Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 17 Μαϊου Η OpenAI, στο πλαίσιο αντίστοιχων συμφωνιών με άλλα μεγάλα fora, θα αξιοποιεί δεδομένα του Reddit για την εκπαίδευση του ChatGPT. Η μετοχή του Reddit κατέγραφε άνοδο που υπερέβαινε το 10%, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία συνεργασίας με την OpenAI. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η εταιρία που δημιούργησε το ChatGPT θα αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο του Reddit, ενώ παράλληλα θα ενσωματώσει λειτουργίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανακοίνωση εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια του Reddit να διευρύνει τις πηγές των εσόδων του και να μην περιορίζεται αποκλειστικά στη διαφήμιση. Η συμφωνία καταγράφεται σε μία περίοδο κατά την οποία όλο και περισσότεροι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, αντιδρώντας στη χρήση του υλικού τους από εταιρίες που αναπτύσσουν και εκπαιδεύουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης. Την Πέμπτη η Sony -η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρία μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο- απέστειλε επιστολές στη Google, τη Microsoft και την OpenAI, απαιτώντας να ενημερωθεί για το κατά πόσο οι εταιρίες αυτές είχαν χρησιμοποιήσει τα τραγούδια της προκειμένου να αναπτύξουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Το τελευταίο διάστημα η OpenAI έχει καταλήξει σε συμφωνία με αρκετούς εκδότες, συμπεριλαμβανομένου του Associated Press και των Financial Times. Εντωμεταξύ, το Φεβρουάριο η Google ανακοίνωσε συνεργασία που επιτρέπει στον τεχνολογικό κολοσσό να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του Reddit, προκειμένου να εκπαιδεύσει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης. Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί ερωτήματα γύρω από το κατά πόσο συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας η εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης με τέτοιο περιεχόμενο ή αν αυτό εμπίπτει στο πλαίσιο της "δίκαιης χρήσης" και των εξαιρέσεων "προσωρινής αντιγραφής". Το ζήτημα κρίνεται ήδη από δικαστήρια στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο σειράς αγωγών όπου εμπλέκονται διάδικοι όπως ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων Game of Thrones Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, η κωμικός Σάρα Σίλβερμαν αλλά και οι Times της Νέας Υόρκης. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η OpenAI παρουσίασε τη νέα έκδοση της τεχνολογίας πάνω στην οποία βασίζεται το ChatGPT. Η εταιρία ανακοίνωσε πως το GPT-4o θα καταστεί διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες, ακόμη και σε όσους δεν είναι συνδρομητές. Είναι ταχύτερο σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα και έχει προγραμματιστεί ώστε να δίνει "φυσικές" απαντήσεις στα ερωτήματα που δέχεται. Η νέα έκδοση έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να περιγράφει εικόνες, να μεταφράζει σε ξένες γλώσσες και να διακρίνει συναισθήματα, βασισμένο στις εκφράσεις του προσώπου. Διαθέτει επίσης μνήμη, ώστε να ανατρέχει σε προηγούμενα ερωτήματα που είχε δεχτεί. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
MrRush Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Dude, η μετοχή έκανε άλμα και έπεσε στα επίπεδα που ήταν πριν το κάνει στον ίδιο χρόνο που σας πήρε να γράψετε την είδηση... 1 19
mike299 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Υποψιάζομαι ότι θα γίνει ότι και με το stackoverflow, διαγραφή πολλών αναρτήσεων από χρήστες
filip123go Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου 10 minutes ago, mike299 said: Υποψιάζομαι ότι θα γίνει ότι και με το stackoverflow, διαγραφή πολλών αναρτήσεων από χρήστες Δεν νομίζω ότι , μόλις πατάς "διαγραφή" , απλά εξαφανίζεται η ανάρτηση 🙃 . Το ίδιο και στο stack overflow....
