Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. σήμερα μόλις έκανα εκκίνηση του υπολογιστή βγήκε μήνυμα ότι τον Οκτώβριο του 2025 θα σταματήσει η υποστήριξη των windows 10 και ότι ο υπολογιστής μου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για windows 11 (συνημμένο). Έχω ryzen 5 3400G με Asrock 320M m/b και 16gb ram ddr4 2400Mhz. Όσοι είστε σε παρόμοια φάση, τι θα κάνετε του χρόνου? Εχω ακούσει οτι μπορεί κάπως να γίνει αναβάθμιση σε win 11 παρά τα μηνύματα αυτά. Υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος? Η΄ να το αφήσω έτσι σε win 10 χωρίς ενημερώσεις μετά τον 10/2025? Αν αφήσω τότε μέσα τα win 10 θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την λειτουργία του υπολογιστή, πλην των θεμάτων ασφαλείας? Ευχαριστώ!

win.jpg

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.

Έχεις τις εξής επιλογές:

• Τα αφήνεις προς το παρόν όπως είναι και παίρνεις τις όποιες ενημερώσεις (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφρούν στην ασφάλεια) και αποφασίζεις αργότερα. Εάν τα αφήσεις μετά από τον Οκτώβρη του 2025 πιθανολογείται ότι η Microsoft θα παρέχει ενημερώσεις ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να πληρώνεις. Τώρα τι σημαίνει να μη παίρνεις ενημερώσεις ασφάλειας. Ο υπολογιστής γίνεται σαν το τυρί με τρύπες, όπου τρύπες οι όποιες αδυναμίες δεν διορθώνονται από τις ενημερώσεις και άρα το σύστημα είναι εκτεθειμένο σε όποιες επιθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις αδυναμίες. Το πρόβλημα γίνεται προφανώς μεγαλύτερο εάν το εν λόγω σύστημα δεν προστατεύεται από το κατάλληλο λογισμικό προστασίας (π.χ. Kaspersky Security Suite ή κάποιο άλλο). 
  • Κάνεις Update κατευθείαν σε Windows 11. Ναι μπορείς να το κάνεις. Υπάρχουν οδηγίες πως μπορείς κατά την εγκατάστασή τους να παρακάμψεις τη διαδικασία ελέγχου που πραγματοποιεί η Microsoft για να διαπιστώσει εάν ένα σύστημα στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν τα Windows 11 είναι συμβατό με τις απαιτήσεις που έχει θέσει η Microsoft. Προς το παρόν δουλεύουν κανονικά οι ενημερώσεις, αλλά στο μέλλον δεν είναι σίγουρο τι θα γίνει. 

Μπορείς να δεις περισσότερα εδώ και εδώ και εδώ. Θα σου λύσουν πολλές απορίες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

No problem. 
Φαντασου οτι εγω εχω windows 7 με kaspersky  μιαμισυ δεκαετια και δεν περναει τιποτα.
Ουτε φορματ ουτε τιποτα και το PC πεταει.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Εχω ακούσει οτι μπορεί κάπως να γίνει αναβάθμιση σε win 11 παρά τα μηνύματα αυτά. Υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος?

Απλό...

Αναφορά σε κείμενο

1. Edit Registry to bypass official checks

To bypass the minimum system requirements to upgrade to Windows 11, use these steps:

1. Open Start

2. Search for regedit and click the top result to open the Registry Editor.

3. Navigate to the following path:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
  4. Right-click the MoSetup (folder) key, select the New submenu, and choose the “DWORD (32-bit) Value” option.

5. Name the key AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU and press Enter.

6. Double-click the newly created key and set its value from 0 to 1.

spacer.png

Μετά επανέλαβε τον έλεγχο στα updates

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
Δημοσ.

Αν δεν κάνω update σε win 11 τι θέματα μπορεί να έχω. ? Μάλλον θαντονκανω λίγο πριν την λήξη το 2025. Ευχαριστώ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...