giorgos-13 Δημοσ. 18 Μαϊου Share Δημοσ. 18 Μαϊου Καλημέρα insomniacs!! Αποφάσισα να αγοράσω νέο pc με budget 2000€ max.. Λόγω συγκεκριμένου χώρου που θα ήθελα ιδανικά να τον έχω, κατέληξα σε κουτί Corsair 2000D Airflow Mini Tower. Έχω διαβάσει για τα προβλήματα ροής αέρα σε τέτοιου είδους κουτιά αλλά ίσως και οι απαιτήσεις μου να μην είναι και τόσο μεγάλες. Θα ήθελα οποιαδήποτε βοήθεια από εσάς. Το pc θα έχει επαγγελματική κυρίως χρήση και κανένα παιχνιδάκι περιστασιακά. Τα πιο σημαντικά που έχω στο μυαλό μου είναι οι συγκεκριμένες διαστάσεις του κουτιού και να είναι ένα μηχάνημα που θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Παρακάτω πληροφορίες και αναμένω με ανυπομονησία σχόλια σας.. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!! Ποσό που διαθέτουμε : 1800-2000Ε Χρήση υπολογιστή: Σχεδιαστικά προγράμματα Autocad, Archicad, Photoshop, multitasking εργασίες γραφείου με παράλληλη παρακολούθηση livestreaming καναλιών, περιστασιακό gaming (ίσως και καθόλου).. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οχι, έχω καταλήξει στην LG Ergo 27UN880P-B IPS εκτός budget Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Ηράκλειο-Κρήτη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ιδανικά θα ήθελα από ένα.. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Ιδανικά θα ήθελα να συναρμολογηθεί στο κατάστημα.. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: ναι Win 11 αν με φτάσει το budget αλλιώς το αφήνουμε εκτός. Το msystems έχει builds με το συγκεκριμένο κουτί. Πειραματίστηκα με ένα που βγαίνει 1950€ και σας το γράφω από κάτω για σχόλια: αποτελείται: Κουτί Corsair 2000D Airflow Mini Tower Case - White Μητρική Asus ROG Strix B760-I Gaming WiFi Επεξεργαστής Intel Core i7-14700KF Ψύξη επεξεργαστή Corsair iCUE Link H150i RGB 360 mm Liquid CPU Cooler Μνήμη RAM Kingston 32GB FURY Beast RGB DDR5 5600MHz CL36 (Kit of 2) (Να πάω σε 6000 ΜHz?) Κάρτα Γραφικών Asus GeForce RTX 4060 Dual OC 8GB DLSS 3 Τροφοδοτικό Corsair SF-L Series SF850L 850W Gold Rated Power Supply Δίσκος SSD M.2 Samsung 1TB NVMe SSD 990 Pro Series M.2 PCI-Express (θα προτιμούσα να πάω σε λύση με 2ΤΒ) https://www.msystems.gr/surl/tasnww9i77 Σας ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 18 Μαϊου Share Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) Σαν να βγαίνει ακριβό μου φαινετε συντοπιτη από το msystem. Από e-shop αντίστοιχο μηχάνημα βγαίνει στα 1600ευρω (με 2tb nvme wd black και 64gb 6400 cl32 ddr5) (Διατηρώ μια επιφύλαξη για την μητρική αλλά -εαν δεν κάνω λαθος- είναι η μόνη mini atx που έχει) Επίσης θα έλεγα ότι βολεύει γενικά το e-shop στο Ηράκλειο μιας και είναι δίπλα σε περίπτωση "στραβης" Υ.γ Από skroutz προφανώς ακόμα φθηνότερα και έχεις περισσότερες επιλογές αλλά εάν θέλεις να το στήσεις από ένα κατάστημα που να έχει και φυσική παρουσία κοντά δεν είναι καθόλου καλή λύση το e-shop. Edit->Δεν είχα δει ότι υποστηρίζει μόνο sfx psu το 2000d. Δυστυχώς το e-shop έχει μόνο ένα lian LI gold 750watt στα 160ευρω(δεν το ξέρω καθόλου, ψάξε review) Επεξ/σία 19 Μαϊου από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos-13 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαϊου 10 ώρες πριν, @topos είπε Σαν να βγαίνει ακριβό μου φαινετε συντοπιτη από το msystem. Από e-shop αντίστοιχο μηχάνημα βγαίνει στα 1600ευρω (με 2tb nvme wd black και 64gb 6400 cl32 ddr5) (Διατηρώ μια επιφύλαξη για την μητρική αλλά -εαν δεν κάνω λαθος- είναι η μόνη mini atx που έχει) Επίσης θα έλεγα ότι βολεύει γενικά το e-shop στο Ηράκλειο μιας και είναι δίπλα σε περίπτωση "στραβης" Υ.