Προς το περιεχόμενο

Ζημιά σε αυτοκίνητο με ευθύνη του δήμου

letryf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

24 λεπτά πριν, letryf είπε

Στην καρεντα θεωρητικά τους συμφέρει η ολική γιατί ξέρουν ότι θα πάρω και καινούριο από αυτούς. 

Σιγουρα οχι. Σιγουρα τους συμφερει να το επισκευασουν και οχι να το πεταξεις.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 hours ago, andreaspA said:

γνωριζω δυο περιπτωσεις που ασφαλισμενο οχημα με κλοπη, μεταχειρισμενο και ασφαλισμενο στην αξια που αγοραστηκε, αποζημιωθηκε παραπανω απο οσο αναγραφει το συμβολαιο, λογω οτι την στιγμη της ζημιας η τιμη του ειχε ανεβει 20% .

3 hours ago, andreaspA said:

Εχω συμμετασχει σε ολοκληρη συζητηση επι του θεματος. Ειναι υποθεσεις καλού συναδέλφου.

Ράδιο αρβύλα λοιπόν. Καλό είναι λοιπόν να μην αναμεταδίδεις κατά πάσα πιθανότητα μπαρουφες.

1 hour ago, tuning123 said:

Η υπασφαλιση, το λέει και η λέξη, είναι όταν ένα «αντικείμενο» σπιτι πχ όχημα πχ ασφαλίζεται κάτω από την τρέχουσα εμπορική του αξία, με αποτέλεσμα όταν επέλθει ο κίνδυνος, να αποζημιωθεί αναλογικά. 

αν ένα όχημα με σημερινη αξία «πιάνει» 10.000€ και το ασφαλίσεις 8.000€ τότε θα εισπραχθεί 20% λιγότερη αποζημίωση.

Ναι προφανώς αγαπητέ.

7 hours ago, andreaspA said:

γνωριζω δυο περιπτωσεις που ασφαλισμενο οχημα με κλοπη, μεταχειρισμενο και ασφαλισμενο στην αξια που αγοραστηκε, αποζημιωθηκε παραπανω απο οσο αναγραφει το συμβολαιο, λογω οτι την στιγμη της ζημιας η τιμη του ειχε ανεβει 20% .

3 hours ago, andreaspA said:

Εχω συμμετασχει σε ολοκληρη συζητηση επι του θεματος. Ειναι υποθεσεις καλού συναδέλφου.

Ράδιο αρβύλα λοιπόν. Καλό είναι λοιπόν να μην αναμεταδίδεις κατά πάσα πιθανότητα μπαρουφες.

1 hour ago, tuning123 said:

Η υπασφαλιση, το λέει και η λέξη, είναι όταν ένα «αντικείμενο» σπιτι πχ όχημα πχ ασφαλίζεται κάτω από την τρέχουσα εμπορική του αξία, με αποτέλεσμα όταν επέλθει ο κίνδυνος, να αποζημιωθεί αναλογικά. 

αν ένα όχημα με σημερινη αξία «πιάνει» 10.000€ και το ασφαλίσεις 8.000€ τότε θα εισπραχθεί 20% λιγότερη αποζημίωση.

Ναι προφανώς αγαπητέ.

15 λεπτά πριν, li@m είπε

Ράδιο αρβύλα λοιπόν. Καλό είναι λοιπόν να μην αναμεταδίδεις κατά πάσα πιθανότητα μπαρουφες

Ραδιο αρβυλα ειναι αυτα που συζητας εσυ στο καφενειο.
Ειμαι επαγγελματιας ασφαλιστικός πράκτορας, και μιλαω για 2 συγκεκριμένες και πραγματικες περιπτωσεις τον Οκτωμβριο του 2022 με αναδρομικες προσθετες πραξεις για εισπραξη της διαφοράς του ασφαλίστρου. Η μια για κλοπή μοτοσυκλετας απο τα 6500€ στα 8500€ και η 2η περιπτωση ηταν αυτοκινητο αγορασμενο 15050€ καινουργιο και ασφαλισμενο σε αυτη την αξια. Η τιμη καινούργιου την στιγμη της ζημιας ηταν 22.000€. Η ασφαλιστικη δέχθηκε να αποζημιωσει με 17000€, και ο πελατης πηγε δικαστικα διεκδικωντας ακομα μεγαλυτερη αποζημιωση.
Για τα υπολοιπα θα σε ενημερώσει ο δικηγόρος σου. 

19 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ναι με ρωτήσανε 3-4 φορές αν θελω να μιλησω. Ήμουν και με τον γιο μου (3 χρονων) και προφανως ήθελαν δράμα κλπ. 
Πρηχτες λιγάκι αν και ευγενικοί.

