Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, rain-man είπε

Τα πτυχία των ΤΕΙ πάντως δεν σε σταματούσαν απ' το να δουλέψεις οπουδήποτε, ακόμα και στο δημόσιο η μισθολογική διαφορά ήταν ασήμαντη.

Εδω βρίσκεται το πρόβλημα. Γιατί σαν πτυχιούχος ΤΕΙ βρέθηκα κάποτε στο δημόσιο (σε βαθμίδα ΤΕ μηχανικών) και μου ανέθεσαν εργασία αποφοίτου ΕΠΑΛ/ΙΕΚ, μην πω εργατοτεχνίτη. Ευτυχώς όμως υπήρξε η κρίση και η δραματική μείωση αποδοχών που μου έδωσε το κίνητρο να αλλάξω εργασία. Καταλήγω οτι δεν ηταν θέμα αποδοχών, αν και αυτές δεν ήταν τοτε ασήμαντες (γιατί με κάποια επιδόματα η ψαλίδα ΠΕ-ΤΕ μεγάλωνε), αλλά αντικειμένου. Περασμένα ξεχασμένα, ας πούμε τώρα

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Εγώ απεναντίας το βλέπω κυρίως στους δεύτερους.

Όποιος έχει αυτοπεποίθηση και γνωρίζει την αξία και τις ικανότητές του, 
δεν έχει ανάγκη να αυτοεπιβεβαιώνεται μέσω της κακότροπης επιβολής του σε άλλους - και εν γένει κατωτέρους του.
Αυτό συνιστά ψυχολογικό του πρόβλημα.

Από την άλλη, οι "χαμηλά προσοντούχοι" συχνά ΔΕΝ δείχνουν την εκτίμηση και τον απαιτούμενο σεβασμό στους γραμματικά ανωτέρους τους.
Είτε επειδή θέλουν ενδόμυχα να τους μειώσουν για να αισθανθούν οι ίδιοι καλά, 
είτε λόγω χαμηλής παιδείας που ανακλάται στη συμπεριφορά τους
(συνήθως τα μεγαλύτερης γραμματικής στάθμης άτομα έχουν και υψηλότερη παιδεία).

-

μόλις επιβεβαίωσες αυτό που είπα

Επεξ/σία από Xdanger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Xdanger είπε

μόλις επιβεβαίωσες αυτό που είπα

Δεν εξηγείς σαφέστερα το συμπέρασμά σου;
για να καταλάβω κι εγώ τι επιβεβαίωσα στο μυαλό σου...

Παρεμιπτόντως, όταν ισχυρίζεσαι ότι "οι γνώσεις του χαρτιού είναι δήθεν από πάντα", 
στον διαχωρισμό που έδειξα εσύ που νομίζεις ότι ανήκεις;  
αυτή σου η (ισοπεδωτική) άποψη τι επιβεβαιώνει, για σκέψου...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Δεν εξηγείς σαφέστερα το συμπέρασμά σου;
για να καταλάβω κι εγώ τι επιβεβαίωσα στο μυαλό σου...

Παρεμιπτόντως, όταν ισχυρίζεσαι ότι "οι γνώσεις του χαρτιού είναι δήθεν από πάντα", 
στον διαχωρισμό που έδειξα εσύ που νομίζεις ότι ανήκεις;  
αυτή σου η (ισοπεδωτική) άποψη τι επιβεβαιώνει, για σκέψου...

-

ποιοι είναι οι ανώτεροι και ποιοι οι κατώτεροι και γιατί?

και γιατί να απαιτούν σεβασμό αντί να κερδίσουν? οι ίδιοι δείχνουν σεβασμό?

Δημοσ.

Ρε σεις απλα πραγματα με το χαρτι πολιτικου μηχανικου τε τι κανεις τωρα  ; Μη πειτε τιποτα εκλεισαν οι σχολες και τυλα σουβλακια ε ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Xdanger είπε

ποιοι είναι οι ανώτεροι και ποιοι οι κατώτεροι και γιατί?

και γιατί να απαιτούν σεβασμό αντί να κερδίσουν? οι ίδιοι δείχνουν σεβασμό?

Tι ποιοί είναι;
Κάποιος που έχει ανώτερο γραμματικό τίτλο στον τομέα του, προφανώς είναι γραμματικά ανώτερος από κάποιον που έχει κατώτερο.

O σεβασμός έχει πολλές εκφάνσεις και κερδίζεται σε όλους τους τομείς, όχι μόνον σ' αυτούς που βολεύει να βλέπουν κάποιοι για να βαυκαλίζουν τον εγωισμό τους.
Μια συνιστώσα του αφορά την ηθική στη συμπεριφορά, άλλη τις σπουδές.....
Κάποιος που έχει υψηλότερα γραμματικά προσόντα (phD, κάποια τιμητική διάκριση επιδόσεων ή κάτι παρόμοιο), προφανώς τη συνιστώσα που αφορά τις σπουδές, και ενδεχομένως τη μόρφωση, την έχει κερδίσει μέσω της αναγνώρισης που του δίνει ο τίτλος για τη δουλειά που έκανε (τις επιδόσεις ή ότι άλλο). 
Αυτό κάποιοι κομπλεξικοί ΔΕΝ θέλουν να το αναγνωρίσουν.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Tι ποιοί είναι;
Κάποιος που έχει ανώτερο γραμματικό τίτλο στον τομέα του, προφανώς είναι γραμματικά ανώτερος από κάποιον που έχει κατώτερο.

O σεβασμός έχει πολλές εκφάνσεις και κερδίζεται σε όλους τους τομείς.
Μια συνιστώσα του αφορά την ηθική στη συμπεριφορά, άλλη τις σπουδές.....
Κάποιος που έχει υψηλότερα γραμματικά προσόντα (ας πούμε phD), προφανώς τη συνιστώσα που αφορά τις σπουδές, και ενδεχομένως τη μόρφωση, την έχει κερδίσει μέσω της αναγνώρισης που του δίνει ο τίτλος για τη δουλειά που έκανε (τις επιδόσεις ή ότι άλλο). Αυτό κάποιοι κομπλεξικοί ΔΕΝ θέλουν να το αναγνωρίσουν.

-

yeap, αυτό ακριβώς εννοώ 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Ρε σεις απλα πραγματα με το χαρτι πολιτικου μηχανικου τε τι κανεις τωρα  ; Μη πειτε τιποτα εκλεισαν οι σχολες και τυλα σουβλακια ε ;

Πολιτικοί/δομικοί/υποδομής/τοπογράφοι κλπ. εξακολουθούν να κάνουν ότι έκαναν και πριν. Χτίζουν κανένα κοτέτσι, κανένα μαντρότοιχο ή κάνουν τους χαμάληδες στα εργοτάξια, υφιστάμενοι των κατόχων τίτλων ευγενείας.

Απαντώ στον θεματοθέτη: καμία αναβάθμιση δεν πρόκειται να γίνει σε κανένα τίτλο ΤΕΙ. Να μην περιμένει κανένας τζάμπα και να προσπαθήσει να πετάξει απο πάνω του αυτό το ω-χαρτο όσο είναι νέος ή όσο είναι νωρίς. Και φυσικά δε ευθύνεται το ΤΕΕ και οι διπλωματούχοι για αυτό στην τελική, αλλά το ξερό μας το κεφάλι. Μπορούσαμε να δώσουμε n φορές πανελλαδικές, κατατακτήριες ή να πάμε στα βαλκάνια, να κάνουμε ζωάρα τζάμπα και θα γυρίζαμε με μια πτυχιάρα απο δω μέχρι εκεί κάτω, εύκολα και άκοπα. Θέλαμε βλέπεις παπούτσι απο τον τόπο μας και πήγαμε μάλιστα επαρχία. Τελικά και μας αρμέξανε οι απατεώνες του project "κάθε πόλη ΑΕΙ και κάθε κωμόπολη ΤΕΙ" και μείναμε με τον μουτζούρη στο χέρι. Ας προσέχαμε, έτσι;

Επεξ/σία από Tasos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατε δωστε κατατακτηριες εξετασεις και περαστε σε ΑΕΙ.

'Εξομοιωση' απλα ξεχαστε την (για νομικους λογους και οχι μονο..)

Επεξ/σία από leonkoum
  • Like 1
Δημοσ.

Εγω θα παραθέσω τη προσωπική μου εμπειρία,

Σαν πτυχιούχους πολιτικός μηχανικός Τ.Ε.

Προφανώς και αναγνωρίζω την έλλειψη γνώσεων μου αποκλειστικά και μόνο στο κομμάτι της Στατικής Μελέτης.

Ξεκίνησα δουλεία σε ένα γραφείο ενός μηχανικού(2 ατομα) πριν ακόμη αποφοιτήσω καθώς γνώριζα να δουλέυω σε ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα που δουλεύουν κατα βάση στην Ευρώπη και όχι στην Ελλαδα.

Έπειτα από 2 χρόνια καθώς χτίσαμε μια πολύ γερή συνεργασία με μια εταιρία στην Ευρώπη κυρίως λόγω των δικών μου skills, έγινα συνέταιρος στην εταιρία αυτή.

Δουλεύουμε πάνω σε BIM projects σε όλη την Ευρώπη και στην Σαουδική Αραβία και δεν υπήρξε ποτέ αμφισβήτηση για τον τίτλο μου "BSc" καθώς τους ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι της σωστής δουλειάς.

Αμφισβήτηση στα 3 χρόνια εμπειρίας μου έχω αντιμετωπίσει μόνο σε αυτή τη χώρα απο ενχώριους πελάτες και κυρίως άνω των 50 χρονών..

Δε σκοπεύω να ασχοληθώ με projects εδώ κυρίως λόγω της Ελληνικής νοοτροπίας.

• Like 5
  • Confused 1
Δημοσ.

Δυστυχώς ακόμα και το πτυχίο ΑΕΙ - πολυτεχνικής σχολής δεν σου δίνει αυτομάτως καλύτερο μισθό, ούτε σου ανοίγει τις πόρτες άμεσα και βρίσκεις πιο εύκολα θέσεις. Επίσης με το πτυχίο της πολυτεχνικής δεν σημαίνει ότι θα είσαι ο σουπερ ή θα τα ξέρεις όλα στην πιάτσα ή στην δουλεία. Ιδέα δεν θα έχεις ούτε από τα υλικά, ούτε από την κατασκευή, ούτε από τις δοκιμές/ελέγχους. Θα πρέπει να διαβάσεις ΞΑΝΑ και να καταλάβεις κάτι που θυμάσαι αμυδρά ή που δεν είχες δει καν στην σχολή. Η σχολή σου δίνει τις βάσεις, κάνεις το μαθηματικό/τεχνικό κομμάτι γενικά, να καταλάβεις τι παίζει σε κάποιες κατηγορίες πχ ηλεκτροτεχνία, στατική, μηχανική υλικών κλπ. Θα πρέπει να σου έρθει το πρόβλημα αργότερα και να χρειαστεί να το αντιμετωπίσεις, για να συνδέσεις την θεωρία της σχολής με ένα αντικείμενο. Η εργασία ζητάει έτοιμες λύσεις, να υπολογίσεις πτώση τάσης για να παραγγείλεις τα σωστά καλώδια, πτώση πίεσης για να παραγγείλεις την σωστή διάμετρο σωλήνα για τα υδραυλικά. Ενδέχεται να ανατρέξεις σε στοιχεία μηχανών γιατί πρέπει να παραγγείλεις κοχλίες (βίδες) για συγκεκριμένη χρήση και ο προμηθευτής να μην ξέρει τις ροπές σύσφιξης κοχλιών και να πρέπει να τα υπολογίσεις μόνος σου γιατί έχεις επίβλεψη που θέλει ροπόκλειδα. Ένας τελειόφοιτος μηχανικός θα ζοριστεί στην αρχή. Όταν τελειώνει δεν ξέρει να λύνει προβλήματα, δεν έχει εμπειρία. Πρέπει να κάτσει με παλιότερο μηχανικό να μάθει την ροή της σκέψης, να πάρει εμπειρία. Υπάρχουν και πολλοί μηχανικοί που δεν θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα και πάνε σε εταιρίες πρόσληψη και δεν ασχολούνται με το αντικείμενο του μηχανικού. Αλλά αν είσαι ΤΕ, θες να έχεις δυνατότητα / αρμοδιότητα μηχανικού, μην ψάχνεις μεσοβέζικες λύσεις. Διάβασε, πάρε πτυχίο όσο είναι νωρίς και μπορείς να ζοριστείς πριν να έχεις τρεχάματα με τα παιδιά, σπίτια κλπ. Σε προηγούμενο ποστ έγραψα για φυσικό που διάβασε και πήρε πτυχίο ΕΜΠ ηλεκτρολόγος. Για ΤΕ ξέρω περισσότερα άτομα που το έκαναν και αποζημιώθηκαν τώρα που είναι μεγάλοι. Ολα μια απόφαση είναι στη ζωή και υπομονή να έχεις. 

Δημοσ.
On 19/05/2024 at 13:12, kostakis81 said:

Καλησπέρα σας

Τώρα τελευταία στην πιάτσα έχουν ακουστεί διάφορα για την αναβάθμιση του πτυχίου και των δικαιωμάτων των πολίτικων μηχανικων τε . εχει κανένας γνώσεις για να μας διαφωτίσει σχετικά ? τι είναι καλύτερο ? κ κατατακτήριες στο παδα ? μεταπτυχιακα , ε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι πως μπορουμε οι πολιικοι μηχανικοι τε να αποκτησουμε εχουμε πληροι και ιδια δικαιωματα με τους 5 ετων φοιτησεως συναδελφους μας 

Αρχικά βρίσκει τον σύλλογό του ή απόφοιτους για να δημιουργήσουν έναν. Στην συνέχεια βρίσκουν ένα δικηγορικό γραφείο της προκοπής και καταθέτουν τις απαραίτητες αγωγές.

Ή θα δώσουν δικαιώματα, ή θα δίνουν χρήματα. Και μάντεψε τι πονάει περισσότερο; Ακριβώς, θα παίρνετε χρήματα εσαεί με τα ... των πολυτεχνείων του ΤΕΕ (γιατί το κύρος τους πληγώνεται, καθώς και η τσέπη τους από το άνοιγμα της κλίκας, όμως οι αποζημιώσεις είναι των φορολογουμένων).

https://www.esos.gr/arthra/87170/epaggelmatika-dikaiomata-apofoiton-tei-nea-prostima-sto-yp-paideias

Καταθέσαμε και εμείς πριν από 1 μήνα τις πρώτες αγωγές και αναμένουμε.

Για την ιστορία, συνάδελφος του πολυτεχνείου (δεν υπάρχει παρόμοια σχολή, αλλά σχετική) παίρνει λιγότερα από εμένα που έχω το μεταπτυχιακό. Οπότε, τα δικαιώματα δεν χρειάζονται σε όλους, παρά μόνο για τα κλειστά επαγγέλματα (τα οποία βασίζονται στα απομεινάρια της τουρκοκρατίας και της μεταπολίτευσης, αλλά άλλο θέμα, αποχωρώ γιατί θα πέσουν να με φάνε). Αλλά το κάνουμε για αυτούς που βγήκαν χωρίς δικαιώματα και έμειναν πίσω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Gallafi23 είπε

Δουλεύουμε πάνω σε BIM projects σε όλη την Ευρώπη και στην Σαουδική Αραβία και δεν υπήρξε ποτέ αμφισβήτηση για τον τίτλο μου "BSc" καθώς τους ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι της σωστής δουλειάς.

Σημειώνω ότι κανένας τίτλος που έχει εκχωρηθεί απο ΣΤΕΦ ΤΕΙ δεν είναι αντίστοιχος με BSc αλλά με BEng. Στο εξωτερικό δηλαδή θεωρείται bachelor in engineering, μηχανικής και όχι bachelor of science, που αφορά τα γνωστά επιστημονικά επαγγέλματα (φυσική, μαθηματικά, βιολογία κλπ.). Τα αντίστοιχα των πολυτεχνείων, ύστερα απο τις τελευταίες προσθήκες, θεωρούνται MEng. Φυσικά στο εξωτερικό οι κάτοχοι τίτλων αντιστοίχων με ΤΕΙ (ακομα και τα παλιά 3ετή του 84) εγγράφονται στα οικεία επιμελήτρια και αδειοδοτούνται κανονικά και δεν θεωρούνται τίτλοι ανωτέρας και επαγγελματικής εκπαίδευσης όπως στην Ελλάδα.

44 λεπτά πριν, csontheline είπε

Ή θα δώσουν δικαιώματα, ή θα δίνουν χρήματα. Και μάντεψε τι πονάει περισσότερο; Ακριβώς, θα παίρνετε χρήματα εσαεί με τα ... των πολυτεχνείων του ΤΕΕ (γιατί το κύρος τους πληγώνεται, καθώς και η τσέπη τους από το άνοιγμα της κλίκας, όμως οι αποζημιώσεις είναι των φορολογουμένων)

Τα χρήματα που δίνουν σαν αποζημίωση είναι αστεία και μάλιστα ειδικότητες που έχουν τα γνωστά Ε.Δ των εργοδηγών της 10ετίας του 70, δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να διορθώνεται μια παρεξήγηση. 

Τα πτυχία από πρώην ΤΕΙ και από τα πολυτεχνεία ειναι ακαδημαϊκά ισότιμα και ισοδύναμα.

Επαγγελματικά και κατά παράβαση των νόμων δεν έχουν εκδοθεί τα όποια επαγγελματικά δικαιώματα. 

Το ΣτΕ ήδη έχει βγάλει καταδικαστικες αποφάσεις για την "παράληψη" του κράτους. Το Ελληνικό κράτος προτιμά να πληρώνει 60 χιλιάδες ευρώ στον κάθε προσφεύγοντα (αυτά έχει επιδίκασε ως τώρα) πάρα να κάνει το αυτονόητο. 

Επεξ/σία από RedEnergy
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...