γ Από skroutz προφανώς ακόμα φθηνότερα και έχεις περισσότερες επιλογές αλλά εάν θέλεις να το στήσεις από ένα κατάστημα που να έχει και φυσική παρουσία κοντά δεν είναι καθόλου καλή λύση το e-shop. Edit->Δεν είχα δει ότι υποστηρίζει μόνο sfx psu το 2000d. Δυστυχώς το e-shop έχει μόνο ένα lian LI gold 750watt στα 160ευρω(δεν το ξέρω καθόλου, ψάξε review) Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Πολύ πρόχειρα που το είδα σε λίστες συμβατότητας χωράει ο lian LI gold 750watt αλλά μήπως πρέπει να πάω σε μεγαλύτερο σε watt.. Υπάρχει τρόπος να το τσεκάρω? Επίσης με δεδομένη την επιλογή του κουτιού Corsair 2000d, μήπως πρέπει να προστεθεί κάποιος ανεμιστήρας εκτός την ψύξη του επεξεργαστή? Συγνώμη ίσως είναι χαζες οι ερωτήσεις αλλα δεν έχω ιδέα..🥴 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Απαιτήσεις για PSU (στο περίπου): Intel Core i7-14700KF - Processor Base Power 125 W - Maximum Turbo Power 253 Watt GeForce RTX 4060: 115 Watt Motherboard - SSD - Fans - Cooler AIO ) - RAMS κ.λπ. 80 με 120 Watt Άρα θέλεις γύρω στα 480 Watt σε μέγιστες καταστάσεις. Οπότε θα σου κάνει μια χαρά ένα 850άρι 80 Gold. Το 1000άρι είναι απλά η ιδανική λύση (και θα σε καλύπτει στην περίπτωση που πας σε μια αναβαθμιση π.χ. σε κάρτα με περισσότερες απαιτήσεις σε Watt στο μέλλον). Προσωπικά θα σου πρότεινα το 1000άρι αλλά εάν είναι θέμα budget δε χρειάζεται να ανησυχείς για το 850άρι. Επεξ/σία 19 Μαϊου από JPaxilleas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου Κι εγω με 14700kf και 4070ti, 850w platinum εχω και ειναι επαρκες. Στο μελλον ομως αν χρειαστεις να βαλεις καποια 4080 η 4090, ισως χρειαστει να αλλαξεις με μεγαλυτερο. Μια ergo 32αρα ειχα βαλει στο ματι, αλλα με απετρεψαν τα 60Hz και ο ενας χρονος εγκυηση. Ετσι επελεξα μια 32αρα ultragear, η οποια υπερκαλυπτει τις απαιτησεις μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos-13 Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 19 Μαϊου 34 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Απαιτήσεις για PSU (στο περίπου): Intel Core i7-14700KF - Processor Base Power 125 W - Maximum Turbo Power 253 Watt GeForce RTX 4060: 115 Watt Motherboard - SSD - Fans - Cooler AIO ) - RAMS κ.λπ. 80 με 120 Watt Άρα θέλεις γύρω στα 480 Watt σε μέγιστες καταστάσεις. Οπότε θα σου κάνει μια χαρά ένα 850άρι 80 Gold. Το 1000άρι είναι απλά η ιδανική λύση (και θα σε καλύπτει στην περίπτωση που πας σε μια αναβαθμιση π.