Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα  πολύ που ασχοληθήκατε και που με ανεχτήκατε  😄

Πάμε λοιπόν για 5700Χ, ψήκτρα "πύργο" και 2 ανεμιστήρες 120mm μπροστά. Συνολικά περίπου (180+30+10=) 220 ευρώ όλα μαζί, συν ότι με χρεώσουν για την εγκατάστασή τους. Θα τους πω να μου αναβαθμίσουν και το BIOS εκείνοι, να κάνουν backup τον δίσκο και να τον μετατρέψουν από MBR σε GTP, να εγκαταστήσουν Secure Boot και TMP 2.0 σύμφωνα με τις οδηγίες της Asrock, και να αναβαθμίσουν από Win10 σε Win11. Αυτά θα γίνουν έτσι κι αλλιώς ότι επεξεργαστή και να έπαιρνα, ελπίζω να μην ξεπεράσω τα 300 ευρώ. Αλλιώς θα περιμένω να πέσει ο 5700Χ στα 100 ευρώ or something 🤑🤣

• Like 3
  • 7 μήνες μετά...
  • Λύση
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, σχεδόν 7 μήνες μετά, τα παράγγειλα σε Black Friday και στήθηκαν πριν 2 μέρες. Δεν έχω ακόμα προλάβει να δοκιμάσω σε πλήρη φόρτο για πολλή ώρα, άλλα μέχρι στιγμής δείχνουν μια χαρά.

Ο R7 5700Χ αγοράστηκε στα 146€ από eshop, η Deepkool AG400 (nonRGB) στα 28.99€ από Cosmodata κι ένα 120άρι ανεμιστηράκι στα 10€ που μπήκε μπροστά. Σύνολο 185€ συν 30€ σε τοπικό μαγαζί για κλιμακωτή αναβάθμιση BIOS και τοποθέτηση επεξεργαστή και ψήκτρας (μου κακοφάνηκαν τόσα πολλά για "εργατικά" αλλά οκ), οπότε 215€ όλα μαζί. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει πάνω από 50οC ενώ idle παίζει στους 30-32, αλλά όπως είπα δεν τον έχω ζορίσει ακόμα για πολλή ώρα, συν ότι είναι και χειμώνας (να δούμε και το καλοκαίρι).

Σετάρισμα BIOS και μετατροπή δίσκου για Windows 11 κλπ δεν έγιναν, κι αν ισχύει αυτό που κάπου πήρε το μάτι μου χτες ότι δηλαδή η Microsoft κατάργησε τις ηλίθιες hardware προϋποθέσεις που είχε, πολύ καλά έκανα LOL

Αυτά, απλά δεν ήθελα να αφήσω το νήμα μισοτελειωμένο. Ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια και τις υποδείξεις.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...