mike299 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, filip123go said: Δεν νομίζω ότι , μόλις πατάς "διαγραφή" , απλά εξαφανίζεται η ανάρτηση 🙃 . Το ίδιο και στο stack overflow.... Ούτε και εγώ. Την αντίδραση των χρηστών αναφέρω. Αν και είναι κάπως διαφορετικές οι περιπτώσεις καθώς τα LM είναι ανταγωνιστές των προγραμματιστών ενώ το Reddit είναι πιο χαλαρό/φόρουμ περιβάλλον. Η αντίσταση των προγραμματιστών είναι λογική καθώς εκπαιδεύουν τον αντικαταστάτη τους Επεξ/σία 20 Μαϊου από mike299
Diavolos666 Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τι ακριβώς θα εκπαιδεύσουν εκεί μέσα που είναι echo chamber. Εκεί πλέον ακόμα και η ηχώ έχει ηχώ. Επεξ/σία 20 Μαϊου από Diavolos666 1 4
dstilio Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 2 hours ago, Diavolos666 said: Τι ακριβώς θα εκπαιδεύσουν εκεί μέσα που είναι echo chamber. Εκεί πλέον ακόμα και η ηχώ έχει ηχώ. Το Reddit είναι το τέλειο μέρος για chatgpt training. Κάθε απάντηση έχει βαθμολογία. Είναι ακριβώς ότι ψάχνουν. 2
Diavolos666 Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, dstilio said: Το Reddit είναι το τέλειο μέρος για chatgpt training. Κάθε απάντηση έχει βαθμολογία. Είναι ακριβώς ότι ψάχνουν. Ναι, βαθμολογία σύμφωνα με μία συγκεκριμένη ιδεολογία που δεν έχει καμία σχέση με τον γενικό πληθυσμό όμως. Εκφράζαμε μία άποψη που δεν ταίριαζε με τις πολιτικές ιδέες του admin της συγκεκριμένης σελίδας και σου το σβήνανε να μην υπάρχει καν (για να μην χαλάνε την πιάτσα με το υπουργείο αλήθειας) και σου πατούσανε και ένα ban. Αν κρατούσαν την δημοσίευση έπεφταν βροχή τα downvote γιατί και όποιος άλλος θα είχε ίδια ιδέα με εσένα που μπορεί να έκανε upvote, θα είχε φάει ήδη ban πιο μπροστά. Το training γίνεται και σε χαμαιτυπείο αν θέλεις, τα αποτελέσματα όμως θα κλάσης είναι χαμαιτυπείου. ...ποιος θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη βασισμένη στο reddit? Ο γενικός πληθυσμός; Είδες τι έγινε με το gemini, παίζει να εκπαίδευσαν τον αλγόριθμο σε κανένα buzzfeed, και μετά φάγανε το κράξιμο της αρκούδας, ακόμα memes φτιάχνουν στο όνομά τους. Επεξ/σία 21 Μαϊου από Diavolos666 1
atypicalcoder Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου (επεξεργασμένο) Αυτά είναι... έχεις τον "μλκα" τον χρήστη να σου παράγει content και να σε κάνει μάγκα και εσύ να βγάζεις δις και αυτοί... εικονικά coins, upvotes. 10 ώρες πριν, filip123go είπε Δεν νομίζω ότι , μόλις πατάς "διαγραφή" , απλά εξαφανίζεται η ανάρτηση 🙃 . Το ίδιο και στο stack overflow.... Το SO μετά την αλλαγή του αλγόριθμου της Google να μην εμφανίζονται πάνω από 1 αποτέλεσμα per domain πάτωσε. Αλήθεια σκέψου τον εαυτό σου πριν συμβεί όλο αυτό. Πόσο συχνά πάταγες σε αποτελέσματα που σε οδηγούσαν στο SO και πόσο σε άλλα blogs? εγώ προσωπικά έχω αυξήσει σημαντικά την επίσκεψη σε blogs αντί για SO. Επεξ/σία 21 Μαϊου από atypicalcoder
filip123go Δημοσ. 21 Μαϊου Δημοσ. 21 Μαϊου 3 hours ago, atypicalcoder said: Αυτά είναι... έχεις τον "μλκα" τον χρήστη να σου παράγει content και να σε κάνει μάγκα και εσύ να βγάζεις δις και αυτοί... εικονικά coins, upvotes. Το SO μετά την αλλαγή του αλγόριθμου της Google να μην εμφανίζονται πάνω από 1 αποτέλεσμα per domain πάτωσε. Αλήθεια σκέψου τον εαυτό σου πριν συμβεί όλο αυτό. Πόσο συχνά πάταγες σε αποτελέσματα που σε οδηγούσαν στο SO και πόσο σε άλλα blogs? εγώ προσωπικά έχω αυξήσει σημαντικά την επίσκεψη σε blogs αντί για SO. Δεν ήξερα καν ότι έχει γίνει αυτό με τον αλγόριθμο της google. Εγώ από εκεί που έψαχνα μόνιμα στο SO, από τη στιγμή που έβαλα ChatGPT, παίζει να έχω μπει κάτω από 10 φορές. Σκέψου με έκανε logout η σελίδα, και δεν μπήκα καν στον κόπο να ξανά-κανω login.
Diavolos666 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου On 21/05/2024 at 00:31, dstilio said: Το Reddit είναι το τέλειο μέρος για chatgpt training. Κάθε απάντηση έχει βαθμολογία. Είναι ακριβώς ότι ψάχνουν. Και ιδού τα αποτελέσματα! Δεν πήρε πολύ για να συνειδητοποιήσουν ότι το reddit είναι ένα φρεάτιο απόψεων και όχι μέρος που υπάρχει η παραμικρή νοημοσύνη για να εκπαιδεύσει ένα μοντέλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα