andreaspA Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 1 λεπτό πριν, tuning123 είπε προφανως αλλά και Εννοείται ότι θα αποζημιωθείς σε αξία μεταχειρισμένου και οχι σε αξία Καινούργιου ακομα και ασφαλιστική να σε αποζημίωνε θα σου έδινε τα 28 που πλήρωσες πριν 2 χρόνια ; Αλλα ούτε και τα 33 για να πάρεις εσυ καινούργιο κούτα όχημα εφόσον έχεις ήδη στην κατοχή σου διετίας. αν το πήρες 28 και παίρνεις και 26 μιλάμε για οριακά μηδενική απομείωση αξίας και σχετική μηδενική ζημία. το πως θα βγεις χαμένος δεν έχω καταλάβει. Ειναι ασχετο με το θεμα της συζητησης τωρα, αλλα γνωριζω δυο περιπτωσεις που ασφαλισμενο οχημα με κλοπη, μεταχειρισμενο και ασφαλισμενο στην αξια που αγοραστηκε, αποζημιωθηκε παραπανω απο οσο αναγραφει το συμβολαιο, λογω οτι την στιγμη της ζημιας η τιμη του ειχε ανεβει 20% . Στην περιπτωση του φιλου παραπανω, ευκολα θα αποζημιωθει με την σημερινη τιμη αγορας του αυτοκινητου, με καμια παλαιοτητα ή εστω ελάχιστη. Το αν το πηρε σε χαμηλη τιμη ή τσάμπα , δεν μας ενδιαφέρει. Το θέμα ειναι να αποκατασταθει η ζημια του τωρα. Παντα μιλαω αν παει δικαστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου 22 λεπτά πριν, tuning123 είπε προφανως αλλά και Εννοείται ότι θα αποζημιωθείς σε αξία μεταχειρισμένου και οχι σε αξία Καινούργιου ακομα και ασφαλιστική να σε αποζημίωνε θα σου έδινε τα 28 που πλήρωσες πριν 2 χρόνια ; Αλλα ούτε και τα 33 για να πάρεις εσυ καινούργιο κούτα όχημα εφόσον έχεις ήδη στην κατοχή σου διετίας. αν το πήρες 28 και παίρνεις και 26 μιλάμε για οριακά μηδενική απομείωση αξίας και σχετική μηδενική ζημία. το πως θα βγεις χαμένος δεν έχω καταλάβει. …. Δεν θα εγώ αυτοκίνητο. Δε θα βγω χαμένος ως προς την συναλλαγή, αλλα αυτοκίνητο δεν θα έχω και για να πάρω το ίδιο πρέπει να βρω ακόμη 7χιλ ευρώ. και όλα αυτά χωρίς να φταίω σε τίποτα. Προφανως δεν θα αρνηθώ αν πάει εκεί, αλλά και πάλι, αυτή τη στιγμή πρέπει να μετακινώ τον γιο μου (2,5 ετών) με ένα δανεικό αυτοκίνητο 25ετιας, χωρίς κλιματισμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuning123 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 2 λεπτά πριν, letryf είπε Δεν θα εγώ αυτοκίνητο. Δε θα βγω χαμένος ως προς την συναλλαγή, αλλα αυτοκίνητο δεν θα έχω και για να πάρω το ίδιο πρέπει να βρω ακόμη 7χιλ ευρώ. και όλα αυτά χωρίς να φταίω σε τίποτα. Προφανως δεν θα αρνηθώ αν πάει εκεί, αλλά και πάλι, αυτή τη στιγμή πρέπει να μετακινώ τον γιο μου (2,5 ετών) με ένα δανεικό αυτοκίνητο 25ετιας, χωρίς κλιματισμό. Θα αποζημιωθείς για αυτό που είχες. Αν η μέση τιμή για ενα t-roc είναι 26.500€ αυτό και θα λάβεις. όσο έχει η αντικατάσταση του, ως έχει, ΟΧΙ για να πάρεις του '24. Αρα με τα 26κ. μπορείς να αποκτήσεις ένα αντίστοιχο μεταχειρισμένο. Είναι σαν να λέμε ότι έχεις ένα π.χ. FABIA του 2012 που κόστιζε 14.000€ και σήμερα "απαιτείς" να αποζημιωθείς για όσο το αγόρασες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου Μόλις τώρα, tuning123 είπε Θα αποζημιωθείς για αυτό που είχες. Αν η μέση τιμή για ενα t-roc είναι 26.500€ αυτό και θα λάβεις. όσο έχει η αντικατάσταση του, ως έχει, ΟΧΙ για να πάρεις του '24. Αρα με τα 26κ. μπορείς να αποκτήσεις ένα αντίστοιχο μεταχειρισμένο. Είναι σαν να λέμε ότι έχεις ένα π.χ. FABIA του 2012 που κόστιζε 14.000€ και σήμερα "απαιτείς" να αποζημιωθείς για όσο το αγόρασες. Ναι ρε καταλαβαίνω πως το λες. αλλα δεν θίξαμε και τον δήμο που μου χάλασε το αμάξι και πρέπει να τρέχω 6 μήνες χωρίς αυτοκίνητο για να παω να αγοράσω παρόμοιο άλλου. δε θα πω και ευχαριστώ για αυτό. Μόλις τώρα, letryf είπε Ναι ρε καταλαβαίνω πως το λες. αλλα δεν θίξαμε και τον δήμο που μου χάλασε το αμάξι και πρέπει να τρέχω 6 μήνες χωρίς αυτοκίνητο για να παω να αγοράσω παρόμοιο άλλου. δε θα πω και ευχαριστώ για αυτό. ΥΓ: ακόμα δεν έχω πάρει πόρισμα από τον μηχανικό βέβαια. Μπορεί να πει με 10χιλ φτιάχνεται και τσάμπα να τα λέμε όλα αυτά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuning123 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου Μόλις τώρα, letryf είπε Ναι ρε καταλαβαίνω πως το λες. αλλα δεν θίξαμε και τον δήμο που μου χάλασε το αμάξι και πρέπει να τρέχω 6 μήνες χωρίς αυτοκίνητο για να παω να αγοράσω παρόμοιο άλλου. δε θα πω και ευχαριστώ για αυτό. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση είσαι και με συγχωρείς για την έκφραση και κερατάς και δαρμένος. Πίστεψε με σε κατανοώ απόλυτα γιατί έχω βρεθεί στην θέση σου. Οχι με δέντρο δήμο κλπ αλλα με τροχαίο ατύχημα ... Αν θες την άποψη μου, ΜΟΝΟ με νομικό δηλ. δικηγόρο θα διεκδικήσεις ΟΛΑ όσα θα δαπανήσεις, και σίγουρα θα βγάλεις αρκετά παραπάνω απο το να το κινήσεις μόνος σου. Θα δικαιολογήσει είτε ταξί, είτε μετακινήσεις, είτε απομείωση αξίας οχήματος, είτε ψυχική οδύνη περί μετακίνησης τέκνου κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου 8 λεπτά πριν, tuning123 είπε Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση είσαι και με συγχωρείς για την έκφραση και κερατάς και δαρμένος. Πίστεψε με σε κατανοώ απόλυτα γιατί έχω βρεθεί στην θέση σου. Οχι με δέντρο δήμο κλπ αλλα με τροχαίο ατύχημα ... Αν θες την άποψη μου, ΜΟΝΟ με νομικό δηλ. δικηγόρο θα διεκδικήσεις ΟΛΑ όσα θα δαπανήσεις, και σίγουρα θα βγάλεις αρκετά παραπάνω απο το να το κινήσεις μόνος σου. Θα δικαιολογήσει είτε ταξί, είτε μετακινήσεις, είτε απομείωση αξίας οχήματος, είτε ψυχική οδύνη περί μετακίνησης τέκνου κλπ. Προς το παρον όσο υπάρχει συνεννόηση προσπαθώ να λυθεί το θέμα όσο πιο γρήγορα και με λιγότερη χασούρα γίνεται. Αν στη πορεία νιώσω ότι με κοροϊδεύουν και πάνε να την βγάλουν τσάμπα τη δουλειά, η δικηγόρος μας είναι ενήμερη για όλες μας τις κινήσεις, θα αναλάβει να το πάμε δικαστικά. ελπιζω να κυλήσουν όλα όπως μέχρι τώρα αφού έχουμε θετική αντιμετώπιση και κατανόηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 1 hour ago, andreaspA said: αλλα γνωριζω δυο περιπτωσεις που ασφαλισμενο οχημα με κλοπη, μεταχειρισμενο και ασφαλισμενο στην αξια που αγοραστηκε, αποζημιωθηκε παραπανω απο οσο αναγραφει το συμβολαιο, λογω οτι την στιγμη της ζημιας η τιμη του ειχε ανεβει 20% Είσαι σίγουρος ή έχεις ακούσει από κάποιον άλλο; Γνωρίζεις μάρκα/μοντέλο; Εκπλήσσομαι το λιγότερο μπορώ να πω καθώς αν συνένη, τότε πρόκειται για υπασφάλιση, που μάλλον καμία ασφαλιστική δεν θα αποζημίωνε με 20% παραπάνω του κεφαλαίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου 6 λεπτά πριν, li@m είπε Είσαι σίγουρος ή έχεις ακούσει από κάποιον άλλο; Γνωρίζεις μάρκα/μοντέλο; Εκπλήσσομαι το λιγότερο μπορώ να πω καθώς αν συνένη, τότε πρόκειται για υπασφάλιση, που μάλλον καμία ασφαλιστική δεν θα αποζημίωνε με 20% παραπάνω του κεφαλαίου. Και μένα ο ασφαλιστής μου είπε ότι στην ολική βγαίνει λίγο παραπάνω συνήθως. Αλλά δεν έχω παράδειγμα προσωπικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
li@m Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 7 minutes ago, letryf said: Και μένα ο ασφαλιστής μου είπε ότι στην ολική βγαίνει λίγο παραπάνω συνήθως. Αλλά δεν έχω παράδειγμα προσωπικά. Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην αστική ευθύνη τρίτου. Δηλαδή το όχημα που θα βγει ολική και θα αποζημιωθεί να είναι το τρίτο μέρος. Αν όμως έχουμε περίπτωση κλοπής/πυρκαϊάς/ζημιές ιδίου οχήματος, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί με μεγάλυτερο κεφάλαιο απ΄ ότι ήταν ασφαλισμένο καθώς εμπίπτει στην περίπτωση υπασφάλισης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gakost Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 7 minutes ago, li@m said: Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην αστική ευθύνη τρίτου. Δηλαδή το όχημα που θα βγει ολική και θα αποζημιωθεί να είναι το τρίτο μέρος. Αν όμως έχουμε περίπτωση κλοπής/πυρκαϊάς/ζημιές ιδίου οχήματος, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί με μεγάλυτερο κεφάλαιο απ΄ ότι ήταν ασφαλισμένο καθώς εμπίπτει στην περίπτωση υπασφάλισης. Κάπου μπερδευστε κάπου. Δεν έχει σχέση η ασφάλεια του ανθρώπου ούτε τι λεει το συμβολαιο του για το ασφαλισμένο κεφάλαιο. Ο πραγματογνομωνας τι θα βγάλει έχει σημασία σαν ζημιές και η κοστολόγηση τους. Το τι εμπορική αξία έχει το αυτοκίνητο ο Δήμος ή η ασφάλεια του έχουν κάποια μέθοδο υπολογισμού που είναι διαφορετική πιθανόν από την ασφάλεια του και ξαναλέω δεν έχει καμία σημασία. Η διαφορά δεν είναι με την δική του ασφάλεια αλλά με τρίτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 2 ώρες πριν, li@m είπε Είσαι σίγουρος ή έχεις ακούσει από κάποιον άλλο; Εχω συμμετασχει σε ολοκληρη συζητηση επι του θεματος. Ειναι υποθεσεις καλού συναδέλφου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου Καλά όλα αυτά, αλλά ακόμα η Καρέντα δεν ψήθηκε ακόμα να βγάλει κόστος. Ελπίζω αύριο. Θέλουν όλοι κυνήγι για να γίνει μια δουλειά δυστυχώς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 3 minutes ago, letryf said: Καλά όλα αυτά, αλλά ακόμα η Καρέντα δεν ψήθηκε ακόμα να βγάλει κόστος. Ελπίζω αύριο. Θέλουν όλοι κυνήγι για να γίνει μια δουλειά δυστυχώς. η Καρέντα δε ψήθηκε γιατί παλεύει να βρει την μαγικό συνδυασμό που θα τσεπώσει τα περισσότερα χωρίς να φάει άκυρο από την ασφαλιστική για το ύψος της ζημιάς. Αν στο βγάλουν ολική διαπραγματεύονται πόσο θα το "πάρουν κοψοχρονιά" Αν δε βγει ολική παζαρεύουν τα εργατικά ανταλλακτικά. Για μένα το αμάξι όμως πάει ξεκάθαρα ολική. Έχει κοπεί η μισή καμπίνα στις κολώνες προς τον ουρανό. Αν δε το βγάλουν ολική να απαιτήσεις χαρτί από την Καρέντα οτι το αμάξι είναι ασφαλές σα να βγήκε από το εργοστάσιο. Κάτι τέτοιο λοιπόν δεν είναι μλκες να στο δώσουν γιατί άπαξ και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εμπλακείς σε τροχαίο και η καμπίνα ουρανός γίνει φύλλο και φτερό, μετά έχουν καεί πατόκορφα. Η καθυστέρηση εν προκειμένω είναι γιατί διαπραγματεύονται το ύψος της ολικής και φυσικά μετά θα σε προσεγγίσουν με την αντίστοιχη έκπτωση-προσφορά για τον αντικαταστάτη. It's all about the money-profit Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
letryf Δημοσ. 22 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαϊου 43 λεπτά πριν, greekfragma είπε η Καρέντα δε ψήθηκε γιατί παλεύει να βρει την μαγικό συνδυασμό που θα τσεπώσει τα περισσότερα χωρίς να φάει άκυρο από την ασφαλιστική για το ύψος της ζημιάς. Αν στο βγάλουν ολική διαπραγματεύονται πόσο θα το "πάρουν κοψοχρονιά" Αν δε βγει ολική παζαρεύουν τα εργατικά ανταλλακτικά. Για μένα το αμάξι όμως πάει ξεκάθαρα ολική. Έχει κοπεί η μισή καμπίνα στις κολώνες προς τον ουρανό. Αν δε το βγάλουν ολική να απαιτήσεις χαρτί από την Καρέντα οτι το αμάξι είναι ασφαλές σα να βγήκε από το εργοστάσιο. Κάτι τέτοιο λοιπόν δεν είναι μλκες να στο δώσουν γιατί άπαξ και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και εμπλακείς σε τροχαίο και η καμπίνα ουρανός γίνει φύλλο και φτερό, μετά έχουν καεί πατόκορφα. Η καθυστέρηση εν προκειμένω είναι γιατί διαπραγματεύονται το ύψος της ολικής και φυσικά μετά θα σε προσεγγίσουν με την αντίστοιχη έκπτωση-προσφορά για τον αντικαταστάτη. It's all about the money-profit Δεν υπάρχει ασφαλιστική στο παιχνίδι. Δεν έχουν μιλήσει με κανέναν. Ο πραγματογνώμονας του δήμου θα πάει την Δευτέρα μαζί μου εκεί. Στην καρεντα θεωρητικά τους συμφέρει η ολική γιατί ξέρουν ότι θα πάρω και καινούριο από αυτούς. απο μόνοι τους μου είπαν ότι δεν ξέρουν αν φτιάχνεται. Οι κωλωνες δεν κατάλαβα να έχουν πρόβλημα αλλα δεν έχω ιδέα από αυτά. Εβαλα σήμερα «βύσμα» γνωστό που ξέρω να τους πει να βγουν άμεσα το πόρισμα για να δούμε τι πρέπει να ζητήσουμε. Την πρώτη μέρα που τους το πήγα η πρώτη ατάκα ήταν δε ξέρουμε τι σημαίνει σε κόστος γιατί δεν έχουμε ξαναλλαξει οροφή σε Τ ροκ ΥΓ: ήδη έχω ζητήσει αν φτιαχτεί να πάρω και χαρτί που εγγυάται την ασφαλεια μας με το όχημα. Έχω τονίσει με κάθε τρόπο ότι θέλω ένα αυτοκίνητο όπως ήταν από το εργοστάσιο ακόμα και αν χρειαστεί βα το στείλουν Γερμανία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuning123 Δημοσ. 22 Μαϊου Share Δημοσ. 22 Μαϊου 3 ώρες πριν, li@m είπε Τώρα που το σκέφτομαι λίγο καλύτερα αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην αστική ευθύνη τρίτου. Δηλαδή το όχημα που θα βγει ολική και θα αποζημιωθεί να είναι το τρίτο μέρος. Αν όμως έχουμε περίπτωση κλοπής/πυρκαϊάς/ζημιές ιδίου οχήματος, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθεί με μεγάλυτερο κεφάλαιο απ΄ ότι ήταν ασφαλισμένο καθώς εμπίπτει στην περίπτωση υπασφάλισης. Η υπασφαλιση, το λέει και η λέξη, είναι όταν ένα «αντικείμενο» σπιτι πχ όχημα πχ ασφαλίζεται κάτω από την τρέχουσα εμπορική του αξία, με αποτέλεσμα όταν επέλθει ο κίνδυνος, να αποζημιωθεί αναλογικά. αν ένα όχημα με σημερινη αξία «πιάνει» 10.000€ και το ασφαλίσεις 8.000€ τότε θα εισπραχθεί 20% λιγότερη αποζημίωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα