Προς το περιεχόμενο

Ζημιά σε αυτοκίνητο με ευθύνη του δήμου

letryf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, χθες το Τ-roc μου έγινε Tree-roc 😐

Ευτυχώς ο δήμος (προφορικά προς το παρόν, από Δευτέρα θα καταθέσω τα χαρτιά κλπ) αποδέχεται πλήρως την ευθύνη για την πτώση του δέντρου και είπαν οτι θα μας αποζημιώσουν. 

Επειδή προφανώς δε μου έχει ξανατύχει και το αυτοκίνητο ήταν σχετικά καινούριο (Ιούνιο 2022 το πήρα), έχω κάποιες απορίες για όποιον έχει την διάθεση να απαντήσει. 

1ον: Λέτε να φτιάχνεται; Όχι με βεντούζες και λαμαρινοστοκάρισμα, θα απαιτήσω να μου δωθεί με αντικατάσταση των χαλασμένων, οχι μερεμέτια (μία ημέρα πριν το είχα κάνει μεγαλο σερβις και έχω χαρτιά ότι δεν είχε ουτε γρατσουνια).

2ον: Σε περίπτωση που πάει για ολική, γνωρίζετε τι γίνεται αφου δεν εμπλέκεται ασφαλιστική; (δεν είχα μεικτή) Παίρνω την αξία που έγραφε στην ασφάλεια; Και το αυτοκίνητο σε ποιανου την ιδιοκτησία πάει;

436411253_209746492233195_3875512287127912110_n.jpg

436380214_1114636266497853_1534713682758710004_n.jpg

b7b857e2-de0d-4c7c-ba5b-2394f5135f8c.jpg

• Confused 1
  • Sad 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το πήγα στο συνεργείο της αντιπροσωπείας προφανώς, αφού έχω ακόμα 2 χρόνια εγγύηση και θέλω αν φτιάχνεται να συνεχίσει να ισχύει η εγγύηση. Αφού θα μας αποζημιώσει ο δήμος, δε με απασχολεί αν δε φτιάχνεται (αρκεί ο πραγματογνώμονας του δημου να μην ειναι κανενας κομπλεξικος και πάει να γλιτώσει λεφτά).

Το ερώτημα αν δε φτιάχνεται είναι αν έχει κάποιος εμπειρία με αποζημίωση από δήμο και αν το χαλασμένο αυτοκίνητο μεταβιβάζεται στον δήμο όπως συμβαίνει στις ασφαλιστικές. 

Προσπαθώ να δω τι τρεξίματα έχω για να συντονίσω λίγο τη ζωή μου χωρίς αυτοκίνητο και να ξεκινήσω διαδικασίες μελλοντικές μέχρι να βγάλω άκρη.

To δεντρο πως επεσε? Το εκοψαν ή απο τον αερα?

Αν η ζημια ειναι μονο ο ουρανος , νομιζω οτι φτιαχνεται 

Μπα δυστυχώς δεν είναι μόνο ουρανός, είχε ζημια στο πορτ μπαγκαζ, στο εσωτερικό κάτι καλώδια κρέμονταν, ο μηχανισμος των καθρεπτων δεν δουλευε, και επισης το αυτοκίνητο ακουμπούσε εδαφος από το βάρος του δεντρου, δε ξερω τι παιζει απο κατω και με αμορτισερ, κλπ. Αλλά θα φανεί και από τον έλεγχο του μηχανικού της αντιπροσωπίας (αν και όταν τους το πήγα χθες μου είπαν "δε ξερω γιατι δεν έχουμε αλλάξει ποτέ ουρανό σε τέτοιο αυτοκίνητο).

Το δέντρο απλά επεσε, ούτε αέρας ουτε τίποτα. Ήταν σαπιο και δεν το είχαν κλαδέψει.

• Sad 1

Το αμάξι πάει για ολική. Μη διανοηθείς να επισκευαστεί ο ουρανός και να το χρησιμοποιήσεις ξανά.  Δεν γινεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών εφόσον κόπηκε η μισή πάνω καμπίνα. 

Ολική αποζημίωση και έως τότε νοικιάζεις αμάξι ή κρατάς αποδείξεις από ταξί για το commuting στην εργασία σου. 

Με χαρτιά και τον δικηγόρο σου για επικοινωνία με το δήμο θα πάρεις και το τελευταίο ευρώ. Μην υποκύψεις σε τίποτα. 

Καλή τύχη και ποτέ ξανά. 

• Like 15
  • Thanks 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Κάλεσες την ασφαλιστική σου? Εάν όχι έχεις κάνει μεγάλο λάθος!

Την κάλεσα και με έγραψε στα @@ της. Δεν εμπλέκεται λέει γιατι δεν ήταν φυσικά φαινόμενα κλπ (ποτέ ξανά groupama). Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι αστυνομικός και με ενημέρωσε πως να κινηθώ και τι να προσέξω από την αστυνομία που κατέγραφε το σκηνικό. 

2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Το αμάξι πάει για ολική. Μη διανοηθείς να επισκευαστεί ο ουρανός και να το χρησιμοποιήσεις ξανά.  Δεν γινεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών εφόσον κόπηκε η μισή πάνω καμπίνα. 

Ολική αποζημίωση και έως τότε νοικιάζεις αμάξι ή κρατάς αποδείξεις από ταξί για το commuting στην εργασία σου. 

Με χαρτιά και τον δικηγόρο σου για επικοινωνία με το δήμο θα πάρεις και το τελευταίο ευρώ. Μην υποκύψεις σε τίποτα. 

Καλή τύχη και ποτέ ξανά. 

Ευχαριστώ!

Οπότε καλό μας τρέξιμο με τον δήμο και πάμε για καινούριο απότι φαίνεται. 

Επεξ/σία από letryf
  • Like 1

Just now, letryf said:

Την κάλεσα και με έγραψε στα @@ της. Δεν εμπλέκεται λέει γιατι δεν ήταν φυσικά φαινόμενα κλπ (ποτέ ξανά groupama). Ευτυχώς ο αδερφός μου είναι αστυνομικός και με ενημέρωσε πως να κινηθώ και τι να προσέξω από την αστυνομία που κατέγραφε το σκηνικό. 

Η κάλυψη για πτώση δεντρου από δήμο δεν είναι από φυσικά αίτια. Περιλαμβάνεται στη κάλυψη αστικής ευθύνης. Στη προκειμένη περίπτωση ευθύνη δήμου. Είναι το ίδιο με το να σου έκανε τροχαίο αμάξι του δήμου. 

Αν η γκρουπαμα στα λέει έτσι ώρα να τους βάλεις τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι μέσω του δικηγόρου σου. 

Είσαι τυχερός λόγω ιδιότητας του αδερφού σου και της καταγραφής. 

Ρίξε και ένα εξώδικο στην γκρουπαμα αν δε συμμορφωθεί μετά το τηλέφωνο του δικηγόρου ώστε να είναι επίσημα ενήμεροι για τις νομικές ενέργειες που σηκώνει η άρνηση τους. 

• Like 9
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Η κάλυψη για πτώση δεντρου από δήμο δεν είναι από φυσικά αίτια. Περιλαμβάνεται στη κάλυψη αστικής ευθύνης. Στη προκειμένη περίπτωση ευθύνη δήμου. Είναι το ίδιο με το να σου έκανε τροχαίο αμάξι του δήμου. 

Αν η γκρουπαμα στα λέει έτσι ώρα να τους βάλεις τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι μέσω του δικηγόρου σου. 

Είσαι τυχερός λόγω ιδιότητας του αδερφού σου και της καταγραφής. 

Ρίξε και ένα εξώδικο στην γκρουπαμα αν δε συμμορφωθεί μετά το τηλέφωνο του δικηγόρου ώστε να είναι επίσημα ενήμεροι για τις νομικές ενέργειες που σηκώνει η άρνηση τους. 

Ας πάει καλά Δευτέρα πρωί με τον Δήμο (μας έχουν ενημερώσει προφορικά οτι αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη με εντολή δημάρχου) και αμέσως μετά θα τους αναλάβω και αυτούς. 
Σκέψου ότι όταν είπα στο τηλεφωνικό κέντρο ότι έπεσε δέντρο, μου είπε αυτό δεν έχει να κάνει με εμάς, να πας στον δήμο και μου το έκλεισε στα μούτρα. Και μου είπε και ότι δεν δικαιούμαι και νομική κάλυψη.

Ότι συνεννόηση θα τη κάνεις γραπτώς. Μέσω email. Όχι τηλέφωνο όχι σήματα Μορς με επισκέψεις από τα γραφεία. 

Γραπτώς και θα με ευχαριστείς. 

Με υπογραφές. 

Με αριθμο πρωτοκόλλου 

• Like 17
  • Thanks 1

Ποια ασφαλιστικη εχει ο Δημος ? 

Μαλακιες σου λεει η δικη σου 

Δεν ειναι μονο για τρακαρισματα οι ασφαλιστικες 

45 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ποια ασφαλιστικη εχει ο Δημος ? 

Μαλακιες σου λεει η δικη σου 

Δεν ειναι μονο για τρακαρισματα οι ασφαλιστικες 

Δεν γνωρίζω, την Δευτέρα αύριο θα παω να πάρω το χαρτί της αστυνομίας και να το παω στον δήμο στη διεύθυνση πρασίνου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 έννοιες έχει η ασφαλιστική 1η  να σου κάνει ασφάλεια και 2η να βρίσκει τρόπους να μην σε αποζημιώσει όταν την χρειαστείς..... Κάνεις ασφάλεια σου απαριθμούν τα χίλια μύρια και όταν χρειαστεί κάλυψη αυτοί δεν ξέρουν τίποτα δεν είδαν τίποτα  και φυσικά το κράτος λέει ότι οφείλουμε να έχουμε στα αυτοκίνητα ασφάλεια (και σε λίγο και σε όλα τα σπίτια) και αν δεν έχεις έχει καμπάνες αλλά δεν είναι εκεί όταν η ασφαλιστική προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την αποζημίωση! Εύχομαι φίλε να σου πάρουν καινούριο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες

Επεξ/σία από Ducatista
  • Like 6

9 hours ago, greekfragma said:

Τι γράφεις καταλαβαίνεις; Ο ΤΣ είναι ασφαλισμένος στην γρουπαμα για αστική εύθυνη προς τρίτους. Τι σχέση έχει η γρουπαμα; 

Αναφέρει πως δεν έχει μικτή ασφάλιση άρα δεν μπορεί να την ενεργοποιήση. Η κάλυψη θεομηνίες/φυσικά φαινόμενα αν την έχει δεν εμπίπτει στην περίπτωση του. Αρά που ευθύνεται η ασφαλιστική και να τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι που λες;;

Εν έτη 2024 και ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου!!

• Like 10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...