Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι μελετηροί μαθητές κατέστρεψαν την Ελλάδα... το ακούσαμε κι αυτό. Υποθέτω ότι οι πολιτικοί μας είναι όλοι Πτυχιούχοι του ΕΜΠ ,δεν πήγαν έξω με τα λεφτά του μπαμπά.

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 21/05/2024 at 14:23, rain-man said:

Εφόσον η κοινωνίας μας αποφάσισε ότι "η αγορά αποφασίζει" και όλοι έχουν δικαιώματα στα πάντα με τον έναν (βγάλε 19 για Ιατρική, ΕΜΠ, Νομική Αθηνών), ή τον άλλον τρόπο (μπες Πολ. Μηχ. ΤΕΙ στις Σέρρες ή πήγαινε Κολλέγιο ή πήγαινε Βουλγαρία), τότε προβλέπω σε λίγο χρονικό διάστημα με την τωρινή οικονομική κατάσταση στη χώρα και την υπερπληθώρα "προσοντούχων" να ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπου ο Γιατρός της Ιατρικής Αθηνών θα χάνει την θέση στο νοσοκομείο απ' τον βυσματούχο της Βουλγαρίας, ο Ηλεκτρολόγος Μηχ. του ΕΜΠ να ανταγωνίζεται τον ηλεκτρολόγο του ΟΑΕΔ, ο δικηγόρος της Νομικής Αθηνών να χτυπάει μύγες και να του παίρνει τη δουλειά ο γόνος με το πτυχίο από γνωστό γαλλικό κολλέγιο κτλ.

Κούλη θέλατε ...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι "μελετηροί μαθητές", περάσανε ΕΜΠ έπειτα απο 2-3 χρόνια πανάκριβων φροντιστηρίων και καθοδηγούμενου διαβάσματος. Δυστυχώς λεφτά για αυτά δεν είχαν διαθέσιμα οι οικογένειες των αποφοίτων ΤΕΙ, μιας και ηταν η πλέμπα. Επίσης αρκετοί μηχανικοί απο τζάκια, έφτασαν μέχρι το κοινοβούλιο, έστω σε επίπεδο παρατρεχάμενου. Οπότε κάθε δίκαιη προσπάθεια απόδοσης των νομίμων ΕΔ που ζητούσαν τα ΤΕΙ, τη σαμπόταραν εν τη γενέσει της. Τελικά, αυτοί και οι υπόλοιπες συντεχνίες χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Ενίοτε όμως βγαίνουν και ζητάνε τα ρέστα, λένε οτι όλα πήγανε στραβά επειδή "δεν υπήρχε αξιοκρατία", δηλαδή δεν παραδόθηκαν τα κλειδιά του κράτους στο ΤΕΕ και στις άλλες στοές της Ελλάδας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tasos είπε

Οι "μελετηροί μαθητές", περάσανε ΕΜΠ έπειτα απο 2-3 χρόνια πανάκριβων φροντιστηρίων και καθοδηγούμενου διαβάσματος. Δυστυχώς λεφτά για αυτά δεν είχαν διαθέσιμα οι οικογένειες των αποφοίτων ΤΕΙ, μιας και ηταν η πλέμπα. Επίσης αρκετοί μηχανικοί απο τζάκια, έφτασαν μέχρι το κοινοβούλιο, έστω σε επίπεδο παρατρεχάμενου. Οπότε κάθε δίκαιη προσπάθεια απόδοσης των νομίμων ΕΔ που ζητούσαν τα ΤΕΙ, τη σαμπόταραν εν τη γενέσει της. Τελικά, αυτοί και οι υπόλοιπες συντεχνίες χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Ενίοτε όμως βγαίνουν και ζητάνε τα ρέστα, λένε οτι όλα πήγανε στραβά επειδή "δεν υπήρχε αξιοκρατία", δηλαδή δεν παραδόθηκαν τα κλειδιά του κράτους στο ΤΕΕ και στις άλλες στοές της Ελλάδας.

να συμπληρώσω και αυτούς που δεν μένουν Αθήνα οπότε θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκια και ότι άλλα έξοδα υπάρχουν, ειδικά αν είναι 2 και 3 αδέρφια.

Το επάγγελμα πρέπει να ανοίξει τελείως όπως το ΙΤ και εκεί θα φανούν οι πραγματικοί γνώστες

Επισκέπτης
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Xdanger είπε

να συμπληρώσω και αυτούς που δεν μένουν Αθήνα οπότε θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκια και ότι άλλα έξοδα υπάρχουν, ειδικά αν είναι 2 και 3 αδέρφια.