χ. σε κάρτα με περισσότερες απαιτήσεις σε Watt στο μέλλον). Προσωπικά θα σου πρότεινα το 1000άρι αλλά εάν είναι θέμα budget δε χρειάζεται να ανησυχείς για το 850άρι. Στο eshop τροφοδοτικα SFX έχει 1000άρια και 750άρι (lian LI gold ). Αρα με μέγιστα 480watt υποθέτω θα με κάλυπτε και το 750άρι για να μην ανέβω σε κόστος με την παραδοχή οτι στο μέλλον αν χρειαστεί αναβαθμίζω και τροφοδοτικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Εγώ με αυτό το budget (~2000 και προφανώς εάν ήθελα να το εξαντλησω) θα προσπαθούσα να βάλω 4070/4070super -λογικά και τα +4gb θα σου φανούν χρησιμα στα σχεδιαστικά προγράμματα που δουλευεις-αλλά δεν έχει το e-shop σε ανθρώπινη τιμή. To 750αρη (εάν είναι της προκοπης) φτάνει για τα παραπάνω, εάν όμως λιγουρευτεις σε βάθος χρόνου μια π.χ 5080/5090 θα πρέπει να το αλλάξεις. -Πάντα βέβαια υπάρχει το plan b να πάρεις μεμονωμένα κομμάτια από skroutz, σε αυτή την περίπτωση θα πήγαινα σε 14700k 850αρη/1000αρη sfx και 4070 super- Επεξ/σία 19 Μαϊου από @topos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου 8 ώρες πριν, giorgos-13 είπε Στο eshop τροφοδοτικα SFX έχει 1000άρια και 750άρι (lian LI gold ). Αρα με μέγιστα 480watt υποθέτω θα με κάλυπτε και το 750άρι για να μην ανέβω σε κόστος με την παραδοχή οτι στο μέλλον αν χρειαστεί αναβαθμίζω και τροφοδοτικο? Οριακά. Μη σκέφτεσαι απλά αριθμητικά. Ένα PSU και Gold να είναι, που θα αποδίδει καλά ακόμα και σε ποσοστό λειτουργίας μεγαλύτερο του 70% των δυνατοτήτων του, καλό είναι να μη το δουλεύουμε παραπάνω από το 70% με 80% (για αυτό και ανέφερα ότι θα είσαι οριακά). Π.χ. με κάρτα 4080 και πάνω δε συνιστάται με τίποτα ένα 750άρι. Επίσης (προσωπική μου άποψη) στο τροφοδοτικό που είναι πηγή ενέργειας για όλα τα συστήματα ενός συστήματος δεν κάνουμε εκπτώσεις. Η εμπειρία δείχνει (το βλέπεις και εδώ στο insomnia εάν ψάξεις λίγο) πόσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή, είτε δεν έχουν ένα καλό τροφοδοτικό, είτε αυτό δεν έχει την απαραίτητη ισχύ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos-13 Δημοσ. 20 Μαϊου Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαϊου Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Με βάλατε σε σωστό δρόμο. Αν επιλέξω το e-shop θα πάω σε 1000άρι psu. Το μόνο πλέον που με προβληματίζει είναι η μητρική καθώς το e-shop δεν έχει την Asus ROG Strix B760-I και όλες οι διαθέσιμες είναι DDR4. Αν επιλέξω κάποια από αυτές πρέπει να αλλάξω τις μνήμες σε DDR4 ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
niko13 Δημοσ. 20 Μαϊου Share Δημοσ. 20 Μαϊου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, giorgos-13 είπε Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Με βάλατε σε σωστό δρόμο. Αν επιλέξω το e-shop θα πάω σε 1000άρι psu. Το μόνο πλέον που με προβληματίζει είναι η μητρική καθώς το e-shop δεν έχει την Asus ROG Strix B760-I και όλες οι διαθέσιμες είναι DDR4. Αν επιλέξω κάποια από αυτές πρέπει να αλλάξω τις μνήμες σε DDR4 ?? Σωστά ,θα πρέπει να αλλάξεις τις μνήμες σε drr4 αν πάρεις ddr4 μητρική.Δε σου λέω κάτι που δεν ξέρεις αλλά περιορίζεις αρκετά τον εαυτό σου στο θέμα επιλογων με το mini itx της υπόθεσης..Και φυσικά ανεβάζεις το κόστος.Μητρικη και sfx τροφοδοτικό σου φουσκώνουν πολύ το budget.Αν δεν σε παίρνει με τίποτα από θέμα χώρου πάω πασο,αλλά ρίξε κ εσύ άλλη μια μέτρηση στο χώρο ρε παιδί μου😁 Επεξ/σία 21 Μαϊου από niko13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα