Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Τώρα τελευταία στην πιάτσα έχουν ακουστεί διάφορα για την αναβάθμιση του πτυχίου και των δικαιωμάτων των πολίτικων μηχανικων τε . εχει κανένας γνώσεις για να μας διαφωτίσει σχετικά ? τι είναι καλύτερο ? κ κατατακτήριες στο παδα ? μεταπτυχιακα , ε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο ?

ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι πως μπορουμε οι πολιικοι μηχανικοι τε να αποκτησουμε εχουμε πληροι και ιδια δικαιωματα με τους 5 ετων φοιτησεως συναδελφους μας 

• Sad 1
  • Haha 4
  • Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαγγελματικά δικαιώματα δίνουν μόνο τα πτυχία. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η αντιστοίχιση των τμημάτων μηχανικών με τα πολυτεχνικά (δηλαδή την εγγραφή στο ΤΕΕ και τα επαγγελματικά δικαιώματα), δεν αφορά πτυχία ΤΕΙ. Αν ήσουν ΤΕΙ Αθήνας ή Πειραιά, ξέρω ότι το ΠΑΔΑ αν μπεις με κατακτήριες σε ευνοεί: θα σε βάλουν σε μεγάλο εξάμηνο και λογικά θα μπορείς να αναγνωρίσεις ένα κάρο μαθήματα.

Περίμενε λίγο ακόμα όμως γιατί αυτή την περίοδο κορυφώνεται η ιστορία με τις αντιστοιχίσεις και ακούγεται από παντού ότι η πρώτη φουρνιά θα είναι οι ναυπηγοί, τοπογράφοι, ηλεκτρολόγοι και η πληροφορική. Οι πολιτικοί λίγο αργότερα, κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Λογικά μέχρι τον Δεκέμβριο που γίνονται οι κατακτήριες θα έχει ολοκληρωθεί, 7 μήνες είναι πολύς χρόνος και δεν έχει ακουστεί ότι θα πάρει πολύ για να λυθεί αυτό το θέμα.

Επεξ/σία από Con_RoXP
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, bilya είπε

εσυ απο πληροφοριακός πως έγινες πολ. μηχανικός?

ρωτΩ για συγγενικο μου προσωπο που δεν το εχει με αυτα ...

23 λεπτά πριν, Con_RoXP είπε

Επαγγελματικά δικαιώματα δίνουν μόνο τα πτυχία. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η αντιστοίχιση των τμημάτων μηχανικών με τα πολυτεχνικά (δηλαδή την εγραφή στο ΤΕΕ και τα επαγγελματικά δικαιώματα), δεν αφορά πτυχία ΤΕΙ. Αν ήσουν ΤΕΙ Αθήνας ή Πειραιά, ξέρω ότι το ΠΑΔΑ αν μπεις με κατακτήριες σε ευνοεί: θα σε βάλουν σε μεγάλο εξάμηνο και λογικά θα μπορείς να αναγνωρίσεις ένα κάρο μαθήματα.

Περίμενε λίγο ακόμα όμως γιατί αυτή την περίοδο κορυφώνεται η ιστορία με τις αντιστοιχίσεις και ακούγεται από παντού ότι η πρώτη φουρνιά θα είναι οι ναυπηγοί, τοπογράφοι, ηλεκτρολόγοι και η πληροφορική. Οι πολιτικοί λίγο αργότερα, κυρίως λόγω γραφειοκρατίας. Λογικά μέχρι τον Δεκέμβριο που γίνονται οι κατακτήριες θα έχει ολοκληρωθεί, 7 μήνες είναι πολύς χρόνος και δεν έχει ακουστεί ότι θα πάρει πολύ για να λυθεί αυτό το θέμα.

ακουσα κατι πατεντες που μερικα παιδια πηγαν σε ιδιωτικο κυπρο και με ελαχιστα μαθηματα αφου τα περισοτερα τα αναγνωρισαν πηραν πληρες νεο πτυχιο ... και για ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ακουσα και ψαχνω την ακρη ... 

σαν του πολυτεχνιου ιδιο με φουλ δικαιωματα . ξερει κανενας ?

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά μλκς είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται να περάσουν - τελειώσουν Πολυτεχνείο. Με πτυχίο Τ.Ε και μερικές "πατέντες" ίσως γίνει αλλιώς η δουλειά, απλά και χωρίς κόπο..

• Like 6
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε

Τελικά μλκς είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται να περάσουν - τελειώσουν Πολυτεχνείο. Με πτυχίο Τ.Ε και μερικές "πατέντες" ίσως γίνει αλλιώς η δουλειά, απλά και χωρίς κόπο..

Απ' την μία έχεις ενα δίκιο, απ' την άλλη όμως πτυχίο από ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ χωρίς δικαιώματα αλλά πτυχίο "πατέντα" εξωτερικού όλα κομπλέ...😂

Επεξ/σία από Con_RoXP
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά ηρεμήστε μερικοί που το παίζετε και θιγμένοι.

Απλά τα πράγματα με το μπανανιστάν, έχω προπτυχιακό μηχανικός ΤΕ, αλλά από εκεί και μετά μεταπτυχιακό, διδακτορικό, (έχω κάνει και κάποια postdoc), δημοσιεύσεις αποκλειστικά σε Q1, και οι αποφοιτήσαντες που τους έκανα μάθημα στα βρετανικά πανεπιστήμια από τα οποία έχω περάσει έρχονται και γράφονται στο ΤΕΕ αλλά εγώ που τους κάνω μάθημα... δεν μπορώ. :-D

Δεν είμαι ικανός βρε παιδί μου. :-D

Μόνη λύση αν θες να πάρεις ίδια δικαιώματα είναι να δώσεις κατατακτήριες. Οτιδήποτε άλλο στη χώρα του παραλόγου δεν περνάει.