• Like 2
  • Haha 2

22 ώρες πριν, letryf είπε

Αυτο μου δημιουργεί απορίες. Είσαι στο δήμο ή υπάρχει τρόπος να βρουμε πληροφορίες του κτηματολογίου και απλοί πολίτες;
Γιατί εμείς την βρήκαμε συμπτωματικά μέσω μια γνωστής μας ασφαλίστριας και θα ήθελα να ξέρω αν ισχύει.

παντως σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη του κτηματολογίου φαίνεται ξεκάθαρα ότι το επίμαχο δέντρο είναι σε χώρο του δήμου (αν και επαναλαμβάνω την ευθύνη για τα δέντρα που τα κλαδιά τους είναι πάνω από πεζοδρόμια και δρόμο την έχει ο δήμος) και το συγκεκριμένο ήταν  ξεκάθαρα σάπιο και δεν το είχαν κλαδέψει.

1442108d-6387-414a-890f-d78a8257d06a.jpg

a2bbd15c-4d8c-4e28-adaa-bc1766965e29.jpg

Στο κτηματολόγιο έχουμε πρόσβαση συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, τα στοιχεία βέβαια διέπονται απο GDPR οπότε δεν είναι εύκολα κοινοποιήσιμα.
Ετσι πως παραθέτεις την φωτό το δένδρο είναι εκτός περίφραξης και ρυμοτομίας οπότε σίγουρα ανήκει στον δήμο, θα ταλαιπωρηθείς λίγο αλλα θα πληρωθείς.
Εγώ αναρωτιέμαι σε περίπτωση που σε πληρώσει ολική ο Δήμος, το tree-roc ποιός θα το πάρει; Γιατί απο την μία σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί, απο την άλλη και σαν ανταλλακτικά η αξία του είναι σημαντική. Αν το έβγαζες για πώληση άνετα ενα 15ρι το έπιανε.

14 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ραδιο αρβυλα ειναι αυτα που συζητας εσυ στο καφενειο.
Ειμαι επαγγελματιας ασφαλιστικός πράκτορας, και μιλαω για 2 συγκεκριμένες και πραγματικες περιπτωσεις τον Οκτωμβριο του 2022 με αναδρομικες προσθετες πραξεις για εισπραξη της διαφοράς του ασφαλίστρου. Η μια για κλοπή μοτοσυκλετας απο τα 6500€ στα 8500€ και η 2η περιπτωση ηταν αυτοκινητο αγορασμενο 15050€ καινουργιο και ασφαλισμενο σε αυτη την αξια. Η τιμη καινούργιου την στιγμη της ζημιας ηταν 22.000€. Η ασφαλιστικη δέχθηκε να αποζημιωσει με 17000€, και ο πελατης πηγε δικαστικα διεκδικωντας ακομα μεγαλυτερη αποζημιωση.
Για τα υπολοιπα θα σε ενημερώσει ο δικηγόρος σου. 

Δηλαδη πληρωναν ασφαλιστρα για αποζημιωση την τιμη που ειχαν συμφωνησει και οι ασφαλισμενοι εκαναν δικαστηριο και απαιτησαν μεγαλυτερη αποζημιωση?

Οποτε μπορουμε ολοι να τα ασφαλιζουμε για 1000€ να μην πληρωνουμε μεγαλα ασφαλιστρα και αν τυχον κλαπει να κανουμε δικαστηριο.

5 λεπτά πριν, lary7 είπε

Στο κτηματολόγιο έχουμε πρόσβαση συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, τα στοιχεία βέβαια διέπονται απο GDPR οπότε δεν είναι εύκολα κοινοποιήσιμα.
Ετσι πως παραθέτεις την φωτό το δένδρο είναι εκτός περίφραξης και ρυμοτομίας οπότε σίγουρα ανήκει στον δήμο, θα ταλαιπωρηθείς λίγο αλλα θα πληρωθείς.
Εγώ αναρωτιέμαι σε περίπτωση που σε πληρώσει ολική ο Δήμος, το tree-roc ποιός θα το πάρει; Γιατί απο την μία σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί, απο την άλλη και σαν ανταλλακτικά η αξία του είναι σημαντική. Αν το έβγαζες για πώληση άνετα ενα 15ρι το έπιανε.

Αυτό το τελευταίο το αναρωτιέμαι και εγώ. Νομίζω στις περιπτώσεις με τις ασφαλιστικές το παίρνει η ασφαλιστική και το σκοτώνει για να βγάλει λίγα από τα σπασμένα. 
Δεν ρώτησα, ίσως γνωρίζει ο πραγματογνώμονας που θα δω την Δευτέρα. 
Αν φυσικά από την Καρεντα προτείνουν ολική.

• Like 1

15 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Δηλαδη πληρωναν ασφαλιστρα για αποζημιωση την τιμη που ειχαν συμφωνησει και οι ασφαλισμενοι εκαναν δικαστηριο και απαιτησαν μεγαλυτερη αποζημιωση?

Οποτε μπορουμε ολοι να τα ασφαλιζουμε για 1000€ να μην πληρωνουμε μεγαλα ασφαλιστρα και αν τυχον κλαπει να κανουμε δικαστηριο.

Πλήρωναν ασφάλιστρα για την τιμή που έγραφε το τιμολόγιο σε καινουργιο όχημα και απαίτησαν να πληρωθούν παραπάνω , έτσι ώστε να αποκαταστήσουν πραγματικά την ζημιά τους, σε ιδιαίτερες συνθήκες που τις βιώνουμε για πρώτη φορά στην αγορά αυτοκινήτου.

Αυτό που περιγράφεις εσύ είναι δόλος και φυσικά ποτέ δεν θα αποζημιωθείς.

Επειδη τυγχάνει να ειναι το επάγγελμα μου το κλαδεμα ψηλων δεντρων, εχω φριξει με αυτο που βλεπω αλλα δυστυχώς δεν ειναι σπανιο περιστατικό.

Μολις εχθες ημουν σε ιδιωτικο παρκιγκ στο Ρεντη και εσπασε κλαδι καρυδιάς κανοντας ζημια 4500€ σε ενα ωραιότατο 24' AUDI A3 ακομα αστρωτο. Οτι και να επισκευασει ο άνθρωπος το αμαξι ποτε δε θα ειναι το ιδιο.

Ο κοσμος δε παιρνει αρκετα στα σοβαρα τους κινδύνους που ελλοχεύουν οταν ενα δεντρο φτανει στο θεο μεσα στον αστικο ιστο με αποτελεσμα πολυ κλαμα κατοπιν εορτής.

Βεβαίως εδω μιλαμε για δεντρο του Δήμου οποτε τουλάχιστον, αφου αποφυγαμε τα χειροτερα (τραυματισμους κτλ), υπαρχουν λεφτα να αποζημιωθει ο ανθρωπος.

Να δειτε οταν πεφτουν απο τον ενα γειτονα στον αλλο τι γίνεται που μερικες φορες δεν υπαρχουν λεφτα για αποζημιώσεις και γίνεται βεντέτα.

• Sad 1

Update

Με πήραν από καρεντα μετά από πολλά τηλ και πρήξιμο. Η ζημιά είναι πάνω από 10χιλ € αλλά όχι ολική για ολική μάλλον. Μέχρι Δευτέρα θα καταλήξουν. 

Αντικατάσταση όλων των σπασμένων, βάψιμο όπου υπάρχουν γρατσουνιές κλπ. 

καποιοι γράψατε εδώ για πρόβλημα δομικό  με τις μπάρες κλπ αλλα δεν έχω ιδέα από τέτοια. Θέλω να πιστεύω ότι τα έλεγξαν όλα. 

8 λεπτά πριν, letryf είπε

Update

Με πήραν από καρεντα μετά από πολλά τηλ και πρήξιμο. Η ζημιά είναι πάνω από 10χιλ € αλλά όχι ολική για ολική μάλλον. Μέχρι Δευτέρα θα καταλήξουν. 

Αντικατάσταση όλων των σπασμένων, βάψιμο όπου υπάρχουν γρατσουνιές κλπ. 

καποιοι γράψατε εδώ για πρόβλημα δομικό  με τις μπάρες κλπ αλλα δεν έχω ιδέα από τέτοια. Θέλω να πιστεύω ότι τα έλεγξαν όλα. 

Ζητα τους  να υπογράψουν ότι το αμάξι θα είναι όπως πριν .Αν προχωρήσεις με αυτό πρέπει να υπολογίσεις και την μείωση αξίας που θα έχει σε πώληση μετά απο τόσες επισκευές.

• Like 1

38 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ζητα τους  να υπογράψουν ότι το αμάξι θα είναι όπως πριν .Αν προχωρήσεις με αυτό πρέπει να υπολογίσεις και την μείωση αξίας που θα έχει σε πώληση μετά απο τόσες επισκευές.

Ναι αυτό το χαρτί το έχω πει ήδη ότι το θέλω. 
πιστευεις ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω αποζημίωση για τη μείωση αξίας του αυτοκινήτου εξωδικαστικά;  
αλλα δε νομίζω να μπορώ να αποδείξω ποια θα είναι η νέα αξία του. Η εμπορική μπορώ, η νέα αξία δεν μπορώ προφανώς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω γιατί το μπλέκετε το θέμα. Εδώ δεν πρόκειται για τροχαίο με εμπλεκόμενες ασφαλιστικές αλλά για αστική ευθύνη. Σα να έπεσε ένα τεράστιο μάρμαρο από μια πολυκατοικία και να πλάκωσε το αμάξι. Ούτε η Karenta επέχει θέση αναγκαστικού πραγματογνώμονα. Ο παθών με το T-Roc υπέστη τη ζημία και έχει το βάρος της απόδειξης για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του. Ο δε έχων την ευθύνη πιθανότατα (ειδικά επειδή είναι ΝΠΔΔ) έχει και αυτός (ο αρμόδιος αντιδήμαρχος) ευθύνη να πιστοποιήσει το πραγματικό ύψος της ζημίας με μια πραγματογνωμοσύνη για να μην έχει μπελάδες εκ των υστέρων. Η προσωπική γνώμη του γράφοντος είναι ότι ΔΕΝ επισκευάζεται με ασφάλεια όχημα που έχει κόψει κολώνες οροφής. Είναι από τις δομικές ζημίες που δεν αποκαθίστανται. Αν το επισκευασμένο τουμπάρει σιγά μην αντέξει. Όποιος λέει ότι το T-Roc της φωτογραφίας που είδαμε μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση είναι τεράστιος ηλίθιος και συνεργός σε δολοφονία. 

ΥΓ επίσης εννοείται ότι ο παθών παίρνει την αποζημίωση (όποια συμφωνηθεί) και παραδίδει το ημικατεστραμμένο αμάξι το οποίο πιθανότατα θα πουληθεί (ακριβά) για ανταλλακτικά. Διότι κατά τις διατάξεις Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού δεν δικαιούται και την αποζημίωση και το όχημα αφού έτσι θα αποκόμιζε μεγαλύτερη ωφέλεια από την αξίωσή να αποζημιωθεί στην τρέχουσα αξία του πράγματός του.

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 3

11 ώρες πριν, kalmik είπε

Δεν καταλαβαίνω γιατί το μπλέκετε το θέμα. Εδώ δεν πρόκειται για τροχαίο με εμπλεκόμενες ασφαλιστικές αλλά για αστική ευθύνη. Σα να έπεσε ένα τεράστιο μάρμαρο από μια πολυκατοικία και να πλάκωσε το αμάξι. Ούτε η Karenta επέχει θέση αναγκαστικού πραγματογνώμονα. Ο παθών με το T-Roc υπέστη τη ζημία και έχει το βάρος της απόδειξης για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του. Ο δε έχων την ευθύνη πιθανότατα (ειδικά επειδή είναι ΝΠΔΔ) έχει και αυτός (ο αρμόδιος αντιδήμαρχος) ευθύνη να πιστοποιήσει το πραγματικό ύψος της ζημίας με μια πραγματογνωμοσύνη για να μην έχει μπελάδες εκ των υστέρων. Η προσωπική γνώμη του γράφοντος είναι ότι ΔΕΝ επισκευάζεται με ασφάλεια όχημα που έχει κόψει κολώνες οροφής. Είναι από τις δομικές ζημίες που δεν αποκαθίστανται. Αν το επισκευασμένο τουμπάρει σιγά μην αντέξει. Όποιος λέει ότι το T-Roc της φωτογραφίας που είδαμε μπορεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση είναι τεράστιος ηλίθιος και συνεργός σε δολοφονία. 

ΥΓ επίσης εννοείται ότι ο παθών παίρνει την αποζημίωση (όποια συμφωνηθεί) και παραδίδει το ημικατεστραμμένο αμάξι το οποίο πιθανότατα θα πουληθεί (ακριβά) για ανταλλακτικά. Διότι κατά τις διατάξεις Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού δεν δικαιούται και την αποζημίωση και το όχημα αφού έτσι θα αποκόμιζε μεγαλύτερη ωφέλεια από την αξίωσή να αποζημιωθεί στην τρέχουσα αξία του πράγματός του.

Αυτό με τις κολώνες οροφής που λες και εσυ και κάποιοι άλλοι πού το παρατηρείτε στις φωτογραφίες. 
γιατί η καρεντα είπε ότι θα το φτιάξει δεν πάει για ολική. 

βαζω και το παιδί στο αυτοκίνητο και δε θέλω με τίποτα την πιθανότητα να είναι επικίνδυνο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...