στα 1,7 εκατοστά.

An open and powered-on laptop with a colorful desktop background

Το Lenovo ThinkPad T14s 6ης Γενιάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo παρουσιάζει laptop με λειτουργικό Windows και επεξεργαστή της Qualcomm. Το 2019, κυκλοφόρησε το Yoga 5G, το οποίο όχι μόνο διέθετε επεξεργαστή Snapdragon 8cx, αλλά πρόσφερε και συνδεσιμότητα 5G. Το 2022, η Lenovo διέθεσε στην αγορά το ThinkPad X13s με επεξεργαστή Snapdragon 8cx 3ης Γενιάς, όμως δεν προσφέρετε μεγάλη συμβατότητα σε επίπεδο λογισμικού σε εκείνη την έκδοση (Τα Windows δεν συνοδεύονταν από ιδιαίτερα καλή φήμη ως προς την ικανότητά τους να προσομοιώνουν προγράμματα x86 στην τεχνολογία Arm, επίσης). Ένα άλλο ζήτημα ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασίες, ενώ διέθετε λίγες θύρες, φουσκωμένη τιμή και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των Apple, Intel και AMD.

H Lenovo εκτιμά ότι το Yoga Slim 7x14 9ης Γενιάς θα ξεκινά από τα 1.199 δολάρια, ενώ το ThinkPad T14s 6ης Γενιάς από τα 1.699 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Οι τιμες είναι πραγματικά εξωφρενικές κοστίζοντας διπλάσιο από ότι ένας ΦΟΡΗΤΟΣ με OLED 

Δημοσ.

Με τόσο hype/marketing πραγματικά τον βαρέθηκα. (είμαι κάτοχος πολλών Snapdragon κινητων και fan της Qualcomm). Πάμε για Arrrow Lake και Zen 5, Lunar Lake και Strix Point καλύτερα σε 3-6 μήνες βγαίνουν. Έχουν και πιο πολύ ενδιαφέρον τα χαρακτηριστικά τούς.

Windows+arm δεν πάνε μαζί μιας και ο περισσότερος κόσμος έχει windows pc με x86 cpu,apu κλπ. Θέλει δουλειά το λογισμικό και γι'αυτό δεν το βγάζουν γιατί η υποστήριξη είναι μικρή. Ναι σε Adobe και τέτοια εχει arm support αλλά δεν είναι μόνο αυτα. Παιχνίδια? Η Gpu σε τι επίπεδο παίζει? Μπαταρία? Πραγματική απόδοση ?γιατί benchmark είδα αλλά δεν μου λένε πάντα κάτι. Ναι είναι καλύτερος από M2 αλλά.....

Η τιμή είναι 💩 εκτός μετά άμα πέσει. Μακάρι η Qualcomm να τα καταφέρει αλλά λυπάμαι χλομό το βλέπω τουλάχιστον για τώρα. Beta προϊόν είναι η αλήθεια να λέγεται

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι γιατί να μην δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις MacBook; 

Οι προτάσεις Snapdragon:

• Έχουν touch οθόνη που και στα 2 ultrabook που είχα πάρει δεν την χρησιμοποίησα ποτέ κι ας είχα και Stylus/Pen. Ανεβάζουν κόστος χωρίς λόγο. Ίσως και να είμαι εγώ που δεν….
  • Στα χαρτιά έχουν καλύτερη NPU. Η Apple δεν έδωσε βάση στην NPU μάλλον ή θέλει να μας αρμέξει με τους M4. 
  • Δεν μιλάνε για το performance της GPU. Πιθανόν να μιλάμε για μεγάλη διαφορά των M3 έναντι του Elite X. 
  • Αυτό που δεν έχει πει κανείς τους είναι για το performance στο gaming σε σχέση με τα συστήματα με dedicated gpu.
  • Έχουν εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας. Μένει να δούμε το performance χωρίς να είναι στην πρίζα.
  • Είναι πολύ ελαφριά και με αντίστοιχο Connectivity (λογικά θα βγουν και με καλύτερο)

Εγώ πάντως τελικά πήγα σε MacBook Pro με M3 PRO για personal. Μπορώ να πω ότι προτιμώ τα windows σαν λειτουργικό λόγω συνήθειας και κάποιων features που δεν υπάρχουν out of the box στο MacOS. Σε Stability και performance πάντως τα σπάει. 

Τέλος, Ο ανταγωνισμός είναι καλό για όλους. Ίσως η Apple να ξεκαβαλήσει λίγο  και η Intel/AMD να τρέξουν το roadmap τους και να μην δίνουν minor upgrades.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GCX είπε

Με τόσο hype/marketing πραγματικά τον βαρέθηκα. (είμαι κάτοχος πολλών Snapdragon κινητων και fan της Qualcomm). Πάμε για Arrrow Lake και Zen 5, Lunar Lake και Strix Point καλύτερα σε 3-6 μήνες βγαίνουν. Έχουν και πιο πολύ ενδιαφέρον τα χαρακτηριστικά τούς.

Windows+arm δεν πάνε μαζί μιας και ο περισσότερος κόσμος έχει windows pc με x86 cpu,apu κλπ. Θέλει δουλειά το λογισμικό και γι'αυτό δεν το βγάζουν γιατί η υποστήριξη είναι μικρή. Ναι σε Adobe και τέτοια εχει arm support αλλά δεν είναι μόνο αυτα. Παιχνίδια? Η Gpu σε τι επίπεδο παίζει? Μπαταρία? Πραγματική απόδοση ?γιατί benchmark είδα αλλά δεν μου λένε πάντα κάτι. Ναι είναι καλύτερος από M2 αλλά.....

Η τιμή είναι 💩 εκτός μετά άμα πέσει. Μακάρι η Qualcomm να τα καταφέρει αλλά λυπάμαι χλομό το βλέπω τουλάχιστον για τώρα. Beta προϊόν είναι η αλήθεια να λέγεται

δεν νομιζω πως το κοινο των laptop αυτων αφορα gamers. αφορα κοαμο που θελει διαρκεια μπαταριας σε βασικη καθημερινη χρηση. programming, ταινιες, συγγραφη κειμενου.

οι εφαρμογες σε αυτο τον κλαδο και υπαρχουν καιρο και τρεχουν τελεια

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Το πρόβλημα είναι γιατί να μην δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις MacBook; 

γιατι μπορει να συμβαίνει το απιστευτο να προτιμά Windows

Αναφορά σε κείμενο

Εγώ πάντως τελικά πήγα σε MacBook Pro με M3 PRO για personal. ....  Σε Stability και performance πάντως τα σπάει. 

εγώ παλι εβαλα το betterdisplay να παιξω λίγο με το scaling και όταν αποφάσισα να το κανω uninstall τα σκισε όλα. Έκανα recovery για να στρώσει

Αναφορά σε κείμενο

Τέλος, Ο ανταγωνισμός είναι καλό για όλους. Ίσως η Apple να ξεκαβαλήσει λίγο

ναι όσο τα βλεπουν ολα τελεια στην apple δε θα συμβεί αυτο σύντομα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, somt είπε

γιατι μπορει να συμβαίνει το απιστευτο να προτιμά Windows

εγώ παλι εβαλα το betterdisplay να παιξω λίγο με το scaling και όταν αποφάσισα να το κανω uninstall τα σκισε όλα. Έκανα recovery για να στρώσει

ναι όσο τα βλεπουν ολα τελεια στην apple δε θα συμβεί αυτο σύντομα

Καλά και εγώ τα προτιμώ (Το έγραψα κιόλας) και έχω μια κόπια WoA licenced στο parallels. Αν και δεν το πολύ χρησιμοποιώ το vm. Πιο πολύ λόγω visual studio μήπως τύχει να μην  έχω το laptop της δουλειάς μαζί μου. Το σχόλιο έγινε γιατί η ίδια η Qualcomm συγκρίνει με Apple και ήταν σε επίπεδο HW.

Ευτυχώς που δεν με έψησε το better display. Είναι γενικό το θέμα;
Δυστυχώς η Apple δεν δίνει βασικά πράγματα (πχ window snapping ). Αυτό όντως με νευρίασε που δεν δίνει διαχείριση αν δεν είναι Apple studio displays. Καραγκιοζιλίκια….

Αν πιάσουν οι Snapdragon πιθανόν να συμβεί. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι θα πάθουν Apple όσοι βγάλουν ποιοτικά μηχανήματα. Όπως οι Samsung στα κινητά  και τα Dell στην σειρά XPS. 

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, freegr said:

Οι τιμες είναι πραγματικά εξωφρενικές κοστίζοντας διπλάσιο από ότι ένας ΦΟΡΗΤΟΣ με OLED 

Αυτό πιστεύω θα είναι κάπου ενδιάμεσα στην τιμή..

https://www.asusplus.gr/vivobook-s-15-oled-s5507-gr

Δημοσ.
4 ώρες πριν, freegr είπε

Για αυτά που αναφέρουν μιλάμε για έναν αντίστοιχο I9 Με 32 GB και 1ΤB M2 και 3Κ OLED. Ποιος κοστίζει τα μισά να παω αυριο να τον παρω;;;;

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Dimitris_1981 said:

Δυστυχώς η Apple δεν δίνει βασικά πράγματα (πχ window snapping ). Αυτό όντως με νευρίασε που δεν δίνει διαχείριση αν δεν είναι Apple studio displays. Καραγκιοζιλίκια….

Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις. πολύ νηφάλια η άποψη σου.

Για snapping δοκίμασε το BetterTouchTool στο μακ, πολύ σοβαρό εργαλείο. Βγήκε για τα touchbar αλλα κάνει γενικά παπαδες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...