Προς το περιεχόμενο

Skoda Kamiq, συμβουλές και τι προσέχουμε ;

Dev1l

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

προ λίγων ημερών έκλεισα την συμφωνία για αγορά ενός Skoda Kamiq του 2019 με κινητήρα 1.0TSI 116HP και αυτόματο DSG7 κιβώτιο με 65.000χλμ. Το αμάξι κυρίως αντικαθιστά πλέον την μοτοσυκλέτα που είχα γιατί πλέον θέλω άνεση και ησυχία για εκδρομές τα ΣΚ και γενικά ταξίδια, σε καθημερινή χρήση έχω το Opel Corsa Diesel της δουλείας οπότε και δεν θα επωμιστεί το βάρος της καθημερινής μετακίνησης. Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν ένα Toyota Avensis 2004 1.8T που μας άφησε από κινητήρα προ 3ετίας. Στο δια ταυτα λοιπόν...

Είναι η πρώτη φορά που έχω αυτόματο κιβώτιο σε αυτοκίνητο, δείχνει να είναι υπερβολικά ωραίο και άνετο, ειδικά σε πόλη που το πηρα test drive, δεν καταλαβαίνεις αλλαγές, επιπλέον είναι η πρώτη φορά που θα έχω turbo σε δικό μου όχημα και δεν ξέρω τι παίζει με αυτό. Φαίνεται γενικά γρήγορο και όμορφο στα γούστα μου (μιας και το kamiq το κοιτούσα αρκετά τα τελευταία χρόνια) με όλα τα ηλεκτρονικά και γενικά χαμηλά τέλη συγκριτικά πάντα με το προηγούμενο. Τα ερωτήματα μου είναι:

Τι προσέχουμε στο αυτοκίνητο με turbo (χρειάζεται να μένει αναμένο μετά από ταξίδι όπως βλέπω κάτι κάγκουρες με αυτοκίνητα ; ) ?

Υπάρχει κάποιος επιπλέον ελεγχος που πρέπει να γίνεται στο σασμάν συγκριτικά με το χειροκίνητο ; και αν πρέπει να κάνω κάτι εγώ...

Το αυτοκίνητο θα πηγαίνει στην Skoda για service για ότι προβλέπεται. Αλλά γενικότερα τι προσέχουμε μιας και πρώτη φορά σε όμιλο VW.

Συμβουλές και γενικά σχόλια ευπρόσδεκτα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Επεξ/σία από Dev1l
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Skoda Kamiq, συμβουλές και τι προσέχουμε ;
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ στο Troc μου 1.0 δεν το πατάω και δεν το πλακώνω. Το αφήνω να φτάσει θερμοκρασία λαδιού τουλάχιστον 85 βαθμούς και μετά το δίνω κανονικά. 'Οταν επιστρέφω περιμένω 5 λεπτά χωρίς να το πιέζω ιδιαίτερα. Το έχω από το 21 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...