Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους! ξεκινησα νεα ερευνα και θελω να φτιαξω νεο Pc μεχρι τα Χριστουγεννα να εχω κατασταλλαξει με τα Parts , χρηση κυριως Music Production . 

O επεξεργαστης που θα χρησιμοποιηθει ειναι το πιθανοτερο ο Ryzen 9 7950x εκτος αν υπαρχει καποια καλυτερη προταση . Ολα τα υπολοιπα για το συστημα  ( mobo , μνημες κτλπ) ειναι προς αναζητηση αν και πιστευω οτι θελω να παω σε νεα γενεια , DDR5. Καθε προταση ευπροσδεκτη! Ειδικα απο γνώστες των απαιτησεων ενος τετοιου συστηματος ! Budget ταβανι 2Κ.

Δημοσ.

Πέρα από τα καθαυτό pc parts, έχεις ήδη studio monitors, audio interface ή κάποιον άλλο εξοπλισμό που να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις σε εξόδους κλπ; Επίσης ξέρεις τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς μπας και βοηθήσει στην επιλογή τα παιδιά εδω.

Δημοσ.

εχω ηδη studio monitors Και audio interface . χρησιμοποιω ηδη Cubase , απλα το Pc δεν τραβαει τοσο πολυ με καποια Instruments Που θελω να δουλευω ταυτοχρονα κτλπ 

Δημοσ.

Ωραία. Γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να εξαντλήσεις το μπάτζετ σε καμία περίπτωση, εφόσον η χρήση θα είναι μόνο music production. 

Εξ όσων γνωρίζω και διαβάζω το cubase χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ κυρίως. Βλέπω ότι προτιμάνε στην μουσικη παραγωγή amd από intel στις τελευταίες γενιές καθώς τα e cores (βοηθητικοί πυρήνες) που έχουν οι intel πιο πολύ εμπόδιο είναι πάρα τους εκμεταλλευεται το cubase και άλλα προγράμματα. 

Οπότε θέλουμε 7950x, όχι 3d και κάποια premium μητρική. 

Διαβάζω επίσης ότι τα 64gb είναι μίνιμουμ πλέον για τέτοιου είδους productivity, αλλά αρκετοί φτάνουν στα 128 με πολλαπλά όργανα. Θα έλεγα να ξεκινήσεις με ένα ζευγάρι 2x32gb 6000cl30 ή 5600 cl28 και αν χρειάζεσαι παραπάνω απλά να πάρεις άλλο ένα και να το βάλεις μετά. 

Τέλος το πιο δύσκολο κομμάτι του build είναι ο συνδυασμός απαραίτητης ψύξης του επεξεργαστή και όσο το δυνατόν χαμηλότερου θορύβου. Αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς θα πρέπει να πάρουμε ένα κουτί που δεν έχει παντού mesh αλλά αντίστοιχα αφήνει λιγότερο θόρυβο προς τα έξω. Πχ fractal xl silent. 

Επίσης για την ψυξη θα έλεγα μια ακριβή noctua ψυκτρα ή κάποια υδροψυξη με λιγότερο θόρυβο. 

Όλα αυτά θα βγουν λιγότερο από 2 χιλιάρικα λογικά, αλλά θέλει και αρκετό ψάξιμο όταν αγοραστεί το build γιατί συγκεκριμένα υποσυστήματα όπως οι ram είναι αρκετά ακριβά και πρέπει να βρεις τις σωστές σε προσφορά. Επίσης περιμένουμε επεξεργαστές κι από τις δυο εταιρείες φέτος οπότε σε λίγους μήνες πιθανότατα το πρώτο σκέλος με τον επεξεργαστή και τη μητρική να είναι διαφορετικό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Πρόταση για motherboard? Δεν έχω ιδέα.. Τελευταίο μου build το 2019.. Έχω μείνει λίγο πίσω

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mariabrkc είπε

Ευχαριστώ πολύ! Πρόταση για motherboard? Δεν έχω ιδέα.. Τελευταίο μου build το 2019.. Έχω μείνει λίγο πίσω

Κοίτα, είναι ευρεία η γκάμα των motherboard που μπορείς να βάλεις. Ακόμα και με πολύ καλή b650 με 12+ mosfets. θα την κάνεις τη δουλειά σου.

Βέβαια για πολλούς λόγους θα πρότεινα μια b650e, x670, x670e, και μίνιμουμ κόστος κάπου στα 3 κατοστάρικα με μαξ τα 4. Το θέμα είναι ότι καταλαβαίνω ότι το build θα βγει αρκετά αργότερα. Όταν είσαι έτοιμη τότε βάλε στο ίδιο θέμα μπάτζετ, και με βάση τις τότε τιμές θα βγάλουμε πρόταση εγώ ή οποιο άλλο παιδί για όλο το build, με πακέτο επεξεργαστή καθ μητρική. 

Στο λέω αυτό γιατί έχουν απλώσει πολύ τη βεντάλια οι κατασκευαστές μητρικών επίτηδες. Πολλά μοντέλα, με πολύ διαφορετική ποιότητα στο ίδιο chipset, και παρόμοια ονόματα. Κλασσικά shady tactics που απευθύνονται στον κόσμο που ψάχνει με ένα review  στο yt ας πούμε. Η μητρική αυτή που θα δεις μπορεί να μη βγαίνει πλέον και ότι έχει μείνει στην αγορά να κάνει ένα κατοστάρικο πάνω. Ή αντί για m-a na βλέπεις m-p και το π να βγαίνει από το χρεπι. 

Δημοσ.

Δεν εχει κανένα νόημα να ξεκινήσεις να ψαχνεσαι από τώρα εάν είναι να αγοραστεί το pc μετά από 6 μήνες.

Π.χ Μέχρι τότε πιθανότατα να έχει βγει ο 9950x 64αρια dimm μνήμης κοκ που να αλλάξουν το πλάνο.

Επίσης και να μην έχουν βγει σίγουρα θα έχουν αλλάξει οι τιμές.

Αυτή την στιγμη μπορει να αξίζει να πάρεις π.χ be quiet psu αλλά τότε να έχει σε προσφορά κάποιο Corsair η κάτι αντίστοιχο.

~2 βδομάδες με 1 μήνα πριν την ημερομηνια που θα το στήσεις ξανάνοιξε ένα thread.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...