Επεξ/σία από RedEnergy
  • Like 18
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

ποιος ειπε χωρις κοπο ? το να δωσεις κατατακτηριες καπου και να περασεισ και αλλα μαθηματα εσεις το λετε χωρισ κοπο ?  εγω το βλεπω εξυπναδα και λυση... 

δηλαδη επιδη καποιος δεν περασε στο πολυτεχνιο με την 1  και πηρε ισαξιο πτυχιο με αλλο τροπο εσεις θελετε να μενει καταδικασμενος εισ των αιωνα ? προσεξτε την κοσμοθεωρηση ταυτη ...

ο κοσμος εξελσετε κυριε ..

• Like 4
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, tzitzikas2 said:

Έχεις δει υλη από κατατακτήριες; Όλο το Πολυτεχνείο πρέπει να διαβάσεις. Μην λέμε ότι θέλουμε.!! 

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

Για την ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ - οχι αναβαθμιση .... Ευκολοι τροποι απο βουλγαρια και τα σχετικα...Τα νεα πολυτεχνεια ισως αξιζουν αλλα θα δειξει στη πορεια προς το παρον εχουν πολλους κομπλεξικους..

Τώρα το πολυτεχνειο κοζάνης φαίνεται αρκετά νορμαλ φιλος μου ηλεκτρολογος απο ασπαιτε το τελειωσε σε 2.5 χρονια απο κατατακτηριες και μου ελεγε τα καλυτερα για τους καθηγητές.

Αλλιως κολλεγιάκι σύντομα.. οπως πολυ που ηρθαν απο εξωτερικό (βλέπε πολιτικοί μηχανικοί) και για την αντιστοίχιση δίνανε εξετάσεις στο πανεπιστήμιο πάτρας στατικές και μπετά πάνω απο 12 φορές και περάσανε με βύσμα... Ολα γίνονται - Ελλάδα 2.0

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakis81 είπε

δηλαδη επιδη καποιος δεν περασε στο πολυτεχνιο με την 1  και πηρε ισαξιο πτυχιο με αλλο τροπο εσεις θελετε να μενει καταδικασμενος εισ των αιωνα ? προσεξτε την κοσμοθεωρηση ταυτη ...

ο κοσμος εξελσετε κυριε ..

Πώς γίνεται από τη μια να λες αυτό και από την άλλη να υποστηρίζεις με νύχια και με δόντια επιμελητήρια στην πληροφορική μόνο εσύ το ξέρεις...

• Like 1
  • Haha 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κωστάκης, τα πράγματα είναι πολύ απλά: θα πεις του συγγενικού σου προσώπου, ότι απο την επομένη που θα γίνει δεκτός απόφοιτος ΠΑΔΑ (πολιτικός μηχανικός) στο ΤΕΕ κανονικά, να ξεκινήσει διάβασμα για κατατακτήριες για το ΠΑΔΑ. Αν βιάζεται, με την προϋπόθεση ότι είναι Αθήνα, παίζει και το σενάριο για ΕΜΠ από τώρα. Να ετοιμαστεί όμως για εξαντλητικό διάβασμα και προετοιμασία 1 έτους με φροντιστήριο για να έχει καποια ελπίδα να περάσει. Από τα άλλα που ακούς να μην πιστέψεις απολύτως τίποτα αν δεν τα δεις. Για λύσεις κΩλεγίων κλπ δεν το συνιστώ, γιατί παίζει πολύ παπάντζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον η κοινωνίας μας αποφάσισε ότι "η αγορά αποφασίζει" και όλοι έχουν δικαιώματα στα πάντα με τον έναν (βγάλε 19 για Ιατρική, ΕΜΠ, Νομική Αθηνών), ή τον άλλον τρόπο (μπες Πολ. Μηχ. ΤΕΙ στις Σέρρες ή πήγαινε Κολλέγιο ή πήγαινε Βουλγαρία), τότε προβλέπω σε λίγο χρονικό διάστημα με την τωρινή οικονομική κατάσταση στη χώρα και την υπερπληθώρα "προσοντούχων" να ζούμε κωμικοτραγικές καταστάσεις, όπου ο Γιατρός της Ιατρικής Αθηνών θα χάνει την θέση στο νοσοκομείο απ' τον βυσματούχο της Βουλγαρίας, ο Ηλεκτρολόγος Μηχ. του ΕΜΠ να ανταγωνίζεται τον ηλεκτρολόγο του ΟΑΕΔ, ο δικηγόρος της Νομικής Αθηνών να χτυπάει μύγες και να του παίρνει τη δουλειά ο γόνος με το πτυχίο από γνωστό γαλλικό κολλέγιο κτλ.

Επεξ/σία από rain-man
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Η απόκτηση ενός πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν σου εγγυάται καμία επαγγελματική εξέλιξη από μόνη της. Όσο παραμένουμε κολλημένοι στα χαρτιά και στις περγαμηνές αντί στην πραγματική γνώση και εξέλιξη, καταφέρνουμε μόνο την μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών της ελληνικής αγοράς . Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε δεύτερη στην Ευρώπη απο το τέλος ως προς την αγοραστική μας δύναμη. 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Τι σχέση έχει η "πραγματική" γνώση με τα λεφτά; Δεν υπάρχει συσχετισμός, μεγαλύτερη σχέση έχει η νομοθεσία. Η απαξίωση των σπουδών θα φέρει εργασιακή ζούγκλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...