Το επάγγελμα πρέπει να ανοίξει τελείως όπως το ΙΤ και εκεί θα φανούν οι πραγματικοί γνώστες

Είναι πολυ απλό τι πρέπει να γίνει: όπως στη Δυτική Ευρώπη, μην πω σε ολο τον πολιτισμένο κόσμο. Δεν μπορεί να υπάρχουν στεγανά που διατηρούνται ανεξαρτήτως εμπειρίας, ούτε καποιος με τη κτήση του πτυχίου του να αποκτά απεριόριστα Ε.Δ. Δηλαδή να επανιδρυθεί το ΤΕΕ, με λίγα λόγια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tasos είπε

φιλε @Tasos 

γενικά ισχύει το "με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα  θα μάθεις" αυτή ήταν και είναι η βασική διαφορά των ΑΕΙ ΤΕΙ παλιάς κοπής. Η σχολή που τελείωσα εγώ υπήρχε και σε ΤΕΙ, στο οποίο φοιτούσε κολλητός. Σαν όγκο ύλης ειχε περίπου το 30% και μου έμοιαζε παιδικό. Ο φίλος όταν του έδιχνα τα θέματα που έγραφα σε μαθήματα με τον ιδιο τίτλο δεν μπορούσε να ξεκινήσει.   Θεώρησα χρέος στον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια να βάλω στην σφραγίδα μου το πανεπιστήμιο που τελείωσα γιατί δεν υπάρχουν πλέον οβάλ σφραγίδες και πολλοί αφαίρεσαν και το ΤΕ... 

Αν έχεις παιδιά φιλικά σου λέω αν μπορείς "σπρώχτα" προς ΕΜΠ μεριά αν και εκείνα θέλουν και μπορούν φυσικά. Η αλήθεια είναι ότι διαφορετικοί ηλεκτρολόγοι - μηχανολογοι - πολιτικοί βγαινουν από εκεί από αυτούς από τα "μικρά" περιφερειακά τμηματα. Το βλέπω σε καθε δουλειά, υπάρχει τεράστια διαφορά. Φυσικά για το κράτος όλα τα πτυχία πλέον ειναι ισότιμα όσο αφορα τις προσλήψεις, οπότε... 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dkstopo είπε

φιλε @Tasos 

γενικά ισχύει το "με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα  θα μάθεις" αυτή ήταν και είναι η βασική διαφορά των ΑΕΙ ΤΕΙ παλιάς κοπής. Η σχολή που τελείωσα εγώ υπήρχε και σε ΤΕΙ, στο οποίο φοιτούσε κολλητός. Σαν όγκο ύλης ειχε περίπου το 30% και μου έμοιαζε παιδικό.  

Δεν αντιλέω οτι όντως το 70% των σχολών ΤΕΙ ήταν για κλείσιμο. Αναφέρομαι στα λεγόμενα "ζαμπονοκοπτικής" ξέρεις. Αυτοι αντί φυσικά να κάνουν αυτό, τα έκαναν όλα ΑΕΙ και ειδικά της ΣΤΕΦ πολυτεχνικές σχολές, μέσα σε ενα βραδυ. Ούτε αυτο ήταν σωστό. Κάποια ΤΕΙ έπρεπε να παραμείνουν και επίσης μερικά ΑΕΙ έπρεπε να συρρικνωθούν.

Ομως... αν κρίνω απο την εμπειρία μου στο εξωτερικό, δεν είναι απαραίτητο τελειώνοντας ενα πολυτεχνείο, να έχεις παρει και ολη τη βασική παιδεία του μαθηματικού, τη μισή του φυσικού και 3-4 αλλα αντικείμενα. Τελικά δε μαθαίνεις τιποτα, απλά περνάς δύσκολα μαθήματα και βρίσκεσαι τελικά στην ιδια μοίρα με τον άλλον που παλι δεν έμαθε τιποτα και πέρασε ευκολα μαθήματα.

Επίσης, δεν ήταν ολα τα ΤΕΙ τέτοια, τουλάχιστον το ΤΕΙ Αθήνας και το Κρήτης που ξέρω λίγο, δεν είχαν ξεφτίλα τμήματα, γι αυτό έγιναν και πανεπιστήμια. Κακώς για μένα πάλι, έπρεπε να γίνουν ΑΕΙ εφαρμοσμένων επιστημών με 4ετείς σχολές και να υποχρεώσουν το ΤΕΕ να τους εκχωρεί Ε.Δ. Ενώ τώρα με αυτο που έγινε, υποπτεύομαι τι πορεία θα έχει το θέμα, ας μην προδικάζω όμως...

Δημοσ.

Εγώ έχω καλό φίλο ψυκτικό που το χει... Θα έπρεπε να διδάσκει στο mit... Πτυχία και μαμακιες...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Psyber είπε

Εγώ έχω καλό φίλο ψυκτικό που το χει... Θα έπρεπε να διδάσκει στο mit... Πτυχία και μαμακιες...

Επειδή βαριέμαι να ψάχνω να φέρω τα αναρίθμητα που έχει πει ο Δασκαλάκης για τους κάτσε καλά καθηγητές που είχε, διάλεξες το κατάλληλο παράδειγμα. Την τοπ ακομπλεξάριστη σχολή που ο καθένας καθηγητής μπορεί να φέρει κυριολεκτικά τον μάστορα που του φτιάχνει το  A/C και να τον βάλει να δώσει διάλεξη για αυτό που ξέρει καλά, μπας και κατέβουν απ' το καλάμι μερικοί φοιτητές του.

(τωρα με σας κάπως δύσκολο αυτό, μιας και μιλαμε για το σκουπόξυλο του Χάρι Πότερ)

Ποιος ειναι ο Anant Agarwal δεν χρειάζεται να πω, αν κάποιος δεν τον ξέρει... google it

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο το κοπλεξ που εχετε μερικοι με το 'ΕΜΠ' με ξεπερναει πια...

Το ΕΜΠ ΚΑΠΟΤΕ (πριν 40-50 και πιο πριν ηταν κατι) και αξιζε..
Σε ολες τις διεθνεις καταταξεις πλεον εχει υποχωρισει αρκετα με το ΕΚΠΑ & ΑΠΘ να ειναι σταθερα πιο πανω σχεδον σε ολες τις σχολες.
Οι καθηγηταδες του ΕΜΠ ειναι μανουλα στα κοινοτικα κονδυλια και στην πολιτικη επιροοη.
Ξεκαβαλιστε μερικοι το καλαμι που εχετε ανεβει και κοιταξε και λιγο την πλατη σας γιατι ερχονται με φορα το ΠΑΔΑ και τα αλλα ιδρυματα (ναι, αυτα τα παλια ΤΕΙ..)  που και νεα ειναι και νεους και 'φρεσκους' καθηγητες εχουν με ορεξη για δουλεια.

Δινεται την εντυπωση με την συμπεριφορα σας πως ειστε στα 5 top του πλανητη, κατι μεταξυ Harvart, UCLA & MIT κατι που φυσικα ΔΕΝ ισχυει. 😂
Δυστυχως δια το ΕΜΠ η παρακμη εχει αρχισει εδω και καιρο, μονο αερα κοπανιστο, φρουφρου & αρωματα.

Επεξ/σία από leonkoum
  • Like 6
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leonkoum είπε

Αυτο το κοπλεξ που εχετε μερικοι με το 'ΕΜΠ' με ξεπερναει πια...

Το ΕΜΠ ΚΑΠΟΤΕ (πριν 40-50 και πιο πριν ηταν κατι) και αξιζε..
Σε ολες τις διεθνεις καταταξεις πλεον εχει υποχωρισει αρκετα με το ΕΚΠΑ & ΑΠΘ να ειναι σταθερα πιο πανω σχεδον σε ολες τις σχολες.
Οι καθηγηταδες του ΕΜΠ ειναι μανουλα στα κοινοτικα κονδυλια και στην πολιτικη επιροοη.
Ξεκαβαλιστε μερικοι το καλαμι που εχετε ανεβει και κοιταξε και λιγο την πλατη σας γιατι ερχονται με φορα το ΠΑΔΑ και τα αλλα ιδρυματα (ναι, αυτα τα παλια ΤΕΙ..)  που και νεα ειναι και νεους και 'φρεσκους' καθηγητες εχουν με ορεξη για δουλεια.

Δινεται την εντυπωση με την συμπεριφορα σας πως ειστε στα 5 top του πλανητη, κατι μεταξυ Harvart, UCLA & MIT κατι που φυσικα ΔΕΝ ισχυει. 😂
Δυστυχως δια το ΕΜΠ η παρακμη εχει αρχισει εδω και καιρο, μονο αερα κοπανιστο, φρου & αρωματα.

Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάς, έτσι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΠΟΛΥΤΑ αγαπητε...ξερω παρα πολυ καλα.

'ΕΣΕΙΣ' κοιτατε να κατεβειτε απο τα συννεφακια που πετατε και ξεκαβαλισετε τα καλαμια που ανεβηκατε γιατι σας πηρε η κατρακυλα, ξυπνηστε οσο ειναι καιρος γιατι οι αλλοι ερχονται απο κατω.

Επεξ/σία από leonkoum
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μηχανικός πρέπει να βρίσκει λύσεις. Εγώ σαν Μηχ Μηχ ΤΕ εδώ και 20 χρόνια βρίσκω λύσεις σε ότι πρόβλημα έχω αντιμετώπισει. 

Έχω συνεργάτες 2 φίλους από πολυτεχνείο Πατρών. Και είμαστε μια χαρά.. 

Λύσεις στα προβλήματα.

Ολα τα άλλα είναι για τις συντεχνίες!!  Αν θέλετε καριέρα πολιτικού τότε ναι, ασχοληθείτε με τα πτυχία. 

Πρόεδρος περιφεριακου τμήματος ΤΕΕ, δεν έχει ούτε είχε ιδέα πότε από Τεχνικές οδηγίες διότι από τη λήψη του πτυχίου έκανε τον εργολάβο.. Μάλιστα πριν βγει πρόεδρος είχε δηλώσει off the record... Θέλω να βγω πρόεδρος του τμήματος για το κύρος και για να αυξήσω τις δουλειές!!! 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, leonkoum είπε

ΑΠΟΛΥΤΑ αγαπητε...ξερω παρα πολυ καλα.

'ΕΣΕΙΣ' κοιτατε να κατεβειτε απο τα συννεφακια που πετατε και ξεκαβαλισετε τα καλαμια που ανεβηκατε γιατι σας πηρε η κατρακυλα, ξυπνηστε οσο ειναι καιρος γιατι οι αλλοι ερχονται απο κατω.

Σύγκρινε μου πρόγραμμα σπουδών σημερινού ΕΜΠ με οποιοδήποτε ΤΕΙ. 

Δεν σου λέω για το τι θα κάνουν οι απόφοιτοι στην επαγγελματική σταδιοδρομία αυτό είναι στο χέρι τους και στην αγορά μπορεί ο ΤΕΙ μια χαρά να σταθεί. Ακαδημαϊκά μιλώντας. Πρόσεξε εγώ δεν διαφωνώ να πάρουν δικαιώματα οι ΤΕΙ. Αλλά μην γράφουμε και ότι θέλουμε. 

Όσο για το πώς βγαίνουν τα rankings το ξέρουμε ότι με τον τρόπο αυτό τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν στέκονται κόντρα στους εξωτερικού. Οι Έλληνες απόφοιτοι όμως μια χαρά στέκονται. Εγώ έχω συμφοιτητές που τώρα δουλεύουν στην Rolls Royce, στην Tesla και ένας είναι συνιδρυτής της Augmenta. Από το έτος μου, Μηχανολόγοι ΕΜΠ.

Εξάλλου στα ίδια rankings, πού είναι τα ελληνικά ΤΕΙ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θα σχολιάσω άλλο…(έχει αναδρομική ισχύ από το 2020 και έπονται και τα αλλά)

https://www.esos.gr/arthra/88326/ypografike-i-apofasi-antistoihias-toy-tm-naypigon-mihanikon-toy-pada-me-tmima-naypigon

Απλά να υπενθυμίζω ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό τα συνδικαλιστικά αστέρια ούτε και αυτούς δεν θελανε…

Η δίκη μου παρατήρηση-σχόλιο αφορά την αδικαιολόγητη έπαρση που έχουν κάποιοι του ΕΜΠ (ευτυχώς πια λίγοι, οι περισσότεροι λογικοί ειναι) ότι επειδή έγραψε στις εξετάσεις πχ ‘19.2’ να θεωρεί τον εαυτό του ‘ανωτερο’ από αυτόν που έγραψε πχ ‘19.1’ ή 18.8 και πέρασε στο ΑΠΘ ή στο ΔΠΘ ή Πάτρα ή πια και ΠΑΔΑ ή ΔΙΠΑΕ κτλκτλ και επίσης να θεωρεί ότι το ΕΜΠ ειναι ανώτερο από τους αντίστοιχες άλλες σχολές  λες και εμείς δεν κάνουμε μαθήματικα και εκεί στο ΕΜΠ κάνουν.. ‘εξωγηινα’ μαθήματα. Και επίσης τονίζω άλλη μια φορά το ότι το ΕΜΠ έχει πια ΧΑΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ40-50 ΧΡΟΝΙΑ.
Έμεινε ΣΤΑΣΙΜΟ - τουλάχιστον!

Είναι πιο κάτω και από το ΕΚΠΑ & ΑΠΘ. 
Το ΠΑΔΑ έρχεται με φόρα και δύναμη και σε πολύ λίγα χρόνια το ΕΜΠ θα έχει θέματακια και έντονο ανταγωνισμό.

Και κάτι τελευταίο .. τα ΤΕΙ έχουν πάψει να υπάρχουν από το 2019 και έχουν γίνει ΑΕΙ με καινούριο πρόγραμμα σπουδών μερικές φορές και πιο σύγχρονο από τα παλαια ήδη αναβαθμισμένα ΑΤΕΙ σε προγράμματα σπουδών από τον προηγούμενο νόμο, καλο ειναι να προσαρμοστείτε μερικοί στην πραγματικότητα (-μην έρχεται στο νου σας τα παλαιά ΚΑΤΕΕ..)

(Καλη σου επαγγ σταδιοδρομία στο εξωτερικό👍)

Επεξ/σία από leonkoum

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...